Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-IV tema

Linole, sąlyginai - taip. Į formules nesileisim smile.gif
Atsakyti
na dar keliu savo bandymus...

į paskutinį:

user posted image

į vidurinį:

user posted image

į pirmą:

user posted image

Papildyta:
prisėdau įkelt visų trijų užduočių ir pamačiau, kad visas atrinktas kėlimui nuotraukas būsiu ištrynusi per klaidą, o kitas blogas palikusi (kokis 400...). žodžiu nuo žioplumo vaistų nėr sad.gif
Atsakyti
Dabar tik susimasčiau kodėl platesnė diafragma yra prie mažesnio skaičiuko g.gif reikės paskaityt teorijos smile.gif visi kiti punktai kaip ir aiškus...
Man labai paprastas buvo rastas paaiškinimas - įsivaizduojam kad objektyvas tai čiaupas, šviesa tai vanduo, o bliūdas tai kadras. Kuo labiau užsuktas čiaupas (mažesnė diafragma), tuo ilgiau reikės tekėt vandeniui, kad pripildyt bliūdą - ilgės išlaikymas. smile.gif O ISO čia jaučiu kaip seniau būdavo juostelės - 200, 100?

QUOTE(mielka @ 2008 12 17, 20:33)
o cia radau visai kalediska elniuka...  bigsmile.gif
zydram fone...

žydram gražu, tik ragiuko gaila, kuris biški netilpo doh.gif
Pas mane amžinai tas pats, atrodo žiūriu, talpinu, o nuotraukoj bac ir nukirsta doh.gif doh.gif

O čia kaži liko namų darbus darančių su muilinėm, ne su veidrodiniais? g.gif
Atsakyti
Sadi, šaunus pavyzdys su čiaupu smile.gif
O apie diafragmos skaičiukus reik paskaityt vadinas cool.gif
Atsakyti
turiu ir nenukirpta... bet tada matosi kita tapke apacioj... nenoriu atkabint nes ne mano yra blush2.gif aisku galima "paklonuot" (istrint) su fotozopu bet norejau nekoreguota rodyt ax.gif

user posted image

reik pabandyt kitu dar fonu... turi udar geltona ir juoda (nu jsi nelabai juodas pilkas sakyciau)... kadangi atpiges vyniojimo popierius tai prisipirkau lotuliukas.gif
Papildyta:
o ne dabar ziuriu man kazkoks nelabai vykes fokusas cia g.gif
Atsakyti
QUOTE(mielka @ 2008 12 17, 23:14)
turiu ir nenukirpta... bet tada matosi kita tapke apacioj... nenoriu atkabint nes ne mano yra  blush2.gif  aisku galima "paklonuot" (istrint) su fotozopu bet norejau nekoreguota rodyt  ax.gif

žinok dabar man kliūna nukirstas tapkės galas doh.gif bet koks fainas ryškus fonas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 12 18, 01:02)
žinok dabar man kliūna nukirstas tapkės galas  doh.gif bet koks fainas ryškus fonas  bigsmile.gif

nu et... biggrin.gif ryt jei bus laiko pabandysiu dar pafotkint...

o fonas tai man rigi sitas grazus... o spekit kas tai yra... ogi zydras vatmanas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 12 17, 23:53)

Man labai paprastas buvo rastas paaiškinimas - įsivaizduojam kad objektyvas tai čiaupas, šviesa tai vanduo, o bliūdas tai kadras. Kuo labiau užsuktas čiaupas (mažesnė diafragma), tuo ilgiau reikės tekėt vandeniui, kad pripildyt bliūdą - ilgės išlaikymas. smile.gif O ISO čia jaučiu kaip seniau būdavo juostelės - 200, 100?

thumbup.gif paiskinimas.

dar sia teorija galima ir pratesti.
O jeigu per daug atsuksim ciaupa (atidarysim diafragma placiau), tai yra pavojus kad vanduo dalinai issitaskys is bliudo (foto bus isdegus). smile.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Manes dar niekas neitraukes cry.gif .
Belly,jei nesunku,kitakart itrauk,gerai 4u.gif .
As taip pat noriu su jumis mokytis 4u.gif 4u.gif 4u.gif smile.gif

Fotiko,tai nerasysiu koki turiu,kazkaip geda blush2.gif ,tikiuosi nebutina ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Belly @ 2008 12 17, 21:10)
Itraukiau  mirksiukas.gif

Sakykit, ka dar reik itraukt kol galiu redaguot zinute unsure.gif

Patersiu eteri  ax.gif  kad tik vel ko nesunervuociau iki negalejimo  doh.gif

Pirmą foto iškart šiukšlių dėžėn, antra...liūtukas fokuse, bet tik tiek...
Papildyta:
QUOTE(Giedrė @ 2008 12 18, 09:14)
Sveiki 4u.gif

Manes dar niekas neitraukes cry.gif .
Belly,jei nesunku,kitakart itrauk,gerai  4u.gif .
As taip pat noriu su jumis mokytis 4u.gif  4u.gif  4u.gif  smile.gif

Fotiko,tai nerasysiu koki turiu,kazkaip geda blush2.gif ,tikiuosi nebutina ax.gif

Būtina biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikline: 18 gruodžio 2008 - 08:58
QUOTE(kuuzia @ 2008 12 17, 16:29)
Tik aš galvoju, kad mūsų mokymosi esmė visų pirma yra gražiai nufotografuoti, o tik po to jas koreguoti kompu. Tokiu atveju galvoju, kad reikia dėti ir originalą ir pakoreguotą smile.gif

na, as tai galiu prisipazint tongue.gif praktiskai visas fotke sbent jau pasarpinu ax.gif tad originalo nedesiu ax.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Belly @ 2008 12 17, 20:10)

Patersiu eteri  ax.gif  kad tik vel ko nesunervuociau iki negalejimo  doh.gif

abi man paplauke ax.gif

QUOTE(linole @ 2008 12 17, 21:04)

Nedaug dar spausdinau nuotrauku, bet pastebejau, kad dazniausiai maniskes netelpa atspausdinus. Todel gal net nekarpant verta apzymeti nuotraukas su ta "mierka"? Ar verciau fotike nustatyti santyki 3:2?

kai tvarkai fotkes jau ju popieriniam variantui -tai turi zinot, kokio formato jas darysi, nes pagal tai jas ir apkarpai (ar kitaip padarai mirksiukas.gif ) mirksiukas.gif nes jei apkarpai vienaip ar nekarpai -tai vis tiek darant apkarpys lotuliukas.gif

QUOTE(Sadi @ 2008 12 17, 22:53)
O čia kaži liko namų darbus darančių su muilinėm, ne su veidrodiniais?  g.gif

sadi, nepergyvenk, veidrodinio as nezadu pirkt kol kas tikrai schmoll.gif mirksiukas.gif bet saviski muiline vadint liezuvis ir nesivercia tongue.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas rytas,
turbūt ir man reikia prisiregistruoti su savo fotoaparatu. Papildau labai retas Pentaxų gretas. Mano Pentax K100D
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuuzia: 18 gruodžio 2008 - 09:26