Linole, sąlyginai - taip. Į formules nesileisim
Dabar tik susimasčiau kodėl platesnė diafragma yra prie mažesnio skaičiuko reikės paskaityt teorijos visi kiti punktai kaip ir aiškus...
Man labai paprastas buvo rastas paaiškinimas - įsivaizduojam kad objektyvas tai čiaupas, šviesa tai vanduo, o bliūdas tai kadras. Kuo labiau užsuktas čiaupas (mažesnė diafragma), tuo ilgiau reikės tekėt vandeniui, kad pripildyt bliūdą - ilgės išlaikymas. O ISO čia jaučiu kaip seniau būdavo juostelės - 200, 100?
žydram gražu, tik ragiuko gaila, kuris biški netilpo
Pas mane amžinai tas pats, atrodo žiūriu, talpinu, o nuotraukoj bac ir nukirsta
O čia kaži liko namų darbus darančių su muilinėm, ne su veidrodiniais?
Man labai paprastas buvo rastas paaiškinimas - įsivaizduojam kad objektyvas tai čiaupas, šviesa tai vanduo, o bliūdas tai kadras. Kuo labiau užsuktas čiaupas (mažesnė diafragma), tuo ilgiau reikės tekėt vandeniui, kad pripildyt bliūdą - ilgės išlaikymas. O ISO čia jaučiu kaip seniau būdavo juostelės - 200, 100?
QUOTE(mielka @ 2008 12 17, 20:33)
žydram gražu, tik ragiuko gaila, kuris biški netilpo
Pas mane amžinai tas pats, atrodo žiūriu, talpinu, o nuotraukoj bac ir nukirsta
Sadi, šaunus pavyzdys su čiaupu
O apie diafragmos skaičiukus reik paskaityt vadinas
O apie diafragmos skaičiukus reik paskaityt vadinas
turiu ir nenukirpta... bet tada matosi kita tapke apacioj... nenoriu atkabint nes ne mano yra aisku galima "paklonuot" (istrint) su fotozopu bet norejau nekoreguota rodyt
reik pabandyt kitu dar fonu... turi udar geltona ir juoda (nu jsi nelabai juodas pilkas sakyciau)... kadangi atpiges vyniojimo popierius tai prisipirkau
Papildyta:
o ne dabar ziuriu man kazkoks nelabai vykes fokusas cia
reik pabandyt kitu dar fonu... turi udar geltona ir juoda (nu jsi nelabai juodas pilkas sakyciau)... kadangi atpiges vyniojimo popierius tai prisipirkau
Papildyta:
o ne dabar ziuriu man kazkoks nelabai vykes fokusas cia
QUOTE(mielka @ 2008 12 17, 23:14)
turiu ir nenukirpta... bet tada matosi kita tapke apacioj... nenoriu atkabint nes ne mano yra aisku galima "paklonuot" (istrint) su fotozopu bet norejau nekoreguota rodyt
žinok dabar man kliūna nukirstas tapkės galas bet koks fainas ryškus fonas
QUOTE(Sadi @ 2008 12 18, 01:02)
žinok dabar man kliūna nukirstas tapkės galas bet koks fainas ryškus fonas
nu et... ryt jei bus laiko pabandysiu dar pafotkint...
o fonas tai man rigi sitas grazus... o spekit kas tai yra... ogi zydras vatmanas
QUOTE(Sadi @ 2008 12 17, 23:53)
paiskinimas.
dar sia teorija galima ir pratesti.
O jeigu per daug atsuksim ciaupa (atidarysim diafragma placiau), tai yra pavojus kad vanduo dalinai issitaskys is bliudo (foto bus isdegus).
QUOTE(Belly @ 2008 12 17, 21:10)
Itraukiau
Sakykit, ka dar reik itraukt kol galiu redaguot zinute
Patersiu eteri kad tik vel ko nesunervuociau iki negalejimo
Sakykit, ka dar reik itraukt kol galiu redaguot zinute
Patersiu eteri kad tik vel ko nesunervuociau iki negalejimo
Pirmą foto iškart šiukšlių dėžėn, antra...liūtukas fokuse, bet tik tiek...
Papildyta:
QUOTE(Giedrė @ 2008 12 18, 09:14)
Sveiki
Manes dar niekas neitraukes .
Belly,jei nesunku,kitakart itrauk,gerai .
As taip pat noriu su jumis mokytis
Fotiko,tai nerasysiu koki turiu,kazkaip geda ,tikiuosi nebutina
Manes dar niekas neitraukes .
Belly,jei nesunku,kitakart itrauk,gerai .
As taip pat noriu su jumis mokytis
Fotiko,tai nerasysiu koki turiu,kazkaip geda ,tikiuosi nebutina
Būtina
QUOTE(kuuzia @ 2008 12 17, 16:29)
Tik aš galvoju, kad mūsų mokymosi esmė visų pirma yra gražiai nufotografuoti, o tik po to jas koreguoti kompu. Tokiu atveju galvoju, kad reikia dėti ir originalą ir pakoreguotą
na, as tai galiu prisipazint praktiskai visas fotke sbent jau pasarpinu tad originalo nedesiu
QUOTE(Belly @ 2008 12 17, 20:10)
abi man paplauke
QUOTE(linole @ 2008 12 17, 21:04)
Nedaug dar spausdinau nuotrauku, bet pastebejau, kad dazniausiai maniskes netelpa atspausdinus. Todel gal net nekarpant verta apzymeti nuotraukas su ta "mierka"? Ar verciau fotike nustatyti santyki 3:2?
kai tvarkai fotkes jau ju popieriniam variantui -tai turi zinot, kokio formato jas darysi, nes pagal tai jas ir apkarpai (ar kitaip padarai ) nes jei apkarpai vienaip ar nekarpai -tai vis tiek darant apkarpys
QUOTE(Sadi @ 2008 12 17, 22:53)
sadi, nepergyvenk, veidrodinio as nezadu pirkt kol kas tikrai bet saviski muiline vadint liezuvis ir nesivercia
Labas rytas,
turbūt ir man reikia prisiregistruoti su savo fotoaparatu. Papildau labai retas Pentaxų gretas. Mano Pentax K100D
turbūt ir man reikia prisiregistruoti su savo fotoaparatu. Papildau labai retas Pentaxų gretas. Mano Pentax K100D