Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-IV tema

QUOTE(Belly @ 2008 12 19, 16:46)
Jau visai pasimeciau, gerai cia ar blogai  g.gif
Panasu, kad pritaikiau 3 trecdaliu taisykle  ax.gif

Nia, čia nėr trečdalių taisyklės schmoll.gif šiaip geriau nei prieš tai matyti bandymai, bet neryškuuuu...plius niūroka kalėdoms ax.gif

QUOTE(lamella @ 2008 12 19, 17:23)
Pabandžiau su kompu pareguliuot, tai va kaip gaunas.Ar geriau? g.gif

Spalvos jau daug panašesnės į tikras smile.gif

QUOTE(JulieTa @ 2008 12 19, 19:30)
cia as bandau, nelabai vykusiai  doh.gif didelis buvo atstumas, cia darzelyje, is vaiko sventes  rolleyes.gif

Neveža schmoll.gif

QUOTE(Linutas @ 2008 12 19, 20:54)
o as mena deciau pirmoj vietoj, nes fotografas technikas - ne fotografas - reikia mianines gysleles biggrin.gif - to neismoksi, o fotografuoti... na kaip nors, be tik moketi ka grazaus pagauti tongue.gif

Nu taip, teisingai...meninę gyslelę reikia turėti, to neišmoksi. Tad čia mes mokomės fotografuoti gerai ir visų pirma žiūrime į techninę pusę...mianas jau kaip kam gaunasi.... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikline: 19 gruodžio 2008 - 22:18
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 12 19, 09:25)
O koks pas tave fotoaparatas?

ZverisKLP pas mane Panasonikas DMZ-FZ 50.
Nu net pavydas ima ,kad jus turit kada fotografuoti doh.gif O as iseinu anksti,pareinu velai vos kojas pavilkdama.Nu manau savaitgali ir as padirbesiu su fotoaparatu ne tik teoriskai,bet ir praktiskai.Tiek uzmacius ka noreciau nufotografuoti,tikiuosi pavyks blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesaS: 19 gruodžio 2008 - 23:28
mano bandymas g.gif tamsoje tik tom lempeckom degant g.gif i atviruka nepretenduoju -toli dar biggrin.gif jau vien kad nevietoj stovi fotkei tongue.gif ir siaip g.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(wite @ 2008 12 19, 19:49)
Sveikos mergytės smile.gif

Gal žinot kur Lietuvėlėj galima gauti Leica D 14-50mm objektyvą  4u.gif

Tai kad be šansų turbūt... kartu su DMC-L1 tai kažkas pardavinėjo, regis Fototechnika. O atskirai nebent internetu nusipirkti.
Atsakyti
O mano bandymas lempėčkas padaryt žvaigždutėm biggrin.gif šiaip toli gražu ne atvirukinis...galvoju ar čia tas raudonumas tudėl, kad wb nugrybavo, ar kad raudonos lemputės švietė rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Nagi ir as noriu parodyti.. Nieko cia labai grazaus ar dar ko. Bet nenoriu praziopsost traukinio tai dedu viena is pirmuju bandymu. Veliau tikiuosi idesiu geresniu, vis dar laukiu muzos lotuliukas.gif
user posted image

O va cia jum siaip idetu siandienini eksperimenta. Pati foto nieko verta, bet ideja noriu pakisti ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Levanda @ 2008 12 20, 02:47)
O va cia jum siaip idetu siandienini eksperimenta. Pati foto nieko verta, bet ideja noriu pakisti  ax.gif

Idėja tai idėja, bet kaip čia padaryta reiktų paaiškinimo (bent jau man) biggrin.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 12 20, 09:06)
Idėja tai idėja, bet kaip čia padaryta reiktų paaiškinimo (bent jau man)  biggrin.gif  rolleyes.gif

Man irgi butu idomu suzinoti,kaip piesiama su sviesa bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 12 20, 09:06)
Idėja tai idėja, bet kaip čia padaryta reiktų paaiškinimo (bent jau man)  biggrin.gif  rolleyes.gif

Ai čia labai paprasta :-)

Nusistatai ilgą išlaikymą su fotoaparatu, pastatai jį stabiliai — ant trikojo ar šiaip. Dauguma aparatų leidžia max. iki 30 sek. Tv režimu. Pasiimi lemputę ir rašinėji ja ore :-) Buvo žurnale „Foto“ straipsnis apie tai.

O dar geriau, jeigu turite pultelį prie fotoaparato „Bulb“ režimui. „Bulb“ režimu fotoaparato užraktas būna atidarytas tiek, kiek jį laikote. Tamsiame kambaryje ar lauke galite imti lemputę, žvakę ar net mobilų telefoną ir tuo šviečiančiu daiktu piešti. Pabaigsite piešinį — uždarysite fotoaparato užraktą.

O va kokius diafragmos nustatymus parinkti — priklauso nuo šviesos šaltinio. Piešiant su telefono ekranu reikia diafragmą kuo daugiau atidaryti, nes nelabai ryškiai šviečia. Su šviesos diodu ar žvake — reikia gan stipriai ją priverti. Na, o šiaip tai reikia pabandyti ir tiesa paaiškės.
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2008 12 20, 10:49)

Pati veiksma kaip nustatyt WB zinai kaip supratau, tik nepavyksta nufotografuot. Tam reikia, perjungti fokusavima i rankine pozicija ir ryskuma NEBUTINA nustatyti. Nufotografavus, ekrane turi pradet mirkset zodelis GOOD. ( Gaila fotoaparats kitoks nei mano, reiktu instrukcija paziuret,nelabai isivaizduoju nustatymu. But gerai kad parodytu kas nors. Na bandyk. Jei ka aiskinsimes dar drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 20 gruodžio 2008 - 09:59
QUOTE(Linutas @ 2008 12 19, 19:54)

Viskas gerai su ryskumu, bet per didelis seselis is vaiko nugaros puses - cia turbut fotiko kaip koks apsauginis mechanizmas, kai labai sviesu - jis tamsina, bent jau ant savo ta pastebejau  ax.gif

hmm as galvoju, kad gal del to, kad saule jam is priekio buvo??
Atsakyti
user posted image
Atsakyti