Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-IV tema

QUOTE(inesaS @ 2008 12 18, 13:32)
Dekui. 4u.gif As daug kartu esu apie tai skaicius,bet man kazkaip nedaeina nors tu ka doh.gif Ir kaip zinoti,kad sviesos truksta,ar jos per daug?Ir taip mane biesina,kad fotoaparatas spalvas iskraipo.Va,prazydo mano orfideja,spalva violicitava,bet kai nufotografuoju gaunasi tokia nuskalbta nublukus,net nervai ima.Kodel taip yra?Kodel aparatas meluoja?

Įtariu reik pasireguliuot baltos spalvos balancą (jei aišku žinai kas tai ir kaip jį reguliuot? . Jei reik bandysiu paaiškint.
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 12 18, 23:27)
na taip smile.gif bet jaučiu toks patogiau patalpui kur portretus fotkinant?  g.gif man kažkaip atrodo tai kaip trūkumas, kame privalumas tokio objektyvo? Kaina? kokybė nuotraukų/

pacios graziausios nuotraukos ir gaunasi vat su tokiais, fiksuoto zidinio nuotolio objektyvais wink.gif

sitas objektyvas jau bus kitas - antras trecias prie jau turimu wink.gif , tikrai ne pagrindinis. kaip ir minejai, ir as ji vadinu portretiniu - bet tai nereiskia, kad jis skirtas tik patalpose - taip pat graziai jis fotkina ir gamtoj - labai graziai isplaukia fonas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 12 18, 23:40)
Įtariu reik pasireguliuot baltos spalvos balancą (jei aišku žinai kas tai ir kaip jį reguliuot? . Jei reik bandysiu paaiškint.

Teoriskai zinau blush2.gif ,bet praktiskai tai neiseina.Nekalbu apie tuos nustatymus kur prie saules,apsiniaukus,seselyje ir t.t.su tais tai aiku,bet kaip ta lapa balta nufotografuoti,tai nesuprantu.Pas mane,fotike auto,saule,seselis debesuota,blicas,lempos ir dar 3 setingai.Kai ant krurio is ju nustatai,tai ekrano viduryje atsiranda toks kvadratas,as ji nutaikau ant balto lapo ir bandau nufotografuoti,bet man nefotografuoja kazkodel.Tas kvadratas ir buna,kol perjungiu programa.Gal as ne taip suprantu?Gal ne taip ka darau unsure.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 12 17, 23:53)
O čia kaži liko namų darbus darančių su muilinėm, ne su veidrodiniais?  g.gif

liko,liko blush2.gif tik gal nietokie geri,tad ir nededam, as vis kovoju su treciu doh.gif
user posted image
user posted image
user posted image
o dar pastebejau toki dalika, sufokusoju rankiniu budu,o kai paspaudziu migtuka iki puses, fotikas pats sufokusoja vel per viduriuka g.gif

QUOTE(Linutas @ 2008 12 18, 23:09)
WOW  thumbup.gif Nu tokios nuotraukos mane veza! Cia kiek kartu ta lelka teko metyti, kol pagavot toooki kadra hihihi.gif
Bet tu cia su veidrodiniu? Nei su vienu kitokiu , kad ir pagerintu muiliniu ko gero tokios kokybes neisgausi...

na nenurasom savo muiliniu, galima ir is ju kai ka isspausti, foto darita pries pusantru metu, kai tik nupirkau fotika, ant auto
user posted image
mane labai domina judesio fotografavimas, tiesa ne lauke, o patalpose, ten ISO labai nepadidinsi, o dar apsvetimas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alio-nka: 19 gruodžio 2008 - 00:37
QUOTE(Linutas @ 2008 12 18, 23:26)
p.s. gal kas is zmoniu zino kur galeciau gauti pilna sio fotiko naudojimosi instrukcija LT kalba?

Jei netyčia atrasi, pasidalink ir su manim blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Lenkiu savo dar nezila galva pries Raige wub.gif
QUOTE(Belly @ 2008 12 18, 16:28)
DARIAU BANDYMA KAITALIODAMA VISOKIAIS BUDAIS... bet geriausia nuotrauka gavosi ant auto  doh.gif

man tai prie prasto apsvietimo iso reguliavimas tikrai gelbsti mirksiukas.gif tik reik jau labai fotika gerai nulaikyt tongue.gif
QUOTE(Rasytce @ 2008 12 18, 21:31)

gal nereiktu tokias sunkias uzduotis rinktis  g.gif . mano manymu krentantis vandens lasas tai ner taip paprasta nufotkint wink.gif

o bandizus kada? g.gif nes tikrai nera taip sunku, kaip isrodo bigsmile.gif reik tik perprast ir viskas ax.gif

QUOTE(Linutas @ 2008 12 18, 22:09)

Bet tu cia su veidrodiniu? Nei su vienu kitokiu , kad ir pagerintu muiliniu ko gero tokios kokybes neisgausi...

tikria panasiai galima isgaut ir neveidrodziu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2008 12 19, 01:03)
Teoriskai zinau blush2.gif ,bet praktiskai tai neiseina.Nekalbu apie tuos nustatymus kur prie saules,apsiniaukus,seselyje ir t.t.su tais tai aiku,bet kaip ta lapa balta nufotografuoti,tai nesuprantu.Pas mane,fotike auto,saule,seselis debesuota,blicas,lempos ir dar 3 setingai.Kai ant krurio is ju nustatai,tai ekrano viduryje atsiranda toks kvadratas,as ji nutaikau ant balto lapo ir bandau nufotografuoti,bet man nefotografuoja kazkodel.Tas kvadratas ir buna,kol perjungiu programa.Gal as ne taip suprantu?Gal ne taip ka darau unsure.gif ?

O koks pas tave fotoaparatas?
Atsakyti
Labas rytas visiem 4u.gif
Dedu dar keletą Kalėdinių bandymų. ax.gif biggrin.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2008 12 19, 10:35)

ši man akvariumą primena... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuuzia: 19 gruodžio 2008 - 10:58
Sveikos didziosios fotografotuojos 4u.gif noreciau ir as prisijungti pire jusu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2008 12 19, 11:57)
ši man akvariumą primena... biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(LuckyLay @ 2008 12 19, 12:02)
Sveikos didziosios fotografotuojos 4u.gif  noreciau ir as prisijungti pire jusu blush2.gif

Sveika atvykus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2008 12 19, 11:35)
Dedu dar keletą Kalėdinių bandymų. ax.gif  biggrin.gif

labai labai patiko antra foto thumbup.gif tos spalvos, ryskumas, ir pan bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti