Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-IV tema

QUOTE(ediper @ 2008 12 18, 21:53)
truputi pataisiau... dar karta paziurejau idemiai,niu bet fokusas yra ir konkorezio virsunej (ten as ir taikiaus  rolleyes.gif ) ir ant sakeles  doh.gif bet cia turbut todek,kad ji buvo arciau objektyvo  g.gif
user posted image

dabar dauuug geriau - bent man smile.gif tik - o jei pabandytum manual focus mirksiukas.gif bus sufokusuota tik ten kur tu nori wink.gif pabandyk wink.gif

ir tos zvakiiideeeesss ax.gif , nors man tas menas nemenas dzin, be tjie man kaip puodukai kokie blush2.gif manau be ju butu geriau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 12 18, 22:50)
dabar super  thumbup.gif ir tas fonas labai  wub.gif  wub.gif  wub.gif

o jau informacijos kiek įdėta  bigsmile.gif ačiū [SIZE=7]mokytojams  4u.gif ryt skaitysiu viską atidžiai  thumbup.gif

Židinio nuotoli
s tai fotiko vidui atstumas nuo diafragmos užuolaidėlių iki matriicos ant kurios projektuojamas vaizdas? O angliškai kaip? ir kas per velnias DOF?

user posted image
user posted image

tas ryskios zonos tarpas ( kiek suprantu ) g.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasytce @ 2008 12 18, 23:03)
dabar dauuug geriau - bent man smile.gif tik - o jei pabandytum manual focus  mirksiukas.gif bus sufokusuota tik ten kur tu nori wink.gif pabandyk wink.gif

ir tos zvakiiideeeesss  ax.gif , nors man tas menas nemenas dzin, be tjie man kaip puodukai kokie  blush2.gif manau be ju butu geriau  rolleyes.gif

siaip as dar nenaudoju rankinio fokuso,bet... gal reik pabandyt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ediper: 18 gruodžio 2008 - 22:04
[quote=Rasytce,2008 12 18, 21:31]
[/quote]
o kodel ne i tema? cia tema apie fotografavima, tai klausk visko smile.gif va mano vyras kaip fotkino judancius objektus ant TV funkcijos:

user posted image
parametrai:
Focal Length: 50.0 mm
F-Number: F/2.8
Exposure Time: 0.002 sec. 1/500
Metering Mode: Multi-segment
ISO Speed: 1600
Flash Mode: Off

user posted image
parametrai:
Focal Length: 28.0 mm
F-Number: F/2.8
Exposure Time: 0.001 sec. 1/1000
ISO Speed: 1600

[/quote]
WOW thumbup.gif Nu tokios nuotraukos mane veza! Cia kiek kartu ta lelka teko metyti, kol pagavot toooki kadra hihihi.gif
Bet tu cia su veidrodiniu? Nei su vienu kitokiu , kad ir pagerintu muiliniu ko gero tokios kokybes neisgausi...
Va tokios buvo mano judesio darytos:
user posted image
cia su auto+priartinta=triuksmai
user posted image
nepriartinta, bet irgi su auto - juk kitaip ir nemokejau blush2.gif aij, tiesa, ten gal dar buvau isijungus sport tokia funkcija

Atleiskit uz vietos netaupyma ne visai i Kaledine tema blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mielka @ 2008 12 18, 23:00)
man tai fokusas ne i virsune o i tuos "spyglius" egles... apacioje... virsune tai tikrai isiliejus...  g.gif

bet kai issididinu foto,tai jie labai ryskus ,kaip kristalai atrodo rolleyes.gif niu bet jo daugiau fokuso i spygliukus doh.gif
Atsakyti
ediper, taip smile.gif (apie ryškumo zoną aš čia biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raige: 18 gruodžio 2008 - 22:12
QUOTE(Linutas @ 2008 12 18, 22:09)
WOW  thumbup.gif Nu tokios nuotraukos mane veza! Cia kiek kartu ta lelka teko metyti, kol pagavot toooki kadra hihihi.gif
Bet tu cia su veidrodiniu? Nei su vienu kitokiu , kad ir pagerintu muiliniu ko gero tokios kokybes neisgausi...

lelka meciau lygiai 3 kartus wink.gif ir visi kadrai yra pavyke smile.gif cia jau vyras atkales ranka blush2.gif as tik pasakiau , kad noriu taip kad butu nufotkinta, o jis jau ten padare ka reikia fotike hihihi.gif taip, cia su veidrodiniu Pentax K20D ir teleobjektyvu biggrin.gif

nieko, ir tu ismoksi wink.gif pasiziurek ar galima nustatyt tokius parametrus kaip kad as surasiau ant AV programos ir turetu gautis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2008 12 18, 22:00)
Židinio nuotolis - Focal length. Apibrėžimą lengvai rasi pagooglinus. O apie tą velnią DOF kalbėjom jau  rolleyes.gif (mano postas apie ryškumo zoną ir ją įtakojančius faktorius)  smile.gif

radau thumbup.gif

dar toks durnas klausimas. jei objektyvas 50mm tai jis nezoomina???? reikia prieit arčiau jei nori didesnio vaizdo? Nes tie 24-70mm tai kaip suprantu zoominasi?
pas mane 6-60mm kažkaip labai didelis skirtumas g.gif ar pas universalius taip ir yra kad tiktų daugmaž viskam? g.gif
Atsakyti
mano canon S5 IS ax.gif
ir pas mane leidzia nustatyti tik f2.7
O ir kas cia do dalykai:
???

p.s. gal kas is zmoniu zino kur galeciau gauti pilna sio fotiko naudojimosi instrukcija LT kalba?
Atsakyti
Sadi, 50mm objektyvas yra fiksuoto židinio nuotolio (žargonu - fixas). Taip, tu teisi, jis nezoomina - zoomini kojom biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2008 12 18, 14:07)
Gal galima apie ISO placiau ir dar suprantamiau paaskinti,nes man vistiek nedaeina. doh.gif As susidarius tokia nuomone,kad ISO isvis negalima liesti.Ir esu tuo isitikinus,nes mano fotoaparatas labai triuksmauja kai ji padidinu.Ir noriu paklausti,jei ISO visada bus 100,ar imanoma padaryti techniskai geras nuotraukas ir diea ir nakti?

vat ir mano fotikas , ISO tik 400, o kur vienspalvės tamsesnės vietos - klaiku, ypač išsididinus. Bet juk taip neturėtų būti, ką?

QUOTE(ediper @ 2008 12 18, 21:53)
truputi pataisiau... dar karta paziurejau idemiai,niu bet fokusas yra ir konkorezio virsunej (ten as ir taikiaus  rolleyes.gif ) ir ant sakeles  doh.gif bet cia turbut todek,kad ji buvo arciau objektyvo  g.gif

man rodos ta arčiausiai objektyvo esanti kankorežio dalis yra tokiu pat atstumu kaip ir spygliai, todėl fokuse ir ta kankorežio dalis ir spygliai, o viršūnė kankorežio neryški. g.gif

ačiukas už DOF parodymą thumbup.gif

QUOTE(Linutas @ 2008 12 18, 22:09)

o tu pažiūrėk kaip fotkinai - koks išlaikymas? Pas Rasytce labai trumpas išlaikymas, pakeltas ISO, todėl jūdesys taip ryškiai ir užfiksuotas thumbup.gif

QUOTE(Linutas @ 2008 12 18, 22:26)
mano canon S5 IS  ax.gif
ir pas mane leidzia nustatyti  tik f2.7
O ir kas cia do dalykai:
???
p.s. gal kas is zmoniu zino kur galeciau gauti pilna sio fotiko naudojimosi instrukcija LT kalba?

režimas TV leidžia reguliuot išlaikymą, focal length nesireguliuoja, čia gal nuo zoom prilauso? flash - tai blykstė išjungta, o metrering mode tai čia kažkas su šviesumo matavimu, man atrodo irgi neįtin svarbus dalykas fotografuojant šviesią dieną g.gif

QUOTE(raige @ 2008 12 18, 22:38)
Sadi, 50mm objektyvas yra fiksuoto židinio nuotolio (žargonu - fixas). Taip, tu teisi, jis nezoomina - zoomini kojom  biggrin.gif

ale matai yra ir šiais laikais nezoominių fotikų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 12 18, 22:59)
ale matai yra ir šiais laikais nezoominių fotikų  g.gif

ne foootikuuu - o objektyvu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2008 12 18, 23:10)
ne foootikuuu - o objektyvu  mirksiukas.gif

na taip smile.gif bet jaučiu toks patogiau patalpui kur portretus fotkinant? g.gif man kažkaip atrodo tai kaip trūkumas, kame privalumas tokio objektyvo? Kaina? kokybė nuotraukų/

čia mes biški gal nukrypom nuo temos blush2.gif bet labai įdomu doh.gif
Atsakyti