Įkraunama...
Įkraunama...

Singer siuvimo mašina

QUOTE(Singer meistras @ 2008 12 29, 19:39)
Nujaučiu, kad Jūsų ta mašina per savo amželį daug visko matė, ypač pabuvojusi rūsije pelių ir žiurkių draugijoje ir pasigavusi rūdžių. Kokybiško darbo iš jos nesitikėkite. Manau ne vien džinsus norite lopyt, bet ir užuolaidas pasitvarkyt, iš perkeliuko pasisiut ką nors. Šiaip paprasta (bet neprasta) tiesesiūlė siuvimo mašina- viėnas pagrindinių siuvėjos įrankių, nes su galima atlikti daugybe siuvimo triukų.

Kol ji papuole pas mane, buvusioji seimininke siuvimo masina laike balkone doh.gif, as ja sekmingai naudojausi 5metus, o paskui isigijau taip pat nesuperine, bet atliekancia daugiau operaciju PODOLSK'A, senute, ГОССШВЕЙМАШИНА, ikisau i spinta, o kojas nuo jos isnesiau i rusi. Si masina, man kaip paveikslas ar eksponatas -tai nera darbo irankis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2008 12 30, 18:30)
Kol ji papuole pas mane, buvusioji seimininke siuvimo masina laike balkone  doh.gif, as ja sekmingai naudojausi 5metus, o paskui isigijau taip pat nesuperine, bet atliekancia daugiau operaciju PODOLSK'A, senute, ГОССШВЕЙМАШИНА, ikisau i spinta, o kojas nuo jos isnesiau i rusi.  Si masina, man kaip paveikslas ar eksponatas -tai nera darbo irankis  biggrin.gif

SU N. METAIS. PODOLSK modeliai(I; II; III; 142kl.)- nesunešiojamos siuv. mašinos, bet tai jau užvakarykštė diena. Rimtam darbui namuose geriau tiktų buv. Vakarų Vokietijos mod. , pav. PFAFF- 1019. Paprastumas, patogumas, patikimumas. Kaip tik isisavinsiu internetą- galėsiu supažindinti Jus su thumbup.gif siuv. mašinomis.
Atsakyti
Aciu uz Singer masinu pagaminimo datu nuoroda 4u.gif Nagi pasirodo, kad namuose turime lygiai 100 metu senumo masiniuka thumbup.gif Pagaminimo sifras su V raide, taigi, antikvarinis daiktelis, o siuva super super. Ka tik pertraukem baldus oda ir susiuvo ji ja nepriekaistingai thumbup.gif Va ka reiskia rimtas daiktas. Kazi, Janomas mano turbut tiek neatlaikys lotuliukas.gif
Atsakyti
smile.gif
QUOTE(ziulyte @ 2009 01 19, 15:13)
Aciu uz Singer masinu pagaminimo datu nuoroda  4u.gif Nagi pasirodo, kad namuose turime lygiai 100 metu senumo masiniuka  thumbup.gif Pagaminimo sifras su V raide, taigi, antikvarinis daiktelis, o siuva super super. Ka tik pertraukem baldus oda ir susiuvo ji ja nepriekaistingai  thumbup.gif Va ka reiskia rimtas daiktas. Kazi, Janomas mano turbut tiek neatlaikys  lotuliukas.gif

Jūsų mašina pagamynta apie 1908m. Scotlande. Janome tiek netarnaus, nes apskaičiuota mazdaug 7metams ekspluatavimui. Senonų mašinų privalumas tame, kad jos mažiau traumuoja adatinį siūlą, todėl pati siūlė yra tvirtesnė. Šios mašinos ypač pasiteisina siuvant odą ir galanteriją. Montuoti prie jų el. variklį nepatarčiau smile.gif
Atsakyti
Na, prašysiu žinovų pagalbos, kad ir mane supažindintų su manuoju draugu, iki šiol siuvančiu nepriekaištingai. Močiutė ją po II pasaulinio karo nusipirko. Numeris yra toks: C2332426. Bet numerių, prasidedančių C raide, lentelėje nėra (ar bent jau aš neradau). Būsiu labai dėkinga už pagalbą.
Atsakyti
QUOTE(Zemugne @ 2009 01 20, 12:38)
Na, prašysiu žinovų pagalbos, kad ir mane supažindintų su manuoju draugu, iki šiol siuvančiu nepriekaištingai. Močiutė ją po II pasaulinio karo nusipirko. Numeris yra toks: C2332426. Bet numerių, prasidedančių C raide, lentelėje nėra (ar bent jau aš neradau). Būsiu labai dėkinga už pagalbą.

Šį mašina pagamynta Wittenberge (Prusija) 1908m. dukterinėje Sigerio firmoje. Visos jos detalės unifikuotos.
Atsakyti
Ačiū už atsakymą smile.gif
Beje, o kur nors dalių šitoms mašinoms dar galima gauti? Pas mus nulūžusi viena geležėlė, kuri siūlą prilaiko. Aišku, siuva gerai ir taip, bet jei būtų įmanoma, mielai paremontuotumėm. Beje, turim originalią knygutę lietuvių kalba (tiesa, nuo kitos mašinos), išleistą tarpukariu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zemugne: 20 sausio 2009 - 15:42
QUOTE(Zemugne @ 2009 01 20, 16:42)
Beje, o kur nors dalių šitoms mašinoms dar galima gauti? Pas mus nulūžusi viena geležėlė, kuri siūlą prilaiko. Aišku, siuva gerai ir taip, bet jei būtų įmanoma, mielai paremontuotumėm. Beje, turim originalią knygutę lietuvių kalba (tiesa, nuo kitos mašinos), išleistą tarpukariu.

Reikėtų apž. jos stovį. Jeigu nesudrošta per tiek metų, Jei nėra didelių laisvumų, nesunkiai galima atstatyt. Patys detalių nesurasite, o suradę nevisada pritaikinsite. Pask. 861481965- p.aaškinsiu.Istr. vertinga(net labai), jei yra tų pačių metų- 1908
Atsakyti
QUOTE(Zemugne @ 2009 01 20, 16:42)

Dar kartą perskaičiau Jūsų žinutę ir tik dabar supratau apie kokią "geležėlę" kalbate. Tai šaudyklės pluksnelė apatinio siūlo itempimui reguliuotį. Labai svarbi detalė. Be jos apačioje susidaro "baržda", t.y. palaida siūlė. Budamas Vilniuje, pasistengsiu Jms ją užvežti. Jei kas- priminkite man dar kartą apiė pažadą.
Atsakyti
Na, šiandien galėsiu ją nufotografuoti (ji tik prilaiko viršutinį siūlą). Nes iš tiesų tai siuva mūsų mašina be priekaištų - džiaugiamės neatsidžiaugiam. Ir išlaikyta ji buvo labai gerai. Tai - vienintelis jos pastebėtas trūkumas. Vienintelį kartą ji mums nesiuvo, kai netyčia adatą blogai įdėjom. Bet tada atsidarėm čiaiką, pamatėm, kaip ten įdėta adata, ir supratom, kur klaida.
Atsakyti
QUOTE(Zemugne @ 2009 01 25, 11:52)
Na, šiandien galėsiu ją nufotografuoti (ji tik prilaiko viršutinį siūlą). Nes iš tiesų tai siuva mūsų mašina be priekaištų - džiaugiamės neatsidžiaugiam. Ir išlaikyta ji buvo labai gerai. Tai - vienintelis jos pastebėtas trūkumas. Vienintelį kartą ji mums nesiuvo, kai netyčia adatą blogai įdėjom. Bet tada atsidarėm čiaiką, pamatėm, kaip ten įdėta adata, ir supratom, kur klaida.

Taip, galite nufot. tą nuolaužos vietą, kad galėčiau galutinai susiorentuoti kas ištikrūjų yra.
Atsakyti
QUOTE(Zemugne @ 2009 01 25, 11:52)

As isivaizduoju, kad tai tera siulo nukreipejas, o adata statoma, nebutinai kaip caikoj. yra tokia taisykle, adata i adatos vedzioltuva statoma ilguoju grioveliu i ta puse, is kurios ateina siulas. Tikiuosi, kad aiskiai parasiau, nes mokslus baigiau jau senokai, tai tikrojo apibrezimo neatsimenu. ax.gif
Atsakyti