Turiu ir aš seną seną Singer mašiną, savaitę siuvau, buvo liuks, vakar besiuvant adata nulūžo, nesupratau kodėl, gal storesnė vieta pasitaikė... pakeičiau adatą - nebesiuva arba nebedygsniuoja, arba dideliais dygsniais siuva arba tiesiog ilgą siūlą "neužkabintą" palieka
Mašina Vilniaus raj., kažin ar yra koks meistras kuris pažiūrėtų? ir kiek tokia paslauga gali kainuoti?
QUOTE(Jūros*gėrybė @ 2012 04 16, 14:27)
Turiu ir aš seną seną Singer mašiną, savaitę siuvau, buvo liuks, vakar besiuvant adata nulūžo, nesupratau kodėl, gal storesnė vieta pasitaikė... pakeičiau adatą - nebesiuva arba nebedygsniuoja, arba dideliais dygsniais siuva arba tiesiog ilgą siūlą "neužkabintą" palieka
Mašina Vilniaus raj., kažin ar yra koks meistras kuris pažiūrėtų? ir kiek tokia paslauga gali kainuoti?
Iškaltas numeris 16002106 gal ką nors reiškia
QUOTE(Jūros*gėrybė @ 2012 04 17, 08:14)
Iškaltas numeris 16002106 gal ką nors reiškia
Po adatos lūžio reikia pašalinti adatos ir siūlu likučius, taisyklingai pagal instrukcija
įstatyti nauja tai mašinai tinkančia adata,taisyklingai įverti apatini ir viršutini siūlą, sureguliuoti siūlų įtempimą ir jeigu po to yra problemos kreiptis į meistrą. Dabar kainos
juokingos.Vien meistro atvykimas į namus kainuoja apie 25-35 litus ir tai miesto ribose. Šios temos 12 puslapyje jus surasite "Singer" 15 klases mašinos instrukcija ir ten pat nuorodą į puslapį su "Singer " mašinų numeriais ir pagaminimo metais.
QUOTE(oldas @ 2012 04 17, 14:39)
Po adatos lūžio reikia pašalinti adatos ir siūlu likučius, taisyklingai pagal instrukcija
įstatyti nauja tai mašinai tinkančia adata,taisyklingai įverti apatini ir viršutini siūlą, sureguliuoti siūlų įtempimą ir jeigu po to yra problemos kreiptis į meistrą. Dabar kainos
juokingos.Vien meistro atvykimas į namus kainuoja apie 25-35 litus ir tai miesto ribose. Šios temos 12 puslapyje jus surasite "Singer" 15 klases mašinos instrukcija ir ten pat nuorodą į puslapį su "Singer " mašinų numeriais ir pagaminimo metais.
dėkoju, kad atsakėte. Bet vis tiek manau reikės meistro, nes siūlų likučius pašalinau, adatos nulūžusį galiuką taip pat, siūlą teisingai įverti moku, nes su šita mašina jau nuo 10 m karts nuo karto pasiūdavau
siūlo įtempimą 2 dienas bandžiau reguliuoti, tai priveržiu, tai atleidžiu, nutraukia man siūlą ir baigta
o jūs Vilniuje meistraujat?
Papildyta:
tai vadinas kad mano mašina 1899 metų gamybos? arba blogai pažiūrėjau, gal negali tokia seniena būt
QUOTE(Jūros*gėrybė @ 2012 04 17, 14:02)
tai vadinas kad mano mašina 1899 metų gamybos? arba blogai pažiūrėjau, gal negali tokia seniena būt
Kodėl negali? Dar ir kaip gali o numeris reiškia kad jūsų mašina nuo gamybos pradžios yra 16 mln. 2106 egzempliorius. Tiesiog tai buvo tikra amerikietiška mašina
ir tikra amerikietiška kokybė.
O jus ir apatinio siūlo įtempimą reguliavote ar tik viršutinio? Adata ilguoju grioveliu
į kaire puse pastatyta?
QUOTE(Jūros*gėrybė @ 2012 04 16, 13:27)
Atvežkite į Kauną-sutaisysiu NEMOKAMAI.
QUOTE(oldas @ 2012 04 17, 20:05)
Kodėl negali? Dar ir kaip gali o numeris reiškia kad jūsų mašina nuo gamybos pradžios yra 16 mln. 2106 egzempliorius. Tiesiog tai buvo tikra amerikietiška mašina
O jus ir apatinio siūlo įtempimą reguliavote ar tik viršutinio? Adata ilguoju grioveliu
į kaire puse pastatyta?
į kaire puse pastatyta?
Ooo kiek naudingos info, ačiū ir tikras pasididžiavimas ta mano mašina, o aš dar nenorom ją ėmiau
apatinio siūlo nereguliavau ten jaučiu, kad ir močiutė mano niekada nereguliavo, ir net nežinau kaip...
adatą vakare patikrinsiu, tik kad ji be griovelių, tiesiog viena pusė plokščia/nupjauta, o kita gaubta/apvali.
QUOTE(Singer meistras @ 2012 04 18, 08:53)
Atvežkite į Kauną-sutaisysiu NEMOKAMAI.
tolokai važiuot
QUOTE(Jūros*gėrybė @ 2012 04 18, 09:07)
apatinio siūlo nereguliavau ten jaučiu, kad ir močiutė mano niekada nereguliavo, ir net nežinau kaip...
adatą vakare patikrinsiu, tik kad ji be griovelių, tiesiog viena pusė plokščia/nupjauta, o kita gaubta/apvali.
Apie apatini siūlą vėliau dabar apie adatą.
Bandymas paaiškinti vaizdžiai :
http://s019.radikal....50495da2cd2.jpg
Be to turime prisiminti kad:
1) Nereikia naudotis senomis, bukomis ir abejotinos kokybes adatomis.Adata tai tiktai eksploatacine medžiaga kuri turi būti visada tiesi ir aštri.
2) Adatos numeris reiškia adatos storį pvz.Nr.70 -07 mm. Nr. 90- 0,9 mm. Nr. 110-1,1mm. Adatos numeris parenkamas pagal siuvamas medžiagas ir tai adatai turi
atitikti siūlas.Siūlu ir adatu atitikimo lenteles galima susirasti internete.Verta atsiminti
SSSR siūlu numeracija neatitinka EU numeracijai.
3) Nereikia ieškoti kažkokiu specialiu Singeriniu adatu bet ir pirkti atvirai kinietiška Š.. sau brangiau.Labai gerai dirba adatos SCHMETZ ir ju kaina 6-7 lt. už 5 vienetus
tikrai nėra daug.Nusipirkti ju galite visuose siuvimo prekių parduotuvėse.
Na ir dar.Senukai "Singer" ir ju klonai labai mėgsta būti gerai sutepti.Netepkite
mašinos jokiais augaliniais aliejais,nenaudokite jokiu automobiliniu tepalu su priedais
Parduotuvėse yra paprasti ir nebrangus tepalai buitinem siuvimo mašinom tepkite reguliariai kaip nurodyta instrukcijoje ir mašina jums pratarnaus dar labai ilgai.
Planuoju pirkti Singer 3321 siuvimo masina. Gal kas turit kokiu atsiliepimu?
Aciu
Aciu
Sveikos
Aš ką tik iš sendaikčių turgaus, su siuvimo mašina singer 1007. Gal žinot kur kokią instrukciją rast?
Aš ką tik iš sendaikčių turgaus, su siuvimo mašina singer 1007. Gal žinot kur kokią instrukciją rast?
Sveiki, parsiveziau is mociutes siuvimo masina. Gal kas galetu paaiskinti kaip sutaisyti toki dalyka: siuvant virsutine siule gaunasi normali, o apvertus medziaga siulas (kuris yra siuvimo masinos virsuje) buna ziauriai suveltas. Vakar ilgai sedejau ir issiaiskinau, jeigu siuvant labai tempciau ta virsutini siula, tai gautusi puiki siule.
Isvada: paduodama per daug virsutinio siulo, kuris ir susivelia. Kaip man sureguliuoti, kad butu paduodama maziau siulo? Dekoju uz atsakyma
Isvada: paduodama per daug virsutinio siulo, kuris ir susivelia. Kaip man sureguliuoti, kad butu paduodama maziau siulo? Dekoju uz atsakyma
QUOTE(nepriekaistinga @ 2012 08 07, 10:54)
Sveiki, parsiveziau is mociutes siuvimo masina. Gal kas galetu paaiskinti kaip sutaisyti toki dalyka: siuvant virsutine siule gaunasi normali, o apvertus medziaga siulas (kuris yra siuvimo masinos virsuje) buna ziauriai suveltas. Vakar ilgai sedejau ir issiaiskinau, jeigu siuvant labai tempciau ta virsutini siula, tai gautusi puiki siule.
kokia siuvimo mašina?