Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionės, skrydžiai su vaikais

Norėjau paklausti Jūsų nuomonės, kaip manote ar verta 10 metų vaiką tempti į Turkiją, Egiptą, Tunisą, Graikiją poilsiauti kartu su savim ar jam užsifiksuos kažkas atmintyje? Ar bus veltui išmesti pinigai, nes dar tokiam vaikui be skirtumo prie kokio vandens telkinio pliūrzentis? Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Negi nėra tėvelių vežusių tokio amžiaus savo vaikučių? Aš tokiose kelionėse mačiau iki 3 metų vaikus, tai man jų būdavo gaila, nes jie pratrysta, vemia, sukarščiuoja, o apie atsiminimus, tai negali būti nei kalbos... Maniškei jau bus 11-ka ir labai nori į Egiptą, bet bendradarbės pataria kol kas važinėti pačiai, o dukrą vežti kai sukaks 15-ka.
Atsakyti
Man atrodo, kad pats tas laikas, kada gali vežtis vaiką: ir pačiai poilsiui netrukdo, ir vaikui nauji įspūdžiai, ir atostogų metu gali daugiau pabendrauti su juo. Aš pati prisimenu gana daug ką iš tokio amžiaus, žinoma, buvo žvelgta vaikiškom akim (atrodė ir kalnai aukštesni smile.gif). Tik su vaiku reikia pasiderinti viešbutį, kad būtų ką veikti, nes mini klubai jau tikrai nedomina, o sporto aikštelės maniškiui būtinos.
O 15-kos greičiausiai jau ir patys vaikai nelabai norės važiuoti kartu smile.gif
Atsakyti
Sveikos, jei kas spėjote paatostogauti šiemet, pasakykit, kaip yra su maitinimu lėktuve. Pernai skrendant į Turkiją pirmyn ir atgal buvo patiektas karštas maistas, bet dėl šiemet girdėjau visokių gandų... Kalba eina apie agentūrų užsakomuosius reisus. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
mes dar neperseniausiai gryzom is Turkijos. vaziavom su vaikeliu, kuriam 11.5 men. kad jam kas nors atsiminimu liktu, tai nera net kalbos. dar per mazas spingalietas, kad ka nors atsimintu lotuliukas.gif . o del ispudziu, tai tikrai jam buvo ju daug. ypac kai pamatydavo baseina(nors ir Lietuvoj gali ji pamatyti). jura labai didelio ispudzio nepadare.bet siaip visokiu atrakciju ten jam buvo, tai ir supynes, ir baseinas ir vaiku zaidimu aikstele, dar vaiku diskotekos.o kas liecia turkus, tai jie labai myli mazuliukus, tai maniskis buvo uznesiotas, uzniancytas, demesio kalnais apipiltas. i mus jau net demesio pradejo nekreipt, tik ir ziuri kur koks juodckis pro sali praeis, jam uz kojos timptels, ar rankyte pabuciuos thumbup.gif . tuo labiau iki 2 metu vaikui nekainuoja nei lektuvo bilietas, nei viesbutis, tad pinigu jokiu veltui neismesi mirksiukas.gif tik kad reikes savo maistelio isideti, nes nezinia kaip toleruos svetimkrasti maista. kiti vaikai maciau kiso kaip uz ausies, o maniskiu tai as neradau ka ten galeciau duoti valgyti, tai valgydinau plikytom kosem ir tyrelem.
tik tiesa gal negalesi i keliones kokias leistis. nors mes tai jachta plaukem, tai mazulis puse keliones pramiegojo thumbup.gif . kai praeita karta vaziavom, turejom tik viena vaika ir jo nepasiemem, tai paskui save grauzem. nes vaikams tikrai yra ten ka veikti. zinoma, cia tau paciai spresti, bet pati pagalvok ar sirdele neraudos namie mazuli palikus wub.gif
Atsakyti
Į Egiptą vaiko tai nesivežčiau. schmoll.gif Kiek yra buvusių, tai visiems ten vidurius susuko. Mes buvom šiemet Kretoj su 4 metų vaiku. Jam tai buvo pirma kelionė, ir manau, sėkminga. Grįžo įspūdžių pilnas, važiavom ir į ekskursijas, plaukėm laivu. Aišku prieš kelionę buvo streso, kas bus jeigu susirgs ir t.t. Bet tikiuosi, ir kitais metais visi kartu keliausim. biggrin.gif o į Turkiją, Graikiją, tai tikrai gali vežtis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Monika @ 2006 07 26, 11:33)
Sveikos, jei kas spėjote paatostogauti šiemet, pasakykit, kaip yra su maitinimu lėktuve. Pernai skrendant į Turkiją pirmyn ir atgal buvo patiektas karštas maistas, bet dėl šiemet girdėjau visokių gandų... Kalba eina apie agentūrų užsakomuosius reisus. Ačiū 4u.gif

Iš karštų - tik kava ir arbata, o šiaip šalti užkandžiai ax.gif
Atsakyti
Buvom Egipte, kai dukrai buvo 8 metai (prieš tris metus), tai vis dar prisiminimų pilna. Ir mano nuomone, jei įmanoma, būtinai imkite.

Beje, mes pasirinkome ne deginimasi pleže, o kruizą Nilu, maniau, kad tikrai jai bus neįdomu, pavargs. Tačiau, galiu pasakyti, kad dukra buvo sužavėta, viskas jai labai patiko ir dabar neseniai kalbėjom apie keliones, tai sakė, kad galėtų ir dabar važiuotų į Egiptą, jai labai patiko. Beje, ji puikiai atlaikė ir ilgą kelionę autobusu ir naktį traukinyje ir jokių skundų, kad jai sudėtinga, nuobodu, ar kad maistas blogas, ar pavargo. Tiesiog buvau sužavėta savo vaiko laikysena. Beje, dukrai vidurių nepaleido, bet rankas tai liepiau plauti ant kiekvieno kampo, o kur nebuvo sąlygų, tai šlapių servetėlių turejau, nors ji pas mane nėra švaruolė, tai katę kokią paglostė, tai žiūrėk, jau, ką nors griaužia pasiėmusi.
O pasiimti kartu nusprendėm, ne dėl to kad pamatytų, o kad būtų kartu. Nes kaip sako, kitą žmogų geriau pažinsi kelionėse. Tai stiprina mūsų bendravimą.
Aš visada tik už kelione su šeima.
Atsakyti
Nu, aš nesulaukusi atsakymų ir patarimų padariau savo sprendimą-išsivežiau dukrą į Turkiją, galvoju bus matyt... Mano nuostabai ji laikėsi puikiai, nei karto nepadėjavo, kad karšta, ar sunku, nors keliavom kiekvieną dieną vis kur į kitą vietą. Dėl įdomumo paklausdavau kiekvieną vakarą kaip egzaminą- kur buvo, ką matė ir ar patiko, likau nustebinta susidomėjimu ir pateiktais klausimais, nes dar ne į visus ir aš žinojau atsakymą blink.gif .Aišku, labai noriu, kad jai liktų atmintyje, bet kaip bus taip, bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ziza @ 2006 08 04, 04:11)
Nu, aš nesulaukusi atsakymų ir patarimų padariau savo sprendimą-išsivežiau dukrą į Turkiją, galvoju bus matyt... Mano nuostabai ji laikėsi puikiai, nei karto nepadėjavo, kad karšta, ar sunku, nors keliavom kiekvieną dieną vis kur į kitą vietą. Dėl įdomumo paklausdavau kiekvieną vakarą kaip egzaminą- kur buvo, ką matė ir ar patiko, likau nustebinta susidomėjimu ir pateiktais klausimais, nes dar ne į visus ir aš žinojau atsakymą  blink.gif .Aišku, labai noriu, kad jai liktų atmintyje, bet kaip bus taip, bus  smile.gif

Mes savo sūnų vežėmės į Turkiją 4 metų. Nebuvo jokių problemų Išsivežėm net sergantį, o ten baigėsi visos ligos. Ir aplamai, jeigu jau važiuojam kur nors ilsėtis, tai kodėl turim vaiką palikti namuose. Jis irgi yra šeimos narys, ir net nekilo minčių ar nesivežti.
Atsakyti
Aš pati nuvažiavusi svetur niekad neguliu prie baseino ar prie jūros(ta prasme pasiimu poilsinę, bet keliauju į mane dominančius miestus ar vietoves), nes noriu pamatyti ir pažinti tą šalį. Todėl ir suabejojau dėl vaiko ėmimo su savim ar neišvargs ar liks kas atmintyje jai ar tik atsimins, kad mama visur tampe, kai jai smagiau butų turkštis baseine.
Atsakyti
Gal kuri nors skridote su pusantru metuku vaikais. Tokio amziaus vaikuciai siek tiek skiriasi nuo iki vieneriu metuku kudikeliu. Maniskis ,pavyzdziui, dabar jau neissedi ilgai vienoj vietoj, viska jam paliesti, paciupineti reik ir oziukai neaplenkia musu. Reikalas toks , kad laukia musu kelione lektuvu apie 10 val . su 1 persedimu, skrisiu viena su vaiku, del to biski neramu.
O dar del bilieto neaisku, kiek matau internete, bilietu rezervacijoje , kudikiai skaitosi iki 2m ir bilietas tokiam vaikui tik 10% , supratau, kad tada vieta tokiam vaikuciui nepriklauso, tai ka ant keliu laikyt?? g.gif Be to , bagazo svoris ,taip pat nesiskaito kaip atskiram keleiviui. Tai gal tokiems vaikams jau atskiros vietos reikia , brangesnio bilieto. Kokia jusu nuomone apie tai?
Atsakyti