Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionės, skrydžiai su vaikais

QUOTE(Rugiles mamyte @ 2006 04 26, 02:45)
Dar vienas patarimas-jei skrendat viena su leliuku ,niekada neseskite šalia kitos mamos su leliuku(nors iš šalies atrodo butu linksmesne kelione).Laukent lektuvo atrodo susibičiuliavom ir va tau, tik pakilom ir visa skrydi kitas leliukas prareke tai patikekit mano mažyte(tada jai buvo11mėn.) labai išvargo buvo nerami,tad nekartokit mano klaidos.Seskit jei imanoma kuo toliau nuo kito leliuko  thumbup.gif

Tai kad pacios aviakompanijos susodina taip, kad visi vaikai butu vienoj vietoj. Skridom po atostogu Madeiroje, tai i lektuvo pirmas keturias eiles buvo susodinti visi teveliai su maziukais (gal kokie 6-7 kudikeliai). patikekit ne kas, kai vienas pradeda verkti, kompanija jam palaiko dar kokie penki blink.gif Ir taip 5 valandas..
Atsakyti
Birželio mėnesį planuojam pailsėti prie jūros. Tik va, niekaip nenutariam kokią šalį pasirinkti, dukrytei bus 5 mėnesiai. smile.gif
Norim, kad butų nebrangu ir servisas geras, kad butų patogu ir saugu. Gal esat keliavę su tokio amžiaus mažyliu. Norėčiau informacijos ir patarimų dėl kelionės, gal galit ir kokį neblogą viešbutį parekomenduoti. mirksiukas.gif
Mes galvojam gal į Bulgariją? (pernai atostogavom, tai šiokia tokia pažintis su ta šalim yra), o gal į Turkiją (buvom prieš 4 metus). g.gif
Padėkit apsispręsti. g.gif g.gif
Atsakyti
as turbut rinkciaus bulgarija... siaip mano nuomone, kad su tokiu mazu vaiku reikia vaziuot i tokia sali, kur medicininis servisas geresnis... o visi egiptai, tunisai, turkijos, JAR ir pan. manes nezavi schmoll.gif drauge praeita vasara su 3 metu sunum i egipta vaziavo. 5* viesbutis, viskas iskaiciuota, bla bla bla... tik va vaikas baseine netycia vandens gurkstelejo ir dizinterija gavo... doh.gif o kaip paaiskejo gydytoju normaliu ner, ligoninese bardakas... pasiule 7up'u gydytis lotuliukas.gif doh.gif tai kai grizo i lietuva, vaika tiesiai is lektuvo i ligonine su laseline isveze... tai sake, daugiau ten nenori... schmoll.gif vyras turkijoj 2 metus gyveno, apie medicina tokios pat nuomones. kaip sakant, gerai, kol neprisireikia pagalbos... as ir pati mastau kur galeciau su savo 7 men sunum pailset... apsistojau ties ispanija, graikija, galbut kroatija... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2006 05 05, 13:16)
as turbut rinkciaus bulgarija... siaip mano nuomone, kad su tokiu mazu vaiku reikia vaziuot i tokia sali, kur medicininis servisas geresnis... o visi egiptai, tunisai, turkijos, JAR ir pan. manes nezavi  schmoll.gif  drauge praeita vasara su 3 metu sunum i egipta vaziavo. 5* viesbutis, viskas iskaiciuota, bla bla bla... tik va vaikas baseine netycia vandens gurkstelejo ir dizinterija gavo...  doh.gif  o kaip paaiskejo gydytoju normaliu ner, ligoninese bardakas... pasiule 7up'u gydytis  lotuliukas.gif  doh.gif  tai kai grizo i lietuva, vaika tiesiai is lektuvo i ligonine su laseline isveze... tai sake, daugiau ten nenori...  schmoll.gif vyras turkijoj 2 metus gyveno, apie medicina tokios pat nuomones. kaip sakant, gerai, kol neprisireikia pagalbos... as ir pati mastau kur galeciau su savo 7 men sunum pailset... apsistojau ties ispanija, graikija, galbut kroatija...  rolleyes.gif

Sveikute lanna 4u.gif
Tai taip zinau, kad tose salyse med. paslaugos zemo lygio. Bet tikiuosi neprireiks, nors nuo nelaimiu niekas neapdraustas. cool.gif
Dukryte pilnai maitinu pati, papildomai nieko neduodu, va tik man maista reiks labai ziureti, kad ko nesuvalgyciau. g.gif
Galvoju gal i Turkija, ten servisas geriausias, kiek man teko kur pabuvoti, tai tokia mano nuomone. thumbup.gif Bet dar nezinau, cia tik vienas is variantu. I Egipta, Tunisa tikrai nevyksim, o Ispanijoj, Graikijoj nebuvom tai ir nezinau kaip ten kas, todel ir prasau mamyciu patirties kur jos yra buve su savo kleckais. ax.gif
Atsakyti
as skridau kai maniskei buvo 6men,skridom is lt i anglija, po to dar i skotija,ten kokias 5 val vaziavome masina ir taip pat atgal. nieko baisaus nebuvo, tik viena karta kai leidomes smarkiai visiems uzgule ausis, tai mazoji paverke kokias 5 min.bet viskas kuo puikiausiai praejo, pati l bijojau, kad bus nerami reks, bet nieko panasaus. tuo metu dar pati maitinau, tai kai kilom ir leidomes daviau pauka, o jei jo neene tai turejau ciupa ciupsa, taip buvo daktare parekomendavusi.
mes i lektuva pasiemem ir veziam ir kedute, musu toks sportinukas ant kurio montuojasi kedute,bet niekam tas neuzkliuvo, taip kad manyciau viskas turetu but tvarkoj. nesijaudinkit mamytes, skriskit drasiai ir geru Jums visoms ispudziu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maxiulle @ 2006 05 08, 18:35)
o jus, mamytes, tikites irgi pailseti? mano sunus dabar 5men, bet as net i nida nelabai noriu ji veztis..

Na, cia kaip kam. Mes pernai rudeni buvome Turkijoje su 1.5 m mazyle - as pailsejau puikiai, nes vaikas buvo su manim - istisai mirkdavom vandenyje, vakarais supdavomes ir eidavom i vaiku diskoteka. Simet ka tik grizom is kruizo po vidurzemio jura - keliavome tik su vyru, be vaiko (nes tokia kelione padovanojo darbas), tai taip graudu buvo ziureti i kitus vaikucius, taip ilgejausi savo mazyles!!! Kruizas labai patiko, bet taip butu buve puiku atostogauti su vaikuciu!
O siaip pasaulis didelis, verta daug kur nuvaziuoti, svarbu - kiek finansai leidzia. Nors galima juk ir issimoketinai isigyti kelione. Pigiausia Turkija, Tunisas, Kroatija. Jei vaikas ramus, galintis ilgai issedeti, tai galima i Kroatija vaziuoti autobusu, jei norite pigiau. O ten tikrai labai grazu ir nebrangu. Jei is brangesniu kelioniu tai Ispanijoje labai gera atostogauti ar Kanaruose, Italijoje, Graikijoje.
O nuo nelaimiu tikrai ne vienas nesame apsaugotas. Teveliams tai patartina stipresniu gerimu kasdien pavartoti siltuose krastuose, o vaikui tai mes profilaktiskai Bifolac'o duodavome.
Ka tikrai domina, galite brukstelti man asmenine, galesiu padeti issirinkti viesbuti smile.gif
Beje, dabar kaip tik siandien pastebejau i Kipra gera pasiulyma sestadienio skrydziui - siaip keliones i Kipra gana brangios, o dabar maciau dideles nuolaidos sestadienio skrydziui. Zodziu labai norint viskas imanoma, ir atostogos siltuose krastuose, mano manymu, neprilygs atostogoms prie musu nors ir grazios, bet dazniausiai saltos juros.
Atsakyti
QUOTE(kiri111 @ 2006 05 05, 16:48)
Sveikute lanna 4u.gif
Tai taip zinau, kad tose salyse med. paslaugos zemo lygio. Bet tikiuosi neprireiks, nors nuo nelaimiu niekas neapdraustas.  cool.gif
Dukryte pilnai maitinu pati, papildomai nieko neduodu, va tik man maista reiks labai ziureti, kad ko nesuvalgyciau. g.gif
Galvoju gal i Turkija, ten servisas geriausias, kiek man teko kur pabuvoti, tai tokia mano nuomone. thumbup.gif  Bet dar nezinau, cia tik vienas is variantu. I Egipta, Tunisa tikrai nevyksim, o Ispanijoj, Graikijoj nebuvom tai ir nezinau kaip ten kas, todel ir prasau mamyciu patirties kur jos yra buve su savo kleckais. ax.gif

turiu nemazai pazistamu ispanijoj ir graikijoj, tai kiek zinau su medicina ten kaip ir nera problemu. be to nemazai draugu atostogave graikijoj (tiesa, ne iprastiniuose, dazniausiai musuose siulomuose kurortuose), ja rekomenduoja kaip tvarkinga ir pakankamai ekonomiskai issivysciusia sali smile.gif ispanijoj taip pat neturetu buti problemu. tik tiek, kad ispanijoj labai karsta vasara liepos-rugpjucio men. graikijoj klimatines salygos siek tiek dekingesnes maziems vaikams. liepa temperatura man rodos +-36 unsure.gif
Atsakyti
Jau klausiau kitoj temoj, bet niekas neatsakė, nors, manau, žinančių yra. Ar leliukišką maistą - košeles, tyreles, daržovienes - pirktas parduotuvėje, galima vežtis lėktuvu į Turkiją. Gal yra kokių apribojimų maisto įvežimui, gal deklaruoti tą maistą kur nors reikia? O gal vežtis nereikia, gal visko yra parduotuvėse? Mane domina konkrečiai Stambulas. g.gif
Atsakyti
Mes po mėnesio žadam skristi į Turkiją su dviem vaikais (9 m. ir 1,3 m.). Gal kas galit pasakyti, kokio svorio bagažą galima pasiimti į lėktuvą...Kažką esu girdėjusi, kad suaugusiums po 20 kg,. o mažyliui nieko nepriklauso... Jei tai tiesa, tai kaip sutalpinti į tą svorio limitą visas tyreles ir pampersus?
Atsakyti
QUOTE(Maxima @ 2006 06 14, 21:19)
Jau klausiau kitoj temoj, bet niekas neatsakė, nors, manau, žinančių yra. Ar leliukišką maistą - košeles, tyreles, daržovienes - pirktas parduotuvėje, galima vežtis lėktuvu į Turkiją. Gal yra kokių apribojimų maisto įvežimui, gal deklaruoti tą maistą kur nors reikia? O gal vežtis nereikia, gal visko yra parduotuvėse? Mane domina konkrečiai Stambulas. g.gif

Jokių apribojimų maisto vežimui nėra. Maistelio yra, bet galbūt jis ne tokių pat firmų kaip pas mus ir mums neįprastas.

QUOTE(Paulytė @ 2006 06 16, 13:49)
Mes po mėnesio žadam skristi į Turkiją su dviem vaikais (9 m. ir 1,3 m.). Gal kas galit pasakyti, kokio svorio bagažą galima pasiimti į lėktuvą...Kažką esu girdėjusi, kad suaugusiums po 20 kg,. o mažyliui nieko nepriklauso... Jei tai tiesa, tai kaip sutalpinti į tą svorio limitą visas tyreles ir pampersus?

Visiems, kas skrenda su bilietais - t.y. turi savo sėdimą vietą - 20 kg į bagažą ir 5 kg rankinio bagažo į lėktuvo saloną. Tai kaip suprantu jums 3x20 ir 3x5 , nes mažajai bilieto dar nereikia.
Nepergyvenk - tikrai viskas į tuos 60 kg sutilps. Aš jau tokia terbakrauskė esu - ir tai mums buvo tik apie 45 kg. Juk rūbai tik vasariški - jokių striukių, megztinių nereik. Vežimukas nesiskaito į svorį. Su vežimu važiuokit iki pat lėktuvo.
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Provanc: 16 birželio 2006 - 21:06
QUOTE(Maxima @ 2006 06 14, 20:19)

Del Stambulo tai nezinau, bet kurorte parduotuvese tikrai yra maistelio, konkreciai maciau Milupa, kitokiu neatsimenu, ir koseliu ir tyreliu - visko ten yra. Ir netgi pampersai pigiau.
Atsakyti
QUOTE(Maxima @ 2006 06 14, 20:19)
Jau klausiau kitoj temoj, bet niekas neatsakė, nors, manau, žinančių yra. Ar leliukišką maistą - košeles, tyreles, daržovienes - pirktas parduotuvėje, galima vežtis lėktuvu į Turkiją. Gal yra kokių apribojimų maisto įvežimui,

prieš kelionę į Turkiją su pilnu lagaminu Hipp maistelio prieš pusantrų metų skambinomės į oro uostą ir teiravomės to paties, patvirtino, kad nėra jokių apribojimų. Ir iš tiesų, niekas nieko net neužsiminė, kai tikrino lagaminus. Viskas ok. Vėliau kai lankėmės Antalijoj dideliuose prekybos centruose (maždaug kaip mūsų Maxima), specialiai apžiūrėjom vaikiškų maistelių lentynas. Tai ten radom "Nestle" ir vietinės gamybos tyrelių. Bet Hipp'o visai nebuvo. Mūsiškė tuo metu valgydavo tik Hipp ir jokių kitų, tad nepasigailėjom, kad prisikrovėm lagaminą iš Lietuvos. Nors einamiausios buvo ne daržovių-mėsos, o vaisinės tyrelės. Nes per didelius karščius vaikai labiau nori gerti ir kažko lengvo.
Atsakyti