Galime pasidalinti patirtimi del skrydzio su 9,5 menesio vaiku.
Skridome iki Australijos.
Del skrydzio. Musu vaikas atlaike paros laiko skrydzius puikiai.
Iki Vienos skridome 2 val. tai ji pabendravo su kaimynais, pavalge mp ir pamiegojo. Bet cia tai baikos tos dvi valandos. Nakvojome Vienoje, tai vaikas ejo miego pagal savo grafika ir jokio skirtumo nebuvo ar namie, ar viesbutyje. Tad jeigu mastote skristi iki Turkijos ar Egipto, manau, kad 3 val. kelione lektuve vaikui nelabai pabostu. Juolabiau, kad vaikas ir pavalgyti gali ir pazaisti su kaimynais
Kita diena lauke 10,5 val. skrydzio iki Singapuro. Sedejome priekyje per 3 sedynes. Gabija vaiksciojo, ropojo, ciupinejo teliko ekrana, stumde staliuka. Zodziu vaikas zaide. Zaidimams vietos nera taip, kaip namie, bet ji atsilaike puikiai. Taip pat numigo per 2 sedynes. Siaip pries uzmigima labai gelbejo papas. Zirzaliojimu buvo labai nedaug, taip kaip namie. Stiurtai paslaugus, pasildo ir maisteli ir paklausia kaip sekasi. Dar zaisliuku gavome ir 2 pampersus Atskridus i Singapura tarp skrydziu buvo pertrauka apie 1 val. ir toliau vel skrydis. Iki Melburno lauke dar 7.5val. skrydzio. Tai sita skrydi ji visa pramiegojo. Nes keliones metu stengemes laikytis vaiko grafiko. Miegojo tokiame lopsyje, prisikabiname prie sienos. Gerai, kad dar i ta lopsi itilpo. Sunkumu gali iskilti tada kai pakylant ir nusileidziant reikia vaika laikyti prisegus. Isbuti tokioje padetyje vaikui yra sunku. Dar patarimas, kad pakylant ir nusileidziant vaikui neuzgultu ausyciu tai duoti ciulpti arba papa, arba buteliuka arba soske.
Bendrai paemus skrydi atlaike puikiai, nei temperaturos, nei zirzaliojimu, nei vemimu. Po lektuva prasivaiksciojo, paropojo, suvalge tyreles ir mp.
Su tokio amziaus kudikiu keliauti buvo labai gerai. Nerimavom, jaudinomes, buvom pasiruose ir blogiausiems atvejams, kad gali vemti, viduriuoti, temperatura uzkilti, bet nieko neivyko.
Patarimas butu toks, kad keliauti reikia su sveiku kudikiu.
Ir dar faktas toks, kad prie 9 val. laiko skirtumo Gabija prisitaike greiciausiai.
Tad geru kelioniu su leliukais ir vaikais. Nusiteikite, kad viskas bus gerai, ir viskas bus ore
Labutis
Na va mes sugalvojom balandžio pabaigoj skristi su sūnum kuriam tuo metu bus 1 metukai į Egiptą.Skrendam ne keliauti po šalį bet paiilsėti. Pasirinkom viešbutį ir vietą šiek tiek geresnius kad būtų kuo daugiau komforto su vaiku. Ir ką gi kai pasigyriau savo tėvams kad jau skirsim, gavau pylos ką čia dabar išsigalvojam kad vaiką išvarginsim, susargdsim ir t.t. Neva reiktų palikti jiems, bet aš to daryti nenoriu ne dėl to kad nepasitikiu savo tėvais bet dėl to kad gryžus iš kelionės aš iškarto gryžtu į darbą ir vaiką paliksiu su aukle, tai man labai skaudu, vaiką palikti savaitei o po to iškarto išeiti į darbą.
Pasakykit ar aš čia tikrai taip blogai elgiuosi pasiimdama vaiką kartu?
Labai pasimečiau ir kelionės nebenoriu...
Vyras taip pat sako kad važiuojam su vaiku.
Nu va pasakykit savo nuomonę, patarkit man kaip pasiilegti teisingiau
Na va mes sugalvojom balandžio pabaigoj skristi su sūnum kuriam tuo metu bus 1 metukai į Egiptą.Skrendam ne keliauti po šalį bet paiilsėti. Pasirinkom viešbutį ir vietą šiek tiek geresnius kad būtų kuo daugiau komforto su vaiku. Ir ką gi kai pasigyriau savo tėvams kad jau skirsim, gavau pylos ką čia dabar išsigalvojam kad vaiką išvarginsim, susargdsim ir t.t. Neva reiktų palikti jiems, bet aš to daryti nenoriu ne dėl to kad nepasitikiu savo tėvais bet dėl to kad gryžus iš kelionės aš iškarto gryžtu į darbą ir vaiką paliksiu su aukle, tai man labai skaudu, vaiką palikti savaitei o po to iškarto išeiti į darbą.
QUOTE(Digutė @ 2006 03 22, 18:26)
Labutis
Kai mes skridom i Turkija su 1.5 m. mazyle apie tai mano mama suzinojo tik tada, kai jau nuskridome, nes irgi butu buve tas pats
Pailsejome puikiai. Zinoma, be vaiko butu buve lengviau, bet man paprasciausiai nesinorejo skirtis su mazyle, o ir jai tikrai labai patiko.
Del Egipto - suskubkite paskiepyti vaika nuo Hepatito - mazdaug per menesi igyjamas imunitetas. Ir geros keliones
Aciu merginos uz nuomone. Va labiausiai ir liudna kad atrodo tevai nepasitiki mumis.O mes nusprendem si syki prisitaikyti prie to kad turim trecia seimos nari ir paatostogauti kartu, tuo labiau kad vasara tikrai neturesiu atostogu.Bus dar kada galesim keliauti dviese.O norim vienas atostogas tureti tokias kad guletume sau bambas isverte. O tai visos musu atostogos yra kelyje, ilgiau neuzsibunant vienoje vietoje.
Na bandysiu kazkaip tevams irodyti kad nesielgiam kvailai.
Del hepatito tai kiek siandien skambinejausi tai sako juk vaikas skiepytas ir ne viena karta pagal skiepu plana.Tai mane tikino kad nereikia papildomai skiepytis, tai kaip yra is tikruju
Del hepatito tai kiek siandien skambinejausi tai sako juk vaikas skiepytas ir ne viena karta pagal skiepu plana.Tai mane tikino kad nereikia papildomai skiepytis, tai kaip yra is tikruju
QUOTE(Digutė @ 2006 03 22, 19:11)
Aciu merginos uz nuomone. Va labiausiai ir liudna kad atrodo tevai nepasitiki mumis.O mes nusprendem si syki prisitaikyti prie to kad turim trecia seimos nari ir paatostogauti kartu, tuo labiau kad vasara tikrai neturesiu atostogu.Bus dar kada galesim keliauti dviese.O norim vienas atostogas tureti tokias kad guletume sau bambas isverte. O tai visos musu atostogos yra kelyje, ilgiau neuzsibunant vienoje vietoje.
Tai kad yra skirtingi hepatitai: A ir B - nuo vieno skiepija visus, nuo kito - tik mokamai gali paskiepyt pati paprasiusi, tai va tuo, nuo kurio pas mus priverstinai neskiepija galima uzsikresti Egipte. As klausiau pas pediatre, nes mes tokie keliaujantys.
Ačiū Linda už info.Bėgsim skiepytis, bet seneliai labai gaili anūko tai jaučiu ir mes tuoj persigalvosim ir paliksim seneliams vaiką Vakar visą vakarą dėjom pliusus minusus ir dar nežinom kaip čia pasielgus protingiau.Man tai vis atrodo, kad vaikas liūdės be mūsų, juk visai savaitei išsiskirsim.Nu net nežinau kaip padaryti protingiau.
Sveika, Digute,
Manau, kad turi vadovautis savo jausmais ir sprendimais: imti vaiką ar ne. Aš pati rudenį (tada jam buvo 9 mėnesiai) palikau tėvams ir nesivežiau į Tunisą. Širdį labai skaudėjo, tačiau dabar turiu pripažinti, kad tuo metu man būtų buvę sunkoka pailsėti su vaiku: spec. maistelio paruošimas ir panašiai. Tačiau šiemet rugpjūčio mėnesiui pirkdami kelionę į Kretą, net nemąstėme palikti vaiko seneliams. Pati matau, kaip jam rūpi viskas kas nauja, mėgsta maudytis ir panašiai.
Mano nuomone tėvai atostogas turi stengtis kiek gali praleisti su vaiku, nes normaliom dienos - tėveliai į darbus, vaikas su senelias, auklėmis ar darželyje leidžia laiką, o per atostogas - vėl jam laiko neatsiranda... Taigi tiek mano minčių apie atostogas su vaiku.
Manau, kad turi vadovautis savo jausmais ir sprendimais: imti vaiką ar ne. Aš pati rudenį (tada jam buvo 9 mėnesiai) palikau tėvams ir nesivežiau į Tunisą. Širdį labai skaudėjo, tačiau dabar turiu pripažinti, kad tuo metu man būtų buvę sunkoka pailsėti su vaiku: spec. maistelio paruošimas ir panašiai. Tačiau šiemet rugpjūčio mėnesiui pirkdami kelionę į Kretą, net nemąstėme palikti vaiko seneliams. Pati matau, kaip jam rūpi viskas kas nauja, mėgsta maudytis ir panašiai.
Mano nuomone tėvai atostogas turi stengtis kiek gali praleisti su vaiku, nes normaliom dienos - tėveliai į darbus, vaikas su senelias, auklėmis ar darželyje leidžia laiką, o per atostogas - vėl jam laiko neatsiranda... Taigi tiek mano minčių apie atostogas su vaiku.
sveikos.
kai manajam buvo 9 men.,skridom is ispanijos 3,5 val.vaikas net nesureagavo,kas vyksta.miegojo,zaide.turejome auto kedute,tai ja stiuardesas paeme,o nusileidus jau lauke musu su ja.po menesio skridom i anglija,pasieme vezimeli.skrydis buvo is rygos,mus praleido pirmus,bet kaip nudardet su vezimu nuo laiptu iki lektuvo,tai ne ju problema.gerai,kad yra geru zmoniu,padejo.prie trepo vezimelio niekas neeme,tai pati privaziavau prie bagazo kroveju ir paklausiau.jiems ir palikau.vezimeli idejo i bagaza,bet nieko jam nenutiko,tik truputi apsipurvino.
na,o maziukui sauskelnes keiciau tualete.ten virs klozeto atsivercia lenta.maniskis kniaukt pradejo,nes vietos mazai.
tiesa,mamas kazkodel sodina prie lango.lygtai saugumo sumetimais.
gero skrydzio visoms!
kai manajam buvo 9 men.,skridom is ispanijos 3,5 val.vaikas net nesureagavo,kas vyksta.miegojo,zaide.turejome auto kedute,tai ja stiuardesas paeme,o nusileidus jau lauke musu su ja.po menesio skridom i anglija,pasieme vezimeli.skrydis buvo is rygos,mus praleido pirmus,bet kaip nudardet su vezimu nuo laiptu iki lektuvo,tai ne ju problema.gerai,kad yra geru zmoniu,padejo.prie trepo vezimelio niekas neeme,tai pati privaziavau prie bagazo kroveju ir paklausiau.jiems ir palikau.vezimeli idejo i bagaza,bet nieko jam nenutiko,tik truputi apsipurvino.
na,o maziukui sauskelnes keiciau tualete.ten virs klozeto atsivercia lenta.maniskis kniaukt pradejo,nes vietos mazai.
tiesa,mamas kazkodel sodina prie lango.lygtai saugumo sumetimais.
gero skrydzio visoms!
Digute jai nusprendei vazioti su vaiku,tai geros keliones Mes viena karta 2 metuku suneli palikom Lietuvoj,o patis su 7 metu dukra isskridom i Turkija.Su maziukais buvo labai daug teveliu,o man kiekviena diena asaros Dabar keliaujam visi kartu
Ruošiuosi skristi biržely su vaiku 1,9 mėn.Kadangi jau esu skridus šituo maršrutu,tai teko pajusti nepatoguma dėl vietos stokos,t.y. iš tiesu man buvo mažoka vietos ir kojoms ir pačiam už...liui Dabar skrisiu su vaiku ir sužinojau,kad ji reikės laikyti ant kelių tai jau dabar baisu darosi skrydis tik 3 val.,bet ar ištikrųjų reikės visą kelionę taip dviems susilipdžius sėdėt?
QUOTE(madlen @ 2006 04 24, 13:36)
Ruošiuosi skristi biržely su vaiku 1,9 mėn.Kadangi jau esu skridus šituo maršrutu,tai teko pajusti nepatoguma dėl vietos stokos,t.y. iš tiesu man buvo mažoka vietos ir kojoms ir pačiam už...liui Dabar skrisiu su vaiku ir sužinojau,kad ji reikės laikyti ant kelių tai jau dabar baisu darosi skrydis tik 3 val.,bet ar ištikrųjų reikės visą kelionę taip dviems susilipdžius sėdėt?
As skridau iki Berlyno su 10 menesiu suneliu ir 5 metu dukra. Ji visa kelia reikejo laikyti ant ranku. Bet gristant pasiseke jog salia buvo laisva vieta.
Dar vienas patarimas-jei skrendat viena su leliuku ,niekada neseskite šalia kitos mamos su leliuku(nors iš šalies atrodo butu linksmesne kelione).Laukent lektuvo atrodo susibičiuliavom ir va tau, tik pakilom ir visa skrydi kitas leliukas prareke tai patikekit mano mažyte(tada jai buvo11mėn.) labai išvargo buvo nerami,tad nekartokit mano klaidos.Seskit jei imanoma kuo toliau nuo kito leliuko