Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionės, skrydžiai su vaikais

QUOTE(EgleZa @ 2008 03 12, 21:28)
Apsisprendziau, pasiskolinsiu is drauges ta vokeli nesiojama is universalo. Blogiausiu atveju pralaikysiu tas kelias valandas ant ranku, prie mamos krutines tikrai neturetu verkt.

Mums tas vokelis labai pasiteisino, nes mažė užmigo, tai paguldėm ją į vokelį, vyras jį ant kelių pasidėjo, ir buvo labai gerai- rankos laisvos, vaikas patogiai miega, tai dar ir patys nusnūdom. Vėliau kai pabudo, sėdėjo tame vokelyje patogiai mums ant kelių, nes jame pagrindas yra kietas, žaidė. Aišku, jums tas neaktualu, nes mažiukas dar nesėdi, bet bent jau pamiegot bus patogu. Ir tas vokelis nėra sunkus, ir vietos daug neužima thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mulate* @ 2008 03 12, 20:01)
kaip ten bebutu, ne jus mums paaiskinsit nuo kada su vaiku galima leistis i tolima kelione kvepuoti juodu,gauti naturalu vit D nuo saules,megautis siltais orais ir dziaugtis gyvenimu  rolleyes.gif

Kalbate apie dalykus, kurių pati, aiškiai, nelabai suvokiate. Dar nei vienas vaikas nenuvažiavęs į Turkiją dėl to nesusirgo. O kaip kūdikiai reaguoja į tokias keliones, didelius žmonių susibūrimus, aplinkos pokyčius ir pan. yra atlikta begalės tyrimų ir visame pasaulyje pediatrai rekomenduoja ilgas keliones tik tais atvejais kai tai neišvengiama. Teigiamų pusių ieškojimas tokioms kelionėms, tėra jūsų nedidelio egoizmo pateisinimas - puikiai suprantate, kad tai darote dėl savęs, o ne dėl savo vaikų. Iki 3 - 4 metų amžiaus vaikai dar tik formuojasi, vystosi jų endokrininė ir nervų sistemos, jie yra itin pažeidžiami aplinkos veiksnių. Vėliau, gydytojų kabinetuose niekas negali paaiškinti iš kur vaikui atsiranda dermatitai, egzemos, astmos, tikai, mikčiojimai ir dar krūva visokios velniavos... Man vaikai patinka, mielai su jais bendrauju ir žaidžiu, tiesiog, aš, be reikalo, jų netampyčiau ten, kur nėra būtinybės. Kur problema? Palaukti kelis metus?
Atsakyti
Mes keliavom su trim vaikais.Kelionė truko apie 4.30 h.Pukiai susitvarkėm ir triukšmo tikrai nekėlėm.Visa kelionė pavyko šauniai.O patirti įspūdžiai paliko tik gerus prisiminimus.Vien jau tai kad žiemą papuolėm į vasarą,kai vaikai galėjo iki sotės prisimaudyti.Kai mažoji striksėjo su vasarine suknele, džiaugsmui ribų nebuvo.Keliaukit su vaikais drąsiai,gerų jums ir jūsų mažiesiems srydžių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Robinzonas @ 2008 03 13, 08:49)
Kalbate apie dalykus, kurių pati, aiškiai, nelabai suvokiate.  Dar nei vienas vaikas nenuvažiavęs į Turkiją dėl to nesusirgo. O kaip kūdikiai reaguoja į tokias keliones, didelius žmonių susibūrimus, aplinkos pokyčius ir pan. yra atlikta begalės tyrimų ir visame pasaulyje pediatrai rekomenduoja ilgas keliones tik tais atvejais kai tai neišvengiama.  Teigiamų pusių ieškojimas tokioms kelionėms, tėra jūsų nedidelio egoizmo pateisinimas - puikiai suprantate, kad tai darote dėl savęs, o ne dėl savo vaikų.  Iki 3 - 4 metų amžiaus vaikai dar tik formuojasi, vystosi jų endokrininė ir nervų sistemos, jie yra itin pažeidžiami aplinkos veiksnių.  Vėliau, gydytojų kabinetuose niekas negali paaiškinti iš kur vaikui atsiranda dermatitai, egzemos, astmos, tikai, mikčiojimai ir dar krūva visokios velniavos...  Man vaikai patinka, mielai su jais bendrauju ir žaidžiu, tiesiog, aš, be reikalo, jų netampyčiau ten, kur nėra būtinybės.  Kur problema?  Palaukti kelis metus?

Konsultavomes su dviem pediatrem (garsiom) ir labai garsia vaiku psichologe - visi triju nuomone ta pati: nei kelione, nei laiko juostu, nei atmosferos pokyciai kudikiams nekenkia ir dazniausiai jie adaptuojasi kelis kartus greiciau nei suauge. Kelione su kudikiu yra sunki tik tevams 4u.gif Daug sunkiau kudikiui buna nerast tevu salia kelias dienas...
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2008 03 13, 11:12)
Konsultavomes su dviem pediatrem (garsiom) ir labai garsia vaiku psichologe - visi triju nuomone ta pati: nei kelione, nei laiko juostu, nei atmosferos pokyciai kudikiams nekenkia ir dazniausiai jie adaptuojasi kelis kartus greiciau nei suauge. Kelione su kudikiu yra sunki tik tevams  4u.gif  Daug sunkiau kudikiui buna nerast tevu salia kelias dienas...

Va čia tai taikliai pasakyta. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2008 03 13, 10:12)
Konsultavomes su dviem pediatrem (garsiom) ir labai garsia vaiku psichologe - visi triju nuomone ta pati: nei kelione, nei laiko juostu, nei atmosferos pokyciai kudikiams nekenkia ir dazniausiai jie adaptuojasi kelis kartus greiciau nei suauge. Kelione su kudikiu yra sunki tik tevams  4u.gif  Daug sunkiau kudikiui buna nerast tevu salia kelias dienas...

drinks_cheers.gif

Aš pati buvau palikus dukrytę, kol atostogavom su vyru Tunise. Buvau kvaila, kad paklausiau tokių, kaip Robinzonas. Tikrai daugiau tokios klaidos nedarysiu. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2008 03 13, 11:12)

Adaptacija - tai ir yra stresas, žinoma, kad vaikai adaptuojasi, tačiau kokios tos adaptacijos pasekmės formavimosi laikotarpiu, deja, kol kas lieka neaišku. Nesiūlau palikti vieno kūdikio, o patiems išvykti, siūlau tolimas ir sunkias (vaikui) keliones atidėti, kol vaikas baigs formuotis. Ar Lietuvoj - per prasta?
Papildyta:
QUOTE(Amiletta @ 2008 03 13, 11:16)
drinks_cheers.gif
Aš pati buvau palikus dukrytę, kol atostogavom su vyru Tunise. Buvau kvaila, kad paklausiau tokių, kaip Robinzonas. Tikrai daugiau tokios klaidos nedarysiu. schmoll.gif

"Tokie kaip Robinzonas" vėliau turi gydyti tokius kaip jūsų "ypatingai stiprius ir visur prisitaikančius" vaikus...
Atsakyti
QUOTE(Robinzonas @ 2008 03 13, 11:17)
Ar Lietuvoj - per prasta?

Grubiai tariant - taip. Nusibodo "gaudyt" gerą orą ir traukt iš jūros pamėlusius nuo šalčio vaikus. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Robinzonas @ 2008 03 13, 11:12)
Adaptacija - tai ir yra stresas, žinoma, kad vaikai adaptuojasi, tačiau kokios tos adaptacijos pasekmės formavimosi laikotarpiu, deja, kol kas lieka neaišku.  Nesiūlau palikti vieno kūdikio, o patiems išvykti, siūlau tolimas ir sunkias (vaikui) keliones atidėti, kol vaikas baigs formuotis.  Ar Lietuvoj - per prasta?

Na, o tarkim musu situacijoj ka siulai? Laimejom GC, isvaziuot turim veliausiai iki balandzio 24 d. Dukrai balandzio 29 sukaks keturi menesiai. Jei neizvaziuojam, prarandam GC. Lietuvoj nera prasta, tiesiog norim padirbet kitur kelis metus ir gaut kitokios patirties. Be to, cia buvo musu svajone, losem GC astuonerius metus, kol laimejom. Ar siulai palikt vaika LT mociutei augint, nes jei jos neivezam i JAV dabar, viza ji gaus tik po penkeriu metu (jei gaus, nes paprastai jei nors vienas seimos narys turi GC viza, nei vienam kitam nariui neduoda jokios (netgi turistines? Ar siulai vaika man likt augint cia vienai ir taip suardyt seima? Patikek, tos penkios dienos jai nebus didele trauma, palyginus su penkeriais metais jos formavimosi laikotarpiu be tevu ar tevo.
O siaip dauguma dalyku tevai patys sureiksmina labiau nei deretu, o vaikams is esmes buna viskas dzin.
Is dalies dziaugiuos, kad persikraustysim po metu ar dvieju gyvent i JAV - ten vaikai yra dievai, viskas pritaikyta ju auginimui ir jie yra saugomi valstybes thumbup.gif

Beje, Tu psichologe megeja ar peofesionale? Nes mes jau beveik metai (kai tik suzinojm kad laimejom GC ir kad laukiames - tai ivyko tos pacios savaites begyje), konsultuojames su profesionale 4u.gif

Ir nemanau, kad labai jau protinga vaika laikyt n metu uzdaryta nuo visuomenes, nuo technologiju, isvezt ji tik i miskus, nes labai TEVAMS svarbu, ka KITI pagalvos jei JU vaikas pareks, pavems, apsiks kazka ar pan. (pabreziu - kiti, kitu nuomone tevams svarbiau nei ju vaikas). As augau tokioj seimoj, kur kiti buvo svarbiau uz mane, dulkes ar sapas svarbiau uz tai, kad vaikas nori pazaist, pabut, pabendraut su motina. Rezultatas - as nenoriu matyt savo motinos 4u.gif Tad pati augindama vaiku tokiu klaidu nedarysiu. Juk ne as prisigerus kazka apvemsiu tame lektuve ar autobuse, o vaikas, kuris visai nekaltas. Tad jei bijot vaiku, neikit ten, kur ju buna 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Robinzonas @ 2008 03 13, 08:49)
Kalbate apie dalykus, kurių pati, aiškiai, nelabai suvokiate.  Dar nei vienas vaikas nenuvažiavęs į Turkiją dėl to nesusirgo.  O kaip kūdikiai reaguoja į tokias keliones, didelius žmonių susibūrimus, aplinkos pokyčius ir pan. yra atlikta begalės tyrimų ir visame pasaulyje pediatrai rekomenduoja ilgas keliones tik tais atvejais kai tai neišvengiama.  Teigiamų pusių ieškojimas tokioms kelionėms, tėra jūsų nedidelio egoizmo pateisinimas - puikiai suprantate, kad tai darote dėl savęs, o ne dėl savo vaikų.  Iki 3 - 4 metų amžiaus vaikai dar tik formuojasi, vystosi jų endokrininė ir nervų sistemos, jie yra itin pažeidžiami aplinkos veiksnių.  Vėliau, gydytojų kabinetuose niekas negali paaiškinti iš kur vaikui atsiranda dermatitai, egzemos, astmos, tikai, mikčiojimai ir dar krūva visokios velniavos...  Man vaikai patinka, mielai su jais bendrauju ir žaidžiu, tiesiog, aš, be reikalo, jų netampyčiau ten, kur nėra būtinybės.  Kur problema?  Palaukti kelis metus?

labai aiskiai suvokiu dalykus apie kurios kalbu ir manau,kad siltas klimatas teigiamai veikia visus,o ypac vaikus,daug sveikiau yra but siltame sauletame ore siltuose krastuose,nei lietingoje Lietuvoje,kur kiekviena bacila gali prikibti ir patikekit,tamsta,esu konsultavusi del kelioniu,skaiciau nemazai literaturos, todel turiu pagrista nuomone manyt,kad vaikams butina kvepuot juodu ir dziaugtis gerais orais jei tik yra galimybe atostogaujant siltuose krastuose,aisku ne karsciausiu metu,kai tikrai nepatartina mirksiukas.gif
Man is jusu visu pasisakymu susidare ispudis,kad mazu vaiku tiesiog nepernesate is esmes,ju klyksmus ir asaras ir pan. del to ir stengiates savo egoizma patenkinti atkalbant tevus vaziuot su mazais vaikais,nes neduokdie pasitaikys salia jusu vaziuot ar skrist ar gyvent doh.gif
Is pradziu kalbate apie namandaguma 'tampytis' su mazais vaikais,o dabar persate nuomone apie tai kaip kenkia vaikams keliones,apsispreskit gi pagaliau rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Robinzonas @ 2008 03 13, 11:17)
"Tokie kaip Robinzonas" vėliau turi gydyti tokius kaip jūsų "ypatingai stiprius ir visur prisitaikančius" vaikus...

gal per daug darbo kruvio tamstai,del to toks piktas ir nepatenkintas gyvenimu,vertetu pamastyt apie kita darba rolleyes.gif
Atsakyti
Aha, skridau su dvieju metu vaiku is Egipto pries kelias savaites, na mes kaip ir savo vietoj - nei zyzem, nei verkem - uztai salia sedejo porele, matyt tik ka susipazine, kur mergina puse skrydzio pragere, paskui prasilaize abu, paskui praknarke - va cia sakyciau gali buti kenksmingi aplinkos veiksniai, gali atsirasti mikciojimai, asmos ir t. t. vaikams kai i tokius prisiziuri.....o ne kai vaikutis juroje ar baseine linksmas pliuskenasi, ir, beje, labai dziaugiuosi, kad kartu vaziavome, ir dar vaziuosim, ir ner ko cia saltyje laukti, kol vaikas isaugs, kad tik pinigu butu...
Atsakyti
QUOTE(*Mulate* @ 2008 03 13, 12:39)
Man is jusu visu pasisakymu susidare ispudis,kad mazu vaiku tiesiog nepernesate is esmes,ju klyksmus ir asaras ir pan. del to ir stengiates savo egoizma patenkinti atkalbant tevus vaziuot su mazais vaikais,

Nei prasmės nei logikos...
Atsakyti