mes buvom nuo geguzes 8-18 d. Kemere, tai prie vaiku baseino daugiausia laiko praleisdavom arba zaidimu aikstelej (ten jau kaip ir Vilniuj aprengtas vaikas vasara)
O prie baseino tai sauskelniu nieks nedejo vaikams, mazai ir buvo ju - dar sezono pradzia. Tai kai norejom dejom tas baseinines - daugiau kad pats vaikas nesusipurvintu uzpakaliuko prie groteliu. I vandeni ji eiti bijojo, po to tik po truputi ilisdavo. Dar ir liko tu baseininiu, siaip tai gali trusikelius det manau irgi gerai, daug turejau.
skalbiant dziuvo gerai viskas man, gyvatukas vonioj shiltas, ant saules irgi gerai dziusta balkone drabuziukai.
Maikiu tai daug reikejo kai 10 dienu buvom,
o siaip tai geriau kokias uzmaunamas basutes gumines
kad slaptu prie baseino - ten slidu. Dabar tu basuciu irgi reikes jau didesniu - dar reikes kur paieskoti. Pamatysit - rashykit
Kai skridau ish Minsko i Soci vasara
tai Sketuka emiau (su numeriuku jis buvo) ir prie pat lektuvo atidaviau i bagaza lektuve, o nusileidus- iskarto paemiau ir jau tada su vezimu i oro uosto autobusa lipom.
QUOTE(suny @ 2008 02 26, 16:00)
neskaiciau visos temos, gal jau ir kazkas kalbejo apie tai, bet man labai aktualu kai elgtis su vezimeliu (sketuku) ?
ar galima ji apsiimt i lektuvo salona ar reikia butinai i bagazo skyriu atiduot, ir ar sveiki lieka tie vezimeliai atsiimant bagaza?
as labaiu noreciau i salona imti sketuka nes laukiamajam kol pakils lektuvas reikes pralaukt apie 1,5 -2 val, o mes skerdam nakti tai mastau kad maze galetu ir pamiegot tam vezimuki, nes kitaip teciui teks nesiot visas 2 val kol lauksim skrydzio
labai skubu, nes ketvirtadienio nakti iskrendam
ar galima ji apsiimt i lektuvo salona ar reikia butinai i bagazo skyriu atiduot, ir ar sveiki lieka tie vezimeliai atsiimant bagaza?
as labaiu noreciau i salona imti sketuka nes laukiamajam kol pakils lektuvas reikes pralaukt apie 1,5 -2 val, o mes skerdam nakti tai mastau kad maze galetu ir pamiegot tam vezimuki, nes kitaip teciui teks nesiot visas 2 val kol lauksim skrydzio
labai skubu, nes ketvirtadienio nakti iskrendam
sketuka leis paimti iki liektuvo trapo, po to iskarto atiduos jum ishlipant,arba paklaus dabar ar su bagazu kartu, i salona leidzia imti tik autokedute, bet jum tikriausia neaktualu.
tokios basutes gerai prie baseino vaikui:
skrendu i Egipta kovo gale, dukrytei bus be keliu dienu 7men., ar galima ja maudyti juroi ar baseine? ir kiek mzd buti sauleje?aciu.
QUOTE(suny @ 2008 02 26, 17:00)
neskaiciau visos temos, gal jau ir kazkas kalbejo apie tai, bet man labai aktualu kai elgtis su vezimeliu (sketuku) ?
Praeitais metais per Aurelą kai skridome tai vežimą leido pasiimti net į lėktuvo saloną. Ant skėtuko priklijavo lipduka ir važinėjome su skėtuku po oro uostą ir pan.
O va šį kartą jau skėtuką leido tik iki lėktuvo...Po to prie trapo atidavėme jį ir įdėjo su bendru bagažu.
Turbūt visiems žinoma kaip yra kraunamas bendras bagažas...bet mūsų vežimui nieko neatsitiko...Draugai gavo savo vežimą biškęlį apibraižytą
QUOTE(Annika @ 2008 02 26, 17:30)
Norėčiau paklausti mamyčių keliavusių su mažais vaikučiais į Turkiją. Mes skrisime gegužės pabaigoje, dukrytei bus metukai ir 8 mėnesiai. Kaip jūs rengiate vaikučius Turkijoje? Ar leidžiate lakstyti nuogučiams? Ar nėra tos šalies saulė ir karštis pavojingi odelei? Suprantama, kd naudojame stiprias priemones nuo nudegimo, skirtas mažyliams, bet vis tik jų odelė tokia jautri.... Mes pernai ir Palangoje tik trumpam išrengdavome nuogai, šaip būdavo su šviesiais lengvais drabužėliais, kurie dengdavo kojytes ir rankytes...
Mes buvome birželio pradžioje, tai jau ant saulės aišku karštaaaa būdavo... Dažniausia dukrytę su bodžiuku laikydavau ir dažnai tempdavau kremu nuo saulėss....
Aišku jūsų dukrytės jau nelabai nulaikysi pavėsyje, norės lėkti visus, žiūrėti ir pan. Tai gal iki 11-12 val galima išrenkti ..o kai saulės intensyvesnė tai labiau pasaugoti..dažniau kremuku patepti
QUOTE(Babystar @ 2008 02 26, 22:07)
skrendu i Egipta kovo gale, dukrytei bus be keliu dienu 7men., ar galima ja maudyti juroi ar baseine? ir kiek mzd buti sauleje?aciu.
Jeigu vaikučiui patiks, aišku maudykite jūroje, baseine...Mums labai pravertė pripučiamas ratas kur apačioje ya toks ale kryžius ir vaikutis gali kaip ir atsiremti su užpakaliuku..Kojytės maskatuoja...o vaikutis saugiai rate sėdi
Šiaip raudonojoje jūroje vanduo niekada nebūna žemiau 20-22 laipsniu..
O kiek oro temp bus tikrai nežinau
Aišku jūsų dukrytės jau nelabai nulaikysi pavėsyje, norės lėkti visus, žiūrėti ir pan. Tai gal iki 11-12 val galima išrenkti ..o kai saulės intensyvesnė tai labiau pasaugoti..dažniau kremuku patepti
Jeigu vaikučiui patiks, aišku maudykite jūroje, baseine...Mums labai pravertė pripučiamas ratas kur apačioje ya toks ale kryžius ir vaikutis gali kaip ir atsiremti su užpakaliuku..Kojytės maskatuoja...o vaikutis saugiai rate sėdi
[/quote]
del oro:tame ir esme as buvau praeitais metais be leliuko sausi, buvo shilta bet jura shalta, po to buvau kovo men. be leliuko, puse savaites buvo nerealus vejas visi susirgom, o po to 30-40 karschio ir jura shilta. tai net nzn kokius rubelius imti.....dabar draugai tenais sako vel nerealus vejas...tai man jau baisu
[/quote]
del oro:tame ir esme as buvau praeitais metais be leliuko sausi, buvo shilta bet jura shalta, po to buvau kovo men. be leliuko, puse savaites buvo nerealus vejas visi susirgom, o po to 30-40 karschio ir jura shilta. tai net nzn kokius rubelius imti.....dabar draugai tenais sako vel nerealus vejas...tai man jau baisu
Sveikos,
o aš norėjau paklaust, kaip skrisdamos į šiltus kraštus vaikiukus rengiat. Juk pas mus dabar vos keli laipsniai šilumos, o kai nuskrisim į Tenerifę, bus +20. Vadinasi, kelis sluoksnius rūbų teks lėktuve nurengt... Bet kažkaip baisu iš karto labai išsiplikint. Patarkit...
o aš norėjau paklaust, kaip skrisdamos į šiltus kraštus vaikiukus rengiat. Juk pas mus dabar vos keli laipsniai šilumos, o kai nuskrisim į Tenerifę, bus +20. Vadinasi, kelis sluoksnius rūbų teks lėktuve nurengt... Bet kažkaip baisu iš karto labai išsiplikint. Patarkit...
[quote=Babystar,2008 02 27, 10:56]
[/quote]
[/quote]
Aha teko ir mums pajusti tuo nemalonius vėjus Vieną dieną net negalėjom prie jūros nueiti
[quote=ulencija,2008 02 27, 15:14]
[/quote]
Mes kai išskridome iš LT buvo -8 laipsniai..Tai dukrytę iki mašinos aprengiau..su kelnėm kojinėm, džinsiukais, megztuku ir striukyte plonesne nei žieminė...Batukus dėjau su auliuku bet nežieminius..storesnę kojinę uždėjau...Lėktuve nurengiau megztinuką.batukus nuėmiau..O prieš nusileidziant lėktuvui kelnes kojines pakeičiau kojinytėm ir dukrytę palikau tik su golfuku ir džinsiukai bei basutėm. Aišku į lėktuvą jau buvau pasiėmusi tuos plonesnius rūbelius, basutes...
[/quote]
[/quote]
Aha teko ir mums pajusti tuo nemalonius vėjus Vieną dieną net negalėjom prie jūros nueiti
[quote=ulencija,2008 02 27, 15:14]
[/quote]
Mes kai išskridome iš LT buvo -8 laipsniai..Tai dukrytę iki mašinos aprengiau..su kelnėm kojinėm, džinsiukais, megztuku ir striukyte plonesne nei žieminė...Batukus dėjau su auliuku bet nežieminius..storesnę kojinę uždėjau...Lėktuve nurengiau megztinuką.batukus nuėmiau..O prieš nusileidziant lėktuvui kelnes kojines pakeičiau kojinytėm ir dukrytę palikau tik su golfuku ir džinsiukai bei basutėm. Aišku į lėktuvą jau buvau pasiėmusi tuos plonesnius rūbelius, basutes...
QUOTE(ulencija @ 2008 02 27, 15:14)
Sveikos,
Mes su vaikais skridome vasario mėnesį,tai išvykstant iš Lietuvos aprengiau pavasarinėm striukytėm,pėdkelnytėm,kelnytėm,megstinukais ir kedukais.Iki orouosto nuvažiavome mašina prie pat salės paleido.Iš ten į lėktuvą,tiek to šalto oro ir kliuvo.Lėktuve nuėmiau pėdkelnes ir megztinukus,likom trumpom rankovėm,bet su kelnytėm ir kedukais.Mums tai buvo pats tas.O kai grįždinėjom atvirkštine tvarka.
Ačiū už patarimus, aš panašiai ir buvau nusprendusi savo merginas rengti, dar buvau pagalvojusi apie kokį sarafaniuką ar sijoną - džinsus numovei, aprengei sijoną ir - gali bėgt...
QUOTE(Babystar @ 2008 02 26, 22:03)
sketuka leis paimti iki liektuvo trapo, po to iskarto atiduos jum ishlipant,arba paklaus dabar ar su bagazu kartu, i salona leidzia imti tik autokedute, bet jum tikriausia neaktualu.
'
Vezimuka paima prie lektuvo, bet po to abu kartus jis mums atkeliavo kartu su bagazu. Niekas nieko neklause, o patys visko klausinejom...
Papildyta:
QUOTE(ulencija @ 2008 02 27, 15:14)
Sveikos,
Maniskis su tavo mazaja gimes ta pati men. As ji ikisau i silta kombinzona, o lektuve nusirengem ir jokio vargo. Ypatingai reikia saugoti parskridus is silumos. O juk neaisku, kokia temperatura bus grizus. Taip kad geriau tureti silta rubeli. Tiesa, as dar pasiemiau toki plona adijaliuka, tai jis man labai praverte tiek bunant ten, tiek lipant ir islipant is lektuvo, kaip apsauga nuo smarkaus vejo.
O kokius butinus ir siaip reikalingus daiktus imti skrendant su mazais vaikais i silta sali, bet neapsikraunant?
Pasidalinkit, kas butinai jums praverte ir ka imtumet kita karta, ko pritrukot
Pasidalinkit, kas butinai jums praverte ir ka imtumet kita karta, ko pritrukot