Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionės, skrydžiai su vaikais

QUOTE(Raganiuška5 @ 2007 10 27, 14:17)
Ačiū už atsakymą  4u.gif  Taip ir darysiu. Tik 100 ml buteliuke tikrai viršysiu  blink.gif  Aš kai mašina vežuosi į trijų valandų kelionę, tai ištuština 300 ml buteliuką, kad ramu būtų, o 6 valandas kelionėje su tiek kažin ar atlaikysiu. Gal kaip nors. Mašiną paprastai pati vairuoju, o lėktuve galėsiu mažę linksminti, žaisti.

kaip suprantu mishinuka veziesi? Ar ne patogiau tik miltukus buteliuke veztis? vandens duos lektuve kiek reiks ir dar pasildys jei noresi, nereiks aiskintis prie apsaugos ten.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2007 10 27, 22:06)
kaip suprantu mishinuka veziesi? Ar ne patogiau tik miltukus buteliuke veztis? vandens duos lektuve kiek reiks ir dar pasildys jei noresi, nereiks aiskintis prie apsaugos ten.

Gera mintis. Paprastai aš į kelionę įsimetu skiestų sulčių, nes mano mergina tokį gėralą labiausiai pripažįsta, nei arbatėlių, nei paprasto vandens nenori gerti. Mišinuką geria, tai lėtuve jį darysiu:)
Atsakyti
QUOTE(Raganiuška5 @ 2007 10 28, 11:25)
Gera mintis. Paprastai aš į kelionę įsimetu skiestų sulčių, nes mano mergina tokį gėralą labiausiai pripažįsta, nei arbatėlių, nei paprasto vandens nenori gerti. Mišinuką geria, tai lėtuve jį darysiu:)

Jei gerimas vaikui, imkit kiek reikia ir maziau nervinkites. Aisku, mineralinio butelys tai ne kudikio sultys, jo gausite kiek reiks lektuve, bet kazkiek turekit ir su savim, nes stiuardese gali uztrukti atnesti, arba atnesti salto kaip ledas, kurio vaikui neduosit. Bet jei jusu vaikui reikia 2 litru sulciu (mazuose buteliukuose), tai tiek ir dekites. Daugiausia, ko paprasys - paragauti atidarius ar tikrai tai sultys. Bet jei vezates maza vaika, juolab kudiki, ir dar poilsiniu charteriu, tai nesukit sau galvos. Kai skrendu su vaiku, visada prasinesu tiek visko, kad mano vaikui skrydis butu komfortissas. Dar niekur neteko palikti jo gerimu, o geria jis labai daug kai skrenda ar vaziuoja.
Kai registruosites skrydziui, paprasykite tu maiseliu, duos kiek reikia, mat jie turi buti ne bet kokie, uzsegami.
Ir nepamiskit, kad jus - ne kudikis tongue.gif ir nesidekit savo lupdaziu, tuso, dezodoranto, kvepalu ar kitu su skysciais daiktu i rankini bagaza, teks viska palikti siuksliu dezeje.

Ir dar. I Turkija mus skraidino syki Aurela, bet lektuva su igula jie samdesi is Italijos. Tai kaip savaime suprantama, jie nei lietuviskai, nei rusiskai nekalbejo. Kai kuriem keleiviams tai buvo nemazas stresas, kai reikejo kazko paprasyti igulos.
Atsakyti
QUOTE(jurga11 @ 2007 10 29, 06:00)

Ir nepamiskit, kad jus - ne kudikis  tongue.gif ir nesidekit savo lupdaziu, tuso, dezodoranto, kvepalu  ar kitu su skysciais daiktu i rankini bagaza, teks viska palikti siuksliu dezeje.

pasene naujienos.... visa kosmetika nevirsijancia 100ml jau galima veztis rankiniam tik ji turi permatomuose maiseliuose buti. niekas nieko neatimineja ir neismeta jei nevirsija to 100ml.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2007 10 29, 17:42)
pasene naujienos.... visa kosmetika nevirsijancia 100ml jau galima veztis rankiniam tik ji turi permatomuose maiseliuose buti. niekas nieko neatimineja ir neismeta jei nevirsija to 100ml.

brr, sumakalavau - ne maiseliuose, aisku, negalima, maiseliuose - galima, tik nevirsijant 100 ml.
Atsakyti
QUOTE(Raganiuška5 @ 2007 10 27, 20:16)
Ruošiames į kelionę lėktuvu su vaiku. Mane prigąsdino (žmonės, prisiklausę TV, bet neskridę), kad pagal paskutinius reikalavimus dėl teroro, vaiko visas maistelis, buteliukai turi būti sudėti į permatomą krepšelį, tarą (kas skirta vežtis rankiniame bagaže). Ar tikrai lipant į lėktuvą taip smarkiai tikrina?

QUOTE(MichGirl @ 2007 10 29, 17:42)

del skrydzio su vaiku...tipo yra isntrukcijos, kad 100 ml ir nedaugiau, bet is LT skrendant neliepe det i maiseli permatoma, nors buvau idejus, sake, kudikiui misini galima imt kiek reikia....as buvau pasidarius 150, sakiau, jei nepraleis, nugersiu vietoj tongue.gif ir liks 100, bet to neprireike, labai graziai pasake, kad dabar leidzia kudikiui maista imt kiek reikia...skridau [pies pora savaiciu

del dirzu cia kalba buvo, tikrai nebuvo griezto reikalavimo, butent priejus taip ir pasake, kad PATARIAME, nes vaikui mano buvo 4 men, prisegus su tuo dirzu, jis net neprisitvirtino normaliai..tiesiog susegimas tas simboliskas, jei butu stiprus smugis leidziantis, tai ne tas dirzas apsaugotu tinkamai, o butent mamos rankos, kokie tai bebutu griezti reikalavimai, nera jau taip, kaip cia kalbat....
Atsakyti
as sakau tu kita kart pabandyk kiltis arba leistis su neprisegtu vaiku ir ziurek kaip i tai reaguos stiuardeses, tada snekek. Kad tau "rekomendavo" priejusi tai aisku, nepuls gi akiu draskyt iskart, bet butum sakojusis ir nesegus vaiko butu paaiskine kas ir kaip.

Mamos rankos apsaugos nuo smugio? tu gal juokauji? pasiskaityk kaip buna auto avariju atvejais su mamu rankose laikomais vaikais (nors aciu dievui LT si praktika jau apmazejus - auto kedutes nebeatrodo toks baubas) - atsiduria vargsai po kojom, istringa tarp sedyniu, iskrenta pro langus ir pan. Tas pats ir ne kokio nusileidimo atveju, gali taip kaukstelt netiketai, kad tikrai vaiko nenulaikysi.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2007 11 02, 20:24)
as sakau tu kita kart pabandyk kiltis arba leistis su neprisegtu vaiku ir ziurek kaip i tai reaguos stiuardeses, tada snekek. Kad tau "rekomendavo" priejusi tai aisku, nepuls gi akiu draskyt iskart, bet butum sakojusis ir nesegus vaiko butu paaiskine kas ir kaip.

Mamos rankos apsaugos nuo smugio? tu gal juokauji? pasiskaityk kaip buna auto avariju atvejais su mamu rankose laikomais vaikais (nors aciu dievui LT si praktika jau apmazejus - auto kedutes nebeatrodo toks baubas) - atsiduria vargsai po kojom, istringa tarp sedyniu, iskrenta pro langus ir pan. Tas pats ir ne kokio nusileidimo atveju, gali taip kaukstelt netiketai, kad tikrai vaiko nenulaikysi.

as prisegiau i prieki, atgal ne, ji pati tai mate ir man tik pasake, rekomenduoju, bet darykit kaip jum patogiau..masinoj, vaikas sedi auto ir tai savaime suprantama, kad yra saugiausia, deja charteriuose vaiko kedutej laikyt negali...pasiziurek, kokia to dirzo apsauga ir koks atstumas iki priespriesos sedynes, dar paziureciau ar tas dirzas smugio metu apsaugotu...jei ka, vaikas net su dirzu prisegtas i sedyne laisvai gali atsirenkt....taip kad, sitoj vietoj, rankos tikrai geriau apsaugo......matau dar tik laukiesi 4u.gif , todel neesi to isbandzius pati, patikek, as gal kalbeciau kaip tu, jei pati nebuciau skridus su tokio amziaus vaiku ir savo akim bei samoningu ivertinimu supratus kas geriau....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GAJANA: 02 lapkričio 2007 - 20:34
QUOTE(GAJANA @ 2007 11 02, 14:31)
as prisegiau i prieki, atgal ne, ji pati tai mate ir man tik pasake, rekomenduoju, bet darykit kaip jum patogiau..masinoj, vaikas sedi auto ir tai savaime suprantama, kad yra saugiausia, deja charteriuose vaiko kedutej laikyt negali...pasiziurek, kokia to dirzo apsauga ir koks atstumas iki priespriesos sedynes, dar paziureciau ar tas dirzas smugio metu  apsaugotu...jei ka, vaikas net su dirzu prisegtas i sedyne laisvai gali atsirenkt....taip kad, sitoj vietoj, rankos tikrai geriau apsaugo......matau dar tik laukiesi  4u.gif , todel neesi to isbandzius pati, patikek, as gal kalbeciau kaip tu, jei pati nebuciau skridus su tokio amziaus vaiku ir savo akim bei samoningu ivertinimu supratus kas geriau....

prie ko cia "dar tik laukiesi" ar tai tavo vienintelis argumentas? As deja skraidzius po pasauli tikrai nemazai komercinem avielinijom, ir matau kaip yra tvarkomasi su tevukais, kurie galvoja esantys protingesni uz visus, ir kad taisykles jiems kazkodel negalioja. Ne karto nebuvo taip, kad sutiko neprisegti vaiko, nesvarbu miega nemiega, valgo tuo metu, ar siaip verkia, turi but prisegtas prie tevu dirzo ir tiek. taip dirzelis tas is paziuros atrodo nepatikimai, bet smugio metu jis apsaugo nuo vaiko atsiradimo 10 eiliu i prieki, priesingai negu tai butu mamos rankose. Nereikia turet vaiko rankose, kad patirt bloga nusileidima ir zinot kaip lengva islaikyt kazka rankose tuo metu. Matai ir pati lektuviuka siek tiek pilotuoju, tai dinamikos desniai tikrai man aiskesni, nes buve visokiu kuriozu... negu tai kas atrodo siuo metu tau (kad islaikysi vaika smugio metu)...

Dar vienas... ar esi girdejus apie oro duobes? gerai, kad dauguma ju labai nezymios, bet as esu patekus i tokias, kur rankos kaip lengvesne kuno dalis pakyla i virsu tau nevalingai, kai tuo tarpu uzpakalis visdar lieka ant sedynes.. sunku paaiskint ta jausma, bet tu suvaldyt nieko negali, kai dideliu greiciu skrendantis lektuvas, staiga praranda 100-200 metru aukscio dideles oro duobes deka, tada viskas veikia kaip nesvarumas, daiktai lengvesni plauko lektuvo ore keleta sekundziu ir tuo paciu zmogaus rankos, nes jos lengvos... isivaizduok, kas butu su tavo vaiku tokioj situacijoj..... kauksteltum jo galva i lubas ir tiek - o prisegtas su dirzu vaikas ir liks kur yra, apart jo pacio rankyciu galbut, bet bent jau nesusizeis.

Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2007 11 02, 22:43)
prie ko cia "dar tik laukiesi" ar tai tavo vienintelis argumentas? As deja skraidzius po pasauli tikrai nemazai komercinem avielinijom, ir matau kaip yra tvarkomasi su tevukais, kurie galvoja esantys protingesni uz visus, ir kad taisykles jiems kazkodel negalioja. Ne karto nebuvo taip, kad sutiko neprisegti vaiko, nesvarbu miega nemiega, valgo tuo metu, ar siaip verkia, turi but prisegtas prie tevu dirzo ir tiek. taip dirzelis tas is paziuros atrodo nepatikimai, bet smugio metu jis apsaugo nuo vaiko atsiradimo 10 eiliu i prieki, priesingai negu tai butu mamos rankose. Nereikia turet vaiko rankose, kad patirt bloga nusileidima ir zinot kaip lengva islaikyt kazka rankose tuo metu. Matai ir pati lektuviuka siek tiek pilotuoju, tai dinamikos desniai tikrai man aiskesni, nes buve visokiu kuriozu... negu tai kas atrodo siuo metu tau (kad islaikysi vaika smugio metu)...

Dar vienas... ar esi girdejus apie oro duobes? gerai, kad dauguma ju labai nezymios, bet as esu patekus i tokias, kur rankos kaip lengvesne kuno dalis pakyla i virsu tau nevalingai, kai tuo tarpu uzpakalis visdar lieka ant sedynes.. sunku paaiskint ta jausma, bet tu suvaldyt nieko negali, kai dideliu greiciu skrendantis lektuvas, staiga praranda 100-200 metru aukscio dideles oro duobes deka, tada viskas veikia kaip nesvarumas, daiktai lengvesni plauko lektuvo ore keleta sekundziu ir tuo paciu zmogaus rankos, nes jos lengvos... isivaizduok, kas butu su tavo vaiku tokioj situacijoj..... kauksteltum jo galva i lubas ir tiek - o prisegtas su dirzu vaikas ir liks kur yra, apart jo pacio rankyciu galbut, bet bent jau nesusizeis.

viska girdejus ir pati esu ne ka maziau apkeliavus.....BET...yra kaip yra ir pilotavai manau ne reisini lektuva, mazesniu turbolencija kita...faktas tame, kad stiuardeses nera tokios grieztos siuo atzvilgiu, o nuo nelaimes neapsaugotas niekas...sia tema TASKAS...nes mes abi i ja ziurim kitaip, ir tikrai nesivadovavau 1 kriterijum, kaip tu pagalvojai....nezadu pulti ir vardinti kaip mano draugas mokosi sio dalyko ir deja...nuomones skiriasi...
Atsakyti
tai yra ne nuomone, o faktas. viena kart mano lektuvas buvo grazintas atgal prie isvykimo vartu, nes lektuvas jau buvo atstumtas ir riedejo pakilimo tako link, kai kazkokia mamka atsisake vaika prisegt, atseit ji maitint ji norejo tuo metu. Ne ir viskas. Grazino lektuva atgal ir tik per plauka ji liko ten sedet - pilotas turejo duot leidima asmenini savo jai tam lektuve pasilikt, nes sukele trukdyma nepaklusus. Ir jai labai pasiseke, nes paprastai tokius protingus paprasciausiai islaipina, pasiulo apsiramint ir skrist sekanciu reisu, o jei dar sakojasi, tai pasako, kad is vis daugiau su ju avialinijom neskris. Surask man bent vienu pasaulio avialiniju taisykle, kur vaika nebutina prisegt doh.gif
Dar karta pakartosiu, jei stiuardese su bizunu nestovejo salia taves ir tavo vaiko, nereiskia, kad tai nera grieztas reikalavimas. Ir akivaizdu, kad nesi patyrus gero pakratymo lektuve ar blogo nusileidimo, jei tikiesi vaika islaikyt rankose - tikiuosi ir nepatirsi siaip 4u.gif , nes tada tikrai pradetum i viska ziuret ne taip atsainiai.
Atsakyti
Siandien grizom is Egipto. Buvo maziuku vaiku,kurie praverke,prazviege lektuve visa kelia.5 su virs valandu.Mamos baisiam strese.Matyt vaikams ausytes skauda....Tikrai nevezciau viekur be dideles butinybes vaiko benrt jau iki 3 metu.Vaikas nieko neatsimins is keliones, tik isvargs,jau nekalbu apie tevus,kurie nieko neveikia tik laksto paskui vaikus aplink viesbucius.....Nesuprantu keliones tikslo.Galima palaukti pora meteliu ir be vargo leistis i keliones.
Sekmes,cia tik mano nuomone.
Atsakyti