Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionės, skrydžiai su vaikais

Aš viena skridau su 10 mėn. dukryte, tai jokių problemų su vežimuku nebuvo - juo mažylę vežiausi iki pat lėktuvo, o tada toks vyriokas vežimuką sulankstė ir nunešė į lėktuvo bagažą. O išlipus iš lėktuvo vežimukas jau laukė išpakuotas prie nusileidimo laiptų thumbup.gif Tik va registruojantis skrydžiui reik pasakyti, kad bus ir vežimukas, jam išduoda papildomą kortelę (na, pažymi kaip ir lagaminą).

Lopšiuko FlyLAL lėktuve mums nedavė, bet pasiūlė persėsti į priekinę eilę, o ten buvo papildoma laisva vieta ir visokios pagalvėlės thumbup.gif

Lėktuvui leidžiantis mano mažylė butų gal ir pramiegojus, jei kažkokia rėksnė boba nebūtų jos pažadinus doh.gif taigi, aš dukrytei daviau čiulptuką čiulpti, juk svarbu, kad ji rytų. Gal galima ir gerti ką nors duot, bet man nepavyko įsiūlyt. Keista, nes pirmyn skrendant mažė leidimosi metu prarėkė (gal kad iš miegų pažadinta buvo), o vat grįžtant net jokio čiulptuko nereikėjo - pražaidė ir net nepastebėjo nusileidimo.
Šalia sėdėjo ir daugiau mažų vaikų (apie 3-5 metų), tai jie išvis nieko nei gėrė, nei kramtė, ramiausia sau pro langą žiūrėjo. Daugiau tėvai nervinosi smile.gif
Į rankinį bagažą su savim buvau pasiėmus keletą žaisliukų, sausainių, kurie labai pravertė.

Ir dar taip įdomiai, pirmyn skrendant lėktuve buvo nerealiai šalta, o pledų stiuardesės turėjo tik 3, tai mažę buvau susupus į savo megztuką. O va atgal skrendant, net nusirengti reikėjo, kaip karšta buvo unsure.gif Šiaip jau mamytės, kurios skrenda su visai mažiukais leliukais, geriau įsimeskit kokį šiltą dekutį į rankinį bagažą.

Viešbutyje gyvenom 5 aukšte, bet juk visur liftai yra, koks gi skirtumas. Pirmam aukšte net kambarių nebuvo - tik holas, reception'as, baras, sofkutės, visokie guest relations kambariukai ir pan. cool.gif

Dėl maisto. Mano mažylė visai nevalgė tenykščio maisto, tai džiaugiausi, kad su savim buvau pasiėmus tirpių košių ir tyrelių (nors kai jų pritrūkom, tai po to nusipirkom supermarkete). Buvau pasiėmus termosą, tai atsinešdavau į kambarį karšto vandens ir pasidarydavau košę. Restorane mažė niekaip nesugebėdavo pavalgyti, nes viskas jai buvo įdomu, prasisukiodavo, ir tiek. O va kambary ramiai sau pavalgydavo.

Pampersus dar vežiausi iš LT. Keletą mažės žaisliukų. Plastikinę dėžutę, į kurią iš restorano prisidėdavau bulkučių ar vaisių ir nešdavausi į paplūdymį. Vaistukų nepamirškit įsidėt. Galvytės apdangalus ir kremukus nuo saulės. Fotiką ir telefono pakrovėją.

Šiaip nieko ten ypatingai nepritūkom. O va neprireikė tai tik šiltų rūbų rolleyes.gif
Atsakyti
Lektuve ir as patariu tureti megztuka vaikai jei didesnis , mes su trimeciu vaziavom, tai vesu kaip reikiant, net ir man buvo vesu.
O pas mus viesbutyhe nebuvo liftu, kai kas gavo ir 3a. kambari su vaikais, tad nesiojosi vezima
Atsakyti
QUOTE(mikke @ 2007 09 14, 21:52)
Aš viena skridau su 10 mėn. dukryte, tai jokių problemų su vežimuku nebuvo - juo mažylę vežiausi iki pat lėktuvo, o tada toks vyriokas vežimuką sulankstė ir nunešė į lėktuvo bagažą. O išlipus iš lėktuvo vežimukas jau laukė išpakuotas prie nusileidimo laiptų thumbup.gif Tik va registruojantis skrydžiui reik pasakyti, kad bus ir vežimukas, jam išduoda papildomą kortelę (na, pažymi kaip ir lagaminą).

Lopšiuko FlyLAL lėktuve mums nedavė, bet pasiūlė persėsti į priekinę eilę, o ten buvo papildoma laisva vieta ir visokios pagalvėlės thumbup.gif

Lėktuvui leidžiantis mano mažylė butų gal ir pramiegojus, jei kažkokia rėksnė boba nebūtų jos pažadinus doh.gif taigi, aš dukrytei daviau čiulptuką čiulpti, juk svarbu, kad ji rytų. Gal galima ir gerti ką nors duot, bet man nepavyko įsiūlyt. Keista, nes pirmyn skrendant mažė leidimosi metu prarėkė (gal kad iš miegų pažadinta buvo), o vat grįžtant net jokio čiulptuko nereikėjo - pražaidė ir net nepastebėjo nusileidimo.
Šalia sėdėjo ir daugiau mažų vaikų (apie 3-5 metų), tai jie išvis nieko nei gėrė, nei kramtė, ramiausia sau pro langą žiūrėjo. Daugiau tėvai nervinosi smile.gif
Į rankinį bagažą su savim buvau pasiėmus keletą žaisliukų, sausainių, kurie labai pravertė.

Ir dar taip įdomiai, pirmyn skrendant lėktuve buvo nerealiai šalta, o pledų stiuardesės turėjo tik 3, tai mažę buvau susupus į savo megztuką. O va atgal skrendant, net nusirengti reikėjo, kaip karšta buvo unsure.gif Šiaip jau mamytės, kurios skrenda su visai mažiukais leliukais, geriau įsimeskit kokį šiltą dekutį į rankinį bagažą.

Viešbutyje gyvenom 5 aukšte, bet juk visur liftai yra, koks gi skirtumas. Pirmam aukšte net kambarių nebuvo - tik holas, reception'as, baras, sofkutės, visokie guest relations kambariukai ir pan. cool.gif

Dėl maisto. Mano mažylė visai nevalgė tenykščio maisto, tai džiaugiausi, kad su savim buvau pasiėmus tirpių košių ir tyrelių (nors kai jų pritrūkom, tai po to nusipirkom supermarkete). Buvau pasiėmus termosą, tai atsinešdavau į kambarį karšto vandens ir pasidarydavau košę. Restorane mažė niekaip nesugebėdavo pavalgyti, nes viskas jai buvo įdomu, prasisukiodavo, ir tiek. O va kambary ramiai sau pavalgydavo.

Pampersus dar vežiausi iš LT. Keletą mažės žaisliukų. Plastikinę dėžutę, į kurią iš restorano prisidėdavau bulkučių ar vaisių ir nešdavausi į paplūdymį. Vaistukų nepamirškit įsidėt. Galvytės apdangalus ir kremukus nuo saulės. Fotiką ir telefono pakrovėją.

Šiaip nieko ten ypatingai nepritūkom. O va neprireikė tai tik šiltų rūbų rolleyes.gif

labai aciu uz issamu atsakyma, tik nesupratau del vezimuko, iki lektuvo davaziavot o paskui i koki bagaza? o tai paciam lektuve vaikuti ant ranku laikei? jei neleidzia lopsio, tai gal autokedute imt? nes maniskei tik 3,5 men tebus skrendant g.gif
Atsakyti
QUOTE(GAJANA @ 2007 09 15, 18:58)
labai aciu uz issamu atsakyma, tik nesupratau del vezimuko, iki lektuvo davaziavot o paskui i koki bagaza? o tai paciam lektuve vaikuti ant ranku laikei? jei neleidzia lopsio, tai gal autokedute imt? nes maniskei tik 3,5 men tebus skrendant  g.gif

Vežimuką nuneša į lėktuvo bagažą prie visų lagaminų.
O vaikutis iki 2 metukų vietos lėktuve, deja, negauna, todėl jį reikia laikyti ant rankų visą kelią verysad.gif Aš manau, autokėdutės nieks tau net neleis i saloną įsinešt, nes paprasčiausia nebus kur jos padėt. O kas pas tave per lopšiukas?? Jei koks lengvas medžiaginis, tai gal ir galima jame vaikutį neštis, tik paskiau, žinok, tu vistiek jį turėsi laikyti ant kelių. Nežinau, kaip kituose lėktuvuose, bet FlyLAL tai laaaaabai mažai vietos, man keliai rėmėsi į priekinę sėdynę, taigi, joks lopšiukas net tilpęs nebūtų unsure.gif
Žinok, nėra taip jau baisu tą lelių ant rankų laikyt. Ir visai patogu. Aš irgi bijojau, nes maniškė visai man ant rankų nebūna, tuoj raunasi lauk, aš ilgiau poros minučių apskritai jos ant rankų nenulaikau, bet va kažkaip lėktuve ėmė ir užmigo, o ir aš pati vos neužmigau su ja ant rankų rolleyes.gif Pramiegos ir taviškė visą skrydį, patikėk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(GAJANA @ 2007 09 15, 11:58)
labai aciu uz issamu atsakyma, tik nesupratau del vezimuko, iki lektuvo davaziavot o paskui i koki bagaza? o tai paciam lektuve vaikuti ant ranku laikei? jei neleidzia lopsio, tai gal autokedute imt? nes maniskei tik 3,5 men tebus skrendant  g.gif

vezimuka paims is taves prie lektuvo duru ir ji pades i bagaza avialiniju darbuotojai, islipus is lektuvo vel rasi ji prie pat duru istraukta.

lopsius duoda tik didesniuose lektuvuose, bet ir juose yra daznaiusiai tik 4 vietos kur tie lopsiai kabinami (ant sienos kuri yra pertvara tarp skirtingu klasiu), sito prasyti reikia uzsisakant bilietus. Pigios avialinijos ir mazi lektuvai tokios paslaugos nesiulo.

Autokedute gali pasiimti tik tada kai nuperki savo mazei atskira vieta uz 50% suaugusio kainos. Jei skrydis pilnas, avialinijos tau tokio bilieto neparduos, nes jiems geriau, kad ten sedetu suauges ir moketu pilna kaina. Jei visgi toki bilieta gausi, ant tavo kedutes turi but gamintojo pazymeta, kad ji tinka naudoti lektuve - kitaip nieko nesigaus.
Atsakyti
Sveikos smile.gif
VIsos cia pasakojat apie keliones i šiltus kraštus su vaikučiais.. o mes va planuojames į tokią nelabai poilsinę kelionę su 6 mėn. dukryte i ROmą 5iom dienom vasario pradžioje. Gal kas buvote, nebutinai Romoj, bet tokioj nepoilsinėj kelionėj, kai tenka daug vaikščiot po miestą, su mažiukais? Pasidalinkyt patirtim wink.gif
Atsakyti
sveikutes,mums vezimuka paėmė prie lėktuvo trapo,o gražino su bagažu.tuo pačiu budu kaip ir lagaminai.taigi,pagalvokit kaip ji surišus ar kitaip sutvirtinus nes musiškis tai lengvai išsiskleidžia tai mes dirželius surišom.niekas ten su jais nesisackina.oro uoste eolės nemažos buvo,čia jau antalijoj tai teko netrumpai ant rankelių palaikyti pupa,nešioklė butų labai neprošalį.gryžtant atgal irgi iki lėktuvo važiavom o atsiėmėm bagažo skyriui.iki kemero apie 2val važiavom.na viskas priklausys kiek turistų pakeliui išlaipint reikės.maže ir kylant ir leidžiantis mp maitinau ir autobuse,be jokių problemų,nieks nei pusės žodelio neleptelėjo.
o i roma nematau jokių problemų,jei kleckiukui vežimėly patinka.mes ir turkijoj ramiai nedrypsojom,keliavom sau šauniai vežimėly visur,net jacha be problemų plaukiojom.atsisėdi pamaitini ir vėl i kelia.viskas nuo jusų norų ir nusiteikimo priklauso,na ir nuo mažiaus charakterio
Atsakyti
Ir mes ka tik gryzom is Turkijos, su 1.8 m vaiku. Galvojau, bus blogiau kelionej, bet be reikalo. Tik lektuvui leidziantis ausytes labai skaudejo, tai reke ne savo balsu kokias 5 min, nes ausis tikrai labai smarkiai uzgule. Man net keista, kad taip stipriai - bene pirma karta taip stipriai, nors pati skraidau labai daznai.

Maziausias keliautojas lekuve - 2.5 men kudikis palaimingai prasnaude mamai ant ranku, net grazu buvo ziureti. Lektuve praverte zaisliukai, sultys, uzkandziai - kitaip tikrai nuobodu vaikui butu beveik 3 val ankstai ant tevu keliu isbuti.
Buvo vienas maziukas kuris praverke visa kelia - gaila maziuko, jo mama nervinosi, kad visi ziuri, bet tiesiog zmoniu toks instinktas - vaikas verkia, jie atsisuka, bet ne todel, kad smerktu ar jiem trukdytu - tiesiog vaikucio gaila.

Bet siaip kelione esam be galo patenkinti - vykom i Turkija, tai musu drovus vaikas per savaite taip pasikeite, kad net nuostabu, dabar pats kalbina ir suaugusis, ir vaikus, o anksciau taip nedrasiai reaguodavo i aplinkinius. Taip gailiuosi, kad tik savaite buvom... Dar kokio menesio pritruko biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(jurga11 @ 2007 09 25, 14:28)
Ir mes ka tik gryzom is Turkijos, su 1.8 m vaiku. Galvojau, bus blogiau kelionej, bet be reikalo. Tik lektuvui leidziantis ausytes labai skaudejo, tai reke ne savo balsu kokias 5 min, nes ausis tikrai labai smarkiai uzgule. Man net keista, kad taip stipriai - bene pirma karta taip stipriai, nors pati skraidau labai daznai.

Maziausias keliautojas lekuve - 2.5 men kudikis palaimingai prasnaude mamai ant ranku, net grazu buvo ziureti. Lektuve praverte zaisliukai, sultys, uzkandziai - kitaip tikrai nuobodu vaikui butu beveik 3 val ankstai ant tevu keliu isbuti.
Buvo vienas maziukas kuris praverke visa kelia - gaila maziuko, jo mama nervinosi, kad visi ziuri, bet tiesiog zmoniu toks instinktas - vaikas verkia, jie atsisuka, bet ne todel, kad smerktu ar jiem trukdytu - tiesiog vaikucio gaila.

Bet siaip kelione esam be galo patenkinti - vykom i Turkija, tai musu drovus vaikas per savaite taip pasikeite, kad net nuostabu, dabar pats kalbina ir suaugusis, ir vaikus, o anksciau taip nedrasiai reaguodavo i aplinkinius. Taip gailiuosi, kad tik savaite buvom... Dar kokio menesio pritruko  biggrin.gif

o kaip buvo su vezimu? atidave prie lektuvo trapo ar kartu su lagaminais?
Atsakyti
Sveikos mielos mamytes,

Perskaiciau visu Jusu mintis ir neradau atsakymo i man rupima klausima siuo metu, todel pabandysiu paaiskinti. Mes susiruoseme i poilsine kelione i Tunisa, su dviem vaikuciais. Del vyresniosios kaip ir viskas aisku, jai jau 5 metai, bet va del mazesniosios ( 5men.), man kyla klausimas, kokia technika su savimi imti. Na vezimeli imsime tkrai, nes reikes jau nuskridus Tunise, bet kaip lektuve? Ar imti automobyline kedute ar ne??? Juk iki oro uosto reikes vaziuoti masina, ir Tunise nuskridus iki viesbucio teks vaziuoti apie valanda laiko, turbut autobusu. Gal kam teko keliauti panasiai, labai noreciau sulaukti pasiulymu. Is anksto dekoju visoms rasancioms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(romena1 @ 2007 09 26, 11:39)
Sveikos mielos mamytes,

Perskaiciau visu Jusu mintis ir neradau atsakymo i man rupima klausima siuo metu, todel pabandysiu paaiskinti. Mes susiruoseme i poilsine kelione i Tunisa, su dviem vaikuciais. Del vyresniosios kaip ir viskas aisku, jai jau 5 metai, bet va del mazesniosios ( 5men.), man kyla klausimas,  kokia technika su savimi imti. Na vezimeli imsime tkrai, nes reikes jau nuskridus Tunise, bet kaip lektuve? Ar imti automobyline kedute ar ne??? Juk iki oro uosto reikes vaziuoti masina, ir Tunise nuskridus iki viesbucio teks vaziuoti apie valanda laiko, turbut autobusu. Gal kam teko keliauti panasiai, labai noreciau sulaukti pasiulymu. Is anksto dekoju visoms rasancioms smile.gif

patarciau autokedutes neimti(bent jau mes neememe ir nemateme, kad kas turetu ja is keliaujanciu su maziukais), nes i salona kazi ar leistu isinesti, priklauso nuo lektuvo, o Tunise autike nuo oro uosto iki viesbucio palaikysit kaip ir lektuve vaikiuka ant keliu 4u.gif
o LT jei su masina atvaziuosit i oro uosta, tai autokedute juk galite ir palikti masinoje, vistiek masina greiciausiai paliksite saugomoje aiksteleje mirksiukas.gif
Atsakyti
Nepatarciau ir as drinks_cheers.gif , nes tik papildomo bagazo sau ant galvos prisiimsit. Mes labai puikiai apsiejom ir be kedutes (lialiui tada buvo 1 metukai). O be to tikrai ne visur leidzia i lektuva jas pasiimti schmoll.gif
Atsakyti