Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionės, skrydžiai su vaikais

mes uz savaites skrendame i Turkija tai gydytoja pasake kad vaiku skiepyti specialiai skiepyti nera nuo kuo nes nuo hipatito skiepiuja tik nuo 1.5metu kiek supratau ir jau sake rankas plauti ir plauti ir geriau tegus juroje pliuskenasi negu baiseine, bet reiktu pasiziureti i aplinka ir jei nusprestumeme neiti prie juro ir likti prie baseino tada kaskart ziureti kad kuo maziau kistu rankas i burna valyti o geriausiai plauti.Aisku neisivaizduoju as su savaja kaip teks daryti nes nenusedi vietije biggrin.gif Del specifinio maisto sake paimti jogurtines bakterijas kad skrandukas gerai veiktu (cia tuo atveju jei jau maitynate nuo bendro stalo)o jei MP tai irgi reiktu girdyti vaikui bakterijas nes mama vis tik valgys kitoki maista
dar parase Smectos paimti na ir aisku nuo kosulio nuo sluogos pleistru nuo temperaturos ir t.t. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Anamaze @ 2007 09 03, 10:15)
mes uz savaites skrendame i Turkija tai gydytoja pasake kad vaiku skiepyti specialiai skiepyti nera nuo kuo nes nuo hipatito skiepiuja tik nuo 1.5metu kiek supratau ir jau sake rankas plauti ir plauti ir geriau tegus juroje pliuskenasi negu baiseine, bet reiktu pasiziureti i aplinka ir jei nusprestumeme neiti prie juro ir likti prie baseino tada kaskart ziureti kad kuo maziau kistu rankas i burna valyti o geriausiai plauti.Aisku neisivaizduoju as su savaja kaip teks daryti nes nenusedi vietije biggrin.gif Del specifinio maisto sake paimti jogurtines bakterijas kad skrandukas gerai veiktu (cia tuo atveju jei jau maitynate nuo bendro stalo)o jei MP tai irgi reiktu girdyti vaikui bakterijas nes mama vis tik valgys kitoki maista
dar parase Smectos paimti  na ir aisku nuo kosulio nuo sluogos pleistru nuo temperaturos ir t.t. thumbup.gif

Mes vykom į Tunisą, tikrai neverta elgtis su vaiku kaip porcialinine lėle, mes mėnesį prieš kelionę pradėjom girdyti gerasias bakterijas ir kelionės metu visas dvi sav ir tai viskas, maudėsi, kišo pirštus į burną, rankas plovėm tik grįžę į kambarį, nelakstysi juk su buteliu vandens. Maistas mūsiškas, yra ir kitokio, bet vaikas konkrečiai valgė viską ką valgo ir čia, picos , makaronai, daržovės, ant grotelių kepsniai, blynai, bandelės ir t.t., tiesa mūsiškiui trys metai.
Būtinai išsirašyk antibjokitų, nežinai kas kelionės metu gali atsitikti, nuo gerklės, slogos, smekta. Šiaip rekomenduoja vit. C kasdien po žirnelį. Kas gerai tai drėgnos servetėles, tik imk keletą pokelių nedidelio įpakavimo

Lėktuve- pirkom haribo guminukus tai kylant ir leidžiantis davėm, viskas ok visiems mums, atgal ekspermentavo ir nė vienas nieko nekramtėm, tai rezultatas tas pats
Papildyta:
QUOTE(ingiukas @ 2007 08 29, 14:57)
Sveikutes,

ir mes ruosiames i Turkija su savo kleckute,
turiu klausimeli, gal kas zino kur galima nusipirkti pampersu, kad ji galetu baseine turkstis  g.gif
nes kiek girdejau yra tokie specialus, bet nelabai zinau ar vilniuje yra kur tokiu pirkt  4u.gif

Visose eurovaistinėse gali jų isigyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(martinna @ 2007 08 27, 15:45)
kai grisi is turkijos butinai pasidalink savo ispudziais kaip tau ten sekesi, kokia dabar ten situacija  blink.gif  nes mes planuojame su 6men vaikuciu vaziuoti i turkija (kemera) spalio pradzioje tad butu gerai zinoti ka pasiimti su savimi ir ko ne  g.gif  kaip mazasis pernese skrydi ir kiek jis truko laiko, kaip reagavo kiti poilsiautojai kad keliaujate su vaiku ir pan. labai lauksiu ziniu
Papildyta:

ir man iskilo toks klausimas  g.gif  gal kas gali patarti is savosios patirties?

mes buvom su 6men dukryte Kemere, liuks, skrydis pirmyn gal kiek neramus buvo, bet nieko, nekraupino aplinkiniu, o skrendant atgal visa kelia pramiegojo...musu lektuve ir pirmyn ir atgal buvo ne viena seima su maziukais lialiukais, todel kaip tikrai lietuvei buvo ramiau ant sirdies, kad ne as viena hihihi.gif
vaziuojant autobuse iki viesbucio, aplinkiniai klausinejo, i kuri mes viesbuti vaziuojam, matyt bijojo kad tik ne i ju pataikytume fear.gif o gal tik man taip atrode, nes pati labai bijojau aplinkiniu reakcijos tongue.gif bet siaip ir lietuviai jau kreivai nebeziuri i keliaujancius su vaikais, kiekviena diena pasitikdavo mus su sypsena, bendraudavom maloniai su visais(musu viesbutyje buvau laaabai daug lietuviu biggrin.gif ), pasnekindavo musu uogyte, aisku ne vien lietuviai, turkai laaaabai myli vaikus, nepraeina nepasnekine, nepaciupineje, vienzo, atostogos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ypac kai amzius vaiko tik 6men, o vat dabar keliausim i Kreta su jau 10men turincia dukruze, vot cia jau manau bus biski sunkiau, nes jai reik visur ropot, stotis, bandyt eit doh.gif

Tai kazi ar kas zino, kur tu ausu kamstuku mazei nusipirkt lektuvui? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Dowilka @ 2007 08 07, 00:16)
Juos galima isigyt vaistinese...paklausinek...tikrai geras dalykas thumbup.gif

Jetus, atsiprasau, nemaciau atsakymo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tafi @ 2007 09 04, 09:46)
Mes vykom į Tunisą, tikrai neverta elgtis su vaiku kaip porcialinine lėle, mes mėnesį prieš kelionę pradėjom girdyti gerasias bakterijas ir kelionės metu visas dvi sav ir tai viskas, maudėsi, kišo pirštus į burną, rankas plovėm tik grįžę į kambarį, nelakstysi juk su buteliu vandens. Maistas mūsiškas, yra ir kitokio, bet vaikas konkrečiai valgė viską ką valgo ir čia, picos , makaronai, daržovės, ant grotelių kepsniai, blynai, bandelės ir t.t., tiesa mūsiškiui trys metai.
Būtinai išsirašyk antibjokitų, nežinai kas kelionės metu gali atsitikti, nuo gerklės, slogos, smekta. Šiaip rekomenduoja vit. C kasdien po žirnelį. Kas gerai tai drėgnos servetėles, tik imk keletą pokelių nedidelio įpakavimo

Lėktuve- pirkom haribo guminukus tai kylant ir leidžiantis davėm, viskas ok visiems mums, atgal ekspermentavo ir nė vienas nieko nekramtėm, tai rezultatas tas pats
Papildyta:

Visose eurovaistinėse gali jų isigyti  4u.gif

as tikrai nesakau kad su vaikais reikia elgtis kaip su porcelianinemis lelemis tik parasiau ka sake gydytoja, o mums nera dar metu ir gydytoja neisraso antibiotiku schmoll.gif
Atsakyti
Anamaze, as pati nusistebejau, kad pypliai jau nuo 6men turskiasi chloruotam baseine, maciau kad ir i burna vandens papuola, bet neina ju istraukt is vandens. Galu gale vaiku viesbuciuose pilna ir daug pypliuku neturinciu ne metu. Aisku lietuviu vaiku dar nedaug.
Atsakyti
[quote=kristuska13,2007 09 05, 20:48]
mes buvom su 6men dukryte Kemere, liuks, skrydis pirmyn gal kiek neramus buvo, bet nieko, nekraupino aplinkiniu, o skrendant atgal visa kelia pramiegojo...musu lektuve ir pirmyn ir atgal buvo ne viena seima su maziukais lialiukais, todel kaip tikrai lietuvei buvo ramiau ant sirdies, kad ne as viena hihihi.gif
vaziuojant autobuse iki viesbucio, aplinkiniai klausinejo, i kuri mes viesbuti vaziuojam, matyt bijojo kad tik ne i ju pataikytume fear.gif o gal tik man taip atrode, nes pati labai bijojau aplinkiniu reakcijos tongue.gif bet siaip ir lietuviai jau kreivai nebeziuri i keliaujancius su vaikais, kiekviena diena pasitikdavo mus su sypsena, bendraudavom maloniai su visais(musu viesbutyje buvau laaabai daug lietuviu biggrin.gif ), pasnekindavo musu uogyte, aisku ne vien lietuviai, turkai laaaabai myli vaikus, nepraeina nepasnekine, nepaciupineje, vienzo, atostogos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ypac kai amzius vaiko tik 6men, o vat dabar keliausim i Kreta su jau 10men turincia dukruze, vot cia jau manau bus biski sunkiau, nes jai reik visur ropot, stotis, bandyt eit doh.gif

nu mes irgi vaziuosime su mazaja spalo men kaip tik jai bus 6 men tai labai jau aktualu mums kaip ten jums sekesi smile.gif irgi vaziuosime i kemera lotuliukas.gif kokiame viesbutyje jus buvot apsistoje? ar leidote maudydtis baseine savo mazajai? kaip su maistu?
Atsakyti
sveikutes tika is kemero gryzom su 6men pupa ir 8m panele .viskas super nei mazulei nei didulei jokiu problemu lektuve.mazė parpe ir pirmyn ir atgal o dicke viskuo domejos pro langa ziurejo.valge gere ir vargo jokio.as tikriausia daugiau stresavau kad jei ausis skaudes.buvom ''meder resort 5ž'' viskas super.abi maudes baseine tik po to po dusiuku palysdavom.o juroj vanduo labai surus tai su maze nerizikavau,o kai dicke gavo gurksni tai pati daugiau saugojos,labai grauzia akis. autobusai su kondiciuonieriais visur keliavom be jokiu problemu.plaukem jacta,buvom myra-kekove.musu mazoji rami ir dar valgo mano pienuka,tai rupesciu jokiu.visas tyreles ir kosias parsivezėm.tik lietuvisko vandens buvau mažajai paemus atsigėrimui,o patys gerem ir valgem viska jokiu problemu.tik su vaisiais gatvej atsargiai nes nusipirkom tokiu melynu paragaut tai kad ir ploviau tai ryta ne kas man buvo,bet vaistinele pagelbejo ,isgeliau linekso ir bedu kaip nebuta.dar mazajei buvau ant vezimelio pasisiuvus plonyti uzdangaliuka nuo kaitrios saules apsaugot ir aisku kremukais dar tepem stipriais
Atsakyti
[quote=martinna,2007 09 10, 13:56]
[quote=kristuska13,2007 09 05, 20:48]

nu mes irgi vaziuosime su mazaja spalo men kaip tik jai bus 6 men tai labai jau aktualu mums kaip ten jums sekesi smile.gif irgi vaziuosime i kemera lotuliukas.gif kokiame viesbutyje jus buvot apsistoje? ar leidote maudydtis baseine savo mazajai? kaip su maistu?
[/quote]
na nei juroj, nei viesbucio baseine mes jos nemaudem, nes buvome geguzes pirmomis dienomis, taigi vanduo man pasirode jai per saltas rolleyes.gif plukdeme tik Kleopatros baseine Pamukalej, nes ten temperatura tinkama lialiukam, aisku vandens svarumas ten doh.gif o siaip antra karta i Pamukale su lialiuku nevaziuociau, nes ten kelias kalnais, vaziuoja mazdaug 4val autiku, tai biski per sunku, atrodytu labai panasu kas ir lektuvu, taciau nieko panasaus doh.gif man paciai net galva isiskaudejo, mazyle buvo nerami doh.gif Na o is maistelio ji valge vien tik MP, taigi mes net jokiu tyreliu nesivezem bigsmile.gif mum patiem su maistu nebuvo jokiu problemu, jokiu vaistu neprireike thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kristuska13 @ 2007 09 10, 23:31)
na nei juroj, nei viesbucio baseine mes jos nemaudem, nes buvome geguzes pirmomis dienomis, taigi vanduo man pasirode jai per saltas rolleyes.gif plukdeme tik Kleopatros baseine Pamukalej, nes ten temperatura tinkama lialiukam, aisku vandens svarumas ten doh.gif o siaip antra karta i Pamukale su lialiuku nevaziuociau, nes ten kelias kalnais, vaziuoja mazdaug 4val autiku, tai biski per sunku, atrodytu labai panasu kas ir lektuvu, taciau nieko panasaus doh.gif man paciai net galva isiskaudejo, mazyle buvo nerami doh.gif Na o is maistelio ji valge vien tik MP, taigi mes net jokiu tyreliu nesivezem bigsmile.gif mum patiem su maistu nebuvo jokiu problemu, jokiu vaistu neprireike thumbup.gif

nu ir as maitinu tik MP bet vis tiek idomu ar nuo to ka mamyte pavalgys nebus blogai leliukui g.gif nes turkai tai megsta ivairius prieskonius deti i maista schmoll.gif be to dar norejau pasiteirauti kur leliukas buna skrydzio metu? ar su teveliais ar duoda kazkoki lopsiukas (esu kazka girdejus kad jame vaikutis gali miegoti) bei idomu kiek trunka kelione nuo orouosto iki Kemero? mes ta su mazaja niekur nezadame vaziuoti lepinsimes viesbutyje tongue.gif bet kuo arciau jau kelione tuo mamytei sinkiau jau darosi doh.gif gal galite patarti kas dabar neseniai vaziavo i turkija ka reiktu pasiiti ir kokiu daiktu jums neprireike smile.gif manau dar parasysiu nes kike viena dien avi skyla ivairiu klausimu tikiuosi nepabosiu jums blink.gif
Atsakyti
QUOTE(martinna @ 2007 09 11, 10:36)
nu ir as maitinu tik MP bet vis tiek idomu ar nuo to ka mamyte pavalgys nebus blogai leliukui  g.gif  nes turkai tai megsta ivairius prieskonius deti i maista  schmoll.gif  be to dar norejau pasiteirauti kur leliukas buna skrydzio metu? ar su teveliais ar duoda kazkoki lopsiukas (esu kazka girdejus kad jame vaikutis gali miegoti) bei idomu kiek trunka kelione nuo orouosto iki Kemero? mes ta su mazaja niekur nezadame vaziuoti lepinsimes viesbutyje  tongue.gif  bet kuo arciau jau kelione tuo mamytei sinkiau jau darosi  doh.gif  gal galite patarti kas dabar neseniai vaziavo i turkija ka reiktu pasiiti ir kokiu daiktu jums neprireike  smile.gif  manau dar parasysiu nes kike viena dien avi skyla ivairiu klausimu tikiuosi nepabosiu jums  blink.gif

Sveikos mamytes!

labai aktualus ir man sie klausimai, nes rugs. 24 keliam sparnus ir su savo mazute skrendam i Turkija, Kemera. Man iskilo dar toks klausimelis - ar jus, mamytes, kurios maitinote savo leliukus MP, pacios maudetes baseine/juroje??? Maniskei jau beveik metukai, bet dar vis maitinu... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(martinna @ 2007 09 11, 10:36)
nu ir as maitinu tik MP bet vis tiek idomu ar nuo to ka mamyte pavalgys nebus blogai leliukui  g.gif  nes turkai tai megsta ivairius prieskonius deti i maista  schmoll.gif  be to dar norejau pasiteirauti kur leliukas buna skrydzio metu? ar su teveliais ar duoda kazkoki lopsiukas (esu kazka girdejus kad jame vaikutis gali miegoti) bei idomu kiek trunka kelione nuo orouosto iki Kemero? mes ta su mazaja niekur nezadame vaziuoti lepinsimes viesbutyje  tongue.gif  bet kuo arciau jau kelione tuo mamytei sinkiau jau darosi  doh.gif  gal galite patarti kas dabar neseniai vaziavo i turkija ka reiktu pasiiti ir kokiu daiktu jums neprireike  smile.gif  manau dar parasysiu nes kike viena dien avi skyla ivairiu klausimu tikiuosi nepabosiu jums  blink.gif

na kaip ir namuose, as rinkausi ka valgyti, valgiau grynus produktus, kur nesupratau, kas tai galetu buti, to ir nevalgiau, tu ju makaliuziu misrainiu nevalgiau, nes ir siaip ju nemegstu, niekad nevalgau schmoll.gif viesbuciuose nera tie patiekalai tiek priprieskoniuoti kaip kad jie patys valgo ir siaip maistas sueuropintas, taigi bent jau man ir mazei nieko nenutiko bigsmile.gif
leliukai lektuve buna teveliams ant keliu, lopsiuku nera, bent jau Aurela mum nedave unsure.gif
QUOTE(Juodukė @ 2007 09 11, 23:58)
Sveikos mamytes!

labai aktualus ir man sie klausimai, nes rugs. 24 keliam sparnus ir su savo mazute skrendam i Turkija, Kemera. Man iskilo dar toks klausimelis - ar jus, mamytes, kurios maitinote savo leliukus MP, pacios maudetes baseine/juroje??? Maniskei jau beveik metukai, bet dar vis maitinu... rolleyes.gif

o kodel gi nesimaudyti? g.gif zinoma maudziausi 4u.gif
Atsakyti
labukas 4u.gif

mes spalio 7 ir varom i beleka su dukriuku, kuriai bus 3 men ir 3 sav, kaip jus su maziukais nusileidimo metu elgetes? man pediatre patare misinuka duot leidziantis del ausyciu....o kaip su vezimukais? i lektuva be problemu leidzia juos nestis ar i bagaza siuncia? su mumis kartu vaziuos dar 1 pora su tokio pacio amziaus dukrele...beje, viesbuciuose 1 auksta gaudavot su vezimais ar ne?
Atsakyti