Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionės, skrydžiai su vaikais

QUOTE(rafaelo @ 2007 04 11, 16:29)
na mes visalaika vezimuka atiduodavome prie lektuvo jis neieina kaip bagazas aisku kai kurios kompanijos praso moketi uz svory bet paprastai vezimelis turi buti imamas nemokamai ir jai nenori atiduoti tiesei i bagaza paduosi pries sesdama i lektuva ir jis vistiek atsidur ten pat

idomu kur saugiau vezimeliui? g.gif nenoriu, kad ji metytu kaip lagaminus, jei tik pries lipant padavus, vezima pastatytu tvarkingai?
Atsakyti
QUOTE(juanita @ 2007 04 12, 09:31)
idomu kur saugiau vezimeliui? g.gif nenoriu, kad ji metytu kaip lagaminus, jei tik pries lipant padavus, vezima pastatytu tvarkingai?

Čia matyt nuo darbuotojų priklauso unsure.gif Mes kai skridome į Kretą, tai tokį šiek tiek pamėtytą vežimėlį (skėtuką) atsiėmėme verysad.gif , o kai parskridome atgal į Vilnių - normaliai viskas, tvarkingai. Tai vat ir suprask, kaip čia geriau daryti g.gif
Atsakyti
sveikos mamytes,

nezinau ka daryti, ar veztis kartu dukryte vasara (rugpjucio menesi) i Tunisa, ar ne? jei bus 8 men ir 10 dienu. bus mazdaug 32 laipsniai kascio ten. ar kam teko lekti i tokia kelione. nenoreciau palikti savo maziukes 2 savaites pas mociute. pasiilgsiu begalo verysad.gif
Atsakyti
[quote=simutesto,2007 04 18, 23:41]
sveikos mamytes,

nezinau ka daryti, ar veztis kartu dukryte vasara (rugpjucio menesi) i Tunisa, ar ne? jei bus 8 men ir 10 dienu. bus mazdaug 32 laipsniai kascio ten. ar kam teko lekti i tokia kelione. nenoreciau palikti savo maziukes 2 savaites pas mociute. pasiilgsiu begalo verysad.gif
[/quotecia nuo vaiko priklauso.
mano draugai pernai vasara buvo Tunise su vaiku 7 men., tai nei vieno gero zodzio neisgirdau apie sita kelione, buvo labai karsta tada... beveik 2 sav. prasedejo viesbutyje, iseidavo tik vakarais, trumpam doh.gif
bet dar karta sakau, cia viskas nuo vaiko priklauso
Atsakyti
QUOTE(simutesto @ 2007 04 18, 22:41)
sveikos mamytes,

Mes vykstam ta pati menesi ir su vaiku i Tunisa, tikiuosi geriausio, sako vaikai istvermingesni nei tevai, kiek teko klausytis atsiliepimu, net i sachara keliauja su metuku neturinciais vaikiukas, tad musu keliones tikslas buten ji
Atsakyti
QUOTE(simutesto @ 2007 04 18, 22:41)
sveikos mamytes,

Aš vežčiausi. mirksiukas.gif Jei visą kelionę tik ir galvosit apie vaiką,tai irgi nepailsėsit,prasedėsit prie telefono. doh.gif Mes su dar mažesne dukryte skridom,tai viskas buvo super.Ne kiek nesigailiu.Visada matai,kaip vaikas jaučias,žinai kad viskas yra gerai.Nors ji mums ir apsirgo kelionėje,bet kaip jau minėjau,būtų buvę blogiau,jei būtume palikę vaikus namie. 4u.gif
Atsakyti
Vaikui išvykstant į užsienį notaro paslaugos nebus privalomos

Trečiadienį Vyriausybei pakeitus nutarimą "Dėl vaiko laikino išvykimo į užsienio valstybes tvarkos aprašo patvirtinimo", Teisingumo ministerija pažymi, jog tokia tvarka leis išvengti buvusių biurokratinių kliūčių, tačiau reikalaus didesnės tėvų atsakomybės.

Naujasis Vyriausybės nutarimas "Dėl vaiko laikino išvykimo į užsienio valstybes tvarkos aprašo patvirtinimo" iš esmės palengvina asmens iki 18 metų išvykimo į užsienio valstybes galimybes.

Vadovaujantis šiuo nutarimu patvirtintos tvarkos aprašo nuostatomis, išskiriami atvejai, kai į užsienį vaikas laikinai išvyksta vienas arba su vienu iš tėvų (globėjų, rūpintojų). Vaikui vykstant kartu su vienu iš tėvų (globėjų, rūpintojų, antrojo sutikimą pateikti pasienio kontrolės punkto pareigūnams nebereikės.

Tuo atveju, kai vaikas į užsienio valstybę vyks vienas, jis ar jį lydintis asmuo pasienio kontrolės punkto pareigūnams turės pateikti vieno iš tėvų rašytinį sutikimą. Pažymėtina, jog šį sutikimą turės teisę patvirtinti ne tik notarai, tačiau ir seniūnai bei konsulinių ar diplomatinių įstaigų pareigūnai.

Teisingumo ministro P. Baguškos nuomone, naujoji vaiko laikino išvykimo į užsienio valstybes tvarka neabejotinai palengvins tėvų, globėjų ar rūpintojų dalią, ypač jei vaiko išvykimas į užsienį būtų skubus ar neatidėliotinas. Vis dėlto, teisingumo ministras ragina tėvus, globėjus ir rūpintojus protingai naudotis šia tvarka, siekiant užtikrinti geriausius vaiko interesus: "Sumažėjus valstybės institucijų vaidmeniui vaikui laikinai išvykstant į užsienį, atvirkščiai padidėja tėvų, globėjų ar rūpintojų atsakomybė. Manytume, jog sudėtingesnius vaiko laikino išvykimo į užsienį klausimus tėvai vis dėl to galėtų aptarti su notaru, kuris ne tik patvirtintų šį sutikimą, tačiau ir suteiktų kompetentingų patarimų. Taip pat raginsime Notarų rūmus pasidalinti patirtimi su Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacija, efektyviai ir racionaliai išnaudojant naujas seniūnų funkcijas" – teigė P. Baguška.

Vyriausybės nutarimas "Dėl vaiko laikino išvykimo į užsienio valstybes tvarkos aprašo patvirtinimo"įsigalios nuo 2007-06-01 d.

Šaltinis: Teisingumo ministerija
Atsakyti
sveikos,

stai ir vel as, girdejau, kad Tiek Egipte, tiek ir Tunise roto virusas kaip sloga LT g.gif na dabar tai visai neapsisprendziu doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(simutesto @ 2007 04 27, 00:21)
sveikos,

stai ir vel as, girdejau, kad Tiek Egipte, tiek ir Tunise roto virusas kaip sloga LT g.gif na dabar tai visai neapsisprendziu doh.gif  doh.gif  doh.gif

aš iš savo varpines- maniškiui 9 mėn tai mes i tunisa varom geguzes 4d, bet...rugpjučioo menesi su juo nevaryciau, rugsejo viduri jau vel vežčiausi, mano anyta su dukra buvo turkijoj liepos pabaigoj, tai ir pralindejo viešbuty. Manau kad ir per karšta ir publikos bus bais daug. Dėl roto viruso, tai aš išvis juokiuosi iš tokių gazdinimų, tris kart buvau egipte, valgiau ir gatves maista ir traukinio, ir laivo ir viešbučio, tai nei man nei vaikui nieko nebuvo, vyras viena kart buvo "nukentėjęs", bet lietuvoj irgi itų "nukentėjumų" būna smile.gif Čia manau visi skirtingai reaguoja i ligas, aišku jei būtu dukra nors karta "nukentėjus", tai kitaip čia rašyčiau. Ai i viska žiūriu optimistiškai. clap.gif
Atsakyti
QUOTE(simutesto @ 2007 04 27, 00:21)
sveikos,

stai ir vel as, girdejau, kad Tiek Egipte, tiek ir Tunise roto virusas kaip sloga LT g.gif na dabar tai visai neapsisprendziu doh.gif  doh.gif  doh.gif

Paskiepyk nuo roto viruso ir bus ramu! Tiesa, kainuoja 500 lt ax.gif
Atsakyti
perskaiciau trecdali temos ir neradau tinkamos info, gal ne cia papuoliau?man idomu ka vezates kartu su vaikiuku, pvz kokius vaistukus? ar jei ka nusiperkat bunant svetur?...pamirsau ka dar norejau paklausti g.gif

na o as papasakosiu savo patirti automobiliu i londona su 6 men kudikiu. vaziavom pernai liepos menesi per didelius karscius, masina be kondicionieriaus doh.gif ....nepatikesit bet kelione istverem labai gerai...pasiemusi buvau automobiline kedute ir lopsi, tad kaip miegodavo lopsi (jis buvo spec pritvirtintas dirzais) o kai atsikeldavo ant lopsio uzdedavau kedute, pritvirtindavau ir ten valgydavom zaizdavom, kai pabosdavo pasiimdavau i rankas....siaip buvo ziuariai karsta, veziaus galima sakyti nuoga ir dra slakdydavau su vandenuku, bet nepersalom, neperpute nieko....kadangi kelione truko berods 20 val, tai buvau pasiemusi misinuko, vandens, indu plovikli ir sepetuka....nuo karscio vanduo masinoj ikaizdavo tai net sildyt netekdavo lotuliukas.gif ....o issiplaudavau buteliuka pakelei, kur kokioj degaline, nusinesusi kartu su savim plovikli. siaip buvau pasiemusi tyreliu nes jau buvo pradejusi po biski valgyt...ir daugiau berods nieko...aisku vaistuku truputi butiniausiu...dabar turbut jau taip nebutu lengva, nes ji judri, neissedetu tiek laiko vietoj...

tad labai idomu kaip mums seksis kelione i ispanija lektuvu...isskrendam uz 1,5 sav. keltis teks anksti nes lektuvas 7 val, jau pacioje malagoje busim berods po pietu nepamenu kada - mazdaug 15-17 val....tad tenka galvoti del maisto, juk per ta laika ji valgo du kartus plius uzkandziai....nezinau ka daryti, skrisim su SAS avialinijom, ar verta duoti lektuvo maisto? aisku pasiimsiu sausainiu, atsigert, gal tada kokiu hipp kosyciu - bet jos nebus pasildytos...na nezinau ka daryti, ka patartumet? nepergyvenu kaip gyvensim po to 10 dienu, nes parduotuvese tikrai rasiu to ko ir LT, be to gyvensim apartmente su virtuve, tai viska galesim gamintis lietuviskai...mano klausimas yra kaip istverti kelione lektuvu del maisto su vaiku? atgal skrisim net su 3 lektuvais.....
beje pamirsau pamineti mano dukrytei 1 m ir 4 men.
Atsakyti
QUOTE(rutellee @ 2007 05 09, 22:59)
tad labai idomu kaip mums seksis kelione i ispanija lektuvu...isskrendam uz 1,5 sav. keltis teks anksti nes lektuvas 7 val, jau pacioje malagoje busim berods po pietu nepamenu kada - mazdaug 15-17 val....tad tenka galvoti del maisto, juk per ta laika ji valgo du kartus plius uzkandziai....nezinau ka daryti, skrisim su SAS avialinijom, ar verta duoti lektuvo maisto? aisku pasiimsiu sausainiu, atsigert, gal tada kokiu hipp kosyciu - bet jos nebus pasildytos...na nezinau ka daryti, ka patartumet? nepergyvenu kaip gyvensim po to 10 dienu, nes parduotuvese tikrai rasiu to ko ir LT, be to gyvensim apartmente su virtuve, tai viska galesim gamintis lietuviskai...mano klausimas yra kaip istverti kelione lektuvu del maisto su vaiku? atgal skrisim net su 3 lektuvais.....
beje pamirsau pamineti mano dukrytei 1 m ir 4 men.

mes irgi skrendam i Malaga uz savaites smile.gif su 9 men vaiku. tai su musu vaiku viskas aisku - lektuvinio maisto jis tikrai negaus biggrin.gif o ir jums siulyciau pasiimti, nes SASas neaisku ar maitins, nebent biznio klase skrendat. Is Vilniau matyt skrisit su AirBalticu tai maisto tikrai negausit. Kosytes jei pasiimsi, paprasysi stiuardeses, jos tikrai pasildys.

del vaistuku, tai mums patare tureti kelioneje :
1. Ibufeno sir. nuo temper. ir skausmo
2. Paracetamolio zvakuciu nuo temper.
3. Enterol miltukai po 1/2 miltuko 2 kartus dienoje nuo viduriavimo
4. Smecta miltukai kokius 4, del viso pikto, jei labai viduriuoja, kad
stabdyti, bet geriau pradeti nuo Enterolio
5. Rehidrono miltukai, velgi jei viduriuoja ar vemia (skiedziasi su vandeniu
), atstato mineralus ir mikorelementus, poros uztektu.
6. Lasai i nosi Vibrocil nuo slogos
7. Ka nors nuo alergijos (truputi turim tokiu bedu), pvz Claritino sirupo....
8. Fenistil gelis, nuo ikandimu, ar nieztincio berimo
10.Dar galima butu pasiimti Actifed sirupo, nuo umios slogos ir persalimo
(paprastas geltonas), jei labai bega vanduo is nosies smile.gif
11. galima dar tureti kokio gelio nuo skausmo dygstant dantukams

aisku linkiu visiems, kad nereiketu tu vaistuku blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasulka: 09 gegužės 2007 - 21:30