Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas IX tema

QUOTE(Pūkelis @ 2008 12 16, 09:50)
Kam įdomu užrašau receptuką.
Varnalėšos aliejus:
Varnalėšos šaknies atsirado jau vaistinėse pirkti, prie arbatų. Anksčiau nebūdavo, drąsiai galima naudoti pirktinę arba pasigaminti:
Šaknį rauti kol jauna, dar be lapų, vos išdygusi. Šaknį nuplauti, jokiu būdu negrandyti peiliu. Šaknį susmulkinti ir padžiovinti. Paimam alyvuogių aliejaus. Naudojam 1 dalį šaknies ir 2 dalis aliejaus. Dėti į puoda ir virti. Virti reikia per kitą puodą, kad aliejus negautų tiesioginės ugnies. Kai užvirs tada virti 25min. Pavirus susukti indą į pagalvę ir leisti lengvai vėsti. Aušinti apie 4 valandas. Po to šaknį išmesti o alieju naudoti, kaip vaistą. Duoti 2-3 kartus per dieną, po arbatinį šaukštelį 15 -20 dienų.
Aš naudojau dabar pirktinę, išsiverdu pasidedu šaldytuve ir duodu du kart. Maloniai geria  thumbup.gif dar sugalvojau, net plaukus išsitepti sau vietoj pirktų aliejukų  thumbup.gif

4u.gif 4u.gif nusikopinau receptą - dabr dar pastudijuosiu savo vaistažolinę info. labai super visa gaminimo eiga - nieko sudėtingo,ir jei dar padeda bigsmile.gif - thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2008 12 16, 10:11)
4u.gif  4u.gif  nusikopinau receptą - dabr dar pastudijuosiu savo vaistažolinę info. labai super visa gaminimo eiga - nieko sudėtingo,ir jei dar padeda  bigsmile.gif  -  thumbup.gif

Aišku gal visiems stebuklo nepadarys smile.gif bet pabandyti verta, kepenys pravalo.
Atsakyti
QUOTE(Pūkelis @ 2008 12 16, 10:15)
Aišku gal visiems stebuklo nepadarys  smile.gif bet pabandyti verta,  kepenys pravalo.

smile.gif prisiminiau kam vartojau (gi plaukam,kaip ir minėjai drinks_cheers.gif , kažkada varnalėšų gatavą aliejų plaukam pirkau).

Va, ką radau pagoooglinus:
Vaistinė žaliava. Varnalėšų šaknys (Bardanae radix; ankstesnis: Radix Bardanae) kasamos pirmaisiais augimo metais rudenį arba antraisiais anksti pavasarį. Šaknys nuvalomos, nuplaunamos, supjaustomos 10-15 cm ilgio gabaliukais, storesnės skeliamos išilgai ir džiovinamos gerai vėdinamoje patalpoje ar džiovykloje 45-50 °C temperatūroje. Gerai išdžiovintos šaknys turi būti pilkai rusvos spalvos, silpno kvapo, salstelėjusio skonio.

Veikliosios medžiagos. Šaknyse yra 20-40 % inulino, gleivių, iki 0,2 % eterinio aliejaus, lignanų, fenolkarboninių rūgščių, triterpeninių saponinų, rauginių medžiagų.

Preparatai. Nuovirai. Varnalėšų aliejus (Oleum Bardanae). Sultys (Succus Bardanae). Homeopatiniai vaistai.

Poveikis. Pasižymi šlapimą varančiu, priešuždegiminiu, vidurius liuosuojančiu, prakaitavimą ir tulžies išsiskyrimą skatinančiu poveikiu.

Vartojimas. Varnalėšų aliejus vartojamas pūliuojančioms žaizdoms, odos nudegimams ir įvairiems odos susirgimams gydyti: egzemoms, seborėjai, pleiskanoms. Nuoviru gali būti skalaujama burnos ertmė (esant gleivinės uždegimams). Išspaustos šviežios ar alkoholiu konservuotos varnalėšų sultys geriamos esant medžiagų apykaitos sutrikimams.
Liaudies medicinoje varnalėša laikoma viena geriausių priemonių nuo plaukų slinkimo. Tačiau moksliškai toks poveikis dar nėra įrodytas. Gali būti, kad ši indikacija atkeliavo dar iš senovės medicinos, kai gydymas rėmėsi panašių į ligą priemonių vartojimu – varnalėša gausiai plaukuotas augalas. Varnalėšų aliejine ištrauka (alyvuogių aliejumi) tepami išsausėjusios ir pleiskanojančios odos plotai. Taip pat patariama vartoti esant virškinamojo trakto sutrikimams, reumatui, podagrai ir tulžies ar šlapimo pūslės negalavimams gydyti.

Kontraindikacijos. Nevartoti nėštumo ir žindymo metu, esant alergijai graižažiedžių šeimos augalams. Esant cukriniam diabetui, vartoti reikia labai atsargiai. Tyrimai su gyvūnais parodė, kad varnalėša mažina cukraus kiekį kraujyje.

Dar:

Kartumynai žadina apetitą ir gerina virškinimą;
Poliacetilenai naikina bakterijas ir grybelius, todėl augalas vartojamas grybeliniams ir bakteriniams susirgimams gydyti: trichofilija (grybelių sukeliama odos liga), šlapimo takų infekcijos, spuogai, inkštirai;
Išoriškai antibakterinis poveikis vertingas gydant pūliuojančias žaizdas, opas, įvairius odos susirgimus: egzemas, seborėjas, pleiskanas;
Varnalėša skatina šlapimo išsiskyrimą, prakaitavimą, todėl vartojama peršalus bei karščiuojant. Be to, jis dar ir pasižymi lengvai vidurius laisvinančiu poveikiu, todėl rekomenduojama vartoti norint išvalyti organizmą nuo žalingų ir kenksmingų medžiagų;
Arktigeninas, esantis varnalėšos sudėtyje, stabdo auglių augimą, todėl šis augalas jau senovėje buvo vartojamas sergant vėžiu;
Kosmetikoje šis augalas naudojamas plaukų priežiūrai. Jis mažina plaukų slinkimą, tačiau šis poveikis moksliškai dar nebuvo įrodytas.

Pašalinis poveikis

Varnalėšos sudėtyje yra laktonų, kurie gali sukelti alergines odos reakcijas.

Draudžiama vartoti

Nėštumo ir žindymo laikotarpiu;
Viduriuojant;
Sergant cukriniu diabetu reikia vartoti labai atsargiai;
Sergant anemija.

rolleyes.gif kaip ir visos vaistažolės - reik su protu naudot . cool.gif sudomino. Jaučiu, bandysiuos (vyrui pradžioj cool.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 16 gruodžio 2008 - 09:34
QUOTE(Otaip @ 2008 12 16, 10:29)
smile.gif prisiminiau kam vartojau (gi plaukam,kaip ir minėjai  drinks_cheers.gif  , kažkada varnalėšų gatavą aliejų plaukam pirkau).
rolleyes.gif  kaip ir visos vaistažolės - reik su protu naudot . cool.gif  sudomino. Jaučiu, bandysiuos.

Man plaukai po to aliejaus tokie švelnučiai, vakar išsitepus pavaikščiojau kelias valandas, nebereikia leisti pinigų ant plaukų aliejiuko
Mes kažkadą pavasarį rinkom ir džiovinom, kol nebuvo vaistinėse, dabar patogiau thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, senbuves ir ka tik istojusios i musu rateli unsure.gif Pagaliau perskaiciau visa temele. Buvom savaitei isvyke, tai prirasyta jau cia oho kiek doh.gif Labai gaila leliuku, kuriu nuotraukytes idetos... Tikiuosi, kad visiems jiems visas tas baisumas praeityje.
Mes buvome Egipte, tai vaikui visos demes isnyko tenai (valge gere beveik viska, ko sirdis geide) - matyt, saules ir oro poveikis. Tik grizus islindo musu "sausukai". Grizusi beje suzinojau, kad man brolis issiunte 5 kg taukmedzio sviesto (tiek uzsisakius jam pristate i namus nemokamai biggrin.gif ). Tik pervezejas kazkur pradingo. Jei jis vis tiktai atsiras (veliausiai po naujuju) doh.gif , mielai pasidalinsiu sviestu su kitomis mamytemis. Siaip galvoju gal ir ateityje siustis per broli, ypac jei atsiras dar norinciu kazka atsisiusti mamku, nes po maza kieki galiu per ji ir jo pazistamus parsiskraidinti.
Zemiau prekes, kurias galima butu uzsisakyti. Bet pirma reikia zinoma su bratka susitarti, ar apsiims ir uz kiek mirksiukas.gif rolleyes.gif
http://www.akomaskin...__unrefined_raw
Atsakyti
QUOTE(Pūkelis @ 2008 12 16, 08:26)
Kiek supratau Vilniuj gulėjot?
Mums norėjo pripaišyti bronchinę astma, bet nepavyko smile.gif nors davė kvepuoti irgi per dudą wink.gif Kas jūsų gydytoja buvo?
Nenusiminkit 4u.gif

Papildyta:

Aš tiksliai neatrenku ar ligoninė padėjo ar varnalėšos šaknis  biggrin.gif bet svarbu padėjo.
Prieš ligoninę viriau varnalėšos šaknies su aliejum, dvi savaites gėrėm.

Vilniuje,pas Astrauskaite gulejom ir gydemes mirksiukas.gif Vienas dalykas kas popieriuje prirasyta ir skamba baisiai, visai kita realybeje - vaikas linksmas, duksta, nedusta, tik ligos metu klausant girdejosi spazmuotas kvepavimas, kraujo tyrimas rode, kad truputi truksta deguonies. Kaip man paaiskino, kad sergant tris ir daugiau kartu bronchitu (tik nezinau ar amzius turi kokios itakos) diagnozuojama bronchine astma ir vaikas stebimas pulmonologu ir alergologu unsure.gif Po pusmecio kartoti tyrimus reiks, plius kadangi maitinu MP (susvelnina alergija), tai gali pakisti tyrimu rezultatai ir del to.
Reiks eiti i poliklinika vaistu issirasyti, tai paimsim siuntima pas pulmonologe ir issirasysim "duda", Ventolina kvepuojama - kompensuojama viskas, tai pasiimsim del visa ko rolleyes.gif

Del alergiju isaugimo - tikrai gali isaugti mirksiukas.gif Treciai AD kartai visiskai isgyti gal galimybiu ir nedaug, o kam lengvesnes formos - tikrai nepraraskit vilties mirksiukas.gif Mano drauges berniukas buvo labai alergiskas visokiem produktam, gulejo n kartu ligoninese, nusikasydavo iki krauju - graudus vaizdas buvo verysad.gif , bet po antro gimtadienio viskas taisytis pradejo ir isgijo thumbup.gif Jam dabar 6 metai ir viskas ciki thumbup.gif
As gal naiviai tikiuosi, kad isgis, isaugs, nors maniske antra karta AD rolleyes.gif As irgi vaikystej turejau situ bedu, dabar alergiska visiems pukuotiesms gyviams, ant ranku egzema, bet viskas tokiam lygyje, kad visiskai normaliai gyventi netrukdo cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Gosiuke @ 2008 12 16, 11:32)
Zemiau prekes, kurias galima butu uzsisakyti. Bet pirma reikia zinoma su bratka susitarti, ar apsiims ir uz kiek  mirksiukas.gif    rolleyes.gif
http://www.akomaskin...__unrefined_raw

Norėčiau lb sviestuko. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Rudnosiene @ 2008 12 16, 11:58)
Vilniuje,pas Astrauskaite gulejom ir gydemes mirksiukas.gif Vienas dalykas kas popieriuje prirasyta ir skamba baisiai, visai kita realybeje - vaikas linksmas, duksta, nedusta, tik ligos metu klausant girdejosi spazmuotas kvepavimas, kraujo tyrimas rode, kad truputi truksta deguonies. Kaip man paaiskino, kad sergant tris ir daugiau kartu bronchitu (tik nezinau ar amzius turi kokios itakos) diagnozuojama bronchine astma ir vaikas stebimas pulmonologu ir alergologu unsure.gif Po pusmecio kartoti tyrimus reiks, plius kadangi maitinu MP (susvelnina alergija), tai gali pakisti tyrimu rezultatai ir  del to.
Reiks eiti i poliklinika vaistu issirasyti, tai paimsim siuntima pas pulmonologe ir issirasysim "duda", Ventolina kvepuojama - kompensuojama viskas, tai pasiimsim del visa ko rolleyes.gif

Ji irgi mus paguldė, nuo mažens pa ja lankomės. Man nepatiko, kad mums irgi ventoliną reikėjo kvepuoti per dūdą, nors mes niekada nesirgom bronchitu, tik kol sulaukėm pas ją visito , sloga pasigavo ir kosėjo. Ji iškart bandė astma mums pripaišyti doh.gif tikrai popieriuje skamba baisiai.
Mes buvom pas pulmonologe prieš ligoninę, bet nieko naujo nepasakė. Dermatologė jokios odos infekcijos nerado, tai grižom prie diagnozės AD, tik vaikui augant jis keičia lokalizacija.
Aš kai nutraukiau maitinti savo pienuku, mums ir pasipylė baisus bėrimas.
Atsakyti
Labas rytas

Aciu, Pūkeli, uz receptuka ir Otaip uz info. Labai idomu, nezinojau.
Tik tokia mintis skaitant gamybos proceso aprasyma atejo... kike domejausi, aukstos temperaturos gaves aliejus is naudingo pavirsta i zalinga (atsiranda laisvuju radikalu, toksisku rugsciu, ir kas be ko dingsta visi vitaminai, antioksidantai ir kt) g.gif
as galvoju gal butu galima kiek pakeist gamybos buda.. mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Pūkelis @ 2008 12 16, 11:06)
Norėčiau lb sviestuko. ax.gif
Papildyta:

Ji irgi mus paguldė, nuo mažens pa ja lankomės. Man nepatiko, kad mums irgi ventoliną reikėjo kvepuoti per dūdą, nors mes niekada nesirgom bronchitu, tik kol sulaukėm pas ją visito , sloga pasigavo ir kosėjo. Ji iškart bandė astma mums pripaišyti  doh.gif tikrai popieriuje skamba baisiai.

Linkiu ir toliau nesirgti 4u.gif Mano mazute dabar beveik 11 men, o per paskutinius puse metu tris kart bronchitas buvo doh.gif Virusa pasigaudavo nuo seses ir nusileisdavo viskas zemyn verysad.gif Jau 2,5 dozes antibu sugere, nuo to ir AD prasidejo, zarnyno flora uzmuse doh.gif Nuo vienu antibijotiku labai isbere, tai teko nutraukt, bet neissveiko, tai vistiek teko damusti bacilas kitu doh.gif Turbut juoda darba nudirbo ir mikoplazmos verysad.gif Tai dabar bijau antibu kaip velnias kryziaus, gerai,kad si kart pavyko be ju prasisukti thumbup.gif Tik nezinau ka del mikoplazmu darysim... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2008 12 16, 07:50)

o aš tai dėl tokių žodžių, jei čia pasisakymas būt ne tokių pat mamų skyrelyje - tai "vožtelėčiau" kaip reikiant atgal . Mum taip sako žmonės, kurie su tuom nesusidūrę - tipo, ramiakas, baikit jaudintis ... kažkaip gydytojai mum taip nesako  schmoll.gif  - o Alegologiniam Antakalnio išvis labai nedaug vilties išaugimui davė rolleyes.gif  . Lengva taip kalbėt tiem, kas su tuom nesusdūrę, o va, kam jau kelinta karta (kaip mum, dautan, ir Linuke., matau ) - tai, matyt ne taip lengva kitų tokius raminimus klausyt .

4u.gif
Nesupratau tu čia man "vožteltum" atgal? bigsmile.gif

O aš tai tikiu,kad išaugs,nes mano dičkis išaugo.Ir turiu savo draugų rate 2 konkrečius pavyzdžius kada vaikai turėjo žiaurų AD,tikrai stiprų,o dabar jie jau viską išaugę.
Aišku tik vieni greičiau išauga kiti ne.
Pas mus išvis niekas šeimoj neturi jokių alergijų mano vaikai kaip ir būtų pirma karta.

Nežinau,gal aš ir naivi ir naiviai tikiu,bet TIKIU 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiskriste1: 16 gruodžio 2008 - 13:29
Labas mamukai,

aš pradžioje nė neprisistačiau, nepagalvojau, kad čia susigyvenusi bendruomenė. Mudvi su mažąja dukryte tikriausia būsime naujokės, labai gaila. Kol kas niekas nediagnozavo AD, bet aš pati matau vis didesnį odos sausumą, baisulinį niežėjimą ir kasymąsi , ypač naktimis cool.gif
Ačiū už visokius receptukus, reiks išmėginti, patikritni, gal kas ir padės. Šiuo metu naudojame cutibase, dermatobase ir sviesmedžio aliejų, keičiu juos.
Dar tokį lyg ir neminėtą receptą esu girdėjusi, kad serbento lapai labai tinka esant egzemoms, tik neradau jų pirkti. Vaistininkė sakė prisirinkti.
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2008 12 16, 12:51)
Labas rytas

Aciu, Pūkeli, uz receptuka ir Otaip uz info. Labai idomu, nezinojau.
Tik tokia mintis skaitant gamybos proceso aprasyma atejo... kike domejausi, aukstos temperaturos gaves aliejus is naudingo pavirsta i zalinga (atsiranda laisvuju radikalu, toksisku rugsciu, ir kas be ko dingsta visi vitaminai, antioksidantai ir kt)  g.gif
as galvoju gal butu galima kiek pakeist gamybos buda..  mastau.gif

Nėra už ką, kad tik kitiems padėtų ax.gif
dėl aliejaus net nežinau, verdų aš ji aukštai puodas ant puodo, gal dėl to taip ir reikia, kad jis neprarastų savybių, tiesiogiai ugnies negauna, bet temperatūra vistik aukšta g.gif gal ir galima ką nors geriau sumąstyt.
Atsakyti