tai mes ta misru o mum odos daktare ai ji tokia qq sako bulwei kad alergiskas butu negali ten 1wos ne ismilijono tiktai buna alergiskas o tai su kuo mesyte tada kazin duoti? morka mum ir wisiskai netinka
QUOTE(Lejute @ 2009 01 17, 17:26)
tai mes ta misru o mum odos daktare ai ji tokia qq sako bulwei kad alergiskas butu negali ten 1wos ne ismilijono tiktai buna alergiskas o tai su kuo mesyte tada kazin duoti? morka mum ir wisiskai netinka
cukinija, moliūgas, kalafijorai, brokoliai, pastarnokai - labai naudingi ir ne taip dažnai ką alergizuoja.
Papildyta:
QUOTE(Lince1 @ 2009 01 17, 14:00)
aisku, reikia viska isbandyti. Tik tiek, kad tas tyrimas 170 litu ar panasiai, o dazniausiai naudos nelabai yra, kad nors kiek butu , tai vistiek apsimoketu daryti. Bet mes darem maistui ir misria palete, bet nepasinaudojau niekuo.Neaisku visai nuo ko beria, valgom ta pati , o viena diena gerai, o kita blogai. Jei skaitei yra AD forma, nepriklausoma nuo alergijos, o tik odos uzdegimas ir eina jis sava eiga.
taip taip taip - va dar ir taip gali būt. Visad reik ir tai omeny turėt,kai tik susiduriat su bėrimu - žodžiu - kad ir kokio ligio naudinga santrauka kaip kovot su AD čia pirmam puslapy yra,visviena pačiom nemažai reiks "pereit"
Papildyta:
QUOTE(Olgina @ 2009 01 17, 02:28)
Niu vat, pasveiko musu alergologe, tai vakar buvau pasiimti israsa, gavau tokiu komentaru: vaikas yra alergizuojamas per zarnyna, nes visi lopo meginiai teigiami , tai ko beuzvalgysime bers.Isvada-reikia tvarkyti zarnyna, o kaip ji negali pasakyti, nes taip ir nepadareme kaprologini tyrima. I ta tyrima iki 11 val reikia pristatyti sviezia rytini kakuti, o panele kaip nenori ryte kakoti, taip nenori , tai laukiame sviezio kakucio ir vesime. Kraujas parode 3 klases alergija karves pieno baltymui, tai sake, kad reikia gerti Neocate, kai nebemaitinsiu. Liepe kuo daugiau drekinti, paumejimo metu tepti Premandoliu, gerti ketotifena ir Bifolaca. Sake, kad yra vilties iki 2 metuku issikapstyti.
smagu, kad vilties suteikia (mum,pvz., sakė MAXų MAXas 30 proc kada nors , kaip nors .. ale mes bandysim greičiau ). Kas link kakučio - inmaišyt reik kokių sėlenų (avižų ar kviečių maistan - jų nesuvirškina organizmas, ir gan greit vaikas "rimto" nori), man tai būdavo,kad aš pati suvalgau rupesnių avižų košės,ir vaikas,maitinamas tik MP - triedžia visą parą
Papildyta:
QUOTE(Meda01 @ 2009 01 17, 14:34)
Dar turiu klausimą mamytėms , visur rašo, kad reikia odelė drėkinti drėkinti....., bet va pvz tas vitamininis kremukas ir taukmedžių sviestas, tai jie labai riebūs , jau visai pasimetus esu
o tai kas negerai dėl jų "riebumo" .
Papildyta:
QUOTE(Meda01 @ 2009 01 17, 14:34)
http://www.medicine....e...&strid=6245
principas vaiko odelės drėkinimo juk menkai susijęs su drėkinimu iš išorės. Esmė, kad iš vidaus "uždaroma" .
QUOTE(vilnele @ 2009 01 17, 16:26)
Visoms naujoms mamytems, kurios cia uzsuka, patariu bandyti homeopatija - mes gydomes nuo 2 men, dabar 9 men - AD beveik nelike NU aisku galvyte dar jautri, pasikaso, bet patepma TS ir gerai.
Papasakok, kaip jums sekasi gerti homeopatinius vaistukus. Man prie visu geriausiu noru nepavyksta 3 kartus per diena nutaikyti paduoti zirniuka 30 min pries valgi ir dar po to 30 nevalgyti ir negerti. Nes vaikas tik ryte atsibudes nori gerti, o paskui visa diena geriam ir kramsnojam. Ar cia nekreipti demesio?
Mums paskutiniu metu puse bedos su berimais, stabiliai yra truputi, bet nedaugeja. Vaistu jokiu nenaudojam tik drekinam. Dar nusipirkau kenio aliejaus patepiau vakare pries miega, bet vis tiek pasikasinejo. O kazin 2 metu vaikui jo galima duoti gerti, gal dar per mazas?
Kazkuris lelius nenori kakucio daryti, mums visada kakutis pavyksta, kai suvalgome kivi. Nezinau, ar jis tikrai turi itakos, bet 100 proc. visada taip buna.
Gaila, kad musu gretos dideja, ziema tikriausiai daro savo. O istorijos visu labai panasios. Visoms kantrybes
[quote=zanavyke,2009 01 17, 18:35]
[QUOTE]Papasakok, kaip jums sekasi gerti homeopatinius vaistukus. Man prie visu geriausiu noru nepavyksta 3 kartus per diena nutaikyti paduoti zirniuka 30 min pries valgi ir dar po to 30 nevalgyti ir negerti. Nes vaikas tik ryte atsibudes nori gerti, o paskui visa diena geriam ir kramsnojam. Ar cia nekreipti demesio?[/QUOTE]
mums tik viena karta reikia gerti, dvejus vaistus kas antra diena. Viena diena vienus , o kita kitus. O tai kokie jusu zirniukai. Musu grafitas ir kalcio karbonikas
[QUOTE]Papasakok, kaip jums sekasi gerti homeopatinius vaistukus. Man prie visu geriausiu noru nepavyksta 3 kartus per diena nutaikyti paduoti zirniuka 30 min pries valgi ir dar po to 30 nevalgyti ir negerti. Nes vaikas tik ryte atsibudes nori gerti, o paskui visa diena geriam ir kramsnojam. Ar cia nekreipti demesio?[/QUOTE]
mums tik viena karta reikia gerti, dvejus vaistus kas antra diena. Viena diena vienus , o kita kitus. O tai kokie jusu zirniukai. Musu grafitas ir kalcio karbonikas
walgom ir kalafijora ir brokolius ir kopusta o cukinija syki isbere ir pratrydo tai dar nelabai noris bandyt o kaip tas pastarnokas atrodo skanus jis?nes sitas darzowes tai meilai kerta pas mus tai sitam kaime nera jokiu homeopaciu o i kita miesta priwazinet dazniau ir nelabai iseina mes tai kunui naudojam exipial tai cia gerai jis ar nelabai
QUOTE(Lejute @ 2009 01 17, 14:37)
mes ta kur 36alergenus tai ten maisto sake ir tu dulkiu erkiu ir pan.nu mazu uzwes mazdfaug ant ko ba dbr tik ryzius sinlaco kose bulwe ir kalakuto krutinele walgo ir wistiek karts nuo karto paberia tai mazu ir kokios dulkes tada
na ziuriu jusuu leliukai irgi maziukai o jau visokius tyrimus darote mums dare tik kraujo... ir kadangii jis alergijos nerodo.. ten kazkoks rodiklis normoj apie 5 balus.. Alergologe sako jeigu butu koks 30 tas rodiklis, tada siulyciau toliau tyrimus daryt, o dabar nereikia (mes cia 3 menesiu kai buvom). Tai pasimeciau jau visai.. gal ir mums reikia darytis kokius tyrimus dar? Na sake ateit po 3 menesiu vel kartosim kraujo, tai gal menesiuka dar palauksiu ir ziuresim..
QUOTE(Daddygirl @ 2009 01 17, 16:17)
net 12%?
net 5% eucerinas tik vaikams nuo 3 metu.
ar cia koks kitas eucerinas? o ka raso?
net 5% eucerinas tik vaikams nuo 3 metu.
ar cia koks kitas eucerinas? o ka raso?
na su omega rugstim cia kazkoks.. o ar kitas nezinau, nezinau kokiu dar buna.. ju rusiu ten daug labai.. O zinok neatsimenu instrukcijos vakar ismeciau kaip tik nes nauja jau pradejom buteliuka va cia yra aprasymas http://www.hiperfarm...ugstimi_eucerin raso kad vaikams galima.. o nuo keliu metu neraso.. Bet mums jis super nors be jo esam bande tik excipial U lipolotio.. tai netiko jis mums.. nedrekino gerai..
QUOTE(Lejute @ 2009 01 17, 20:33)
mes tai kunui naudojam exipial tai cia gerai jis ar nelabai
excipial ju keliu rusiu irgi buna.. musu tas U lipolotio.. ar kaip ten tiksliai, na riebesnis.. bet netiko, nedrekino gerai taip..
Na mus pastoviai paberia veiduka.. nors valgem tik misinuka NAN HA.. o dabar pradejom jau bulve ragauti, siandien bulve su moliugu.. Tai kaip man zinot nuo ko beria jeigu ja pastoviaii paberia.. praeina... paberia.. Va tik sia savaite pradejom damaitinti darzovienem, o dvi dienos iki damaitinimo isbere veiduka.. Nu ir nesuprantu nuo ko kaip visada.. Tai man tamsus miskas su tuo primaitinimu.. Dar norejau paklausti ar pacios verdate viska? ar perkate kuri tas tyreles is parduotuves? Ar cia jau baisi nuodeme is parduotuves alergiskiems? Nes is prekybos centru darzoviu apipurkstu chemikalais tai neturiu jokio noroo duoti
Kol kas parduotuvej apziurejau hipp ir milupa tyreles, tai hipp normaliai sudetis, nu bet milupos tai tragedija kazkokia... raso kad vien tik brokolis, o kai sudeti paskaitai tai ten ir kvieciu krakmolo yra, ir obuoliu sulciu ir dar visokio ssss... Milupos bulve su brokoliu ar moliugu irgi tas pats,... daug visokio sss... dar yra.. O hipp jei raso bulve su moliugu tai ir sudetis bulve ir moliugas, dar vanduo liktai. Nu pasibaisejau Milupa.. o kitu dar nespejau apziuret
as ir ispardziu i dawiau hippo bet man mamytes sios temeles patare neduot jokiu nes ka ten rasoka raso tai dar newiskas tai wisa laika gaminu sawo ir skaniau ir pigiau ir swarbiausia sweikiausia mazyliui tik wa melyniu pabandyt nupirkau hippo ba mociute siemet su cukrum uzsalde nu nezinojo kad susirgsim musu tas u lipolotio tai man kapi nieko nors musu oda tai ner labai sausa tai taip lengwai padrekina ir gerai
Papildyta:
ir dar leliukui nupirkau grikiu pagalwe ir mes bandysim tik kad labai siugzda tie lukstai
Papildyta:
ir dar leliukui nupirkau grikiu pagalwe ir mes bandysim tik kad labai siugzda tie lukstai
Sveikutės....
Oi kaip mūsų gretos didėja . Nekas nekas....
Buvom vėl pas alergologę. Buvom, nes buvo paskirta ateiti. Daugiau neisim kol kas. Alergologė sakė, kad nėra ko eiti, nes aš vistiek netepu vaiko tais vaistais, kuriuos ji skyrė . Sakė, kad jai sunku su manim, net į ligos išrašus įrašė, kad mama atsisako tepti vaiką gydytojos rekomenduotais cheminiais vaistais . O manųjų vaistų, kaip supratau, jinai išvis nepažįsta . Su kreiva šypsena žiūri į taukmedžio sviestą, pavartė rankose Weledos dermatodoroną, pažiūrėjo sudėtį, bet manau nė velnio nesuprato, iš tolo pažiūrėjo į Uriage losjoną šlapiavimams gydyti. O jos paskirti - hormoninis tepalas Lexxema, Elidelis , drėkinimui įvairių pavadinimų kremus buvo surašius, kuo rankas prausti, kuo veiduką, kuo kūnelį. Dabar rekomendavo drėkinimui štai ką - Nivea Soft, Dersura, Skinceran Omega, Ph5 Eucerin Base arba Leti AT-4, veidukui Leti AT-4 Facial, Mustela firmos drėkinančius kremus. Na, čia gal dauguma tų pavadinimų ispaniški ir gal kiti tik Ispanijoje ir tėra. Beje, niekaip negalėjo patikėti, kad vaikas nesikaso išbertų vietų. Sakau, kai pablogėja, tada kasosi, bet kai buvo pagerėjimas, tikrai nesikasė. Bet ir pablogėjimo metu labai mažai kasosi ir retai. Buvo laikas, kai vos numovus pėdkelnes imdavo draskyti kojytes, dabar tfu tfu tfu... Tai paskui pagalvojau - jei jau su manim jai taip sunku, tai su Otaip išvis iš proto būtų išėjus . Aš apie homeopatinius gydymus neužsiminiau
Oi kaip mūsų gretos didėja . Nekas nekas....
Buvom vėl pas alergologę. Buvom, nes buvo paskirta ateiti. Daugiau neisim kol kas. Alergologė sakė, kad nėra ko eiti, nes aš vistiek netepu vaiko tais vaistais, kuriuos ji skyrė . Sakė, kad jai sunku su manim, net į ligos išrašus įrašė, kad mama atsisako tepti vaiką gydytojos rekomenduotais cheminiais vaistais . O manųjų vaistų, kaip supratau, jinai išvis nepažįsta . Su kreiva šypsena žiūri į taukmedžio sviestą, pavartė rankose Weledos dermatodoroną, pažiūrėjo sudėtį, bet manau nė velnio nesuprato, iš tolo pažiūrėjo į Uriage losjoną šlapiavimams gydyti. O jos paskirti - hormoninis tepalas Lexxema, Elidelis , drėkinimui įvairių pavadinimų kremus buvo surašius, kuo rankas prausti, kuo veiduką, kuo kūnelį. Dabar rekomendavo drėkinimui štai ką - Nivea Soft, Dersura, Skinceran Omega, Ph5 Eucerin Base arba Leti AT-4, veidukui Leti AT-4 Facial, Mustela firmos drėkinančius kremus. Na, čia gal dauguma tų pavadinimų ispaniški ir gal kiti tik Ispanijoje ir tėra. Beje, niekaip negalėjo patikėti, kad vaikas nesikaso išbertų vietų. Sakau, kai pablogėja, tada kasosi, bet kai buvo pagerėjimas, tikrai nesikasė. Bet ir pablogėjimo metu labai mažai kasosi ir retai. Buvo laikas, kai vos numovus pėdkelnes imdavo draskyti kojytes, dabar tfu tfu tfu... Tai paskui pagalvojau - jei jau su manim jai taip sunku, tai su Otaip išvis iš proto būtų išėjus . Aš apie homeopatinius gydymus neužsiminiau
QUOTE(Lejute @ 2009 01 17, 20:33)
walgom ir kalafijora ir brokolius ir kopusta o cukinija syki isbere ir pratrydo tai dar nelabai noris bandyt o kaip tas pastarnokas atrodo skanus jis?nes sitas darzowes tai meilai kerta pas mus tai sitam kaime nera jokiu homeopaciu o i kita miesta priwazinet dazniau ir nelabai iseina mes tai kunui naudojam exipial tai cia gerai jis ar nelabai
apie pastarnoką kalbėjom
septintoj temoj
QUOTE(Raganaa999 @ 2009 01 17, 20:47)
Ar cia jau baisi nuodeme is parduotuves alergiskiems? Nes is prekybos centru darzoviu apipurkstu chemikalais tai neturiu jokio noroo duoti
na, nuodėme čia niekas nieko nepavadins - juk beveik kiekviena sutinkam duot vaikui VISKĄ, kas geriausia ir gali padėt jam .
Prekybos centruose yra eko daržovių skyriai, yra eko daržovių turgeliai, parduotuvės spec. - mano vaiko atveju tai aktualu, mes perkam tokias daržoves. Tai TIKRAI brangiau. Bet mum padeda, ir mes tam skiriam pinigus.
Papildyta:
QUOTE(Lejute @ 2009 01 17, 23:34)
o kam tokiam mažiukui pagalvė? Aš su pagalve dičkę pradėjau migdyt nuo 2 metukų (o ankščiau, tik jei slogytė, ir vaikutis sunkiau kvėpuodavo) ir nė minties nebuvo ankščiau - vaikas poreikio nerodė, o ir literatūra labai anksti nerekomenduoja. Na, bet jeigu jum tam yra didelis noras, tai bent jau "išleiskit" didžiąją dalį sėklyčių iš pagalvės, kad perdaug neužlaužinėt vaikiukui galvytės .
Beja, mum grikinės pagalvės patinka.
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2009 01 18, 02:24)
Buvom vėl pas alergologę. Buvom, nes buvo paskirta ateiti. Daugiau neisim kol kas. Alergologė sakė, kad nėra ko eiti, nes aš vistiek netepu vaiko tais vaistais, kuriuos ji skyrė . Sakė, kad jai sunku su manim, net į ligos išrašus įrašė, kad mama atsisako tepti vaiką gydytojos rekomenduotais cheminiais vaistais . O manųjų vaistų, kaip supratau, jinai išvis nepažįsta . Su kreiva šypsena žiūri į taukmedžio sviestą, pavartė rankose Weledos dermatodoroną, pažiūrėjo sudėtį, bet manau nė velnio nesuprato, iš tolo pažiūrėjo į Uriage losjoną šlapiavimams gydyti. O jos paskirti - hormoninis tepalas Lexxema, Elidelis , drėkinimui įvairių pavadinimų kremus buvo surašius, kuo rankas prausti, kuo veiduką, kuo kūnelį. Dabar rekomendavo drėkinimui štai ką - Nivea Soft, Dersura, Skinceran Omega, Ph5 Eucerin Base arba Leti AT-4, veidukui Leti AT-4 Facial, Mustela firmos drėkinančius kremus. Na, čia gal dauguma tų pavadinimų ispaniški ir gal kiti tik Ispanijoje ir tėra. Beje, niekaip negalėjo patikėti, kad vaikas nesikaso išbertų vietų. Sakau, kai pablogėja, tada kasosi, bet kai buvo pagerėjimas, tikrai nesikasė. Bet ir pablogėjimo metu labai mažai kasosi ir retai. Buvo laikas, kai vos numovus pėdkelnes imdavo draskyti kojytes, dabar tfu tfu tfu... Tai paskui pagalvojau - j
jooo, gavot nemažą sąrašiuką . Na,tikrai labai super, kad jau valdai daugmaž padėtį, Amica - kai gali gydytojui paprieštarauti ... man "iki tokio lygio" "daug vandens nutekėjo " .. kai su jų bandymais/eksperimentais (tepalų ir dietų) vaiką užliedavo nauja alergijos banga - klausiau visko kaip mokinukė ir tada visa šeima ... .
QUOTE(Amica @ 2009 01 18, 02:24)
ei jau su manim jai taip sunku, tai su Otaip išvis iš proto būtų išėjus . Aš apie homeopatinius gydymus neužsiminiau
patikėk.... pernai,jei nesuklysiu - raštiškai atsisakėm 3 kartus gultis ligoninėn ... o ir baisu buvo... bet kažkaip tikėjom, kad įveiksim ligas ... na,jei ką - visad juk ir ten priims, patiems nuvežus . Iš tikro, tai LABAi sunku būna tokius sprendimus daryt, vien tik savo širdies klausant, kai šalia sėdi profas gydytojas .. . Na, bet kol kas mes vis dar "keistuoliai" . mūsų pediatrė tai visai nesupranta ką mes čia darom, bet ir nesigilina net - homeopatinius preparatus fiksuojuosi tik aš pas save užrašuose, na, ir homeopatė (bet ji irgi - ant A4 formato lapų rašosi, pas mus, LT, gi homeopatija dar "ne gydymas" ).
zinau tyada ta balta ridika kokia ten pagalwe gal 2cm storio pagamino mum ja mociute suu tais grikiais man migdyt lengwiau waika pasikisus su pagalwute ir kad neisibudintu tai ir paguldau taip
QUOTE(Lejute @ 2009 01 18, 11:41)
zinau tyada ta balta ridika kokia ten pagalwe gal 2cm storio pagamino mum ja mociute suu tais grikiais man migdyt lengwiau waika pasikisus su pagalwute ir kad neisibudintu tai ir paguldau taip
tada, nes mes tai pirkom tokias - tai storumas ten
Sveikutės,
Vakar vakare nuprausiau vaiko dupcę ir kojytes apiprausiau su tuo Gretutės muilu . Paskui lakišiaus nuoviru patepiau, užmigdžiau. Galvoju, kai įmigs, patepsiu su Uriage losjonu šlapiavimus, nes kojytės šlapiuoja ir niekaip nenori gyti . Tai nespėjau nei patepti vienos kojytės ir išsibudino, ėmė zirzti, kojytę trina, supratau, kad labai niežti. Daviau papą, kad tik ramesnis būtų. Ilgokai tą kojytę judino, neramus buvo, pagaliau užmigo. Kitos kojytės neberizikavau tepti tuo losjonu ir patepiau Weledos dermatodoronu. Bet irgi sureagavo, tik silpniau. Kadangi aš einu vėlai gulti, tai jis vienas miegamajame miegojo. Išgirdau kreksintį. Nueinu - ogi vieną iš didesnių plotų, kurį tepiau su losjonu, išsidraskęs iki kraujų, paklodė kruvina, kelnės kruvinos, ranka kruvina . Nuploviau su lakišium ir patepiau dermatodoronu. Naktį miegojo ramiai. Šį rytą vėl su dermatodoronu ištepiau. Bet kojytės tai stipriai šlapiuoja, net lašeliai tokie ant žaizdų. Nu vat ir galvoju dabar - losjonu tepti bijau (visada buvo gerai su juo, nesuprantu kodėl tokia reakcija gavosi ), o jei dermatodoronas nepadės, tai ką daryti? O ir dermatodoronu nežinau kiek laiko tepti, kad suprasti ar visgi reikia kažkokių kitų vaistų ar ne. Bijau, kad infekcija kokia neįsimestų. Grušauskas buvo sakęs, kad jei labai šlapiuos ir niekas nepadės, tai tepti tuo raudonu skysčiu, gaminamu vaistinėj (nu pavadinimas užkrito ) ir tada ant viršaus Cutivate. Mergaitės, ką jūs patartumėt, kurios esate susidūrusios su šlapiavimais? Jau mes su jais tai vargstam . Ir gyja labai sunkiai
Vakar vakare nuprausiau vaiko dupcę ir kojytes apiprausiau su tuo Gretutės muilu . Paskui lakišiaus nuoviru patepiau, užmigdžiau. Galvoju, kai įmigs, patepsiu su Uriage losjonu šlapiavimus, nes kojytės šlapiuoja ir niekaip nenori gyti . Tai nespėjau nei patepti vienos kojytės ir išsibudino, ėmė zirzti, kojytę trina, supratau, kad labai niežti. Daviau papą, kad tik ramesnis būtų. Ilgokai tą kojytę judino, neramus buvo, pagaliau užmigo. Kitos kojytės neberizikavau tepti tuo losjonu ir patepiau Weledos dermatodoronu. Bet irgi sureagavo, tik silpniau. Kadangi aš einu vėlai gulti, tai jis vienas miegamajame miegojo. Išgirdau kreksintį. Nueinu - ogi vieną iš didesnių plotų, kurį tepiau su losjonu, išsidraskęs iki kraujų, paklodė kruvina, kelnės kruvinos, ranka kruvina . Nuploviau su lakišium ir patepiau dermatodoronu. Naktį miegojo ramiai. Šį rytą vėl su dermatodoronu ištepiau. Bet kojytės tai stipriai šlapiuoja, net lašeliai tokie ant žaizdų. Nu vat ir galvoju dabar - losjonu tepti bijau (visada buvo gerai su juo, nesuprantu kodėl tokia reakcija gavosi ), o jei dermatodoronas nepadės, tai ką daryti? O ir dermatodoronu nežinau kiek laiko tepti, kad suprasti ar visgi reikia kažkokių kitų vaistų ar ne. Bijau, kad infekcija kokia neįsimestų. Grušauskas buvo sakęs, kad jei labai šlapiuos ir niekas nepadės, tai tepti tuo raudonu skysčiu, gaminamu vaistinėj (nu pavadinimas užkrito ) ir tada ant viršaus Cutivate. Mergaitės, ką jūs patartumėt, kurios esate susidūrusios su šlapiavimais? Jau mes su jais tai vargstam . Ir gyja labai sunkiai