Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas IX tema

QUOTE(asarytex @ 2009 01 06, 21:36)
Dekui  4u.gif Ka as daryciau be supermamu  doh.gif  biggrin.gif
Gal galite pasakyti kam naudojate taukmedzio sviesta? Kiek suprantu ji naudojate kaip drekinimo priemone, bet nesu tuo tikra  blush2.gif

TS labai tinka išsausėjusiai odytei.
Atsakyti
QUOTE(nomb @ 2009 01 06, 16:36)
Oda labai sausa ir šiek tiek pleiskanoja, kai kur užsidėjo toks gelsvas šašiukas, bet niežti ko gero ne taip baisiai, nes tikrai nedrasko. Tik retkarčiais prabraukia su rankyte. Normaliai miega ir žaidžia, tik labai jau nepatinka kai tepu žandukus. Matyt skauda.
Ačiū už greitą atsakymą. Džiaugiuosi, kad nepaklausiau ir nepradėjau tept Cutivati. Tuo labiau, kad šiek tiek pradėjo gerėti. Jokie kremai nepadėjo. Gerėt pradėjo po tuo kai alyvuogių aliejų pradėjau tept. Geriau jau natūraliais aliejukais pabandysiu viską nuslopinti. Vakar nusipirkau kedrų riešutų aliejaus, bet nelabai tiko g.gif . Šiandien nusipirkau TS ir Tamanu aliejų. Pažiūrėsiu kaip bus. Sakiau, jei pradėtų stipriai blogėt, tai tik tada Cutivati naudosiu.

gerejimai ir blogejimai kartais, atrodo, kad vyksta savaime.. unsure.gif
nu bet jei atrodo, kad tinka alyvuogiu aliejus, tai ir naudokit toliau. stebekit.
as pati pirma irgi alyvuogiu alieju naudojau smile.gif kai tik pastebejau issausejimus ir dar nieko nezinojau apie toki dalyka kaip AD/egzema... jis kazkiek drekindavo, bet lyg po patepimo parausdavo isbertos vietos.. zodziu, neuzilgo mes perejom prie TS.

zinoma, geriau naturaliai. linkiu rasti ta naturalia priemone, kuri tiktu. siaip naturalias priemones patarciau naudoti atsargiai, is pradziu bandant ant nedidelio odos ploto, nes jos nors ir naudingos odai bei veiksmingos, potencialiai gali ir labiau alergizuoti nei sintetiniai kremai.
(nors cia vel individualu - pvz as alergiska chemijai, o is naturaliu dalyku kolkas nepastebejau, kad kazkas alergizuotu).

TS (taip pat ir kitus sviestus/aliejus) naudokit nerafinuotus ir salto spaudimo.

leliukas dar mazas, nesivarto turbut miegodamas smile.gif, galit pabandyti ir vandens kompresus. mums padedavo, bet dabar jau neuzdesi doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 01 06, 13:48)
kokoso alieju vaikams irgi gal pradziai tik ant mazo odos ploto isbandyk  g.gif Mano Gretos odos nealergizavo, kai kartais patepliodavau, bet kiekvienam juk individualiai. Dar kai musu vaiku tokia jautri odyte ir linkus i alergijas..

iki dabar avizu muiliukus dziovinai? nu ir kantri 

o kaledinius muilus tai patarciau nebedziovint, o naudot kuo greiciau 

nu isbandziau KS, dickiui bais patiko, nes isigere akimirsniu, nereikejo sedet ir laukt, jis gi pas mane nenusedintis vietoj net 2 min doh.gif tai tepsiu dar pries miega, rytoj ziuresiu, maziukui patepiau pusiauja bet vat pabere ir raudonis ismuse ir dabar nezinau ar nuo importines slyvos ar nuo KS g.gif na irgi rytoj is ryto reiks zvilgteret ar praejo ar ne...

jo, avizinius vis dar saugau kol maziuke gims tada visiems trims i trasa paleisiu biggrin.gif

va del kalediniu ir klausiau ar dziovint ar jau galiu praustis blush2.gif

Daddygirl kaip manai nesusipjautu jei sumaisyciau santykiu 2 TS: 1 KS: ir vos hydrokortizono kremo i viena mase, cia kaip sakant kai jau spuogeliai mums paumeja hydrokortizonas niezuli apmalsina, tai gal tepalas neblogas gautusi g.gif nes hydrokortizona vis tiek dar skiedziu su kokiu emuljantu....

QUOTE(Amica @ 2009 01 06, 19:43)
Vazelinas irgi tiko  . Dabar dar reikia ko nors paakiams  Ką pasiūlysi, Daddygirl? 

va man ir vazelinas thumbup.gif ir paakiams oi oi kaip gerai butu rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
la o mergonos jautiena gali alergizuoti ?man odos daktare liepe duot ir taip skaiciau kad nelabai o siandien pediatre sako jautiena alergizuoja wos ne kaip karwes baltymas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lejute @ 2009 01 06, 21:18)
la o mergonos jautiena gali alergizuoti ?man odos daktare liepe duot ir taip skaiciau kad nelabai o siandien pediatre sako jautiena alergizuoja wos ne kaip karwes baltymas g.gif

Veršiena taip, gali alergizuoti. Ekologiška jautiena neturėtų rolleyes.gif, bet irgi gali netikti
Atsakyti
QUOTE(asarytex @ 2009 01 06, 18:52)
Norejau jusu jau patyrusiu mamyciu paklausti apie situos tepaliukus ir vaistukus, kuriuos mums siandien israse arba patare daktare:
Veidukui: Bepanthen, Essex, Decubale ( gal galite patarti kuris geresnis? )
Kuneliui: Excipial U lipolosjonas
Ir kai labai pablogeja Lyptec tablete, Hydrocortisoni tepaliuka ir Elideli tepala (turbut teisingai supratau rasta  blush2.gif )
Dar nei vienu nepirkau, bet nelabai noriu laukti ir ryt jau reiketu eiti nusipirkti ka.

Excepial puikiai tiko mano šeimos vyresnėliams, o va mažyliui įtariu, kad visos bėdos prasidėjo būtent nuo excepial.
Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2009 01 06, 22:11)
gerejimai ir blogejimai kartais, atrodo, kad vyksta savaime..  unsure.gif
nu bet jei atrodo, kad tinka alyvuogiu aliejus, tai ir naudokit toliau. stebekit.
as pati pirma irgi alyvuogiu alieju naudojau  smile.gif kai tik pastebejau issausejimus ir dar nieko nezinojau apie toki dalyka kaip AD/egzema... jis kazkiek drekindavo, bet lyg po patepimo parausdavo isbertos vietos.. zodziu, neuzilgo mes perejom prie TS.

zinoma, geriau naturaliai. linkiu rasti ta naturalia priemone, kuri tiktu. siaip naturalias priemones patarciau naudoti atsargiai, is pradziu bandant ant nedidelio odos ploto, nes jos nors ir naudingos odai bei veiksmingos, potencialiai gali ir labiau alergizuoti nei sintetiniai kremai.
(nors cia vel individualu - pvz as alergiska chemijai, o is naturaliu dalyku kolkas nepastebejau, kad kazkas alergizuotu).

TS (taip pat ir kitus sviestus/aliejus) naudokit nerafinuotus ir salto spaudimo.

leliukas dar mazas, nesivarto turbut miegodamas smile.gif, galit pabandyti ir vandens kompresus. mums padedavo, bet dabar jau neuzdesi  doh.gif  biggrin.gif

O tie vandens kompresai kaip daromi? Tiesiog sudrėkintą audeklą uždėt? Kažkaip dar nieko nebuvau radus apie juos.
Atsakyti
QUOTE(asarytex @ 2009 01 06, 17:52)
Norejau jusu jau patyrusiu mamyciu paklausti apie situos tepaliukus ir vaistukus, kuriuos mums siandien israse arba patare daktare:
Ir kai labai pablogeja Lyptec tablete, Hydrocortisoni tepaliuka ir Elideli tepala (turbut teisingai supratau rasta  blush2.gif )
Dar nei vienu nepirkau, bet nelabai noriu laukti ir ryt jau reiketu eiti nusipirkti ka.

Excipial U mums praeitą žiemą labai tiko kūnui.
Ošiaip tai jau pačiai reikia tept ir žiūrėt kuris geriau tiks.Mes čia visos krūvas drėkiklių išbandę ir kas vienos vaikui tiko nebūtinai kitos tiko.Kiekvienam skirtingai.
Bepanthen mums pvz visai netiko,o Essex kažkaip mažiui nebandžiau,o va dičkį tai tik juo ir tepliojau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiskriste1: 06 sausio 2009 - 21:50
QUOTE(asarytex @ 2009 01 06, 16:52)

tai kad vargu ar pades patarimai, zinok unsure.gif ar tinka ar ne vienas ar kitas emolientas ar vaistas suzinosit tik bandydami.

jei idomu, mes is visu situ esam bande tik bepanthen. normalus. bet daugiau nebepirkau.
Atsakyti
QUOTE(lawanda @ 2009 01 06, 21:17)
va man ir vazelinas  thumbup.gif  ir paakiams oi oi kaip gerai butu  rolleyes.gif  biggrin.gif

Daddygirl o kas čia per vazelinas,jei lūpom,tai ir aš tokio noriu blush2.gif
Ir paakiams,tai oi oi oi kaip norėčiau ax.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 01 06, 02:15)
sekmes jums su tyrimu rezultatais  4u.gif

gal tada tik pasausejes oras kaltas  g.gif dar daugiau drekinti... nors turbut ir taip tepat n kartu i diena..

kodel maudymasis toks didelis priesas? kokias priemones naudojat maudantis ir po?

Aciu uz palinkejimus, bet ir siandien gyd. nepagavau telefonu, o berimai dideja, nors tepam Elideliu, kiba reikia nutraukti tepima. Drekinu TS ir Basaliu, bet kai paskaiciau tavo nuomone apie Basali, vel susiparinau doh.gif O as maniau, kad jis labai nekaltas, nes parduodamas ir rekomenduojamas vienoje homeopatineje vaistineje g.gif. Maudantis oda taip israusta, kad atrodo visas dega, ziauru ziureti. Maudynems ne ka isbandziau - lakisiu, negyvosios juros druska (bet cia labiau del ortopediniu bedu), berzu lapus ir dar kazkokias zoles, jau nepamenu. Kadangi trumpam buvome pasveike, tai viska ismeciau is galvos. Dabar daznai vis pakosim ir pasloguojam, tai retai maudomes, dar nespejau nieko isbandyti. Reiktu semenis gal bandyti. Ir tavo gamintu muiliuku noreciau, nes dabar naudojau Sebamed priemones, na bet nezinau, ar jomis galima pasitiketi, oda labai sudirgsta jau vien nuo silto vandens.
Va dabar galvoju, kai vaikui blogai ir drekinimas nepadeda, Elidelis nepadeda, tai kas belieka, hormoninis tepalas?
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 01 06, 17:43)
Daddygirl, naujas muiliukas tiko  thumbup.gif . Kūnelio dar neprausiau, bet ploviau plaukučius, tai paliko tikrai švelnūs, ko nepasakyčiau, kai išplaudavau tuo muiliuku su avižomis. Tikiuosi tiks ir kūneliui.

Dėl kakavos sviesto. Kaip ten jį geriau išsukti, a? Tirpsta ant kūno nesunkiai, bet kai nori visą kūną išsiteplioti, tai labai jau daug laiko užima  . O jau kūnas koks švelnus palieka išsitepus  rolleyes.gif . Mano mama TS ir KS tepa ant veido ir kaklo ir džiaugiasi, kad jokių brangių kremų nebereikia  . Vazelinas irgi tiko  rolleyes.gif . Dabar dar reikia ko nors paakiams  . Ką pasiūlysi, Daddygirl?

nu tai gerai thumbup.gif dar parasyk, kai issimaudysit.
nors mane nervina jo neputojimas doh.gif - jei ka, as tave perspejau biggrin.gif
plaukuose dar suputoja, o kai kuna prausiu, ar su kempine ar be, tai tik kaip kremas pasitepa.. biggrin.gif nu bet, aisku, su musu vaikais svarbiausia, kad nesausintu..

siek tiek paaiskinsiu kitoms mamytems, nes jau gavau klausimu az:
Amicai i si siuntini idejau viena is savo Gretos muilu smile.gif As ju labai niekam nesiulau, nes jie su MP smile.gif Tai pats pirmas mano Gretutei gamintas muilas, vis dar jo turim, tai iki dabar naudojam. Jis dar siek tiek svelnesnis nei avizu muilas pagal savo recepta, bet labai blogai putoja doh.gif biggrin.gif
avizu muiliukas labai panasus savo receptu, tik siek tiek geriau putojantis.
jei vistik atrodys, kad avizu muilas sausina oda, galeciau pagaminti toki dar svelnesni, kad ir beveik neputojanti smile.gif

o mamai ne per sunkus KS ir TS veidui? Kokoso alieju nemazai kas ziema veidui naudoja. Nu bet jei tinka sviestai, tai thumbup.gif
Labai dziaugiuosi del balzamo. Mano didysis kritikas MB biggrin.gif kaip visada iskritikavo, kad sitas balzamas jam per minkstas ir per silpnai kvepiantis doh.gif As jam aiskinau, kad jis naturalus, aliejinis, ir kad daug neteptu smile.gif nu bet MB itikinti - didelis darbas. Tik dabar jis gerai vertina ir neatsisako naudoti mano muilu doh.gif

Paakiams galima butu pabandyti tuos pacius aliejus, kokiais tepamas veidas. Dar zinau, kad kiti naudoja migdolu alieju. Dar kiti - naturalius lupu balzamus smile.gif Zodziu, reikia bandyti variantus, ir ziureti, kas geriau tiks.
As pati sau gaminuosi aliejuka veidui, tai jo tenka ir paakiams. jei niekas netiks, galesiu ideti sito pabandyti biggrin.gif

kaip issukti KS parasysiu az, kad netersti daug etero, jau ir taip prirasiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 01 06, 22:08)
o mamai ne per sunkus KS ir TS veidui? Kokoso alieju nemazai kas ziema veidui naudoja. Nu bet jei tinka sviestai, tai  thumbup.gif 

Paakiams galima butu pabandyti tuos pacius aliejus, kokiais tepamas veidas. Dar zinau, kad kiti naudoja migdolu alieju. Dar kiti - naturalius lupu balzamus  smile.gif Zodziu, reikia bandyti variantus, ir ziureti, kas geriau tiks.
As pati sau gaminuosi aliejuka veidui, tai jo tenka ir paakiams. jei niekas netiks, galesiu ideti sito pabandyti  biggrin.gif

kaip issukti KS parasysiu az, kad netersti daug etero, jau ir taip prirasiau  doh.gif

Mamos labai sausa oda, o ypač veido. Sakė tinka. O tas sunkumas tai kuria prasme? Aš irgi pasitepu su KS veidą. Man irgi gerai. Tik tepu plonai. O tai paakiams tiktų ir tas tavo lūpų balzamas? Kažkaip paakius bijau bet kuo tepti, man ten tokia jautri vieta atrodo. Tai nebandžiau nei KS, nei TS, nei lūpų vazelinu tepti g.gif . O tavo gaminamas aliejukas sau pačiai iš kokios sudėties? Kokio tipo tavo veido oda?

Lauksim instrukcijų 4u.gif
Atsakyti