Įkraunama...
Įkraunama...

Šalti užkandžių receptai su nuotraukomis 2

QUOTE(JoanaS @ 2009 01 13, 22:13)
aš be nuotraukos, bet pasakysiu vieną receptuką, gal kuri nežinosit  4u.gif kaip namuose pasidaryt česnakinį sviesta  smile.gif

reikia česnako galvutės viršų nupjaut truputėlį, pašlakstyt aliejum, suvynioti į foliją ir laikyti orkaitėj 100 laipsnių temperatūroj priklausomai nuo orkaitės, valandą/dvi, kol pakankamai suminkštėja, tada išpausti tą tyrelę į kambario temperatūros sviestą, sumaišyti, laikyti šaldytuve  smile.gif labai skanu su orkaitėj keptom bulvėm, šiandien tokiame sviest kepiau daržoves makaronam, kvapas super  thumbup.gif kadangi mes mėgstam česnaką, o tokiu būdu ruošiant jokio aitrumo nelieka, tai mažam, berods 100 g sviesto pakučiui aš naudoju 2 vidutinio dydžio česnakus, sudedu paskui į hermetinį indelį ir laikau  smile.gif

va cia tai thumbup.gif to nezinojau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vaida g. @ 2009 01 13, 20:19)
va cia tai  thumbup.gif to nezinojau schmoll.gif

tokį sviestuką naudoju visur, sumuštiniam, su makaronais, ant bulvių, na bet kur, o dar planuoju aromatinio pasidaryt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(JoanaS @ 2009 01 13, 22:36)
tokį sviestuką naudoju visur, sumuštiniam, su makaronais, ant bulvių, na bet kur, o dar planuoju aromatinio pasidaryt  bigsmile.gif

o... bigsmile.gif sita kaip ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vaida g. @ 2009 01 13, 20:45)
o... bigsmile.gif sita kaip ax.gif

čia Nerytės idėja berods, ji užsiminė, o aš planuoju sviestą ištirpint šiek tiek, pridėti baziliko ir kitokių žolelių, kurių gausiu parduotuvėj, tada supilt į indelį ir į šaldytuvą smile.gif gal kas daugiau parašys kaip daro g.gif
Atsakyti
QUOTE(JoanaS @ 2009 01 13, 22:52)
čia Nerytės idėja berods, ji užsiminė, o aš planuoju sviestą ištirpint šiek tiek, pridėti baziliko ir kitokių žolelių, kurių gausiu parduotuvėj, tada supilt į indelį ir į šaldytuvą  smile.gif gal kas daugiau parašys kaip daro  g.gif

as tai "zalia sviestuka" darau prie zuvies
Atsakyti
QUOTE(vaida g. @ 2009 01 13, 20:56)
as tai "zalia sviestuka" darau prie zuvies

su petražolėm gal? aš tokį žinau, bet man petražolių skonis nelabai, o vyras aplamai nevalgo, naudoju tik arba labai labai susmulkintą, arba puošimui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JoanaS @ 2009 01 13, 23:04)
su petražolėm gal? aš tokį žinau, bet man petražolių skonis nelabai, o vyras aplamai nevalgo, naudoju tik arba labai labai susmulkintą, arba puošimui  smile.gif

ne su krapais schmoll.gif truputi druskytes... mirksiukas.gif
dedu ypac ant keptos pleksnes,uoto su citrina bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaida g. @ 2009 01 13, 22:20)
ne su krapais schmoll.gif truputi druskytes... mirksiukas.gif
dedu ypac ant keptos pleksnes,uoto su citrina bigsmile.gif

perskaičius taip įsinorėjau, kad matyt ir tokio reiks pasigamint lotuliukas.gif užversiu šaldytuvą visokiais niekučiais, neliks vietos kitiem produktam doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JoanaS @ 2009 01 14, 00:45)
perskaičius taip įsinorėjau, kad matyt ir tokio reiks pasigamint  lotuliukas.gif užversiu šaldytuvą visokiais niekučiais, neliks vietos kitiem produktam  doh.gif

taip taip thumbup.gif as tai zinosiu kur uosvienes namini sviesta panaudot ax.gif thumbup.gif
maniskiai jo nevalgo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(JoanaS @ 2009 01 13, 22:52)
čia Nerytės idėja berods, ji užsiminė, o aš planuoju sviestą ištirpint šiek tiek, pridėti baziliko ir kitokių žolelių, kurių gausiu parduotuvėj, tada supilt į indelį ir į šaldytuvą  smile.gif gal kas daugiau parašys kaip daro  g.gif

is picerijos repertuaro:
sviesta issukti su isspaustu cesnaku, deti raudoneliu, baziliku (ar tiesiog picos prieskoniu zoleliu); sviesta tepti ant perpjautos pusrytines bandeles ir deti i labai karsta orkaite, kol krasciukai apskrus - neilgai,zodziu. Tokias bandutes duoda prie cili sriubytes ...... nezmoniskai skanu... nezmoniskai...
biggrin.gif
Atsakyti
baklazanu salotos kinietiskai
2 vidutinio dydzio baklazanai,
5 svogunu laiskai(galima pakeisti porais),
6 skilteles cesnako,
1v.s. tarkuoto sviezio imbiero,
1 cili pipiriukas(smulkiai supjaustytas).

padazui:
4v.s.sojos padazo,
2 1/2 v.s.rudo cukraus,
2v.s. acto,
3v.s. vandens,
druskos,pipiru.

baklazanus supjaustyti stambokais siaudeliais.Ir ant aliejaus apkepinti kol patamses.Sudeti ant popierines serveteles,kad susigertu riebalai.
Keptuveje ant trupucio aliejaus apkepti svogunu laiskus,cesnakus,imbiera,cili pipiriuka,kepti apie 1min.
Ten sudeti baklazanus.
Indelyje sumaisyti visus padazui skirtus produktus,uzpilti ant baklazani ir patroskinti 3min.
Atvesinti iki kambario temperaturos ir valgyti.Skanaus!!!
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2009 01 14, 10:14)
is picerijos repertuaro:
sviesta issukti su isspaustu cesnaku, deti raudoneliu, baziliku (ar tiesiog picos prieskoniu zoleliu); sviesta tepti ant perpjautos pusrytines bandeles ir deti i labai karsta orkaite, kol krasciukai apskrus - neilgai,zodziu. Tokias bandutes duoda prie cili sriubytes ...... nezmoniskai skanu... nezmoniskai...
biggrin.gif

aciu labai mirksiukas.gif cili sriuba verdu,bet sviestuka tik uztepdavau bet neskrudindavau schmoll.gif ,nes picerijoje taip pat atnesdavo uzsiteti wub.gif
Atsakyti