Šeštadienį šeimynai paruošiau "Granatų žiedą"
Idėją pasiskolinau iš rusiško forumo www.gotovim-doma.ru
Salotoms reikės:
virtų burokėlių(sutarkuotų)
virtų morkų(sutarkuotų)
virtų bulvių(supjaustytų kubeliais)
virtos vištos šlaunelių(galima krūtinėlės,bet aš neturėjau,supjaustyti)
kepintų svogūnų(supjaustyti kubeliais)
graikiškų riešutų(susmulkinti)
granato vaisių
majonezo
druskos,pipirų
Paimti didelę lėkštę,į vidurį lėkštės pastatyti stiklinę ar mažą stiklainiuką
sluoksniuoti salotas:aplink tą stiklainiuką dėti pusę tarkuotų burokėlių, padruskinti, papirinti, uždėti majonezo, antras sluoksnis bulvių, vėl druskos, pipirų, majonezo.
Taip sudėti visus produktus, stengtis, kad aplink stiklinę gautųsi toks žiedas
paskutinis sluoksnis-burokėlių, gausiai aptepti majonezu, išimti stiklinę ir ant viršaus dėlioti granatų sėklas Čia reikia daug kantrybės
mums su vyru salotos nerealiai patiko o dukrai
labai gražiai papuošia stalą
skonis gan egzotiškas
wow, nezinau kaip su skoniu- bet atrodo nuostabiai
taip pat komplimentai liezuviui drebuciuose
taip pat komplimentai liezuviui drebuciuose
daivaP Vau as suzaveta, atrodo pasakiskai turbut ir skaniai. Is pradziu pagalvojau kad pyragas,net pamirsau kad cia uzkandziu tema
QUOTE(JoanaS @ 2008 12 15, 19:26)
Neryt, o plačiau gali apie tą marinavimą? taip įtrini tik, ar dar kažką naudoji? ir kelias dienas reikia laikyt? maišely, inde? nesu net pirkus žalio, ir net neprisimenu, kada valgiau tik žinau, kad labai mėgstu mąstau, gal kalėdom ką paruošt iš jo, nustebinčiau anytą
galiu
i inda dedu lauro lapus smulkintus, cesnaka smulkinta (kubeliai pjaustau), pipiru (zirneliai smulkinti, ne malti, suplaktuku per maiseli padauzau) zodziu visko dedu daug, siek tiek druskos, itrinu tuo misiniu liezuvius, uzdengiu inda plevele ir palieku saldytuve dienai, 1,5 (ilgiau neisbuna, nes jau noriu valgyt ) po to i puoda viska sukreciu, uzpilu vandens, imetu dar druskos ir verdu verdu kol isverda, vis tikrinu, nes priklauso ant kokios ugnies virsi ir kokio dydzio liezuviai. kai isverda kol dar silti nulupu ir skanaus
QUOTE(daivaP @ 2008 12 15, 21:55)
ajajai kaip gazu
QUOTE(doovka @ 2008 12 15, 15:50)
o skanu su tuo vandeniu nuo liezuvio, nes as ji visada ispildau man kazkaip jis nelabai
Man skaniau,nei paprastas virintas vandenukas Ir nereikia atskirai sultinio virtis
QUOTE(Masiania* @ 2008 12 15, 17:35)
O koks liezuvio skonis? Kaip mesa?
Šiaip liežuvis priskiriamas prie brangesnės mėsos,nežinau skonio reikalas,pas mus tai jis labai mėgiamas,greit nelieka ant stalo
QUOTE(6663 @ 2008 12 16, 00:54)
taip pat komplimentai liezuviui drebuciuose
Dėkoju
bet siaip juk nera brangus liezuvis, kodel priskiriamas prie brangesnes mesos? gal sudejus visas islaidas - kad vos ne 2 val. virti reikia
QUOTE(Nerytė @ 2008 12 16, 13:44)
bet siaip juk nera brangus liezuvis, kodel priskiriamas prie brangesnes mesos? gal sudejus visas islaidas - kad vos ne 2 val. virti reikia
Nu,nepamenu kiek kiaulienos,bet jautienos,kilas apie 18lt berods,o jis panašiai ir sveria,jei nedaugiau
QUOTE(Agniska @ 2008 12 16, 11:54)
Nu,nepamenu kiek kiaulienos,bet jautienos,kilas apie 18lt berods,o jis panašiai ir sveria,jei nedaugiau
as dazniausiai perku kiauliu ir jie buna mazesni, man rodos kazkur 6-8 lt. kainuoja tai keli net kg. nesveria papigiai, o kaip skanu (cia perku kelis jei pati valgau, nes MB nemegsta)
QUOTE(daivaP @ 2008 12 15, 21:55)
Šeštadienį šeimynai paruošiau "Granatų žiedą"
Idėją pasiskolinau iš rusiško forumo www.gotovim-doma.ru
Idėją pasiskolinau iš rusiško forumo www.gotovim-doma.ru
Likau be zodziu... Viena ka galiu pasakyt,tai: SEDEVRAS!! niekad nepasakyciau kad cia uzkandis.. Atrodo tiesiog pasakiskai.. saunuole
6663 rimulia12 Nerytė Monika 150 ačiū už pagyrimus
mano šeima ir galvojo,kad čia pyragas kai sužinojo,kad salotos,tai žandikaulis iki kelių atvipo
mano šeima ir galvojo,kad čia pyragas kai sužinojo,kad salotos,tai žandikaulis iki kelių atvipo
nesu macius liezuvio taip pigiai
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 12 16, 19:01)
nesu macius liezuvio taip pigiai
Lituvoj, gal nera taip pigiai