o aš nesupratau su kuo tie raguoliai pertepti??? recepte apie pertepimą nieko nėra.
diora, yra tokia spec. forma, kad iškept su skylę senukuose yra pirkt iki 20 lt kainuoja, nes ten dar visokių priedų yra įdėta.
aciu visoms uz pagyrimus
e-wa raguolio-pyrago receptas tik ten forma to raguolio kitokia.... ten is vienos normos, sitie du paskutiniai abu is dvigubos normos.
rozmarinas der pertepimo JOKIO PERTEPIMO TEN NERA!!!! perskaitykit visa darbo eiga ir suprasit is kur tie sluoksniukai taip atrodo. pati kepimo eiga.... pirmas sluoksnis skardoje (2-3 saukstai teslos) kol graziai paruduoja kepam (apie 2-3 minutes) paskui isimi skarda, antra sluoksni tepi , vel kisi kepti kol paruduoja graziai ir paskui trecia sluoksni ir ketvirta ir penkta ir taip sluoksniuoji kol baigiasi tesla.uztrunka ilgokai, apie valandziuke dvieju normu...as darau plonycius sluoksniukus, po 2-3 saukstus teslos, galima ir daugiau, jei kantrybes neturit, bet pyragas paskui ne taip graziai atrodys..ir gali virsuj padegti, o viduj slapias dar buti. kepam tik ijunge VIRSUJE orkaite (ventiliatoriu). as sluoksnius islyginu, tai sluoksniukai daug az kaip leiliu nupjauti lygus atrodo.... jei nelygiai darysit, tai sluoksniai bus banguoti tokie.
diora taip, tas apvalus formoje, kur issiima. turejo buti dar apacioj pabangavimai tokie... bet nauja forma, pirma karta kepiau,tai neissieme viskas graziai, tai lygiai nupjoviau ir i apacia ta "virsu" uzverciau.turejo buti jis virsuje pabanguotas.. o is tos senos formos, kur su juodu ir baltu sokoladu papuostas tai gerai issieme....
papuosimai neypatingi, originaliame recepte jis visada sokolado glazura aptepiamas, bet kas nemegsta labai saldziai - tai nereik to sokolado. pirma karta su sokoladu "paisiau" visai patiko, galvojau sudetingiau bus...
e-wa raguolio-pyrago receptas tik ten forma to raguolio kitokia.... ten is vienos normos, sitie du paskutiniai abu is dvigubos normos.
rozmarinas der pertepimo JOKIO PERTEPIMO TEN NERA!!!! perskaitykit visa darbo eiga ir suprasit is kur tie sluoksniukai taip atrodo. pati kepimo eiga.... pirmas sluoksnis skardoje (2-3 saukstai teslos) kol graziai paruduoja kepam (apie 2-3 minutes) paskui isimi skarda, antra sluoksni tepi , vel kisi kepti kol paruduoja graziai ir paskui trecia sluoksni ir ketvirta ir penkta ir taip sluoksniuoji kol baigiasi tesla.uztrunka ilgokai, apie valandziuke dvieju normu...as darau plonycius sluoksniukus, po 2-3 saukstus teslos, galima ir daugiau, jei kantrybes neturit, bet pyragas paskui ne taip graziai atrodys..ir gali virsuj padegti, o viduj slapias dar buti. kepam tik ijunge VIRSUJE orkaite (ventiliatoriu). as sluoksnius islyginu, tai sluoksniukai daug az kaip leiliu nupjauti lygus atrodo.... jei nelygiai darysit, tai sluoksniai bus banguoti tokie.
diora taip, tas apvalus formoje, kur issiima. turejo buti dar apacioj pabangavimai tokie... bet nauja forma, pirma karta kepiau,tai neissieme viskas graziai, tai lygiai nupjoviau ir i apacia ta "virsu" uzverciau.turejo buti jis virsuje pabanguotas.. o is tos senos formos, kur su juodu ir baltu sokoladu papuostas tai gerai issieme....
papuosimai neypatingi, originaliame recepte jis visada sokolado glazura aptepiamas, bet kas nemegsta labai saldziai - tai nereik to sokolado. pirma karta su sokoladu "paisiau" visai patiko, galvojau sudetingiau bus...
ziwiliute, suplanavau šiandien kept šitą į mokyklą sūnui. tai vadinasi sluoksneliai pilasi vienas ant kito??? o aš galvojau, kad reik išimt ir iš naujo kept. tada dar paprasčiau. o kuo aptepėt tą kur su šok. širdelėm puoštas??? ar jis niekuo iš viršaus neapteptas?
Papildyta:
ir su kokiu instrumentu taip gražiai išsipiešia viskas?
Papildyta:
ir su kokiu instrumentu taip gražiai išsipiešia viskas?
rozmarinas ne ne, isimti kiekvieno sluoksnio nereikia, pilamas vienas ant kito... todel ir reikia tik virsuje orkaite ikaitinti, kad nesudegtu apcioje tie sluoksniukai esantys. issitirpinau sokolado, pili truputi pieno ir sauksta sviesto istirpinau ant garu voneles... as i maiseli pyliau (toki storesni, spec. su antgaliu skirta) tik angalio nedejau, o mazyte skylute iskirpau ir paisiau jau kaip fantazija leidzia... virsuje nieko neaptepta, ten paskutinis sluoknis pyrago, jo nekepinau stipriai, palikau sviesiai geltona...
tikrai nieko ten grazaus... piesiau kaip su piestuku... tuos zigzagus..jie ten neidealus... kitos merginos darosi tiutele is popieriaus, man is popieriaus nesigauna ta tiutele pirma susukti gerai , as su maiseliu, ji paskui mikrobangej trumpam pasildyti galima, jei skoladas sustingsta...
tikrai nieko ten grazaus... piesiau kaip su piestuku... tuos zigzagus..jie ten neidealus... kitos merginos darosi tiutele is popieriaus, man is popieriaus nesigauna ta tiutele pirma susukti gerai , as su maiseliu, ji paskui mikrobangej trumpam pasildyti galima, jei skoladas sustingsta...
o kur buna pirkti marcipanines mases niekur kazkaip nepastebejau
būna prie visų želių, tortų papuošimų ir t.t.
ziwiliute, nu man tai baisiai grazus pasirodė. bandysiu ir aš.
o idomu neišeitų piešti su teptuku?
ziwiliute, nu man tai baisiai grazus pasirodė. bandysiu ir aš.
o idomu neišeitų piešti su teptuku?
QUOTE(rozmarinas @ 2008 12 18, 13:43)
būna prie visų želių, tortų papuošimų ir t.t.
ziwiliute, nu man tai baisiai grazus pasirodė. bandysiu ir aš.
o idomu neišeitų piešti su teptuku?
ziwiliute, nu man tai baisiai grazus pasirodė. bandysiu ir aš.
o idomu neišeitų piešti su teptuku?
aisku aciu, ieskosiu, o ka deti kur tas sutvirtintojas yra krakmola? ir ar negalima vietoj apelsinu likerio ipilti apelsinu sulciu?
aš tai dėsiu krakmolą, o alkoholį kepiniuosi reikia keisti alkoholiu, nes alkoholis suteikia trapumo. apelsinų sultys kažin ar labai į temą būtų.
QUOTE(rozmarinas @ 2008 12 18, 14:11)
aš tai dėsiu krakmolą, o alkoholį kepiniuosi reikia keisti alkoholiu, nes alkoholis suteikia trapumo. apelsinų sultys kažin ar labai į temą būtų.
as turiu tik Damu likerio kazkaip nenoriu pirkti viso butelio del dvieju saukstu kazin tiktu
sunku pasakyt, gal. aš tai galvoju, kad nusipirksiu degtines plečkute ir įlašinsiu ten apelsinų esencijos.
as pirma karta ispaudziau apelsinu sulciu truputi ir pyliau amareto (migdolu likerio), o antra karta tai romo (jis man skaniai kvepia labai) galima romo esencijos... manau galima bet kokio megtstamo likerio pilti...
krakmola butinai persijokit. tesla turi gautis lengvute tokia....
del teptuko nzn... bandyk tiesiog su maiseliu selofaniniu. pasibandyti gali ant lentutes... tikrai pavyks!!
sekmes!!! lauksiu nuotraukyciu
krakmola butinai persijokit. tesla turi gautis lengvute tokia....
del teptuko nzn... bandyk tiesiog su maiseliu selofaniniu. pasibandyti gali ant lentutes... tikrai pavyks!!
sekmes!!! lauksiu nuotraukyciu
QUOTE(ziwiliute @ 2008 12 18, 14:41)
aciu visoms uz pagyrimus
e-wa raguolio-pyrago receptas tik ten forma to raguolio kitokia.... ten is vienos normos, sitie du paskutiniai abu is dvigubos normos.
e-wa raguolio-pyrago receptas tik ten forma to raguolio kitokia.... ten is vienos normos, sitie du paskutiniai abu is dvigubos normos.
sakykit, o kur gauti marcipano mases tam raguoliui?
jau radau ats