Nesuvalge tas cipciukas to torto
Ilgai masciau , kaip ji pavadinti
, vienur raso " Šarlotė " , kitur "Kupoliukas " tai lai buna
" PASIGĖRUSI ŠARLOTĖ "RECEPTAS :Biskvitui :4 kiausiniai ,
120 cukraus
1 pakelis vanilės
75 g. miltu ,
50 g. krakmolo ,
2 arbatiniai sauksteliai kepimo miltelių ,
Kiasinius , su 4 did. saukštais karšto vandens , plakame mikseriu visu greiciu
1 minutę , kol masė smarkiai suputos .
Vis plakant , per
1 minute ,
palaipsniui berdamos , iplakite cukru ir vanile .
Dar viska paplakite
2 min.
Miltus , krakmola ir kepimo miltelius sumaisome .
Plakame paciu
leciausiu mikserio greiciu , plakdamos per
du kartus imaisome miltu misini .
Skarda , kurios matmenys 41 ant 33 cm. isklojame kepimo popieriumi , ciut pakeldamos sonus , kad biskvitas nepriliptu prie skardos ( riebalais tepti nereikia ).
Orkaite ikaitiname iki 200 laipsniu .
I skarda supilame tesla , islyginame ir kepame 8 -10 min .
Pas mane biskvito storis išejo nepilnai 1 cm.( iskepusio ).
Ka tik iskepta biskvita , isverciame ant kito popieriaus lapo , ir nuimame ta , ant kurio kepė ,jei prilipo , visa popieriu sudrekinkite saltu vandeniu ir tuoj pat nulupkite .
Pertepkite norima uogiene ( as pertepiau saldytais , blenda sutrintais juodais serbentais ) , reikia 0,5 litro ( puse litro ).
Iš karto standziai suvyniokite vyniotinį , isukite i popieriu , dekite i saldytuvą ( pas mane gulejo per naktį ) bet nebutina .
Atšalusį vyniotini supjaustome 1 cm. storio riekutemis .
Pasiimame norima bliudeli ( pas mane tilpo 1 l. ir dar 0,7 l. vandens ) , jo krastus isdedame gabalėliais vyniotinio , standziai suglaudžiant viena su kitu .
Prieš tai aš bliudelį ( mišrainine ) isklojau plevele , kad butu patogu isimti .
Kremui :Tai jusu fantazijos vaisius , bet parasau savo :
1 indelis 36 % zemaitijos grietineles ( 450ml.)
5 g . zelatinos (uzpiltos 4 saukstais vandens ir istirpintos)
300 g. dziovintu slyvų , jos mirko 2 dienas , užpiltos slyvu likeriu ir spiritu ,
pagal skonį : citrinos rūgštelės ir cukraus .
Ismirkusias slyvas pasmulkinti .
Grietinele isplakti su cukrumi ir rūgštele ,iki standumo ( pilnai ).
Suberti slyvas ,išmaišyti ir vidutiniu greiciu , pilant plona srovele supilti istirpinta zelatina .
Visa ta krema supilame i ta kupola isklota vyniotiniu , ant virsaus uzdedame likusius vyniotinio gabalelius .
Dedame 1 val. i saldytuva .
SKANAUS .....
Mano komentaras : kaip matosi tai drėgnas , gaivus ne per saldus ( jei norite galite daryti saldū) , su laipsniukai ( bet nesmarkiai ) torciukas , jis tiks vaikams ( be alkoholio ) , ir tiems , kas megsta gaivius tortus .
Jus viska recepte galite keisti pagal savo norus , ypac krema , gali buti ir varskes , sviestinis su morengais , vien tik grietinenes , jogurtinis , is pokialiu ( pusfabrikatis ) ir t.t .....