na, pagaliau ir as ryžausi parodyti savo šedevrus
dariau torčiuką
,, Paukščių pienas"6 kiaušiniai,
0,5 stiklinės cukraus,
2 pokeliai po 180g desertinės varškės
150 g sviesto,
1 stiklinė pieno,
50 g želatinos,
citrinos rūgšties pagal skonį.Sviestą su cukrumi ištrinti iki purumo. Į ištrintą sviestą įmušti trynius, sudėti varškę ir sukti, kol tyrė pasidarys vientisa. Piene ištirpinti želatiną, atvėsinti ir supilti į tyrę, įmaišyti gerai išplaktus iki stangrumo baltymus ir sukrėsti gautą tyrę į torto formą. Padėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Puošti galima šokoladu. Gražu užbarstyti tarkuoto šokolado arba užlieti tirpintu.
PASTABA: jeigu į tortą dėsite saldžią varškę- tai cukraus rekomenduočiau nedėti (čia tiems kas nemėgsta labai saldžiai). O jeigu vietoj desertinės varškės naudosite paprastą varškę - cukraus prireiks visos stiklinės. Gautą masę pagardinkite citrinos rūgštele (turėtų būti rūgštoka) galite įtarkuoti citrinos žievelės, skanėstas bus skalsesnis.
Šiam tortui naudojau vanilinę desretinę varškę, antrą sluoksnį su žele ir papuošimas su vaniliniu kremu tortams:
o šį dariau su šokoladine desertine varške, papuošiau šokoladiniu kremu tortams, plakta grietinele bei žele:
pirmas paukščių pieno torčiukas gavosi saldesnis, bet antras man labiau patiko
skanaus!!!