QUOTE(makalaika @ 2009 01 03, 16:19)
ajajai kaip graziai atrodo, o koki krema darei ir koki papuosimui?
kremas toks: 400 g grietinėlės, 200 g. tyrės be sėkliukių, 50 g. cukraus (jei tyrėj nebuvo), 8 arb. š. želatinos (arba žr. pagal nuorodas ant pakelio). Želatiną išbrinkinti ir ištirpdyti piene, sumaišyti su uogų tyre, kai ji pradės stingti (dėti į šaltą, tai ilgai netruks), į ją įdėti ketvirtį išplaktos grietinėlės, po to šią masę sumaišyti su likusia grietinėle. Vienam pertepimui (iš viso du) 26 cm ėmiau 200 grietinėlės ir atitinkamai visko...pertepimas galėjo būti ir storėlesnis.
Trečios biskvito dalies išpjauti centrą. Centre tilpo apie 400 g. tyrės su cukrumi ir želatina, - pilti bepradedančią stingti, kad būtų lygus paviršius, bet jau nebesigertų. Kraštus ir šonus puošti baltai grietinėle (gal tiktų ir bezė) ar kokosais - gražiai kontrastuoja su centro sodriai raudona spalva. Iš principo tai bei biskvito, nei rausvo kremo matytis neturėtų, kaip mano nuotraukose
...visam tortui 26 cm - iš 6 kiaušų biskvitas - sulaistyt ne mažiau pusantros stiklinės saldžiarūgščio sirupo.