Ačiū visoms visoms už įvertinimą
Daividija, tai kad tavo kremas visiškai toks pats Aš netgi dariau pagal taviškį receptą viską iš pradžių ir net neplanavau dėt trynių - tik turbūt, kadangi naudojau naminį sviestą, jis man kažko atskirai plaukė nuo plikyto kremo - kažką turbūt ne taip padariau tai prisiminiau pievų-putpelaitės variantą, kad dedasi tryniai. Tai tryniai viską surišo ir padarė purų kremą. Ir jis gavosi super geras ir skanus (dar dėjau vanilės, citrinos sulčių, tik brendžiuko neturėjau ). Man irgi šis tortas visada skanuuus
Nu man čia sudėtingą klausimą uždavei Čia gal mano iš vis koks 4 pačios keptas Napoleonas. Tai iš tiesų net nežinau kokio storio turi būti "teisingi" lakštai. Aš kiek kepus tai kočioju visada laaaabai plonai. Lakštai gavosi trapūs (esu kepus seniau ir su sviestu - tai jie daugiau trapesni, greičiau lūžinėja), šitie tvirtesni, standesni, bet trapūs, nesipūslėjo kai kepiau, palyginti lygučiai iškepė. Man labai patiko
Ačiū tau už kremo receptą Gėlytes tokias pirmą kart pabandžiau daryt Pasidariau iš folijos tokią a'la formytę įdubusią (įdėjau gabaliuką folijos į puodelį, truputį įspaudžiau ir gavosi įdumimas. O gėlytes dariau iš tos pačios tešlos atraižų - juostelės viršų apipjoviau su tokiu figūriniu ratuku (kad būtų banguotas kraštas), t. p. tą tešlos juostelę subadžiau šakute na ir vyniojau ant tos folijos - čia jau kaip kam gausis O lapelius tai su formyte išspaudžiau (aš su širdelės formele dariau, per pusę perpjauni ir 2 lapeliai), subadžiau juos šakute ir stalinio peilio antra puse įspaudžiau linijas. Kepti dėjau ant tos pačios formytės iš folijos kraštų - tada iškepė išlinkę lapeliai. Taip kepdama blynus - greta kepiau po gėlytę ar po keletą lapelių. Visai nesudėtinga ir atrodo įdomiai Tokių gėlyčių idėją nusižiūrėjau iš čia, tik man taip gražiai nesigavo
QUOTE(daividija @ 2009 01 02, 14:55)
vaje,kaip noreciau to tavo Napoleono Nu man jis visada skanus,o tas kremas tai man labai patinka Bet ismeginsiu ir ta krema
Daividija, tai kad tavo kremas visiškai toks pats Aš netgi dariau pagal taviškį receptą viską iš pradžių ir net neplanavau dėt trynių - tik turbūt, kadangi naudojau naminį sviestą, jis man kažko atskirai plaukė nuo plikyto kremo - kažką turbūt ne taip padariau tai prisiminiau pievų-putpelaitės variantą, kad dedasi tryniai. Tai tryniai viską surišo ir padarė purų kremą. Ir jis gavosi super geras ir skanus (dar dėjau vanilės, citrinos sulčių, tik brendžiuko neturėjau ). Man irgi šis tortas visada skanuuus
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 02, 17:29)
Pasakiskas tortukas O kokia tesla gavosi labiau trupanti? As kaip visada su klausimais
Nu man čia sudėtingą klausimą uždavei Čia gal mano iš vis koks 4 pačios keptas Napoleonas. Tai iš tiesų net nežinau kokio storio turi būti "teisingi" lakštai. Aš kiek kepus tai kočioju visada laaaabai plonai. Lakštai gavosi trapūs (esu kepus seniau ir su sviestu - tai jie daugiau trapesni, greičiau lūžinėja), šitie tvirtesni, standesni, bet trapūs, nesipūslėjo kai kepiau, palyginti lygučiai iškepė. Man labai patiko
QUOTE(pievu putpelaitė @ 2009 01 02, 20:22)
Gal galėtum pasidalinti patirtimi kaip gėlytes ir lapelius kepei.
Ačiū tau už kremo receptą Gėlytes tokias pirmą kart pabandžiau daryt Pasidariau iš folijos tokią a'la formytę įdubusią (įdėjau gabaliuką folijos į puodelį, truputį įspaudžiau ir gavosi įdumimas. O gėlytes dariau iš tos pačios tešlos atraižų - juostelės viršų apipjoviau su tokiu figūriniu ratuku (kad būtų banguotas kraštas), t. p. tą tešlos juostelę subadžiau šakute na ir vyniojau ant tos folijos - čia jau kaip kam gausis O lapelius tai su formyte išspaudžiau (aš su širdelės formele dariau, per pusę perpjauni ir 2 lapeliai), subadžiau juos šakute ir stalinio peilio antra puse įspaudžiau linijas. Kepti dėjau ant tos pačios formytės iš folijos kraštų - tada iškepė išlinkę lapeliai. Taip kepdama blynus - greta kepiau po gėlytę ar po keletą lapelių. Visai nesudėtinga ir atrodo įdomiai Tokių gėlyčių idėją nusižiūrėjau iš čia, tik man taip gražiai nesigavo
QUOTE(RiMami @ 2009 01 02, 21:11)
Nu man čia sudėtingą klausimą uždavei Čia gal mano iš vis koks 4 pačios keptas Napoleonas. Tai iš tiesų net nežinau kokio storio turi būti "teisingi" lakštai. Aš kiek kepus tai kočioju visada laaaabai plonai. Lakštai gavosi trapūs (esu kepus seniau ir su sviestu - tai jie daugiau trapesni, greičiau lūžinėja), šitie tvirtesni, standesni, bet trapūs, nesipūslėjo kai kepiau, palyginti lygučiai iškepė. Man labai patiko
Va tokia as ikyri ir smalsi Kitaip galiu paklausti, i parduotuvini panasus buvo? Man parduotuviniai napoleonai patinka (nors ir dabar daug kur gudrauja ir ne tokia tesla naudoja), tai noreciau tokio receptuka atsasti, kad kuo panasesnis butu
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 02, 21:25)
Va tokia as ikyri ir smalsi Kitaip galiu paklausti, i parduotuvini panasus buvo? Man parduotuviniai napoleonai patinka (nors ir dabar daug kur gudrauja ir ne tokia tesla naudoja), tai noreciau tokio receptuka atsasti, kad kuo panasesnis butu
Tu mane nors nušauk, bet neatsimenu kada paskutinį kart valgiau pirktinį Napoleoną Nepamenu kaip jis ten viduj atrodo, bet toks lyg sausokas ir traškus Maniškis gavosi toks iš sausesnių, kai valgai lakšteliai nori į atskirus išsiskyrinėti kai pjauni ką tik išimtą iš šaldytuvo - tai jis toks pokietis, kai pastovi kambario tempratūroj Čia turbūt dar ir nuo kremo priklauso, kokiu pertepsi, o aš tikriausiai kremo per plonai tepiau Bet jei storai - tada riebumas labai jausis . Man buvo pats tas Bet kitą kartą mėginsiu su "šlapesniu" kremu arba man labai skanu su virto kond. pieno kremu
Čia gal kitos merginos galėtų pagelbėti, kur daugiau Napoleonų kepusios ir gal galėtų palyginti su parduotuviniu
QUOTE(rugegele23 @ 2009 01 02, 21:23)
Ačiū, ir aš jo ieškojau labai skanus
QUOTE(RiMami @ 2009 01 02, 22:18)
neatsimenu kada paskutinį kart valgiau pirktinį Napoleoną
As irgi seniai valgiau , bet pagal aprasyma panasus tavo torciukas. Reikes bandyt. Tik jei jis sausokas, tai MB nelabai valgys Gal is kokios 1/4 bandyt daryt bus mini Napoleoncikas
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 02, 22:24)
As irgi seniai valgiau , bet pagal aprasyma panasus tavo torciukas. Reikes bandyt. Tik jei jis sausokas, tai MB nelabai valgys Gal is kokios 1/4 bandyt daryt bus mini Napoleoncikas
Tai tešlą tikrai bandyk - labai tikrai gera, o jei nori šlapesnio - tai kitą kremą imk, pvz., Mišelės gan šlapias matosi (pati jo nedariau ). Nori aš tau į až atsiųsiu koks tikrasis kremas turėjo būt su šiais lakštais, žadu pati daryt nes dar turiu 9 lakštus (tik reik pardę pasiekt )
Masiania* ,va cia yra keli Napoleonai,ir visi skirtingi,paziurek gal rasi ko ieskai,as isbandziau tik su varskes ir virto kondensuoto pieno kremu,o tesla buvo su alumi.
napoleonai
napoleonai
QUOTE(RiMami @ 2009 01 02, 22:34)
Tai tešlą tikrai bandyk - labai tikrai gera, o jei nori šlapesnio - tai kitą kremą imk, pvz., Mišelės gan šlapias matosi (pati jo nedariau ). Nori aš tau į až atsiųsiu koks tikrasis kremas turėjo būt su šiais lakštais, žadu pati daryt nes dar turiu 9 lakštus (tik reik pardę pasiekt )
Lauksiu ir bandysiu
QUOTE(daividija @ 2009 01 02, 22:36)
Masiania* ,va cia yra keli Napoleonai,ir visi skirtingi,paziurek gal rasi ko ieskai,as isbandziau tik su varskes ir virto kondensuoto pieno kremu,o tesla buvo su alumi.
napoleonai
napoleonai
Aciuks Tuoj studijuosiu
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 02, 20:38)
As siandien kaip tik studijavau,manau jei iskepus visus,tada butu galima atrasti ta geraji,nes is tiek vistiek vienas bus geras Paziurejau,kad beveik visi skirtingi