Na, aš Naujiems irgi kepiau Napoleoną, visos gundėt gundėt ir aš neatsilaikiau
Receptas kombinuotas tešla paimta iš
šito, o kremas iš
šito receptų.
TORTAS NAPOLEONASPapločiai:
3 st. miltų
250 g margarino (reikalingas būtent margarinas, o ne sviestas!)
3/4 st. vandens (labai šalto!)
0,5 a. š. užgesintos sodos.
Kremas:
pagal šį receptąMiltus persijoti į didelį indą, į juos įdėti 1 pakelį margarino (tegul pusvalandžiuką pastovi kambario temperatūroje) ir sukapoti miltus su margarinu iki smulkių trupinių. Dabar supilame vandenį ir užmaišome rankomis, pabaigoje įdėti 0.5 šaukštelio užgesintos sodos ir jau po to tik vos-vos paminkyti, dėti į dubenį ir į šaldytuvą valandai, tegu ilsisi.
Padalinti tešlą į 7 gabaliukus. Gabaliuką susukti į rutulį, ant miltais pabarstyto stalo iškočioti plonai į apskritimą (reikiamo skersmens, pagal dangtelį ar dar kažką, optimalus skersmuo 2426 cm) ir perkelti su kočėlo pagalba į skardą, subadyti šakute ir dėti į įkaitintą iki 200º C orkaitę 45 min. (pamatysite, kad pradeda rusti), ištraukite ant lentelės ir dėti kepti sekantį.
Atidėti du geriausius papločius viršui ir apačiai. Blogiausias viršaus apibarstymui.
Mano komentaras.Man labai patiko ši tešla
Užsimaišiau dvigubą porciją - iš jos gavosi 16 lakštų 31 cm skersmens (iškepę buvo ~28 cm) ir 9 lakštai 26 cm (iškepę buvo ~23 cm skersmens). Šis tortas, kur fotkėje suteptas iš didžiųjų 15 lakštų + 1 trupiniams. Kremo pagal tam recepte duotą kiekį buvo truputį mažoka, reikėtų imti bent 1 1/3 ar 1,5 normos, 2 blynus aptepiau trintų braškių uogiene, kurią truputį parūgštinau citrinų rūgštele. Perteptą tortą truputį paslėgiau. Šonams ir viršui aptepti pasidariau kitą kremą - 100 g sviesto + 100 g kondensuoto pieno, išplakiau, įspaudžiau truputį citrinos sulčių. Gėlytės ir lapeliai ant torto iš tos pačios tešlos. Tortas gavosi skanus, jis toks iš sausesnių, traškiais lakšteliais, mano skoniui truputį riebokas (nors kremo tepiau gan plonai). Tortas skanesnis antrą dieną ir pabuvęs kambario temperatūroj bent valandą prieš valgant.
Likusius 9 lakštus greitu laiku žadu sutepti tuo kremu, kuris duotas prie originalaus tešlos recepto (plikytas kremas iš grietinėlės (10% riebumo) + graikiški riešutai).
Tas receptas yra autorės šeimos receptas ir labai išgirtas rusaičių forume, todėl smalsu išmėginti