Daividija, o kokio plonumo tu lakstus is tos pirktines teslos kocioji?
As vis neapsisprendziu koki Napoleona kept, labai jau taviskis vilioja, kad greitai pasidaro
INOCKA as tau papasakosiu apie Miseles napoleona :
Kai uzminkai tesla , ji buna tokia kaip kuldunam , kocioji gana plonai 1 mm. nes matai kiek ju turi gautis , nepatingek , nes plonesni paskui buna labai skanus .( kai sumirksta )
Kai ikisi juos kepti , jie gan ilgokai buna balti , atrodo , kad ka tik ikisai , tik paskui nepraziopsok nes tuoj apdegs krastai .
Tiesa , dar nepaminejau , kol iskeps vienas blynas , tu spesi iskocioti 3 -4 kitus .
Iskepia jie - negrazus , pusleti ( nors ir subadysi sakute ) , ir kieti , kaip zydu macai ( man tai skanu , galiu puse suciauskinti ) .
Jeigu tu juos apipjausi pries kepima , zinok jie sumazes aplinkui 1 cm.( ir kiekvienas bus kitokio dydzio ) , as apipjoviau iskepusius , bet tai daryti reikia labai greitai isemus is skardos , nes atvese labai sunkiai pjaunasi ir trupa ( tokiais dideliais gabalais ).
Pas ja nuotraukoje jis ( kondencuotas tikrai nevirtas ) tu paziurek i jo spalva , jis baltas kaip buna atidarius indely , o jei virsi ilgai bus tamsus kaip rududu , ir skonis bus kitoks , ji juk neminejo kiek laiko virti , negi butu neparasiusi , kad pora valandu , as ji ispyliau i puoduka ir paviriau ant silpnos ugnies ( tiksliau elektrinio blyno )vis maisydama , kad neprisviltu , kokias 10 -15 min. kol jis buvo karstas as nejutau , kad jis butu sutirstejes , bet atsales gal ir butu tirstesnis -nezinau , be to as nemegstu RUDUDU.
Kai tepsi torta jau pasigaminus krema , ant blyno nereikia kremo deti daug , atrodys , kad jo netgi per mazai , bet kai sumirks viskas bus gerai , jis bus slapias , ir dar .....kremo, kiek kas kepe , visom truko keletui laksteliu , as darysiu is pilnos normos ir 1/3 , o gal ir is pusantros , ziuresiu kaip reikes puosti .
Sutepta butinai paslek , uzdek lentute ir kanors sunkaus , tada neissikraipys jo virsus bebrinkdamas , bus lygus , ir pjuvis grazus , tegu mirksta per nakti , ar dar ilgiau , geriau susigers .
Na va, turbut tave isgasdinau su tokia tirada , bet zinok jis nesunkiai pasigamina ( turiu galvoje jega ir laika ), tik va tie blyneliai ilgai kepe , o ju juk daug , bet paziurek , gal i tavo orkaite tilps po du , tada bus per pus greiciau , as geriau kepciau sita , nei kapociau peiliu tesla pagal kita
recepta
Tiesa , blynelius as issikepiau is ryto , o sutepiai vakare , jie gali stoveti , tik reikia juos taip pat paslegti , nes uzsiraitys krastai .
Pasidaryk ji , tu darbsti , o jis tikrai idomus ir skanus as ji pirma karta cia pamaciau ir valgiau , man skaniausias tortas .....kol kas
Kai uzminkai tesla , ji buna tokia kaip kuldunam , kocioji gana plonai 1 mm. nes matai kiek ju turi gautis , nepatingek , nes plonesni paskui buna labai skanus .( kai sumirksta )
Kai ikisi juos kepti , jie gan ilgokai buna balti , atrodo , kad ka tik ikisai , tik paskui nepraziopsok nes tuoj apdegs krastai .
Tiesa , dar nepaminejau , kol iskeps vienas blynas , tu spesi iskocioti 3 -4 kitus .
Iskepia jie - negrazus , pusleti ( nors ir subadysi sakute ) , ir kieti , kaip zydu macai ( man tai skanu , galiu puse suciauskinti ) .
Jeigu tu juos apipjausi pries kepima , zinok jie sumazes aplinkui 1 cm.( ir kiekvienas bus kitokio dydzio ) , as apipjoviau iskepusius , bet tai daryti reikia labai greitai isemus is skardos , nes atvese labai sunkiai pjaunasi ir trupa ( tokiais dideliais gabalais ).
Pas ja nuotraukoje jis ( kondencuotas tikrai nevirtas ) tu paziurek i jo spalva , jis baltas kaip buna atidarius indely , o jei virsi ilgai bus tamsus kaip rududu , ir skonis bus kitoks , ji juk neminejo kiek laiko virti , negi butu neparasiusi , kad pora valandu , as ji ispyliau i puoduka ir paviriau ant silpnos ugnies ( tiksliau elektrinio blyno )vis maisydama , kad neprisviltu , kokias 10 -15 min. kol jis buvo karstas as nejutau , kad jis butu sutirstejes , bet atsales gal ir butu tirstesnis -nezinau , be to as nemegstu RUDUDU.
Kai tepsi torta jau pasigaminus krema , ant blyno nereikia kremo deti daug , atrodys , kad jo netgi per mazai , bet kai sumirks viskas bus gerai , jis bus slapias , ir dar .....kremo, kiek kas kepe , visom truko keletui laksteliu , as darysiu is pilnos normos ir 1/3 , o gal ir is pusantros , ziuresiu kaip reikes puosti .
Sutepta butinai paslek , uzdek lentute ir kanors sunkaus , tada neissikraipys jo virsus bebrinkdamas , bus lygus , ir pjuvis grazus , tegu mirksta per nakti , ar dar ilgiau , geriau susigers .
Na va, turbut tave isgasdinau su tokia tirada , bet zinok jis nesunkiai pasigamina ( turiu galvoje jega ir laika ), tik va tie blyneliai ilgai kepe , o ju juk daug , bet paziurek , gal i tavo orkaite tilps po du , tada bus per pus greiciau , as geriau kepciau sita , nei kapociau peiliu tesla pagal kita
recepta
Tiesa , blynelius as issikepiau is ryto , o sutepiai vakare , jie gali stoveti , tik reikia juos taip pat paslegti , nes uzsiraitys krastai .
Pasidaryk ji , tu darbsti , o jis tikrai idomus ir skanus as ji pirma karta cia pamaciau ir valgiau , man skaniausias tortas .....kol kas
šakės, kam aš čia užklydau kai turiu sugedusią orkaitę ?
bent tuos "keksiukus" iš pirmo puslapio bandysiu daryt, nu šakės kaip skanu turėtų būti...
bent tuos "keksiukus" iš pirmo puslapio bandysiu daryt, nu šakės kaip skanu turėtų būti...
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 27, 10:49)
Oas vel sulipdziau " Juodaji miska " , nesiausi i svecius , tai nebus pjuvio , kazkaip nefaina buvo prie stalo fotkinti
Kepiau 18 cm. formoje is puses normos :
Cia jau perpjauti biskvitai ,
Kepiau 18 cm. formoje is puses normos :
Cia jau perpjauti biskvitai ,
o kremas irgi is puses normos? noriu naujiems kepti, ar labai maziukas gaunasi is puses normos, nuotraukoj iziuriu tai normalu toki
Daividija, gal gali parasyti kaip ta tesla angliskai vadinasi, kur Napaleono lakstus kepi ir kokioj parduotuvej perki? Labai graziai atrodo, itariu ir skanus
QUOTE(Ausriukas1 @ 2008 12 28, 01:47)
o kremas irgi is puses normos? noriu naujiems kepti, ar labai maziukas gaunasi is puses normos, nuotraukoj iziuriu tai normalu toki
Daividija, gal gali parasyti kaip ta tesla angliskai vadinasi, kur Napaleono lakstus kepi ir kokioj parduotuvej perki? Labai graziai atrodo, itariu ir skanus
Daividija, gal gali parasyti kaip ta tesla angliskai vadinasi, kur Napaleono lakstus kepi ir kokioj parduotuvej perki? Labai graziai atrodo, itariu ir skanus
Taip , ir kremo per puse maziau reikia deti , bet as atidarytame indelyje jos nedaug dar turejau , tai ir ta isplakiau , tai va koks " riebus " papuosimas gavosi
O del dydzio ....zinok i 12 normaliu gabaleliu galima supjaustyti , juk jis truputi pasiduoda i sonus , pasidaro truputi platesnis .
QUOTE(Vaivaiva @ 2008 12 27, 19:35)
Kur jau ten senamadiški kaip tik dvelkia namų šiluma
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 28, 00:24)
CIPCIUK
Aciu
Ale, kaip cia prasisukt po darbo su tiek blynu . Gal galima per pora dienu juos iskept . Ar su ta tesla gali kas nors atsitikt
QUOTE(daividija @ 2008 12 27, 14:30)
Tortas "napoleonas".]
Jau koks grožis,nu bet tų ramunių grožis..... čia iš kokios masės?
QUOTE(GITANA.B @ 2008 12 27, 17:37)
Mano Kalėdiniai kepiniai
Ananasinis
[
Ananasinis
[
irgi laaaaaaabai gražūs tortukai
Merginos
Kepu parodija i Napoleona, neiskentejau Vaiko krikstamote ateina.
Turejau namie 250 gr. sluoksniotos bemieles teslos. Pagalvojau, kad mazam tortukui bus kaip tik. parodysiu kas gausis
Va jau iskepiau. Gavosi 4 lakstai 18 cm ir 5 lakstai 15 cm. Tik is 250 gr. teslos
Kepu parodija i Napoleona, neiskentejau Vaiko krikstamote ateina.
Turejau namie 250 gr. sluoksniotos bemieles teslos. Pagalvojau, kad mazam tortukui bus kaip tik. parodysiu kas gausis
Va jau iskepiau. Gavosi 4 lakstai 18 cm ir 5 lakstai 15 cm. Tik is 250 gr. teslos
QUOTE(Inočka @ 2008 12 27, 21:36)
Daividija, o kokio plonumo tu lakstus is tos pirktines teslos kocioji?
As vis neapsisprendziu koki Napoleona kept, labai jau taviskis vilioja, kad greitai pasidaro
As vis neapsisprendziu koki Napoleona kept, labai jau taviskis vilioja, kad greitai pasidaro
gan plonai,bet kaip jau supratau iskepei lakstus.
QUOTE(Ausriukas1 @ 2008 12 27, 23:47)
o kremas irgi is puses normos? noriu naujiems kepti, ar labai maziukas gaunasi is puses normos, nuotraukoj iziuriu tai normalu toki
Daividija, gal gali parasyti kaip ta tesla angliskai vadinasi, kur Napaleono lakstus kepi ir kokioj parduotuvej perki? Labai graziai atrodo, itariu ir skanus
Daividija, gal gali parasyti kaip ta tesla angliskai vadinasi, kur Napaleono lakstus kepi ir kokioj parduotuvej perki? Labai graziai atrodo, itariu ir skanus
Tesla vadinasi "Puff pastry",yra visose didziosiose pardese,padeta sviesto-margarino skyriuj Dvieju pakeliu pilnai uztenka normalaus dydzio tortukui.Ir kremo is puses normos,nes is visos jo gaunasi daug.Sonus,kaip minejau aptepiau grietinele,taip dar skaniau.
QUOTE(Inočka @ 2008 12 27, 22:10)
Mergaites, gal galit placiau apie Misheles Napoleona papasakot
Kaip plonai reikia iskociot blynus, kiek laiko kepa, ar jie buna kieti, kai iskepti (kaip geriau juos apipjaustyti, pries kepant ar po).
Ir va dabar klausimas del kremo, ar ten reikia virta kondensuota piena (skarbonkej virta) det, ar ne?
Aciu labai
Kaip plonai reikia iskociot blynus, kiek laiko kepa, ar jie buna kieti, kai iskepti (kaip geriau juos apipjaustyti, pries kepant ar po).
Ir va dabar klausimas del kremo, ar ten reikia virta kondensuota piena (skarbonkej virta) det, ar ne?
Aciu labai
man tas tortas tikrai patiko,ir vyras sake ,kad skanus,o jis labai isrankus veliau ikelsiu foto i miseles tema.ir nesunkiai pasigamina,nes nereik kapoti teslos.
QUOTE(daividija @ 2008 12 27, 23:31)
Puosk paprastai,as anksciau is s pacios teslos peiliu issipjaustydavau lapelius,arba sausainiu formelem gelytes,iskepdavau,aptepliodavau sokoladu ir gaudavosi gerai
Sitas irgi negrazus,bet naminiam vartojimui tai man papuosimu nereikia Vistiek labai greitai suvartojam,geles tik numeto...
Sitas irgi negrazus,bet naminiam vartojimui tai man papuosimu nereikia Vistiek labai greitai suvartojam,geles tik numeto...
Aha, negrazus, nepapuostas Duok man toki negrazu