O lia lia kokie Gitanos tortai... Man dar iki tokių mokytis ir mokytis!
Gitana, kokie tortukai



Na nemoku aš puošti,bet stengiuos
Man jie tokie senamadiški atrodo.


Kur jau ten senamadiški
kaip tik dvelkia namų šiluma


QUOTE(GITANA.B @ 2008 12 27, 18:37)
Mano Kalėdiniai kepiniai
O čia "Angliška moka" biskvitas ir cipsiuko kremo receptas,beje labai skanus tik aš dar patobulinau ir įpyliau kavos likerio.Kremas 1 indelis rududų,200gr sviesto,pusę stikl.labai stiprios kavos,kokių 50-80 gr kavos likerio.Biskvitą taip pat sulaisčiu kavos likeriu.Tortas gavosi

O čia "Angliška moka" biskvitas ir cipsiuko kremo receptas,beje labai skanus tik aš dar patobulinau ir įpyliau kavos likerio.Kremas 1 indelis rududų,200gr sviesto,pusę stikl.labai stiprios kavos,kokių 50-80 gr kavos likerio.Biskvitą taip pat sulaisčiu kavos likeriu.Tortas gavosi


labai grazus tortukai

o su kokiu cia antgaliu darot tas mazas gelytes


Antras is apacios - va su tokiu.
QUOTE(Masiania* @ 2008 12 27, 20:36)
maciau ta svirksta arevitoje,zadejau uzsisakyti,bet ten jo jau nebera,ir siaip labai daug prekiu nera

Papildyta:
kol per diena nebuvau ,daug grozybiu pridejot,visu tortukai nuostabus

Na ką, įkvėpta Jūsų šedevrų, nusprendžiau ir aš šį bei tą sumeistrauti. Labai nekritikuojam, tai mano pirmasis vyniotinis 
Tebūnie pavadinkime jį "Šokoladinis riešutinis vyniotinis"


Biskvitui reikės:
4 kiaušinių
4 šaukštų karšto vandens
50 gramų cukraus, šiek tiek vanilės
50 gramų miltų
40 gramų krakmolo
10 gramų kakavos
1 a.š. kepimo miltelių
Kremas:
Šokoladinis kremas iš pakelio (Pagal instrukciją dėjau 300 ml pieno ir 100 g. sviesto)
~100 g. smulkintų pekano riešutų (arba kokie patinka)
Eiga:
Kiaušinius išplakti su vandeniu, šiek tiek druskos, cukrum iki putų. Miltus, krakmolą, kepimo miltelius, kakavą sumaišyti ir persijoti į kiaušinių plakinį. Atsargiai išmaišyti. Supilti į skardą, išklotą kepimo popieriumi (aš naudojau skardą nuo viryklės didelę, ją prieš dėdama popierių patepiau sviestu)
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes. (Kadangi jis plonas, tai iškepa greitai)
Iškepusį biskvitą perkėliau ant kito kepimo popieriaus lapo (apverstą) ir nulupau tą popierių, ant kurio biskvitas kepė. Kol biskvitas aušo, gaminausi kremą pagal instrukciją bei susikapojau riešutus. Sutepiau, užbėriau riešutų, suvyniojau, aptepiau likusiu kremu ir puošiau.
Tikiuosi bus skanus
Rytoj ragausim

Tebūnie pavadinkime jį "Šokoladinis riešutinis vyniotinis"


Biskvitui reikės:
4 kiaušinių
4 šaukštų karšto vandens
50 gramų cukraus, šiek tiek vanilės
50 gramų miltų
40 gramų krakmolo
10 gramų kakavos
1 a.š. kepimo miltelių
Kremas:
Šokoladinis kremas iš pakelio (Pagal instrukciją dėjau 300 ml pieno ir 100 g. sviesto)
~100 g. smulkintų pekano riešutų (arba kokie patinka)
Eiga:
Kiaušinius išplakti su vandeniu, šiek tiek druskos, cukrum iki putų. Miltus, krakmolą, kepimo miltelius, kakavą sumaišyti ir persijoti į kiaušinių plakinį. Atsargiai išmaišyti. Supilti į skardą, išklotą kepimo popieriumi (aš naudojau skardą nuo viryklės didelę, ją prieš dėdama popierių patepiau sviestu)
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes. (Kadangi jis plonas, tai iškepa greitai)
Iškepusį biskvitą perkėliau ant kito kepimo popieriaus lapo (apverstą) ir nulupau tą popierių, ant kurio biskvitas kepė. Kol biskvitas aušo, gaminausi kremą pagal instrukciją bei susikapojau riešutus. Sutepiau, užbėriau riešutų, suvyniojau, aptepiau likusiu kremu ir puošiau.
Tikiuosi bus skanus





Mergaites, gal galit placiau apie Misheles Napoleona papasakot
Kaip plonai reikia iskociot blynus, kiek laiko kepa, ar jie buna kieti, kai iskepti (kaip geriau juos apipjaustyti, pries kepant ar po).
Ir va dabar klausimas del kremo, ar ten reikia virta kondensuota piena (skarbonkej virta) det, ar ne?
Aciu labai

Kaip plonai reikia iskociot blynus, kiek laiko kepa, ar jie buna kieti, kai iskepti (kaip geriau juos apipjaustyti, pries kepant ar po).
Ir va dabar klausimas del kremo, ar ten reikia virta kondensuota piena (skarbonkej virta) det, ar ne?
Aciu labai
QUOTE(daividija @ 2008 12 27, 14:30)
Tortas "napoleonas".Dar vienas is mano megstamu tortu kepu jau koki 100-aji karta.
Tesla perku bemiele sluoksniuota.Siam tortui sunaudojau 2 pakelius,t.y. 1kg teslos.
Kremas:0,5kg sviesto,
120g miltu,
350g cukraus,
citrinos rugsties,
2 kiausiniu tryniai(as ju nededu),
Sviestas istirpinamas puode,suberiami miltai ir maisoma,kol miltai pagels.Kitame puode uzvirinams pienas su cukrumi,kol cukrus istirps.
Uzplikome miltus,kiek pakaitiname(tik ne daug) ir atvesiname vis pamaisant.Suberiame rugstele ir jei dedame trynius,krema gerai issukame iki purumo.
As i krema dar dejau dziovintu spanguoliu,viena sluoksni pertepiau spanguoliu uogiene.Sonus aptepiau grietinele.
Tesla perku bemiele sluoksniuota.Siam tortui sunaudojau 2 pakelius,t.y. 1kg teslos.
Kremas:0,5kg sviesto,
120g miltu,
350g cukraus,
citrinos rugsties,
2 kiausiniu tryniai(as ju nededu),
Sviestas istirpinamas puode,suberiami miltai ir maisoma,kol miltai pagels.Kitame puode uzvirinams pienas su cukrumi,kol cukrus istirps.
Uzplikome miltus,kiek pakaitiname(tik ne daug) ir atvesiname vis pamaisant.Suberiame rugstele ir jei dedame trynius,krema gerai issukame iki purumo.
As i krema dar dejau dziovintu spanguoliu,viena sluoksni pertepiau spanguoliu uogiene.Sonus aptepiau grietinele.
o siaubas



QUOTE(lotute @ 2008 12 27, 21:20)
o siaubas
seiles jau dabar varva, ir kaip noriu pati ismeginti padaryti toki, ale kaip taip graziai papuosi ji?




Puosk paprastai,as anksciau is s pacios teslos peiliu issipjaustydavau lapelius,arba sausainiu formelem gelytes,iskepdavau,aptepliodavau sokoladu ir gaudavosi gerai

Sitas irgi negrazus,bet naminiam vartojimui tai man papuosimu nereikia
