verdant kondesnuota piena nereikia atidaryti dezutes bent mano mama uzdaryta virdavo
QUOTE(jurginėlis @ 2008 12 27, 14:01)
mergaitės, ar darant graikiškų riešutų tortą būtinai reikia imti kondensuotą pieną, ar jo negalima pakeisti rududu?
ir dar kvailas klausimas, ar verdant kondensuotą pieną reikia atidaryti dėžutę?
dėkui
ir dar kvailas klausimas, ar verdant kondensuotą pieną reikia atidaryti dėžutę?
dėkui
Na jei kondensuotas pienas verdamas, tai jis tampa panašus į rududu, tik vienom tas skaniau, kitom anas... Čia jau man atrodo skonio reikalas :}
O virti reikia neatidarytą. Įstatai į puodą kad apsemtų ir verdi.
Napoleono kremas:Kremas:0,5kg sviesto,
stikline pieno,
120g miltu,
350g cukraus,
citrinos rugsties,
2 kiausiniu tryniai(as ju nededu),
Sviestas istirpinamas puode,suberiami miltai ir maisoma,kol miltai pagels.Kitame puode uzvirinams pienas su cukrumi,kol cukrus istirps.
Uzplikome miltus,kiek pakaitiname(tik ne daug) ir atvesiname vis pamaisant.Suberiame rugstele ir jei dedame trynius,krema gerai issukame iki purumo.
QUOTE(Inočka @ 2008 12 27, 12:39)
Daividija, kaip skanu
O kiek pieno dedi i krema. As kaz ko neradau recepte Gal gali dar recepte paciame parasyti?
O kiek pieno dedi i krema. As kaz ko neradau recepte Gal gali dar recepte paciame parasyti?
vaje,vel pamirsau,stikline pieno,deja pataisyti nebegaliu zinutes
dėkui , mergaitės
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 27, 13:29)
Daividija .....koks napoleonas , kad taip dabar gabaleli , turiu tokios teslos ( akcija buvo , tai nustveriau ) reikia pasidaryti , jau taip skaniai atrodo .....tik pasakyk , kokio jis skersmens iseina ??? ir ar atleidus tesla ja pakocioji ploniau , ar palieki kokia buvo ???
As kepiau pagal 20cm skersmens forma,gavosi gal 8 lakstai,viena sutrupinau,ir zvaigzduciu prikepiau,o siaip gal kokia 26cm normalus gaunasi.
Tesla kocioju,atsignybiu po gabaliuka ir kocioju.
Tiesa,kremo dariau tai is puses normos,is visos gaunasi labai jau dideliam tortui,bet uztai sonams ir neuzteko.
QUOTE(Auges @ 2008 12 14, 19:09)
O kiek šitų grožių iš nurodytos porcijos gaunasi?
Mano Kalėdiniai kepiniai
Ananasinis
O čia "Angliška moka" biskvitas ir cipsiuko kremo receptas,beje labai skanus tik aš dar patobulinau ir įpyliau kavos likerio.Kremas 1 indelis rududų,200gr sviesto,pusę stikl.labai stiprios kavos,kokių 50-80 gr kavos likerio.Biskvitą taip pat sulaisčiu kavos likeriu.Tortas gavosi
Ananasinis
O čia "Angliška moka" biskvitas ir cipsiuko kremo receptas,beje labai skanus tik aš dar patobulinau ir įpyliau kavos likerio.Kremas 1 indelis rududų,200gr sviesto,pusę stikl.labai stiprios kavos,kokių 50-80 gr kavos likerio.Biskvitą taip pat sulaisčiu kavos likeriu.Tortas gavosi
oho