Oas vel sulipdziau " Juodaji miska " , nesiausi i svecius , tai nebus pjuvio , kazkaip nefaina buvo prie stalo fotkinti
Kepiau 18 cm. formoje is puses normos :
Cia jau perpjauti biskvitai ,
Isplakta grietinele su standikliu ( nes nuo vysniu skyscio ji pasileidzia ),
Pacios saldytos vysnios , jau tepami sluosniai ,
Jau suteptas ,
Virsu apipyliau lydytu sokoladu , puosiau sitom visnytem ,
Cia receptas"Juodasis miskas " , pagal Inocka .
cypsiuk,juoda miskas jusu ,bet recepto cia nera,tik foto .kepsiu ji ir as naujiems metams.
Juodasis miškas
o dar su visas gaminimo procesas atrodo taip paprasta pasidaryt....
aš jo ir norėčiau Naujiesiems Metams, cipciuk jį irgi išvakaro gamint
o dar su visas gaminimo procesas atrodo taip paprasta pasidaryt....
aš jo ir norėčiau Naujiesiems Metams, cipciuk jį irgi išvakaro gamint
Mergaites, pataisau cipciuko nuoroda:
JUODAS MIŠKAS
JUODAS MIŠKAS
Jetau , labai atsiprasau , , Va jis " Juodasis miskas " pagal Inocka
Na ir reklama ....taip patariu is vakaro , bet galima ir ryte , pasakiskai skanus ( ypac biskvitas )
Na ir reklama ....taip patariu is vakaro , bet galima ir ryte , pasakiskai skanus ( ypac biskvitas )
Triufeliai
Tešlai:
5 virtų kiaušinių tryniai
250g margarino
2 šaukštai grietinės
1 pakelis kepimo miltelių
2 stiklinės su kauou miltų
truputį druskos
vaflių
Glajui:
1stiklinė cukraus (jei nemėgstat saldžiai imat mažiau)
50g sviesto
4-5šaukštai pieno
2 šaukštai kakavos
Virtus kiaušinių trynius gerai ištrinti. Į grietinę sudėti kepimo miltelius, išmaišyti. Sumaišyti grietinę su kiaušiniais. Suminkyti kapotą margariną ir miltus. Į tešlą sudėti grietinę su tryniais, išminkyti. Formuoti triufelius braškės formos ir kepti +200lapsnių temperatūros orkaitėje kol apskurs. Į ištirpintą glajų merkti triufelį (triufeliai turi būti atvėsę, kitaip sutrupės!) ir volioti sumaltuose vafliuose.
Tešlai:
5 virtų kiaušinių tryniai
250g margarino
2 šaukštai grietinės
1 pakelis kepimo miltelių
2 stiklinės su kauou miltų
truputį druskos
vaflių
Glajui:
1stiklinė cukraus (jei nemėgstat saldžiai imat mažiau)
50g sviesto
4-5šaukštai pieno
2 šaukštai kakavos
Virtus kiaušinių trynius gerai ištrinti. Į grietinę sudėti kepimo miltelius, išmaišyti. Sumaišyti grietinę su kiaušiniais. Suminkyti kapotą margariną ir miltus. Į tešlą sudėti grietinę su tryniais, išminkyti. Formuoti triufelius braškės formos ir kepti +200lapsnių temperatūros orkaitėje kol apskurs. Į ištirpintą glajų merkti triufelį (triufeliai turi būti atvėsę, kitaip sutrupės!) ir volioti sumaltuose vafliuose.
Tortas "napoleonas".Dar vienas is mano megstamu tortu kepu jau koki 100-aji karta.
Tesla perku bemiele sluoksniuota.Siam tortui sunaudojau 2 pakelius,t.y. 1kg teslos.
Kremas:0,5kg sviesto,
120g miltu,
350g cukraus,
citrinos rugsties,
2 kiausiniu tryniai(as ju nededu),
Sviestas istirpinamas puode,suberiami miltai ir maisoma,kol miltai pagels.Kitame puode uzvirinams pienas su cukrumi,kol cukrus istirps.
Uzplikome miltus,kiek pakaitiname(tik ne daug) ir atvesiname vis pamaisant.Suberiame rugstele ir jei dedame trynius,krema gerai issukame iki purumo.
As i krema dar dejau dziovintu spanguoliu,viena sluoksni pertepiau spanguoliu uogiene.Sonus aptepiau grietinele.
Tesla perku bemiele sluoksniuota.Siam tortui sunaudojau 2 pakelius,t.y. 1kg teslos.
Kremas:0,5kg sviesto,
120g miltu,
350g cukraus,
citrinos rugsties,
2 kiausiniu tryniai(as ju nededu),
Sviestas istirpinamas puode,suberiami miltai ir maisoma,kol miltai pagels.Kitame puode uzvirinams pienas su cukrumi,kol cukrus istirps.
Uzplikome miltus,kiek pakaitiname(tik ne daug) ir atvesiname vis pamaisant.Suberiame rugstele ir jei dedame trynius,krema gerai issukame iki purumo.
As i krema dar dejau dziovintu spanguoliu,viena sluoksni pertepiau spanguoliu uogiene.Sonus aptepiau grietinele.
Daividija, kaip skanu
O kiek pieno dedi i krema. As kaz ko neradau recepte Gal gali dar recepte paciame parasyti?
O kiek pieno dedi i krema. As kaz ko neradau recepte Gal gali dar recepte paciame parasyti?
Merginos jus nerealios, vaje vaje, kaip jums pavydziu tu gabumu Saunuoles, kad lepinat save ir aplinkinius TOOOKIAIS kepiniais
Lenkijoj yra pirkti iv. firmu prieskoniu misiniu meduoliams ir meduoliukams
labai malonu, kad patiko, mano meduoliukai irgi ne karta buvo isgirti
QUOTE(doviliuke21 @ 2008 12 23, 11:36)
O koks prieskoniu misinys?nes as ieskojau jau ne vienoj parduotuvej ir tokio dalyko kaip meduoliu prieskoniu nera..
Lenkijoj yra pirkti iv. firmu prieskoniu misiniu meduoliams ir meduoliukams
QUOTE(davija @ 2008 12 26, 13:19)
Meduoliukus kepiau pagal tris receptus:nerytės,cipciuko ir bea(seniau tokius ir tekepdavau). Tai reziumuojant man patys pačiausi ir pagal tešlos darymą, taip kaip ji kočiojas ir skonį patys pačiausi gavosi pagal Nerytės receptuką. Darydamą pagal cipciuką susimoviau su tuo cukraus deginimu, gavos ne granulės o gabalai, kurie niekaip man neištirpo, todėl gal tešlą perkaitinau o pagal bea, trūkumas, kad reikia tešlą šaldyt.
labai malonu, kad patiko, mano meduoliukai irgi ne karta buvo isgirti
mergaitės, ar darant graikiškų riešutų tortą būtinai reikia imti kondensuotą pieną, ar jo negalima pakeisti rududu?
ir dar kvailas klausimas, ar verdant kondensuotą pieną reikia atidaryti dėžutę?
dėkui
ir dar kvailas klausimas, ar verdant kondensuotą pieną reikia atidaryti dėžutę?
dėkui