Su šventėmis
Štai mano
mini Kalėdų eglė pagal daividijos įdėtą receptą, tik iš 1/5 normos.
Glajų skiedžiau citrinos sultimis, tai spalva ir konsistencija ne kokia, bet tiko ir taip
O čia
Kalėdinis vaisių pyragas Receptą radau kažkur internete, gal netgi toje pačioje SM, tiksliai nepamenu:
150 g sviesto
130 g rudojo cukraus
3 kiaušiniai
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
0,5 apelsino sultys
0,5 citrinos sultys
300 g miltų
1 kg džiovintų vaisių, iš kurių maždaug 1/3 riešutų (aš dėjau lazdyno, anarkadžių, graikiškus, migdolus ir moliūgų sėklas) ir 2/3 džiovintų vaisių ir uogų (aš dėjau dviejų spalvų razinas, dž. abrikosus ir ananasų cukatus). Taip pat bėriau šiek tiek cinamono, įtarkavau citrinos ir apelsino žieveles.
Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi. Įmaišykite kiaušinius, supilkite apelsino ir citrinos sultis, galiausiai suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sudėkite susmulkintus džiovintus vaisius, uogas ir riešutus. Tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 2 valandas 140 laipsnių orkaitėje.
SVARBU: pyragą reikia kepti likus 2 mėnesiams iki Kalėdų, vėliausiai prieš 2 savaites. Iškeptą pyragą sulaistykite 50 g brendžio, sandariai uždenkite arba užriškite maišelyje ir palikite kambario temperatūroje. Pyragas turi subręsti. Brendžiu pyragą laistykite kas 2 savaitės, arba kas savaitę, jei pyrago brandinimo laikas trumpesnis. Jei pyragą kepate vaikams, brendžiu jo laistyti nebūtina, bet palaikyti vis tiek reikia.
Kepiau prieš du mėnesius, laikiau kambaryje įvyniotą į maistinę plėvelę. Laisčiau panašiai kas dvi savaites, kaip ir rašoma recepte. Labai sotus ir aromatingas pyragas