Davidija labai grazi eglute!!! bet jauciu meduoliuku reikejo labai duag kept as ir turiu meduoliuku prie progos nufotkinsiu saviskius
Įžiebkit kibirkštį vilties
Šventų Kalėdų tylią naktį,
Tegul Naujieji nešykštės
Džiugių akimirkų, geros sveikatos.
Iš vaikystės ateina Kalėdos.
Paplotėlis, šienelis, Mama.
Verpia tylią naktis atsisėdus,
Kursto krosny ugnelę žiema.
Tu, ateik mano angele baltas,
Iš sapnų, iš dangaus, iš žvaigždžių.
Kasdienybės pilkos nesugeltas,
Atsistok po vaikystės medžiu.
Aš sudėsiu žvaigždes tau po kojų.
Tik ateik iš Kalėdų nakties.
Iš vaikystės per dangų, per gojų
Įsisupęs į skliautą vilties
Su Sv.Kaledom!!!
Šventų Kalėdų tylią naktį,
Tegul Naujieji nešykštės
Džiugių akimirkų, geros sveikatos.
Iš vaikystės ateina Kalėdos.
Paplotėlis, šienelis, Mama.
Verpia tylią naktis atsisėdus,
Kursto krosny ugnelę žiema.
Tu, ateik mano angele baltas,
Iš sapnų, iš dangaus, iš žvaigždžių.
Kasdienybės pilkos nesugeltas,
Atsistok po vaikystės medžiu.
Aš sudėsiu žvaigždes tau po kojų.
Tik ateik iš Kalėdų nakties.
Iš vaikystės per dangų, per gojų
Įsisupęs į skliautą vilties
Su Sv.Kaledom!!!
QUOTE(daividija @ 2008 12 25, 12:35)
Nu va,parodysiu savo nevykeliska egle,kol dar nesugrauzem.
Gal aš akla, bet nematau kas čia nepavyko
Eglė puiki, graži, tikra kalėdinė
Aciu jums!!Gerai cipciukas sako,kiekviena seimininke turi prie kazko prisikabint,as kazkaip kitaip isivaizdavau ja,na gavosi kaip gavosi,be to,nuotraukoj nesimato,kad ji pakrypus(nuo vejo)
Beto is mano pasaku namelio vakar gavosi "bulvytes" Buvo grazus,jau net emiau savim didziuotis kai jis eme ir sugriuvo ir griudamas suluzo (nes as ji sviestiniu kremu lipinau,toks buvo receptas),vos neapsiverkiau,paemiau ir strupinau, pripyliau daug romo(nuoskaudai nuplauti) ir padariau is griuvesiu "bulvytes"...
Jis buvo kakavinis..ech,einu griuvesi suvalgysiu
Beto is mano pasaku namelio vakar gavosi "bulvytes" Buvo grazus,jau net emiau savim didziuotis kai jis eme ir sugriuvo ir griudamas suluzo (nes as ji sviestiniu kremu lipinau,toks buvo receptas),vos neapsiverkiau,paemiau ir strupinau, pripyliau daug romo(nuoskaudai nuplauti) ir padariau is griuvesiu "bulvytes"...
Jis buvo kakavinis..ech,einu griuvesi suvalgysiu
grazus tortukas,tik ar kremo nemazoka,o gal tik taip atrodo
Na , jus merginos miegokite , o as jums papasakosiu , kaip padaryti morengini tortuka
" SALDUKAS " morenginis tortas
Morengui :
5 kiausiniu baltymai ( trynius pasilikite" gogaliui mogaliui ":lotuliukas: )
200 g. cukraus ( kristalinio ).
Baltimus labai gerai isplakite mikseriu , per tris kartus plakant , supilkite cukru ( pilti antra ir trecia karta tik tada , kai pries tai supiltas cukrus bus istirpias ) .
Ant kepimo popieriaus nusibreskite norimo dydzio apskritimus ( as kepiau per visa skarda ) kadangi buvo uzprasytas butent staciakampis , skarda 33 cm. ant 38 cm.
Sudekite baltimus ir dziovinkite , tol , kol jie bus visiskai sausi ir atsoks nuo popieriaus ( man dziuvo 6 val . ) .
Taip atrodo isdziuves morengo lakstas ( storis 2,5 cm. ) , ji padalinau pusiau i dvi dalis ,
Biskvitui :
3 kiausiniai ,
3 dideli saukstai cukraus ,
3 dideli saukstai miltu .
Morengu aptepimui :
150 - 200 g. Karunos sokolado ( as naudoju juodaji ) .
Biskvitui baltimus atskirkite nuo tryniu , rtynius , mediniu saukstu ( galite ir plasmasiniu ) issukite iki purumo su cukrumi , baltimus isplakite iki standziu putu , ant baltymu supilkite trynius ir isijokite miltus , labai atsargiai , letai , viska ismaisykite , sukreskite i forma ( 28 cm. ) istiesta kepimo popieriumi , ir kepkite 180 C temperaturoje , tol , kol pagaliukas bus sausas ( apie 30 min. ) gali prireikti ir daugiau laiko .
Iskepusi is karto isimkite is orkaites , kai atves , is formos .Butu gerai , kad kepant neatidarynetumete orkaites dureliu !!!
Kremui :
1 indelis RUDUDU ( mazas 450 g. )
200 g. gero ( 82% ) sviesto ( su liesesniu nebandziau ),
200 - 250 ml. laaaaabai stiprios kavos ( pupeliu ) nuoviro ,
kiek norite riesutu ( as dejau graikiskus , beveik pilna stikline , jie buvo susmulkinti , tarkuoti burokine tarka ) .
Plakite kambario temperaturos sviesta iki purumo .
I isplakta sviesta per tris kartus vis plakant , sudedamas RUDUDU ,( taip pat kambario temperaturos )
Iplakame per tris kartus atsaluse kava
Cia , jau galutinai isplaktas kremas ,
Sokolada lydome karsto ( ne verdancio !!!) vandens voneleje , ipylus pieno (150ml. )
Juo aptepame viena puse morenginio laksto , dedame i saldytuva , kai sustings aptepame kita puse , dedame vel i saldytuva ,
Tada aptepkite viana morengo laksta ( ar apskritima ) jau paruostu kremu
Dekite ant jo biskvita ( galite ji nestipriai sudrekinti , kuo megstate ) , vel tepkite krema
Dekite antra morengo laksta ir ji aptepkite .
Visa torta aptepkite kremu , padekite saltai , kad sustingtu ,
Puoskite pagal savo nora , as puosiau beze ( galima tuo paciu kremu ) .
Stai , galutinis rezultatas ,
Skanaus !!!!!!
" SALDUKAS " morenginis tortas
Morengui :
5 kiausiniu baltymai ( trynius pasilikite" gogaliui mogaliui ":lotuliukas: )
200 g. cukraus ( kristalinio ).
Baltimus labai gerai isplakite mikseriu , per tris kartus plakant , supilkite cukru ( pilti antra ir trecia karta tik tada , kai pries tai supiltas cukrus bus istirpias ) .
Ant kepimo popieriaus nusibreskite norimo dydzio apskritimus ( as kepiau per visa skarda ) kadangi buvo uzprasytas butent staciakampis , skarda 33 cm. ant 38 cm.
Sudekite baltimus ir dziovinkite , tol , kol jie bus visiskai sausi ir atsoks nuo popieriaus ( man dziuvo 6 val . ) .
Taip atrodo isdziuves morengo lakstas ( storis 2,5 cm. ) , ji padalinau pusiau i dvi dalis ,
Biskvitui :
3 kiausiniai ,
3 dideli saukstai cukraus ,
3 dideli saukstai miltu .
Morengu aptepimui :
150 - 200 g. Karunos sokolado ( as naudoju juodaji ) .
Biskvitui baltimus atskirkite nuo tryniu , rtynius , mediniu saukstu ( galite ir plasmasiniu ) issukite iki purumo su cukrumi , baltimus isplakite iki standziu putu , ant baltymu supilkite trynius ir isijokite miltus , labai atsargiai , letai , viska ismaisykite , sukreskite i forma ( 28 cm. ) istiesta kepimo popieriumi , ir kepkite 180 C temperaturoje , tol , kol pagaliukas bus sausas ( apie 30 min. ) gali prireikti ir daugiau laiko .
Iskepusi is karto isimkite is orkaites , kai atves , is formos .Butu gerai , kad kepant neatidarynetumete orkaites dureliu !!!
Kremui :
1 indelis RUDUDU ( mazas 450 g. )
200 g. gero ( 82% ) sviesto ( su liesesniu nebandziau ),
200 - 250 ml. laaaaabai stiprios kavos ( pupeliu ) nuoviro ,
kiek norite riesutu ( as dejau graikiskus , beveik pilna stikline , jie buvo susmulkinti , tarkuoti burokine tarka ) .
Plakite kambario temperaturos sviesta iki purumo .
I isplakta sviesta per tris kartus vis plakant , sudedamas RUDUDU ,( taip pat kambario temperaturos )
Iplakame per tris kartus atsaluse kava
Cia , jau galutinai isplaktas kremas ,
Sokolada lydome karsto ( ne verdancio !!!) vandens voneleje , ipylus pieno (150ml. )
Juo aptepame viena puse morenginio laksto , dedame i saldytuva , kai sustings aptepame kita puse , dedame vel i saldytuva ,
Tada aptepkite viana morengo laksta ( ar apskritima ) jau paruostu kremu
Dekite ant jo biskvita ( galite ji nestipriai sudrekinti , kuo megstate ) , vel tepkite krema
Dekite antra morengo laksta ir ji aptepkite .
Visa torta aptepkite kremu , padekite saltai , kad sustingtu ,
Puoskite pagal savo nora , as puosiau beze ( galima tuo paciu kremu ) .
Stai , galutinis rezultatas ,
Skanaus !!!!!!
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 26, 03:14)
Skanaus !!!!!!
Pamačiau ir stalčius atsidarė.... O jau kiek darbelio papuošt šitaip gražiai...
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 26, 03:14)
Na , jus merginos miegokite , o as jums papasakosiu , kaip padaryti morengini tortuka
" SALDUKAS " morenginis tortas
" SALDUKAS " morenginis tortas
skaiciau skaiciau ir jei gerai supratau, tai ten tik vienas sluoksnis biskvito, ar ne? Labai jau noreciua pamatyti prapjauta