QUOTE(Egzo @ 2008 12 23, 10:41)
pirmas blynas. Kalediniai meduoliai
2 tryniai
1 kiaušinis
100 g cukraus
100 g grietinės
100 g sviesto
80 g medaus
500 g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
0,5 šaukštelio prieskonių mišinio
Puošimui: 50 g šokolado
1 baltymas
1 stiklinė cukraus pudros
truputis aronijos sulčių (suteikti glajui spalvą)
Kiaušinį ir trynius išsukame su cukrumi. Į juos sudedame pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Supilame grietinę ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Užminkytą tešlą 2-3 val. laikome šaldytuve.
Iškočiojame 7 mm storio tešlos lakštą. Iš jo išpjauname norimos formos meduolius.
Kepame vidutinio karštumo orkaitėje, kol paruduoja.
Ruošdami glajų, kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų. Nuolat plakdami po šaukštelį suberiame cukraus pudrą.
2 tryniai
1 kiaušinis
100 g cukraus
100 g grietinės
100 g sviesto
80 g medaus
500 g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
0,5 šaukštelio prieskonių mišinio
Puošimui: 50 g šokolado
1 baltymas
1 stiklinė cukraus pudros
truputis aronijos sulčių (suteikti glajui spalvą)
Kiaušinį ir trynius išsukame su cukrumi. Į juos sudedame pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Supilame grietinę ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Užminkytą tešlą 2-3 val. laikome šaldytuve.
Iškočiojame 7 mm storio tešlos lakštą. Iš jo išpjauname norimos formos meduolius.
Kepame vidutinio karštumo orkaitėje, kol paruduoja.
Ruošdami glajų, kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų. Nuolat plakdami po šaukštelį suberiame cukraus pudrą.
O koks prieskoniu misinys?nes as ieskojau jau ne vienoj parduotuvej ir tokio dalyko kaip meduoliu prieskoniu nera..