srove:
http://www.supermama...;#entry22028157
vietoj tirstiklio dejau krakmolo.
o is keksines man irgi viskas sunkiai issiima.
o is keksines man irgi viskas sunkiai issiima.
rozmarinas saunuole...
srove miltu nereikia ir tiesa, cia vokiskas "Baumkuchen".
Kikaxx is formos man ir sunkokai issiima, bet isbandziau ir silta ir atvesusi imti, tai 10- 15 minuciu pravesusi geriausia krapsytyti lauk
srove miltu nereikia ir tiesa, cia vokiskas "Baumkuchen".
Kikaxx is formos man ir sunkokai issiima, bet isbandziau ir silta ir atvesusi imti, tai 10- 15 minuciu pravesusi geriausia krapsytyti lauk
Aciu mergaites uz patarimus, niu tai as ji iskrapsciau is tos formos. Mano rezultatas toks: man jis gavosi labai plonas truputi per saldus sakyciau kita karteli desiu maziau cukraus ir jauciu per mazai visus sluoksnius pakepinau nes gavosi biski puszalis, ir nebuvo tokiu grzaiu sluoksniuku bet siaip tai visiems vistiek labai patiko, jau vakar jo neliko tai reziume kepsiu dar , tik daugiau pakepsiu visus kiekviena sluoksniuka
QUOTE(Melody:) @ 2008 12 21, 12:59)
labas rytas darbstuoleles kepejeles,neseniai atradau sita temele(geriau buciau neradusi ,nes cia tiek groziu kenkianciu figurai )taigi,uzsimaniau iskepti Kaledoms tortuka Juodaji miska,iskilo klausimuku keleta-1.ar biskvita kepant,nereikia atskirai kiausiniu baltymu isplakti nuo tryniu atskyrus,nes recepte nenurodyta,bet kazkaip pamenu biskvitus kepant,dazniausiai tai reikia daryti
2.kaip padaryti ant torto sokoladone glazura,tortu puosybos temukej nerandu(arba apakus esu nuo jusu kuriamu groziu)ar tik sokolada tirpinti ,be jokiu priedu?kada ji uzlieti ant tortuko,praaususi?o jis neprades stingti anksciau laiko,t.y. dar nepraauses?kokiu sluoksniu pilti ir kaip padaryti ,kad butu lygus pavirsius?
3.Ar tuos du biskvitus ir tesla maisyti atskirai,t.y. susimaisom viena biskvita,iskepam,po to susimaisom antra,ar galima is dvigubos normos susimaisyti ir po to padalinus i 2 lygias dalis atskirai iskepti?
na tai tiek,neesu visai zalia tortu kepimuose,esu kepusi Menulio torta is Sonatinos r.,Napoleona,medaus tradicini,bet va ,puosyboj esu ,,zalia,,nes viska puosdavau arba trupinukais,arba vaisiais,na ,taip paprastai,namudiniskai-ukiskai,bet nevelu pradeti mokytis,ypac,kai radau pas jus tiek patarimu,aciu visoms idejusioms tiek pastangu
2.kaip padaryti ant torto sokoladone glazura,tortu puosybos temukej nerandu(arba apakus esu nuo jusu kuriamu groziu)ar tik sokolada tirpinti ,be jokiu priedu?kada ji uzlieti ant tortuko,praaususi?o jis neprades stingti anksciau laiko,t.y. dar nepraauses?kokiu sluoksniu pilti ir kaip padaryti ,kad butu lygus pavirsius?
3.Ar tuos du biskvitus ir tesla maisyti atskirai,t.y. susimaisom viena biskvita,iskepam,po to susimaisom antra,ar galima is dvigubos normos susimaisyti ir po to padalinus i 2 lygias dalis atskirai iskepti?
na tai tiek,neesu visai zalia tortu kepimuose,esu kepusi Menulio torta is Sonatinos r.,Napoleona,medaus tradicini,bet va ,puosyboj esu ,,zalia,,nes viska puosdavau arba trupinukais,arba vaisiais,na ,taip paprastai,namudiniskai-ukiskai,bet nevelu pradeti mokytis,ypac,kai radau pas jus tiek patarimu,aciu visoms idejusioms tiek pastangu
sis tortukas mano megstamiausias, kaip tik dabar ji tepu, taigi pabandysiu atsakyt kaip as darau:
1 kiausini plaku neatskyrusi baltymo nuo trynio, visada gaunasi puikiai
2 sokoladine grazura darau taip: sokolado plytele istirpinu ant garu ir i ji ipilu keleta saukstu pieno bei dedu sauksteli medaus, tada ji man labai blizga ir nebuna kieta, taip pat tik be medaus darau vidutini sokolado sluoksni, kitaip ji sunkiai perpjaut einasi
3 biskvitus kepu du atskirai ir tesla jiems maisaus atskirai, man taip lengviau
o va su papuosimu ir man sunkiai sekas, tuoj baigsiu savaji imesiu pasirodyt koks gausis
man irgi gavosi plonas, nes jis visiskai nekyla. todėl darysiu iš dvigubos normos.
o sluoksniukus kepiau kol paruduodavo. nu po perkūnais, ir darbe nėra mano laido (
o sluoksniukus kepiau kol paruduodavo. nu po perkūnais, ir darbe nėra mano laido (
QUOTE(rozmarinas @ 2008 12 21, 22:47)
o kur perkat marcipanine mase?
QUOTE(neramuole @ 2008 12 22, 10:27)
sis tortukas mano megstamiausias, kaip tik dabar ji tepu, taigi pabandysiu atsakyt kaip as darau:
aciukas tepk tepk ir parodyk,gal as kokiu ideju pasisemsiu
maximoj.
QUOTE(Melody:) @ 2008 12 22, 12:24)
o kur perkat marcipanine mase?
aciukas tepk tepk ir parodyk,gal as kokiu ideju pasisemsiu
aciukas tepk tepk ir parodyk,gal as kokiu ideju pasisemsiu
tortukas tortu temoi
biški atsiprašau, kad ne į temą , bet ką galėčiau padaryt iš 3 trynių jie liko nuo glajaus paprasčiausia turbūt išmest
QUOTE(Melody:) @ 2008 12 22, 11:24)
o kur perkat marcipanine mase?
aciukas tepk tepk ir parodyk,gal as kokiu ideju pasisemsiu
aciukas tepk tepk ir parodyk,gal as kokiu ideju pasisemsiu
as pirkau kaune pramones pr. maximoj, ji padeta buvo kur sokoladinis kremas tas buna padetas, saldaiiniu skyriui tokia nedidele dezute