grietineles standikli perku maksimoi,padeta buna kur zele,tortu papuosimai,melynas mazas pakelis,kainuoja apie80 cnt.
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 12 21, 12:02)
grietineles standikli perku maksimoi,padeta buna kur zele,tortu papuosimai,melynas mazas pakelis,kainuoja apie80 cnt.
AČIŪ
labas rytas darbstuoleles kepejeles,neseniai atradau sita temele(geriau buciau neradusi ,nes cia tiek groziu kenkianciu figurai )taigi,uzsimaniau iskepti Kaledoms tortuka Juodaji miska,iskilo klausimuku keleta-1.ar biskvita kepant,nereikia atskirai kiausiniu baltymu isplakti nuo tryniu atskyrus,nes recepte nenurodyta,bet kazkaip pamenu biskvitus kepant,dazniausiai tai reikia daryti
2.kaip padaryti ant torto sokoladone glazura,tortu puosybos temukej nerandu(arba apakus esu nuo jusu kuriamu groziu)ar tik sokolada tirpinti ,be jokiu priedu?kada ji uzlieti ant tortuko,praaususi?o jis neprades stingti anksciau laiko,t.y. dar nepraauses?kokiu sluoksniu pilti ir kaip padaryti ,kad butu lygus pavirsius?
3.Ar tuos du biskvitus ir tesla maisyti atskirai,t.y. susimaisom viena biskvita,iskepam,po to susimaisom antra,ar galima is dvigubos normos susimaisyti ir po to padalinus i 2 lygias dalis atskirai iskepti?
na tai tiek,neesu visai zalia tortu kepimuose,esu kepusi Menulio torta is Sonatinos r.,Napoleona,medaus tradicini,bet va ,puosyboj esu ,,zalia,,nes viska puosdavau arba trupinukais,arba vaisiais,na ,taip paprastai,namudiniskai-ukiskai,bet nevelu pradeti mokytis,ypac,kai radau pas jus tiek patarimu,aciu visoms idejusioms tiek pastangu
2.kaip padaryti ant torto sokoladone glazura,tortu puosybos temukej nerandu(arba apakus esu nuo jusu kuriamu groziu)ar tik sokolada tirpinti ,be jokiu priedu?kada ji uzlieti ant tortuko,praaususi?o jis neprades stingti anksciau laiko,t.y. dar nepraauses?kokiu sluoksniu pilti ir kaip padaryti ,kad butu lygus pavirsius?
3.Ar tuos du biskvitus ir tesla maisyti atskirai,t.y. susimaisom viena biskvita,iskepam,po to susimaisom antra,ar galima is dvigubos normos susimaisyti ir po to padalinus i 2 lygias dalis atskirai iskepti?
na tai tiek,neesu visai zalia tortu kepimuose,esu kepusi Menulio torta is Sonatinos r.,Napoleona,medaus tradicini,bet va ,puosyboj esu ,,zalia,,nes viska puosdavau arba trupinukais,arba vaisiais,na ,taip paprastai,namudiniskai-ukiskai,bet nevelu pradeti mokytis,ypac,kai radau pas jus tiek patarimu,aciu visoms idejusioms tiek pastangu
QUOTE(Muske @ 2008 12 20, 17:51)
Kaip jis atrodo? Sventem planuoju si desertuka Labai jau jis ir puosniai ir skaniai atrodo
Dėžutė atrodo taip:
QUOTE(Auges @ 2008 12 21, 14:50)
Dėžutė atrodo taip:
aciu
QUOTE(Srove @ 2008 12 20, 20:21)
Riesutinis pyragiukas
125gr.margarino
4 kiausiniai
druskos ant saukstelio galo
200gr.cukraus
200gr.smulkiai sumaltu riesutu(turi buti beveik kaip miltai)
50 gr.stambiai pakapotu riesutu
120gr.miltu
puse pakelio kepimo milteliu
juodo sokolado 150gr.
margarina, trynius, cukru mediniu saukstu sukti iki purumo, imaisyti smulkius ir stambius riesutus.Miltus sumaisyti su kepimo milteliais sudeti imase, sulauzyti smulkiai sokolada ir ji sudeti.Baltymus isplakti iki standumo ir atsargiai sumaisyti su mase, sudeti i forma ir kepti 50 min. 180temp.Kai padariau mase, galvojau kad gausis nesamone, bet isejo skanus sokoladiskai riesutinis, nesausas pyragiukas.Labai greit pasidaro.
125gr.margarino
4 kiausiniai
druskos ant saukstelio galo
200gr.cukraus
200gr.smulkiai sumaltu riesutu(turi buti beveik kaip miltai)
50 gr.stambiai pakapotu riesutu
120gr.miltu
puse pakelio kepimo milteliu
juodo sokolado 150gr.
margarina, trynius, cukru mediniu saukstu sukti iki purumo, imaisyti smulkius ir stambius riesutus.Miltus sumaisyti su kepimo milteliais sudeti imase, sulauzyti smulkiai sokolada ir ji sudeti.Baltymus isplakti iki standumo ir atsargiai sumaisyti su mase, sudeti i forma ir kepti 50 min. 180temp.Kai padariau mase, galvojau kad gausis nesamone, bet isejo skanus sokoladiskai riesutinis, nesausas pyragiukas.Labai greit pasidaro.
As kaip riesutu megeja atsipjaunu gabaliuka
QUOTE(Melody:) @ 2008 12 21, 12:59)
1.ar biskvita kepant,nereikia atskirai kiausiniu baltymu isplakti nuo tryniu atskyrus,nes recepte nenurodyta,bet kazkaip pamenu biskvitus kepant,dazniausiai tai reikia daryti
2.kaip padaryti ant torto sokoladone glazura,tortu puosybos temukej nerandu(arba apakus esu nuo jusu kuriamu groziu)ar tik sokolada tirpinti ,be jokiu priedu?kada ji uzlieti ant tortuko,praaususi?o jis neprades stingti anksciau laiko,t.y. dar nepraauses?kokiu sluoksniu pilti ir kaip padaryti ,kad butu lygus pavirsius?
3.Ar tuos du biskvitus ir tesla maisyti atskirai,t.y. susimaisom viena biskvita,iskepam,po to susimaisom antra,ar galima is dvigubos normos susimaisyti ir po to padalinus i 2 lygias dalis atskirai iskepti?
na tai tiek,neesu visai zalia tortu kepimuose,esu kepusi Menulio torta is Sonatinos r.,Napoleona,medaus tradicini,bet va ,puosyboj esu ,,zalia,,nes viska puosdavau arba trupinukais,arba vaisiais,na ,taip paprastai,namudiniskai-ukiskai,bet nevelu pradeti mokytis,ypac,kai radau pas jus tiek patarimu,aciu visoms idejusioms tiek pastangu
2.kaip padaryti ant torto sokoladone glazura,tortu puosybos temukej nerandu(arba apakus esu nuo jusu kuriamu groziu)ar tik sokolada tirpinti ,be jokiu priedu?kada ji uzlieti ant tortuko,praaususi?o jis neprades stingti anksciau laiko,t.y. dar nepraauses?kokiu sluoksniu pilti ir kaip padaryti ,kad butu lygus pavirsius?
3.Ar tuos du biskvitus ir tesla maisyti atskirai,t.y. susimaisom viena biskvita,iskepam,po to susimaisom antra,ar galima is dvigubos normos susimaisyti ir po to padalinus i 2 lygias dalis atskirai iskepti?
na tai tiek,neesu visai zalia tortu kepimuose,esu kepusi Menulio torta is Sonatinos r.,Napoleona,medaus tradicini,bet va ,puosyboj esu ,,zalia,,nes viska puosdavau arba trupinukais,arba vaisiais,na ,taip paprastai,namudiniskai-ukiskai,bet nevelu pradeti mokytis,ypac,kai radau pas jus tiek patarimu,aciu visoms idejusioms tiek pastangu
Tikrai niekada ne vėlu
1. plak kartu; yra labai daug biskvitų gamybos būdų, ir šitame reikia plakti būtent kartu.
2. Mišelės receptų temoje prie bazinių receptų yra labai geros glazūros receptas - ji minkšta, ir pasidengia, jei reikia, plonai.. labai gera.
3. geriau maišyk atskirai. pastovėjusi biskvito tešla "išsileidžia", sukrenta - nes iš esmės plakant kiaušinius į juos įplakama daug oro, o jis išsileidžia.. tiesa, esu kepusi ir abu kartu užsimaišiusi, bet iš šviežiai užmaišyto biskvito rezultatai daug geresni.
Sėkmės. gardų tortą išsirinkai
QUOTE(sigitawhatever @ 2008 12 21, 18:12)
As kaip riesutu megeja atsipjaunu gabaliuka
Prasom siandien dar skanesnis
raguolis susilaukė tarptautinės sėkmės (gaila niekaip nerandu fotiko laido ir negaliu įkelt, bet gal pavyks rytoj tai padaryt) taigi kepsiu jį dvigubą kalėdoms.
kepu ir as raguoli, ziuresiu kas gausis
tik man keista, kad nereikai miltu
Papildyta:
o kaip man ji reikes isimti is keksines formos
tik man keista, kad nereikai miltu
Papildyta:
o kaip man ji reikes isimti is keksines formos
QUOTE(Kikaxx @ 2008 12 21, 19:56)
kepu ir as raguoli, ziuresiu kas gausis
tik man keista, kad nereikai miltu
Papildyta:
o kaip man ji reikes isimti is keksines formos
tik man keista, kad nereikai miltu
Papildyta:
o kaip man ji reikes isimti is keksines formos
O i koki raguoli cia miltu nereikia Kaip idomu?
Cia i ta kur panasus, kaip bankuchenas?Ir ka dejai vietoj to tirstiklio?
QUOTE(pragiedruliai @ 2008 12 21, 17:48)
aciu tau ryt ryte kepsiu biskvitus