Obuolių pyragas V
5 kiaušiniai,
6 šaukštai cukraus,
5 šaukštai miltų,
3 didesni obuoliai,
gabalėlis sviesto,
šiek tiek džiūvėsėlių.
Cukrų su kiaušiniais išplakti, tada sijojant įmaišyti miltus. Skardą patepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Į skardą dėti griežinėliais supjaustytus obuolius, tada pilti tešlą. Kepti, kol šiek tiek paruduos. Tikrai labai skanu!
Obuolių pyragasVI
4 obuoliai,
5 kiaušiniai,
pakelis vanilinio cukraus,
stiklinė miltų,
stiklinė cukraus,
sviesto skardai ištepti.
Skardą ištepti sviestu ir į ją pripjaustyti obuolių(be odos). Į indą įmušti kiaušinius ir sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tada pilti miltus ir gerai išmaišyti. Masę užpilti ant obuolių. Kepti 30-40 min.
SKANAUS
4 obuoliai,
5 kiaušiniai,
pakelis vanilinio cukraus,
stiklinė miltų,
stiklinė cukraus,
sviesto skardai ištepti.
Skardą ištepti sviestu ir į ją pripjaustyti obuolių(be odos). Į indą įmušti kiaušinius ir sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tada pilti miltus ir gerai išmaišyti. Masę užpilti ant obuolių. Kepti 30-40 min.
SKANAUS
PAPRASTAS OBUOLIŲ PYRAGAS
2 šaukštai margarino,
2/3 stiklinės cukraus,
1 ir 2/3 stiklinės miltų,
8-10 vidutinio dydžio obuoliai,
2 kiaušiniai,
1 arb.šaukšt.kepimo miltelių,
1/4 citrinos su žievele,
žiubsnelis vanilinio cukraus,
džiuvėsėlių skardai pabarstyti.
Obuolius nulupame ir supjaustome gabaliukais. Citriną su žievele supjaustome smulkiai ir sumaišome su obuoliais. Ištirpiname margariną ir supilame į kitame inde išmaišytą cukrų su kiaušiniais. Tada suberiame miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelus. Gerai išmaišome ir suberiame obuolius. ( Obuoliai masės pagrindas ). Pabarstome skardą džiuvėsėliais ir šaukštu tolygiai dedame paruoštą masę. Kepti įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 35 - 40 minučių. Išjungus orkaitę pyragą dar palikti 5 - 10 minučių.
Skanaus.
2 šaukštai margarino,
2/3 stiklinės cukraus,
1 ir 2/3 stiklinės miltų,
8-10 vidutinio dydžio obuoliai,
2 kiaušiniai,
1 arb.šaukšt.kepimo miltelių,
1/4 citrinos su žievele,
žiubsnelis vanilinio cukraus,
džiuvėsėlių skardai pabarstyti.
Obuolius nulupame ir supjaustome gabaliukais. Citriną su žievele supjaustome smulkiai ir sumaišome su obuoliais. Ištirpiname margariną ir supilame į kitame inde išmaišytą cukrų su kiaušiniais. Tada suberiame miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelus. Gerai išmaišome ir suberiame obuolius. ( Obuoliai masės pagrindas ). Pabarstome skardą džiuvėsėliais ir šaukštu tolygiai dedame paruoštą masę. Kepti įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 35 - 40 minučių. Išjungus orkaitę pyragą dar palikti 5 - 10 minučių.
Skanaus.
Obuolių pyragas apglaistytas šokoladu
4 kiaušiniai,
10 šaukštų cukraus,
2 stikl. pieno,
150 g margarino,
apie 2 stikl. miltų,
2 a.šaukš. kepimo miltelių,
1 a.šaukš. vanilinio cukraus,
1 plytelė šokolado.
Išplakti kiaušinius, suberti cukrų, įpilti ištirbdytą margariną, suplakti. Įpilti 1 stkl. pieno, miltus, vanilinį cukrų, kep. miltelius, išmaišyti. Pagamintą tešlą supilti į formą ir kepti orkaitėje 150 laipsnių temp. apie 40 min.
Kitame puode išlydyti šokoladą su pienu, iškepus pyragui, apipilti jį šokoladu.
4 kiaušiniai,
10 šaukštų cukraus,
2 stikl. pieno,
150 g margarino,
apie 2 stikl. miltų,
2 a.šaukš. kepimo miltelių,
1 a.šaukš. vanilinio cukraus,
1 plytelė šokolado.
Išplakti kiaušinius, suberti cukrų, įpilti ištirbdytą margariną, suplakti. Įpilti 1 stkl. pieno, miltus, vanilinį cukrų, kep. miltelius, išmaišyti. Pagamintą tešlą supilti į formą ir kepti orkaitėje 150 laipsnių temp. apie 40 min.
Kitame puode išlydyti šokoladą su pienu, iškepus pyragui, apipilti jį šokoladu.
OBUOLIŲ PLOKŠTAINIS
250 g margarino,
50 g sviesto,
6 kiaušiniai,
200 g grietinės,
100 g cukraus,
400 g miltų,
1 šaukštelis sodos,
600 g obuolių,
vanilinio cukraus,
citrinos žievelės.
Išsukti riebalus iki purios masės, supilti grietinę. Kiaušinius su cukrumi išplakti, kaitinant iki 40° C temp. vandens vonelėje. Persijoti miltus, sumaišyti su soda, suberti į tešlą. Išsukti, sukrėsti į paruoštą formą.Kepti 10 -12 min, 170- 180 C temp. Apkepusį plokštainį atsargiai ištraukti, ant viršaus prismaigstyti obuolių skiltelių.Kepti dar 30 - 40 min, 180 - 200° C temp. orkaitėje.
250 g margarino,
50 g sviesto,
6 kiaušiniai,
200 g grietinės,
100 g cukraus,
400 g miltų,
1 šaukštelis sodos,
600 g obuolių,
vanilinio cukraus,
citrinos žievelės.
Išsukti riebalus iki purios masės, supilti grietinę. Kiaušinius su cukrumi išplakti, kaitinant iki 40° C temp. vandens vonelėje. Persijoti miltus, sumaišyti su soda, suberti į tešlą. Išsukti, sukrėsti į paruoštą formą.Kepti 10 -12 min, 170- 180 C temp. Apkepusį plokštainį atsargiai ištraukti, ant viršaus prismaigstyti obuolių skiltelių.Kepti dar 30 - 40 min, 180 - 200° C temp. orkaitėje.
OBUOLINIS KEKSAS
1 batonas
400 g obuolių
500 ml pieno
2 kiaušiniai
100 g cukraus
40 g sviesto
cinamono
kvietinių džiūvėsių
Batono minkštimą ir nuluptus obuolius supjaustyti riekelėmis, pabarstyti cukrumi su cinamonu ir sluoksniais sudėti į formą, išteptą sviestu ir pabarstytą džiūvėsėliais. Kiekvieną sluoksnį užpilti pieno ir kiaušinių plakiniu ir iškepti orkaitėje.
1 batonas
400 g obuolių
500 ml pieno
2 kiaušiniai
100 g cukraus
40 g sviesto
cinamono
kvietinių džiūvėsių
Batono minkštimą ir nuluptus obuolius supjaustyti riekelėmis, pabarstyti cukrumi su cinamonu ir sluoksniais sudėti į formą, išteptą sviestu ir pabarstytą džiūvėsėliais. Kiekvieną sluoksnį užpilti pieno ir kiaušinių plakiniu ir iškepti orkaitėje.
Obuoliu pyragas
1 stiklinė cukraus,
4-5 kiaušiniai (geriausiai naminiai dėl geltonumo),
1 stiklinė miltų,
2-3 vidutinio dydžio obuoliai,
80 g margarino,
saujalė trupinių.
Į dubenėlį įmušame kiaušinius ir supilame stiklinę cukraus, plakame (mixeriu geriausiai) viska kol ištirps cukrus. Dapilame stiklinę miltų ir plakame kol gausime tešlą, kuria dar galime pagardint žiupsneliu aguonu sėklu. Obuolius nulupame, supjaustome kubeliais ir išdeliojame keptuvės dugne, kuris turi but apibarstytas trupiniais ir išdeliota apie 50-80g margarino. Supilame tešlą ir kepame orkaiteje apie 20-30 minučių iki auksinio pageltimo apie 200 laipsniu temperaturoj.
skanaus!
1 stiklinė cukraus,
4-5 kiaušiniai (geriausiai naminiai dėl geltonumo),
1 stiklinė miltų,
2-3 vidutinio dydžio obuoliai,
80 g margarino,
saujalė trupinių.
Į dubenėlį įmušame kiaušinius ir supilame stiklinę cukraus, plakame (mixeriu geriausiai) viska kol ištirps cukrus. Dapilame stiklinę miltų ir plakame kol gausime tešlą, kuria dar galime pagardint žiupsneliu aguonu sėklu. Obuolius nulupame, supjaustome kubeliais ir išdeliojame keptuvės dugne, kuris turi but apibarstytas trupiniais ir išdeliota apie 50-80g margarino. Supilame tešlą ir kepame orkaiteje apie 20-30 minučių iki auksinio pageltimo apie 200 laipsniu temperaturoj.
skanaus!
Gal pasakysite kaip kepti skareles?
Na, tokius sausainiukus kaip IKI būna "Švilpikai".
Na, tokius sausainiukus kaip IKI būna "Švilpikai".
QUOTE(mergaiciuke30 @ 2005 11 22, 20:31)
Obuolių pyragas apglaistytas šokoladu
4 kiaušiniai,
10 šaukštų cukraus,
2 stikl. pieno,
150 g margarino,
apie 2 stikl. miltų,
2 a.šaukš. kepimo miltelių,
1 a.šaukš. vanilinio cukraus,
1 plytelė šokolado.
Išplakti kiaušinius, suberti cukrų, įpilti ištirbdytą margariną, suplakti. Įpilti 1 stkl. pieno, miltus, vanilinį cukrų, kep. miltelius, išmaišyti. Pagamintą tešlą supilti į formą ir kepti orkaitėje 150 laipsnių temp. apie 40 min.
Kitame puode išlydyti šokoladą su pienu, iškepus pyragui, apipilti jį šokoladu.
4 kiaušiniai,
10 šaukštų cukraus,
2 stikl. pieno,
150 g margarino,
apie 2 stikl. miltų,
2 a.šaukš. kepimo miltelių,
1 a.šaukš. vanilinio cukraus,
1 plytelė šokolado.
Išplakti kiaušinius, suberti cukrų, įpilti ištirbdytą margariną, suplakti. Įpilti 1 stkl. pieno, miltus, vanilinį cukrų, kep. miltelius, išmaišyti. Pagamintą tešlą supilti į formą ir kepti orkaitėje 150 laipsnių temp. apie 40 min.
Kitame puode išlydyti šokoladą su pienu, iškepus pyragui, apipilti jį šokoladu.
O kur obuoliai?