O aš kepu tokį obuolių pyragą:
2 kiaušiniai
2 šaukštai cukraus
200 g sviesto
2 stiklinės pieno/rūgpienio/grietinės
miltų
žiupsnelis druskos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Kiaušinius išmaišyti su cukrumi, supilti ištirpdytą sviestą, supilti du trečdalius pieno/rūgpienio/grietinės. Miltų dėti tiek kad tešla būtų skystos greitinės pavidalo, kadangi vėliau pilu likusį trečdalį pieno/grietinės/rūgpienio tai reikia turėt omenyje, kad jinai paskystės šiek tiek. Dedu žiupsnelį druskos
Likusį trečdalį pieno/rūgpienio/grietinės išmaišau su 1,5 šaukštelio kepimo miltelių, masė pakyla, supilu į tešlą. Jei būna taip kad įdedu per daug miltų ir matau kad tešla per tiršta tai kepimo miltelius maišau su pienu nors prieš tai pvz dėjau grietinę ir atvirkščiai jeigu matau kad per skysta tai kepimo miltelius maišau su grietine, žodžiu kaip sakant pagal situaciją sukuosi iš padėties
Skardą patepu aliejumi, supilu tešlą, ant viršaus dedu nuluptus pusmėnuliukais (skiltelėmis) supjaustytus obuolius išpjautais sėklalizdžiais, apibarstau cukrum sumaišytu su cinamonu ir į orkaitę.