Įkraunama...
Įkraunama...

Obuoliukai

QUOTE(New @ 2009 09 27, 19:38)
Tikrai, pyragas SUPER skanus gavosi, tik kitą kartą obuolius susmeigčiau į tešlą, nes sudėjus ant dugno jie gerokai patęžta. Ir darysu iš dvigubos porcijos tešlos. Rekomenduoju, kas nebandėte - būtinai pabandykite  4u.gif



O Tau obuoliai neiškyla kepimo metu? Keista tada, nes man jie kuo gražiausiai iškyla, kad ir kiek ant dugno dedu, kad ir kokios konsistencijos (dažniausiai pradedančius gesti išpjaustau, tai jie minkštesni) jie būtų. O ir prikraunu ant dugno jų tikrai nemažai. Iš pradžių atrodydavo, kad tešlos neužteks, bet kai iškepdavo viskas gerai būdavo (mano kepimo indas tikrai nemažas). O kaip gavosi iš dvigubos? Aš kai kepiau kažkuo nepatiko, tik nepamenu kuo g.gif

P.S. Džiaugiuosi, kad patinka pyragas. Skanaus wink.gif
LT saulele, atrodo kaip iš receptų knygos. Super thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Mistika*: 28 rugsėjo 2009 - 10:06
QUOTE(*ultraviolet* @ 2009 09 27, 14:39)
Sveikutes mergaites 4u.gif
O gal kasnors kanors darot su dziovintais obuoliais ax.gif

p.s Mistikos pyragas ir pas mus seimoje pasidare pyragu nr.1  thumbup.gif  wub.gif



Aš irgi turiu džiovintų. Man pasakojo, kad nepaprastai skanu juos išmirkyti, apibarstyti cinamonu ir virtinukus su jais gamint. Pati nebandžiau dar, vis neprisiruošiu doh.gif Bet būtinai išbandysiu
Atsakyti
ir mes prisidedam prie šio pyrago gerbejų. ačiū už receptuką thumbup.gif
Atsakyti
Taip pat ne kart kepiau pagal mistikos receptą, labai skanus pyragas, visi sužavėti bigsmile.gif
Šį svaitgalį ir kepiau obuolių pyragą ir receptas paprastas, siūlau išbandyti. Radau internete biški pakoregavau, surašysiu tikslius kiekius:

Obuoliai (apie 7 vnt., man kuo daugiau tuo skaniau)
Sviestas - 200gr.
Kiaušiniai - 2vnt.
Cukrus - 200gr. (galima mažiau kas nemėgsta saldžiai)
Miltai - 300gr.
Vanilinio cukraus - 2 arb. šaukšt.
Kepimo milteliai - 2 arb. šaukšt.

Sviestą išlydome, i karštą pilame cukrų ir vanilinį cukrų, išsukame. Tuomet mušame 2 kiaušinius, vėl išsukame. Į karštą masę pilame miltus su kepimo milteliais ir viską maišome. Tešla labai lengvai išsimaišo, nereikia nei mikserio pagalbos. Tešla gaunasi tokia tąsi... Tuomet stambiai supjaustytus obuolius įmaišome į tešlą (maišyti gan sunku, nes kaip minėjau tešla neskysta). Tuomet visą masę dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą (kepiau apvalioje 26 cm tortinėje skardoje), šauname į įkaitintą orkaitę 180C ir kepame apie 1 val, gal šiek tiek daugiau, tiesiog su pagaliuku patikrinti ar iškepė. Iškepusi pabarstome cinamonu ir cukraus pudra.

P.S. Pyragas gaunasi labai minkštas ir purus. Pati tešla labai skani, manau visokių priedų galima į ją pridėti ir razinų ir kokoso drožlių, kas patinka.

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
[quote=Asese,2009 09 27, 14:29]
Iškepiau ir aš Mistikos pyragą jau antrą kartą: labai labai skanu 4u.gif Pirmąkart kepiau orkaitėje, o šiandien orkaitė užimta grybų džiovinimu smile.gif , tai iškepiau mikrobangėj (kepiau 8 su puse min 800 W)
Išėjo mažiau išvaizdus, bet vistiek skanus smile.gif

Tikrai išeina mikrobangėj? Aš tai neturiu orkaitės verysad.gif , bet kaip tik obuoliai nevalgomi stovi, gal reiks pabandyt...
Atsakyti
O mikrobanginėj tiesiog užtenka tų 8 minučių? Kokiam inde? Reik kažko specialaus? Na man irgi naujiena...
Atsakyti
QUOTE(*Mistika* @ 2009 09 28, 19:33)
O mikrobanginėj tiesiog užtenka tų 8 minučių? Kokiam inde? Reik kažko specialaus? Na man irgi naujiena...

Na va pabandžiau aš toj mikrobangėj... kažkur apie 10 min. kepiau paprastam inde... na valgyti galima biggrin.gif aišku manau orkaitėj tikrai žymiai skaniau, bet iš bėdos tai įmanoma ir mikrobangėj... tikrai pyragas liks suvalgytas visas...
Atsakyti

Matelyk2006 04 10, 18:2
1 stiklinė miltų MAXIMA
1 stiklinė manų kruopų
0,5 stiklinės cukraus MAXIMA
5-6 obuoliai
200g sviesto
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
truputėlis druska

miltus, manus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską gerai išmaišyti ir padalinti į dvi dalis. Vieną dalį supilti į formą, sudėti nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, užpilti likusius miltus ir ant viršaus sutarkuoti sviestą, tolygiai paskirstyti ant visų miltų (sviestą prieš tai palaikyti kameroje, kad būtų lengviau tarkuoti).
Kepti 200 laipsnių orkaitėje kol viršus gražiai paruduos
pjaustyti kai atvės

skanaus
Na vakar ir as isbandziau sita pyraga tikrai nuostabus thumbup.gif skonis,siandien vel noriu kepti bet noriu paklausti:kepsiu is dvigubos normos ir darysiu daugiau sluoksniu kad storesnis butu tai sviesto ant virsaus deti 2 pokelius? g.gif ir ar iskeps kaip bus storesnis?Gal kas kepe?
Atsakyti
Isiterpsiu ir as.Gal jau esate bandziusios,bet kas nebande,tai rekomenduoju.
Kepiau idarytus obuolius.Zodziu obuolius reikia isskobti,o idara dariau taip:
1:1 dejau liesios varskes ir saldzios varskes su razinom,varske pertryniau su cukrumi+vanilinis cukrus ir dar idejau i ta mase gabaliukais lauzytu paprastu sausainiu is pokeliu.Siaip nieko ipatingo,bet tie sausainiai labai dadejo skonio. thumbup.gif
Atsakyti
MISTIKOS receptuka ir as isbandziau thumbup.gif superinis pyragelis-didelis dekui mirksiukas.gif
Atsakyti
Visos taip išgyrė Mistikos pyragą, tad ir aš nusprendžiau jį išsikepti, na ir ką - liuks pyragėlis gavosi laugh.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ruutaa @ 2009 09 29, 16:57)
Matelyk2006 04 10, 18:2
1 stiklinė miltų MAXIMA
1 stiklinė manų kruopų
0,5 stiklinės cukraus MAXIMA
5-6 obuoliai
200g sviesto
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
truputėlis druska

miltus, manus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską gerai išmaišyti ir padalinti į dvi dalis. Vieną dalį supilti į formą, sudėti nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, užpilti likusius miltus ir ant viršaus sutarkuoti sviestą, tolygiai paskirstyti ant visų miltų (sviestą prieš tai palaikyti kameroje, kad būtų lengviau tarkuoti).
Kepti 200 laipsnių orkaitėje kol viršus gražiai paruduos
pjaustyti kai atvės

skanaus 
Na vakar ir as isbandziau sita pyraga tikrai nuostabus  thumbup.gif skonis,siandien vel noriu kepti bet noriu paklausti:kepsiu is dvigubos normos ir darysiu daugiau sluoksniu kad storesnis butu tai sviesto ant virsaus deti 2 pokelius? g.gif ir ar iskeps kaip bus storesnis?Gal kas kepe?



nu tikrai labai skanus pyragėlis, iškepiau šįvakar, pateikiau karštą su ledais rolleyes.gif niam niam thumbup.gif wub.gif gaila, kad jo jau nebėra verysad.gif
Atsakyti