Įkraunama...
Įkraunama...

Obuoliukai

siulau issikepti labai skanu obuoliu pyraga thumbup.gif

reikes :

250 gr sviesto
150 gr cukraus
3 kiausiniu
puse stiklines grietines
truputi sodos
250 gr miltu
cinamono, cukraus

minksta sviesta issukti su cukrumi, po to sudeti trynius, grietine su soda ir miltus, pabaigoje isplaktus baltymus. Tesla deti i kepimo forma ir islyginti, virsu graziai apdelioti nuluptu obuoliu skiltelemis, po to apibarstyti cinamonu ir cukrumi ir kepti apie 180 laipsniu temperaturoj, nu panasiai gal 40 min, iskepusi apibarstyti cukraus pudra.

laaaaaaaabai skanus pyragas thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
o as pasiūlyčiau karštų sumuštinių su obuoliais

reikia: batono, pusės pakelio sviesto, pakelį vanilinio cukraus, 8 obuolių, pusės stiklinės grietinės, 2 kiaušinių ir pusės stiklinės cukraus.

batoną riekeles aptepti sviestu. Kiaušinius sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir sukrumi. Obuolius nulupti ir sutatkuoti su stambia trintuve. Obuolių masę sumaišyti su kiaušinio mase ir aptepti riekeles. Sumuštinių viršų patepti grietine. Kepti 150-170 laipsnių otkaitėje apie 10 minučių ok.gif essen.gif

man labai skanu.. išbandykit thumbup.gif
Atsakyti
Mums dabar geriausias, greičiausias ir pigiausias obuolių pyragas:
4kiaušiniai,
1stiklinė cukraus,
1stiklinė miltų,
obuoliai (čia jau kiek norite tiek dėkite, aš dedu 5 didelius obuolius.
cinamonas, vanilinis cukrus.
Obuolių žievelę nulupti, supjaustyti ir apibarstyti cinamonu bei vaniliniu cukrumi. tešlai sudėti kiaušinius, cukrų, miltus, viską sumaišyti, užpilti ant obuolių ir kepti 180-200 laipsnių temperatūroje, o va laiko nepasakysiu
Atsakyti
QUOTE(Ladija @ 2003 08 21, 07:36)
Labas, mielos mamytes wink.gif
Parsiveziau didziule pintine alyviniu obuoliu ir dabar galvoju, ka apart obuoliu kepimo ir obuoliu pyrago dar galima pasigaminti??????????

pateikiu savo obuoliu pyrago recepta:
6 kiausiniai
1 stikline cukraus
1.5 stiklin. miltu
1 pokelis vanilinio cukraus
1 arb.saukstelis kepimo milteliu
12 valg. saukstu aliejaus
viska sumaisome...
supjaustau kokius5-8 obuolius( priklausomai nuo ju dydzio)
apibarstau juos cinamonu ir uzpilu paruosta mase ir kepu.
Dar musu seimynele labai megsta keptus obuolius idarytus varske , Su sauksteliu isskobiu obuolio kauliukus ir sudedu paruosta idara, jis gali buti varske su cinamonu, cukrumi, galima su razinomis, aguonomis, kaip kas megsta ir kepu, tik reik neperkepti, nes tuomet obuoliai isskysta.
SKANAUS smile.gif smile.gif smile.gif

issikepiau si pyragiuka thumbup.gif koks pasakiskai skanus gavos biggrin.gif aciu uz recepta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(multti @ 2009 09 17, 16:33)
Va šitai daiktelį reikės pabandyt  bigsmile.gif

Kai išbandysit, būtinai parašykit savo atsiliepimus... mirksiukas.gif Na įdomu, kas čia išeina, kai dedi krakmolą vietoj miltų... g.gif smile.gif
Atsakyti
Užsimaniau vakare pamėgint iškept obuolių pyragą, "įšokau" į šitą temą, perverčiau kelis paskutinius receptus, užkliuvo Mistikos bigsmile.gif , nes paprastas ir kaip tik stiklinis indas minimas, o aš skardos neturiu, tik indą smile.gif , 15 min. gamybos, tada kepimas ir malonus nustebimas, kad pirmakartei biggrin.gif gavosi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif, ačiū už receptą 4u.gif

QUOTE(*Mistika* @ 2008 10 26, 22:59)
Pasidalinsiu ir aš obuolių pyrago receptu. Labai greitas, paprastas. Gal nesikartos
REIKIA:
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Obuoliai

Kiaušinius išplakti su cukrum, supilti aliejų, vėl išplakti. Atskirai sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Viską sumaišyti kartu iki vientisos masės. Skardą itepti aliejum (aš kepu ne skardoj, o stikliniam inde), ant dugno dėti gabaliukais pjaustytus obuolius (aš juos nulupu, išimu sėklytes, gabaliukai būna nelabai dideli - vidutinį obuolį ketvičiuoju ir gautas skilteles per pusę, bet čia nėra didelio skirtumo). Galima obuolių gabaliukus apvolioti cukrumi, cinamonu. Jei labai skubu, niekuo nevolioju. Obuolių reikia tiek, kad padengtų skardos ar to stiklinio kepimo indo dugną. Tada ant viršaus pilu gautą tešlos masę. Šaunu į orkaitę. Kepu maždaug 200 laipsnių temperatūroj, kol paruduoja (stikliniam inde matosi, kai visas iškepa).

Atsakyti
QUOTE(LT saulele @ 2009 09 26, 20:41)
Užsimaniau vakare pamėgint iškept obuolių pyragą, "įšokau" į šitą temą, perverčiau kelis paskutinius receptus, užkliuvo Mistikos  bigsmile.gif , nes paprastas ir kaip tik stiklinis indas minimas, o aš skardos neturiu, tik indą  smile.gif , 15 min. gamybos, tada kepimas ir malonus nustebimas, kad pirmakartei  biggrin.gif  gavosi  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif, ačiū už receptą  4u.gif

[size=1][/size]



Džiaugiuosi, kad pavyko wink.gif Aš šiemet neturiu tiek daug obuolių, kad galėčiau daug kept verysad.gif , tai nelabai galiu ir bandyt ką nors, o taip norėjau išbandyt keletą receptų. Modifikuoju šitą receptą karts nuo karto vietoj obuolių dėdama vyšnias, slyvas, mėlynes. Bet sausainius su obuoliais reikės kept. MB be jų negali doh.gif Reikės pažiūrėt, ar nesu įdėjus recepto, bet lygtais kažkur mačiau jau.

Tiesa, paskutiniu metu pradėjau mažiau aliejaus pilt į tą pyragą (ne tiksliai pusę stiklinės, o mažiau. kažko riebalų paskutiniu metu kratausi...). Dar labai skanu dėti mirkytų razinų, džiovintų abrikosų, riešutų. Tik nepatingėkit paplakt gerai - tada puresnis pyragas būna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Mistika*: 26 rugsėjo 2009 - 23:45
Nufotografavau gabalėlį pyrago, kurį vakar kepiau smile.gif , pagal Mistikos receptą rolleyes.gif , manau, dar ne vieną kartą kepsiu drinks_cheers.gif

user posted image

Atsakyti
Iškepiau ir aš Mistikos pyragą jau antrą kartą: labai labai skanu 4u.gif Pirmąkart kepiau orkaitėje, o šiandien orkaitė užimta grybų džiovinimu smile.gif , tai iškepiau mikrobangėj (kepiau 8 su puse min 800 W)
Išėjo mažiau išvaizdus, bet vistiek skanus smile.gif
user posted image
O tie rudi lopinėliai nuo cinamono: mano mažieji išminčiai sugalvojo obuolius suberti į formą, o tada apibarstyti rolleyes.gif - ir gavosi taip unsure.gif
Atsakyti
Sveikutes mergaites 4u.gif
O gal kasnors kanors darot su dziovintais obuoliais ax.gif

p.s Mistikos pyragas ir pas mus seimoje pasidare pyragu nr.1 thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Gėlėta @ 2009 08 21, 13:18)
ŠĮ MISTIKOS PASIŪLYTĄ  išbandžiau ir aš  smile.gif

REIKIA:
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Obuoliai

Kiaušinius išplakti su cukrum, supilti aliejų, vėl išplakti. Atskirai sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Viską sumaišyti kartu iki vientisos masės. Skardą itepti aliejum (aš kepu ne skardoj, o stikliniam inde), ant dugno dėti gabaliukais pjaustytus obuolius (aš juos nulupu, išimu sėklytes, gabaliukai būna nelabai dideli - vidutinį obuolį ketvičiuoju ir gautas skilteles per pusę, bet čia nėra didelio skirtumo). Galima obuolių gabaliukus apvolioti cukrumi, cinamonu. Jei labai skubu, niekuo nevolioju. Obuolių reikia tiek, kad padengtų skardos ar to stiklinio kepimo indo dugną. Tada ant viršaus pilu gautą tešlos masę. Šaunu į orkaitę. Kepu maždaug 200 laipsnių temperatūroj, kol paruduoja (stikliniam inde matosi, kai visas iškepa).
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif SKANUS  wub.gif


Tikrai, pyragas SUPER skanus gavosi, tik kitą kartą obuolius susmeigčiau į tešlą, nes sudėjus ant dugno jie gerokai patęžta. Ir darysu iš dvigubos porcijos tešlos. Rekomenduoju, kas nebandėte - būtinai pabandykite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(New @ 2009 09 27, 18:38)
kitą kartą obuolius susmeigčiau į tešlą, nes sudėjus ant dugno jie gerokai patęžta.


turbūt nuo obuolių priklauso g.gif , mano normaliai buvo smile.gif , dar vakar, tik iškepus, tai minkštesni, o šįryt tai visai tvirti, "susiėmę" tokie smile.gif , bet nekepti jie tai tikrai kieti, nesusmulkintus net sunkoka atsikąst...
Atsakyti