siulau issikepti labai skanu obuoliu pyraga
reikes :
250 gr sviesto
150 gr cukraus
3 kiausiniu
puse stiklines grietines
truputi sodos
250 gr miltu
cinamono, cukraus
minksta sviesta issukti su cukrumi, po to sudeti trynius, grietine su soda ir miltus, pabaigoje isplaktus baltymus. Tesla deti i kepimo forma ir islyginti, virsu graziai apdelioti nuluptu obuoliu skiltelemis, po to apibarstyti cinamonu ir cukrumi ir kepti apie 180 laipsniu temperaturoj, nu panasiai gal 40 min, iskepusi apibarstyti cukraus pudra.
laaaaaaaabai skanus pyragas
o as pasiūlyčiau karštų sumuštinių su obuoliais
reikia: batono, pusės pakelio sviesto, pakelį vanilinio cukraus, 8 obuolių, pusės stiklinės grietinės, 2 kiaušinių ir pusės stiklinės cukraus.
batoną riekeles aptepti sviestu. Kiaušinius sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir sukrumi. Obuolius nulupti ir sutatkuoti su stambia trintuve. Obuolių masę sumaišyti su kiaušinio mase ir aptepti riekeles. Sumuštinių viršų patepti grietine. Kepti 150-170 laipsnių otkaitėje apie 10 minučių ok.gif essen.gif
man labai skanu.. išbandykit thumbup.gif
reikia: batono, pusės pakelio sviesto, pakelį vanilinio cukraus, 8 obuolių, pusės stiklinės grietinės, 2 kiaušinių ir pusės stiklinės cukraus.
batoną riekeles aptepti sviestu. Kiaušinius sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir sukrumi. Obuolius nulupti ir sutatkuoti su stambia trintuve. Obuolių masę sumaišyti su kiaušinio mase ir aptepti riekeles. Sumuštinių viršų patepti grietine. Kepti 150-170 laipsnių otkaitėje apie 10 minučių ok.gif essen.gif
man labai skanu.. išbandykit thumbup.gif
Mums dabar geriausias, greičiausias ir pigiausias obuolių pyragas:
4kiaušiniai,
1stiklinė cukraus,
1stiklinė miltų,
obuoliai (čia jau kiek norite tiek dėkite, aš dedu 5 didelius obuolius.
cinamonas, vanilinis cukrus.
Obuolių žievelę nulupti, supjaustyti ir apibarstyti cinamonu bei vaniliniu cukrumi. tešlai sudėti kiaušinius, cukrų, miltus, viską sumaišyti, užpilti ant obuolių ir kepti 180-200 laipsnių temperatūroje, o va laiko nepasakysiu
4kiaušiniai,
1stiklinė cukraus,
1stiklinė miltų,
obuoliai (čia jau kiek norite tiek dėkite, aš dedu 5 didelius obuolius.
cinamonas, vanilinis cukrus.
Obuolių žievelę nulupti, supjaustyti ir apibarstyti cinamonu bei vaniliniu cukrumi. tešlai sudėti kiaušinius, cukrų, miltus, viską sumaišyti, užpilti ant obuolių ir kepti 180-200 laipsnių temperatūroje, o va laiko nepasakysiu
QUOTE(Ladija @ 2003 08 21, 07:36)
Labas, mielos mamytes
Parsiveziau didziule pintine alyviniu obuoliu ir dabar galvoju, ka apart obuoliu kepimo ir obuoliu pyrago dar galima pasigaminti??????????
pateikiu savo obuoliu pyrago recepta:
6 kiausiniai
1 stikline cukraus
1.5 stiklin. miltu
1 pokelis vanilinio cukraus
1 arb.saukstelis kepimo milteliu
12 valg. saukstu aliejaus
viska sumaisome...
supjaustau kokius5-8 obuolius( priklausomai nuo ju dydzio)
apibarstau juos cinamonu ir uzpilu paruosta mase ir kepu.
Dar musu seimynele labai megsta keptus obuolius idarytus varske , Su sauksteliu isskobiu obuolio kauliukus ir sudedu paruosta idara, jis gali buti varske su cinamonu, cukrumi, galima su razinomis, aguonomis, kaip kas megsta ir kepu, tik reik neperkepti, nes tuomet obuoliai isskysta.
SKANAUS
Parsiveziau didziule pintine alyviniu obuoliu ir dabar galvoju, ka apart obuoliu kepimo ir obuoliu pyrago dar galima pasigaminti??????????
pateikiu savo obuoliu pyrago recepta:
6 kiausiniai
1 stikline cukraus
1.5 stiklin. miltu
1 pokelis vanilinio cukraus
1 arb.saukstelis kepimo milteliu
12 valg. saukstu aliejaus
viska sumaisome...
supjaustau kokius5-8 obuolius( priklausomai nuo ju dydzio)
apibarstau juos cinamonu ir uzpilu paruosta mase ir kepu.
Dar musu seimynele labai megsta keptus obuolius idarytus varske , Su sauksteliu isskobiu obuolio kauliukus ir sudedu paruosta idara, jis gali buti varske su cinamonu, cukrumi, galima su razinomis, aguonomis, kaip kas megsta ir kepu, tik reik neperkepti, nes tuomet obuoliai isskysta.
SKANAUS
issikepiau si pyragiuka koks pasakiskai skanus gavos aciu uz recepta
QUOTE(multti @ 2009 09 17, 16:33)
Va šitai daiktelį reikės pabandyt
Kai išbandysit, būtinai parašykit savo atsiliepimus... Na įdomu, kas čia išeina, kai dedi krakmolą vietoj miltų...
Užsimaniau vakare pamėgint iškept obuolių pyragą, "įšokau" į šitą temą, perverčiau kelis paskutinius receptus, užkliuvo Mistikos , nes paprastas ir kaip tik stiklinis indas minimas, o aš skardos neturiu, tik indą , 15 min. gamybos, tada kepimas ir malonus nustebimas, kad pirmakartei gavosi , ačiū už receptą
QUOTE(*Mistika* @ 2008 10 26, 22:59)
Pasidalinsiu ir aš obuolių pyrago receptu. Labai greitas, paprastas. Gal nesikartos
REIKIA:
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Obuoliai
Kiaušinius išplakti su cukrum, supilti aliejų, vėl išplakti. Atskirai sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Viską sumaišyti kartu iki vientisos masės. Skardą itepti aliejum (aš kepu ne skardoj, o stikliniam inde), ant dugno dėti gabaliukais pjaustytus obuolius (aš juos nulupu, išimu sėklytes, gabaliukai būna nelabai dideli - vidutinį obuolį ketvičiuoju ir gautas skilteles per pusę, bet čia nėra didelio skirtumo). Galima obuolių gabaliukus apvolioti cukrumi, cinamonu. Jei labai skubu, niekuo nevolioju. Obuolių reikia tiek, kad padengtų skardos ar to stiklinio kepimo indo dugną. Tada ant viršaus pilu gautą tešlos masę. Šaunu į orkaitę. Kepu maždaug 200 laipsnių temperatūroj, kol paruduoja (stikliniam inde matosi, kai visas iškepa).
REIKIA:
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Obuoliai
Kiaušinius išplakti su cukrum, supilti aliejų, vėl išplakti. Atskirai sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Viską sumaišyti kartu iki vientisos masės. Skardą itepti aliejum (aš kepu ne skardoj, o stikliniam inde), ant dugno dėti gabaliukais pjaustytus obuolius (aš juos nulupu, išimu sėklytes, gabaliukai būna nelabai dideli - vidutinį obuolį ketvičiuoju ir gautas skilteles per pusę, bet čia nėra didelio skirtumo). Galima obuolių gabaliukus apvolioti cukrumi, cinamonu. Jei labai skubu, niekuo nevolioju. Obuolių reikia tiek, kad padengtų skardos ar to stiklinio kepimo indo dugną. Tada ant viršaus pilu gautą tešlos masę. Šaunu į orkaitę. Kepu maždaug 200 laipsnių temperatūroj, kol paruduoja (stikliniam inde matosi, kai visas iškepa).
QUOTE(LT saulele @ 2009 09 26, 20:41)
Užsimaniau vakare pamėgint iškept obuolių pyragą, "įšokau" į šitą temą, perverčiau kelis paskutinius receptus, užkliuvo Mistikos , nes paprastas ir kaip tik stiklinis indas minimas, o aš skardos neturiu, tik indą , 15 min. gamybos, tada kepimas ir malonus nustebimas, kad pirmakartei gavosi , ačiū už receptą
[size=1][/size]
[size=1][/size]
Džiaugiuosi, kad pavyko Aš šiemet neturiu tiek daug obuolių, kad galėčiau daug kept , tai nelabai galiu ir bandyt ką nors, o taip norėjau išbandyt keletą receptų. Modifikuoju šitą receptą karts nuo karto vietoj obuolių dėdama vyšnias, slyvas, mėlynes. Bet sausainius su obuoliais reikės kept. MB be jų negali Reikės pažiūrėt, ar nesu įdėjus recepto, bet lygtais kažkur mačiau jau.
Tiesa, paskutiniu metu pradėjau mažiau aliejaus pilt į tą pyragą (ne tiksliai pusę stiklinės, o mažiau. kažko riebalų paskutiniu metu kratausi...). Dar labai skanu dėti mirkytų razinų, džiovintų abrikosų, riešutų. Tik nepatingėkit paplakt gerai - tada puresnis pyragas būna.
Nufotografavau gabalėlį pyrago, kurį vakar kepiau , pagal Mistikos receptą , manau, dar ne vieną kartą kepsiu
Iškepiau ir aš Mistikos pyragą jau antrą kartą: labai labai skanu Pirmąkart kepiau orkaitėje, o šiandien orkaitė užimta grybų džiovinimu , tai iškepiau mikrobangėj (kepiau 8 su puse min 800 W)
Išėjo mažiau išvaizdus, bet vistiek skanus
O tie rudi lopinėliai nuo cinamono: mano mažieji išminčiai sugalvojo obuolius suberti į formą, o tada apibarstyti - ir gavosi taip
Išėjo mažiau išvaizdus, bet vistiek skanus
O tie rudi lopinėliai nuo cinamono: mano mažieji išminčiai sugalvojo obuolius suberti į formą, o tada apibarstyti - ir gavosi taip
Sveikutes mergaites
O gal kasnors kanors darot su dziovintais obuoliais
p.s Mistikos pyragas ir pas mus seimoje pasidare pyragu nr.1
O gal kasnors kanors darot su dziovintais obuoliais
p.s Mistikos pyragas ir pas mus seimoje pasidare pyragu nr.1
QUOTE(Gėlėta @ 2009 08 21, 13:18)
ŠĮ MISTIKOS PASIŪLYTĄ išbandžiau ir aš
REIKIA:
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Obuoliai
Kiaušinius išplakti su cukrum, supilti aliejų, vėl išplakti. Atskirai sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Viską sumaišyti kartu iki vientisos masės. Skardą itepti aliejum (aš kepu ne skardoj, o stikliniam inde), ant dugno dėti gabaliukais pjaustytus obuolius (aš juos nulupu, išimu sėklytes, gabaliukai būna nelabai dideli - vidutinį obuolį ketvičiuoju ir gautas skilteles per pusę, bet čia nėra didelio skirtumo). Galima obuolių gabaliukus apvolioti cukrumi, cinamonu. Jei labai skubu, niekuo nevolioju. Obuolių reikia tiek, kad padengtų skardos ar to stiklinio kepimo indo dugną. Tada ant viršaus pilu gautą tešlos masę. Šaunu į orkaitę. Kepu maždaug 200 laipsnių temperatūroj, kol paruduoja (stikliniam inde matosi, kai visas iškepa).
SKANUS
REIKIA:
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Obuoliai
Kiaušinius išplakti su cukrum, supilti aliejų, vėl išplakti. Atskirai sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Viską sumaišyti kartu iki vientisos masės. Skardą itepti aliejum (aš kepu ne skardoj, o stikliniam inde), ant dugno dėti gabaliukais pjaustytus obuolius (aš juos nulupu, išimu sėklytes, gabaliukai būna nelabai dideli - vidutinį obuolį ketvičiuoju ir gautas skilteles per pusę, bet čia nėra didelio skirtumo). Galima obuolių gabaliukus apvolioti cukrumi, cinamonu. Jei labai skubu, niekuo nevolioju. Obuolių reikia tiek, kad padengtų skardos ar to stiklinio kepimo indo dugną. Tada ant viršaus pilu gautą tešlos masę. Šaunu į orkaitę. Kepu maždaug 200 laipsnių temperatūroj, kol paruduoja (stikliniam inde matosi, kai visas iškepa).
SKANUS
Tikrai, pyragas SUPER skanus gavosi, tik kitą kartą obuolius susmeigčiau į tešlą, nes sudėjus ant dugno jie gerokai patęžta. Ir darysu iš dvigubos porcijos tešlos. Rekomenduoju, kas nebandėte - būtinai pabandykite
QUOTE(New @ 2009 09 27, 18:38)
kitą kartą obuolius susmeigčiau į tešlą, nes sudėjus ant dugno jie gerokai patęžta.
turbūt nuo obuolių priklauso , mano normaliai buvo , dar vakar, tik iškepus, tai minkštesni, o šįryt tai visai tvirti, "susiėmę" tokie , bet nekepti jie tai tikrai kieti, nesusmulkintus net sunkoka atsikąst...