Sveikutes,
ka tik kepiau toki pyraga.Labai skanus
Rekomenduoju.
As dejau daugiau obuoliu.
obuoliu pyragas
QUOTE(Amelita @ 2009 09 12, 15:28)
Sveikutes,
ka tik kepiau toki pyraga.Labai skanus
Rekomenduoju.
As dejau daugiau obuoliu.
obuoliu pyragas
ka tik kepiau toki pyraga.Labai skanus
Rekomenduoju.
As dejau daugiau obuoliu.
obuoliu pyragas
As jau kelinta kart sita kepu. Mums jis irgi labai patinka . Taip pat dedu daugiau obuoliu. Ir nieko nesloksniuoju, sumaisau su obuoliais ir tiek
QUOTE(Gėlėta @ 2009 08 21, 14:18)
ŠĮ MISTIKOS PASIŪLYTĄ išbandžiau ir aš
REIKIA:
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Obuoliai
Kiaušinius išplakti su cukrum, supilti aliejų, vėl išplakti. Atskirai sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Viską sumaišyti kartu iki vientisos masės. Skardą itepti aliejum (aš kepu ne skardoj, o stikliniam inde), ant dugno dėti gabaliukais pjaustytus obuolius (aš juos nulupu, išimu sėklytes, gabaliukai būna nelabai dideli - vidutinį obuolį ketvičiuoju ir gautas skilteles per pusę, bet čia nėra didelio skirtumo). Galima obuolių gabaliukus apvolioti cukrumi, cinamonu. Jei labai skubu, niekuo nevolioju. Obuolių reikia tiek, kad padengtų skardos ar to stiklinio kepimo indo dugną. Tada ant viršaus pilu gautą tešlos masę. Šaunu į orkaitę. Kepu maždaug 200 laipsnių temperatūroj, kol paruduoja (stikliniam inde matosi, kai visas iškepa).
REIKIA:
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Obuoliai
Kiaušinius išplakti su cukrum, supilti aliejų, vėl išplakti. Atskirai sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Viską sumaišyti kartu iki vientisos masės. Skardą itepti aliejum (aš kepu ne skardoj, o stikliniam inde), ant dugno dėti gabaliukais pjaustytus obuolius (aš juos nulupu, išimu sėklytes, gabaliukai būna nelabai dideli - vidutinį obuolį ketvičiuoju ir gautas skilteles per pusę, bet čia nėra didelio skirtumo). Galima obuolių gabaliukus apvolioti cukrumi, cinamonu. Jei labai skubu, niekuo nevolioju. Obuolių reikia tiek, kad padengtų skardos ar to stiklinio kepimo indo dugną. Tada ant viršaus pilu gautą tešlos masę. Šaunu į orkaitę. Kepu maždaug 200 laipsnių temperatūroj, kol paruduoja (stikliniam inde matosi, kai visas iškepa).
Aš ir balsuoju už šitą receptuką Tikrai labai paprasta, greita ir skanu. Pyragas toks purus purus ir lengvas Asmeniškai man skaniau kai aliejus, o ne sviestas. Nors tikėjau, kol neišbandžiau..
Ačiū Mistika
QUOTE(kaubojey @ 2009 08 30, 21:18)
Šiandien kepiau pyragą pagal šį vienos forumietės receptą:
PAPRASTAS OBUOLIŲ PYRAGAS
2 šaukštai margarino,
2/3 stiklinės cukraus,
1 ir 2/3 stiklinės miltų,
8-10 vidutinio dydžio obuoliai,
2 kiaušiniai,
1 arb.šaukšt.kepimo miltelių,
1/4 citrinos su žievele,
žiubsnelis vanilinio cukraus,
džiuvėsėlių skardai pabarstyti.
Obuolius nulupame ir supjaustome gabaliukais. Citriną su žievele supjaustome smulkiai ir sumaišome su obuoliais. Ištirpiname margariną ir supilame į kitame inde išmaišytą cukrų su kiaušiniais. Tada suberiame miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelus. Gerai išmaišome ir suberiame obuolius. ( Obuoliai masės pagrindas ). Pabarstome skardą džiuvėsėliais ir šaukštu tolygiai dedame paruoštą masę. Kepti įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 35 - 40 minučių. Išjungus orkaitę pyragą dar palikti 5 - 10 minučių.
Skanaus.
PAPRASTAS OBUOLIŲ PYRAGAS
2 šaukštai margarino,
2/3 stiklinės cukraus,
1 ir 2/3 stiklinės miltų,
8-10 vidutinio dydžio obuoliai,
2 kiaušiniai,
1 arb.šaukšt.kepimo miltelių,
1/4 citrinos su žievele,
žiubsnelis vanilinio cukraus,
džiuvėsėlių skardai pabarstyti.
Obuolius nulupame ir supjaustome gabaliukais. Citriną su žievele supjaustome smulkiai ir sumaišome su obuoliais. Ištirpiname margariną ir supilame į kitame inde išmaišytą cukrų su kiaušiniais. Tada suberiame miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelus. Gerai išmaišome ir suberiame obuolius. ( Obuoliai masės pagrindas ). Pabarstome skardą džiuvėsėliais ir šaukštu tolygiai dedame paruoštą masę. Kepti įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 35 - 40 minučių. Išjungus orkaitę pyragą dar palikti 5 - 10 minučių.
Skanaus.
Štai šis pyragėlis:
o gal kuri parekomenduotumėt šlapią šlapią obuolių pyragą?
nes receptų tai išties čia daug, bet kuris kad būtų šlapias.....
nes receptų tai išties čia daug, bet kuris kad būtų šlapias.....
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 09 14, 12:40)
o gal kuri parekomenduotumėt šlapią šlapią obuolių pyragą?
nes receptų tai išties čia daug, bet kuris kad būtų šlapias.....
nes receptų tai išties čia daug, bet kuris kad būtų šlapias.....
Manau, va šitas http://beatosvirtuve...usidavimai.html tai tikrai yra šlapias Jis pas mane obuolių pyragų "eilėj" stovi numatytas, neabejoju, kad turėtų būti labai skanus
Beje, Mistikos pasiūlytą receptą vakar įgyvendinau - labai lengvai pagaminamas ir tikrai skanus , vakar to pyrago bele kiek suvalgiau...
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 09 14, 11:40)
o gal kuri parekomenduotumėt šlapią šlapią obuolių pyragą?
nes receptų tai išties čia daug, bet kuris kad būtų šlapias.....
nes receptų tai išties čia daug, bet kuris kad būtų šlapias.....
o as manau, kad dedant kuo daugiau obuoliu, tuo pyragas bus slapesnis
O man pats skaniausias biskvitinis obuoliu pyragas su kakava
dedu 4-5 kiausinius (juos isplaku iki baltumo), kepimo milteliu, cukraus, miltu, aliejaus ir kakavos milteliu, mase turi buti grietines tirstumo, tada sudedu pjaustytus obolius ir kepu apie 30min. labai skanu
niekada nedarau pagal konkrecias normas, tai nezinau proporciju, kiekviena kart ganasi skirtingai
dedu 4-5 kiausinius (juos isplaku iki baltumo), kepimo milteliu, cukraus, miltu, aliejaus ir kakavos milteliu, mase turi buti grietines tirstumo, tada sudedu pjaustytus obolius ir kepu apie 30min. labai skanu
niekada nedarau pagal konkrecias normas, tai nezinau proporciju, kiekviena kart ganasi skirtingai
visai neseniai pradejau rimciau uzsiimti virtuveje siandien pabandziau iskepti kiek kitoki obouliu pyraga
Teslai (as dejau visko dvigubai):
2 kiausiniai;
2/3 stiklines cukraus (man gana ir puses);
truputeli druskos;
2 arbat. saukst. kepimo milteliu;
1.5 stikl. grietineles
2 stiklines miltu.
virsui:
obuoliai (ar kita, ka jus megstat);
cukrus (kad butu saldu)
0.5 valg. saust. krakmolo
vandens
visus produktus teslai sudedam ir ismaisom - tesla turi gautis grietines tirstumo. tada pilam tesla i skarda patepta aliejumi, ant virsaus dejau oboulius (bet galima deti bet ka - uogas, vaisius ir t.t.)
obuolius supjaustom, dedam i puoda su cukrum ir kaitinam. po to dedam vandenyje istirpinta krakmola - kaitinam, kol sutirsteja.
kepti 170 l. orkaiteje 60 min. - galima ir daugiau, nes man siek tiek apacia sukrito
Teslai (as dejau visko dvigubai):
2 kiausiniai;
2/3 stiklines cukraus (man gana ir puses);
truputeli druskos;
2 arbat. saukst. kepimo milteliu;
1.5 stikl. grietineles
2 stiklines miltu.
virsui:
obuoliai (ar kita, ka jus megstat);
cukrus (kad butu saldu)
0.5 valg. saust. krakmolo
vandens
visus produktus teslai sudedam ir ismaisom - tesla turi gautis grietines tirstumo. tada pilam tesla i skarda patepta aliejumi, ant virsaus dejau oboulius (bet galima deti bet ka - uogas, vaisius ir t.t.)
obuolius supjaustom, dedam i puoda su cukrum ir kaitinam. po to dedam vandenyje istirpinta krakmola - kaitinam, kol sutirsteja.
kepti 170 l. orkaiteje 60 min. - galima ir daugiau, nes man siek tiek apacia sukrito
rekomenduoju kas bijo miltu. 2kiausiniai 1 stikline cukraus isplakti, 1 stikline aliejaus plakti ir po truputi pilti alieju, 1 stikline krakmolo, 1a.s kepimo milteliu 2.5 valg. sauksto miltu ir daug daug obuoliu pripjaustyti i tesla. Kepti Skanaus
QUOTE(janiku @ 2009 09 17, 15:32)
rekomenduoju kas bijo miltu. 2kiausiniai 1 stikline cukraus isplakti, 1 stikline aliejaus plakti ir po truputi pilti alieju, 1 stikline krakmolo, 1a.s kepimo milteliu 2.5 valg. sauksto miltu ir daug daug obuoliu pripjaustyti i tesla. Kepti Skanaus
Va šitai daiktelį reikės pabandyt