Įkraunama...
Įkraunama...

Obuoliukai

QUOTE(geguzyte5 @ 2009 03 11, 19:00)
Kepdavau skanu, paprasta ir greita obuoliu pyraga, bet dabar nebeiseina, nes matyt pamirsau kokia nors sudetine dali. Gal kas patersite.

3 kiausiniai
stikline miltu
stikline cukraus
sodos
?
obuoliai supjaustyti kubeliais

Tesla uzpilama ant obuoliu ir ismaisoma viskas.

Aciu

Truksta riebalu g.gif
As darau pagal tikia proporcija- 1 kiausui- 2 saukstai aliejaus ir vietoj sodos dedu kepimi milteliu. mirksiukas.gif
Atsakyti
kepu labai panasu. receptas;
5-6 kiausiniai,3 stkl.cukraus,3 stkl.miltu,puse saukstelio kepimo milteliu,saukstelis cinamono(pyrago apibarstymui), 1 kg obuoliu..Kiausinius isplakti su kiausiniais iki purumo,suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais.I tesla suberiama pjaustyti obuoliai.Virsu pabarstyti cinamonu. Skaniausia su antaniniais obuoliais.Jeigu obuoliai nelabai rugstus,cukraus deti maziau.Skanaus.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(geguzyte5 @ 2009 03 11, 19:00)
Kepdavau skanu, paprasta ir greita obuoliu pyraga, bet dabar nebeiseina, nes matyt pamirsau kokia nors sudetine dali. Gal kas patersite.

3 kiausiniai
stikline miltu
stikline cukraus
sodos
?
obuoliai supjaustyti kubeliais

Tesla uzpilama ant obuoliu ir ismaisoma viskas.

Aciu

super pyragelis - greita ir laaabai skanu (jokiu riebalu, kepti silikonineje formoje geriausia, jei neturit - iklokit kepimo popieriaus, bet niekuo netepkit)
5 vidutiniai obuoliai
5 kiausiniai
stikline cukraus
stikline miltu
viska sumaisyti (obuolius nulupti, labai smulkiai supjaustyti pries imaisant (netarkuoti)(kitaip pyrago tesla neiskeps) kepimo milteliu nereikia - pyragas kyla nuo kiausiniu. kepti 180 laipsniu apie 1 valanda - kol gerai apruduos - patikrinkit vidu smile.gif
kai issikepsit - noreciau atsiliepimu blush2.gif
skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 01 23, 09:11)
Aš kepu 180-200C . ......orkaitė ikaitinama visada , ką bekeptumėt ( biskvitą , bandeles , šimtalapį ) , nes laikas skaičiuojamas nuo tada , kai ikišama į įkaitintą orkaitę . O laikas pas kiekvieną prkaitę kitoks ( juk ir storis pyrago gaunasi pas kiekvieną kitoks ) , tik pasakysiu , pas mane 5 cm. storio , kepa gan ilgai , virš valandos tikrai . SĖKMĖS  smile.gif

tikrai superinis receptukas thumbup.gif nesijaute man kepimo milteliu, nei manu, tik gal siek tiek saldokas (obuoliai saldus buvo). Bet vistiek labai gardus. Obuoliu man nemazai suejo, tai toks tikras obuolinis gavosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bonkė @ 2009 03 16, 11:54)

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Upė @ 2007 03 21, 16:32)

Pyragas iš uogienės

1 litras uogienės
150-200 gr. cukraus (pagal uogienės rūgštumą)
1 valgomas šaukštas (ne šaukštelis) sodos
3 kiaušiniai
1/2 stiklinės tirpinto margarino ar sviesto, tinka ir aliejus.
Miltų tiek, kad tešla būtų tikrai tiršta, kaip kaimiška grietinė.
Riešutų, kvapų, apelsino ar citrinos smulkintų žievelių, žodžiu, pasirinktinai to, ką tik padiktuos fantazija.
Kiaušinius ištrinam su cukrumi, sodą užgesiname uogienėje, beriam miltus, pilam riebalus ir viską gerai permaišom. TEŠLA TURI BŪTI TIKRAI TIRŠTA. Tada tešlą pilam į riebalais pateptą skardą ir kepam 180 laipsnių karščio orkaitėje iki gerai perkeps. Reikia tikrinti su pagaliuku. Jei pagaliukas dar ištraukiamas aplipęs tešla, reikia dar pakepti. Jei sausas - pyragas gatavas. Skanaus.


kepiau toki pyraga ir tikrai skanus gavosi smile.gif tik pirma karta storu sluoksniu supyliau, tai truputi apdege, bet kita karta i dvi skardas dejau (nes gaunasi gana daug teslos) ir kepiau truputi zemesnej temp, apie 160-170 laipsniu.

pabandykit, tikrai paprasta ir skanu smile.gif
Atsakyti
šiemet pas mus daug alyvinių obuolių, kaip iš jų pasidaryti skanaus kompoto žiemai, ačiū
Atsakyti
QUOTE(laumupė @ 2009 03 08, 21:42)
Labai vykęs obuolinio pyrago receptukas pasiūlytas vienos SM mamytės. Pati porą kartų kepiau ir labai šauniai pavyko tad dedu į obuolinę temą  bigsmile.gif


Labai skaniai viskas atrodo, tik man idomu, ar imanoma kaip nors padaryti ji ne toki riebu g.gif Nes juk dedasi 200g sviesto, dar grietineles ax.gif


Atsakyti
QUOTE(geguzyte5 @ 2009 03 11, 19:00)
Kepdavau skanu, paprasta ir greita obuoliu pyraga, bet dabar nebeiseina, nes matyt pamirsau kokia nors sudetine dali. Gal kas patersite.

3 kiausiniai
stikline miltu
stikline cukraus
sodos
?
obuoliai supjaustyti kubeliais

Tesla uzpilama ant obuoliu ir ismaisoma viskas.

Aciu


aš kepu panašų. 3 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus, 0,5 stiklinės aliejaus, 1 stiklinė miltų ir šaukštelis kepimo miltelių
Atsakyti
ŠĮ MISTIKOS PASIŪLYTĄ išbandžiau ir aš smile.gif

REIKIA:
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Obuoliai

Kiaušinius išplakti su cukrum, supilti aliejų, vėl išplakti. Atskirai sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Viską sumaišyti kartu iki vientisos masės. Skardą itepti aliejum (aš kepu ne skardoj, o stikliniam inde), ant dugno dėti gabaliukais pjaustytus obuolius (aš juos nulupu, išimu sėklytes, gabaliukai būna nelabai dideli - vidutinį obuolį ketvičiuoju ir gautas skilteles per pusę, bet čia nėra didelio skirtumo). Galima obuolių gabaliukus apvolioti cukrumi, cinamonu. Jei labai skubu, niekuo nevolioju. Obuolių reikia tiek, kad padengtų skardos ar to stiklinio kepimo indo dugną. Tada ant viršaus pilu gautą tešlos masę. Šaunu į orkaitę. Kepu maždaug 200 laipsnių temperatūroj, kol paruduoja (stikliniam inde matosi, kai visas iškepa).


thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif SKANUS wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gėlėta: 21 rugpjūčio 2009 - 13:25
QUOTE(gupija @ 2007 03 20, 20:39)
Turiu trilitrį rūgščios obuolių košės.


Aš tai visų pirma perpilsyčiau tą obuolienę į puslitrinius stiklainiukus - pakaitinčiau ir supilstyčiau. Tuo pačiu ją galima paįvairinti - į dalį primaišyti kriaušių, kitą - cinamono, dar kitą - gal graikiškų riešutų ir t.t. O šiaip pyragų su obuoliene būna įvairių, tik kad tooooookį stiklainį atsidarius visas likutis gali surūgti g.gif

Va ir aš ieškau kažko įdomaus su obuoliais - sezonas gi jų prasidėjo.
O įdomesnio nieko nerandu. Tiek to - keliauju tolyn per temas. O gal ir čia kas nors gali obuolių tema pasipasakot? Kad naujų temų nereikėtų kurt... blush2.gif
Atsakyti
Ačiū Mistikai aciuks.gif už tokio skanaus pyrago receptuka smile.gif išbandžiau šiandien ir aš jį thumbup.gif Mes pyragą valgėme su ledais ir romo kremu thumbup.gif skonis pasakiškas wub.gif
Atsakyti