Įkraunama...
Įkraunama...

Obuoliukai

QUOTE(multti @ 2009 01 23, 19:08)
Obuoliai nulupti, beliko sutarkuot ir sudėt viską kept  biggrin.gif  niam niam niam  smile.gif  Beje, kažkaip neįsivaizduoju, koks skonis kai jačiasi manai?  g.gif gal per daug įdėjus jie jaučiasi??? Nes man nei karto taip nebuvo  schmoll.gif

truputeli perdaug ipyliau blush2.gif bet siaip tai thumbup.gif
Atsakyti
Pakankamai sveikuoliškas obuolių pyragas

Reikės:
1 stiklinės miltų (200 ml – 130 g);
1 kiaušinio;
2 v.š. grietinės;
700 g obuolių;
1/3 stiklinės (apie 50 g) cukraus;
cinamono.

Dubenyje išplakame kiaušinį, suberiame miltus, įdedame grietinę ir 1 v.š. su kaupu cukraus. Išminkome tešlą.
Iš tešlos iškočiojame 4 plonus tešlos lakštus. Du lakštus atkirai apkepame orkaitėje (kepiau po 10 min 180 laipsnių karštumo orkaitėje).
Nulupame ir nedideliais kubeliais supjaustome obuolius.
Klojame į skardą nekeptą tešlos lakštą, dedame 1/3 obuolių, apiberiame cukrumi ir cinamonu, dedame keptą lakštą ir vėl obuolius, vėl keptą lakštą, vėl obuolius... Na ir pagaliau dedame viršutinį – paskutinį – nekeptą tešlos lakštą, viršų apiberiame likusiu cukrumi. Apie 1 valandą pyragą kepame maždaug 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
P.s. kepiau nedidelėje skardoje. Pyragas ne pats didžiausias.
Rėmiausi interneto platybėse rastu receptu, tačiau jį šiek tiek patobulinau ir „pasveikuolinau“ smile.gif
Skanaus.
Atsakyti
Mamukai, o ar zinote kaip kepti obuolius su varske orkaiteje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mrs.ieva @ 2009 01 29, 19:14)
Mamukai, o ar zinote kaip kepti obuolius su varske orkaiteje  4u.gif

ta prasme išskaptuoti obuolio vidų ir į ten pridėti varškės su cukrumi ir cinamonu arba kondensuotu pienu? aguonomis, džiovintais vaisiais ar uogomis? žinau ax.gif
Atsakyti
Sitiek daug recpetu ir visi giriami, net neisivaizduoju kuri kepti doh.gif
Atsakyti
Visus is eiles hihihi.gif
Atsakyti
Jau kepa cipciuko pyragas ax.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Nutariau ir as prie jusu prisijungti ax.gif mat vyras obuolius be galo megsta it ju pyragus.Mano sedevras vadinasi "Prasmatnus obuoliu pyragas":



1,5 kg obuolių (antaninių ar pan.)
500 g miltų
200 g margarino
1 stiklinė cukraus
4 kiaušiniai
2-3 šaukštai tirštos grietinės
50 g razinų
1 šaukštelis kepimo miltelių
2-3 šaukštai cukraus pudros arba plaktos grietinės
cinamono
vanilinio cukraus


Margariną ištrinti su 3/4 stiklinės cukraus, palaipsniui įmetant trynius.
Iš miltų, išmaišytų su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi, margarino su tryniais bei grietine užminkyti tešlą.
Po to įdėti ją į šaldytuvą arba šaldiklį.
Nuplautus, nuluptus ir be sėklalizdžių obuolius stambiai sutarkuoti sumaišyti su cukrumi, razinomis ir cinamonu.
2/3 tešlos iškočioti, sudėti ant riebalais išteptos ir džiūvėsėliais apibarstytos kepimo skardos.
Ant tešlos sudėlioti obuolius ir įkišti skardą į įkaitintą iki 200°C orkaitę.
Baltymus išplakti (baigiant įberti šaukštą cukraus pudros).
Po 30 min. pyragą išimti, ištepti išplaktais baltymais ir apiberti sutarkuota tešla.
Kepti dar 15-20 min.
Kai pyragas atauš, papuošti jį plakta grietine arba pabarstyti cukraus pudra.

O cia nuotraukyte smile.gifuser posted image

P.S.Labas mergaites is tortu temeles 4u.gif


Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EgluteN: 04 vasario 2009 - 16:30
QUOTE(EgluteN @ 2009 02 04, 16:27)
"Prasmatnus obuoliu pyragas":


ax, kaip atrodo thumbup.gif
Atsakyti
aš irgi tokį kepu dažnai, kai obuolių sezonas būna. minkštutis ir labai skanus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgav.. @ 2009 02 04, 19:24)
aš irgi tokį kepu dažnai, kai obuolių sezonas būna. minkštutis ir labai skanus mirksiukas.gif


Pas mus kai obuoliu sezonas kas kart nuvaziavus i prekybos centra,tai tenka kepti gan daznai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(EgluteN @ 2009 02 04, 16:27)

Tikrai prašmatniai atrodo wub.gif
Atsakyti