Sveikutes
Nutariau ir as prie jusu prisijungti
mat vyras obuolius be galo megsta it ju pyragus.Mano sedevras vadinasi "Prasmatnus obuoliu pyragas":
1,5 kg obuolių (antaninių ar pan.)
500 g miltų
200 g margarino
1 stiklinė cukraus
4 kiaušiniai
2-3 šaukštai tirštos grietinės
50 g razinų
1 šaukštelis kepimo miltelių
2-3 šaukštai cukraus pudros arba plaktos grietinės
cinamono
vanilinio cukraus
Margariną ištrinti su 3/4 stiklinės cukraus, palaipsniui įmetant trynius.
Iš miltų, išmaišytų su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi, margarino su tryniais bei grietine užminkyti tešlą.
Po to įdėti ją į šaldytuvą arba šaldiklį.
Nuplautus, nuluptus ir be sėklalizdžių obuolius stambiai sutarkuoti sumaišyti su cukrumi, razinomis ir cinamonu.
2/3 tešlos iškočioti, sudėti ant riebalais išteptos ir džiūvėsėliais apibarstytos kepimo skardos.
Ant tešlos sudėlioti obuolius ir įkišti skardą į įkaitintą iki 200°C orkaitę.
Baltymus išplakti (baigiant įberti šaukštą cukraus pudros).
Po 30 min. pyragą išimti, ištepti išplaktais baltymais ir apiberti sutarkuota tešla.
Kepti dar 15-20 min.
Kai pyragas atauš, papuošti jį plakta grietine arba pabarstyti cukraus pudra.
O cia nuotraukyte
P.S.Labas mergaites is tortu temeles