Sveiki, labai džiaugiamės šia tema.Tiesiog dieviname obuolių pyragus.Mus ypač sužavėjo senoje temoje rastas receptas:
Matelyk2006 04 10, 18:26
1 stiklinė miltų MAXIMA
1 stiklinė manų kruopų
0,5 stiklinės cukraus MAXIMA
5-6 obuoliai
200g sviesto
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
truputėlis druska
miltus, manus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską gerai išmaišyti ir padalinti į dvi dalis. Vieną dalį supilti į formą, sudėti nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, užpilti likusius miltus ir ant viršaus sutarkuoti sviestą, tolygiai paskirstyti ant visų miltų (sviestą prieš tai palaikyti kameroje, kad būtų lengviau tarkuoti).
Kepti 200 laipsnių orkaitėje kol viršus gražiai paruduos
pjaustyti kai atvės
skanaus
Norėjome pagirti šį receptą.
Iš karto perspėjame, kad viską darėme pagal nurodymus, todėl gaminimo klaidų negalėjo būti.
Kepant išvaizdą ir kvapas atrodė neblogai, tačiau bandant atvėsintą supjaustyti jis ėmė staigiai irti ir jį buvo tegalima nebent lesti.
Šis pyragas gavosi toks linksmas, kad per juoko ašaras negalėjome kramtyti.
Įpatingo skonio suteikia tarp dantų girgždančios manų kruopos(jausmas lyg valgytum žemes) ir neistirpusios druskos gabaliukai.
Paskanavus šio įstabaus pyrago, apetitas maximaliai išauga paragauti kitų, bet kokių patiekalų, kad tik pašalinti skonį burnoje.
Linkime kitiems nepamirštamo šio kulinarinio Š-devro degustavimo!