vakar kepiau dar vieną obuolių pyragą
prašmatnus obuolių pyragas
receptas štai čia
kepu jau kokie trys metai iš eilės. visai kaip iš parduotuvės . labai skanus, aromatingas ir greit, nesudėtingai pagaminamas
tešla šiek tiek trupininė, bet visiškai nekieta. obuolių šįkart tikrai labai daug įdėjau, net maniau, neiškeps bet super. dar galima apelsino žievelės įtarkuot
Sveikos kažkur ir aš seniau radau čia receptuką obuolių pyrago, labai lengvas ir greitas. Kepu trečia diena ir niekaip neatsivalgom Iškepus išgaruoja labai greitai
3 kiaušiniai (aš dėjau 5)
1,5 - 2 stiklinės miltų
6 šaukštai aliejaus (aš dėjau alyvų)
1 stiklinė cukraus
1 šaukštelis kepimo milt.
1 šaukštelis grietinės (dėjau pati nors recepte nebuvo
vanilinio cukraus ir cinamono.
5 - 6 vid dydžio obuoliai (geriau rūgštesni).
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (aš viską maišau blenderiu). Tada maišant pilame miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Pilame aliejų. Tešla gaunasi grietinės tirštumo ir atrodo mažoka, bet įspausti obuoliams pakanka, o kepant pakyla
Obuolius supjaustau mažom skiltelėm, apibarstau vaniliniu cukrumi ir cinamonu.
Tešlą pilu į aliejumi pateptą skardą, ant viršaus supilu obuolius ir įspaudžiu juos į tešlą. Kepu apie 45min 200 laipsnių orkaitėje.
Skanaus
3 kiaušiniai (aš dėjau 5)
1,5 - 2 stiklinės miltų
6 šaukštai aliejaus (aš dėjau alyvų)
1 stiklinė cukraus
1 šaukštelis kepimo milt.
1 šaukštelis grietinės (dėjau pati nors recepte nebuvo
vanilinio cukraus ir cinamono.
5 - 6 vid dydžio obuoliai (geriau rūgštesni).
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (aš viską maišau blenderiu). Tada maišant pilame miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Pilame aliejų. Tešla gaunasi grietinės tirštumo ir atrodo mažoka, bet įspausti obuoliams pakanka, o kepant pakyla
Obuolius supjaustau mažom skiltelėm, apibarstau vaniliniu cukrumi ir cinamonu.
Tešlą pilu į aliejumi pateptą skardą, ant viršaus supilu obuolius ir įspaudžiu juos į tešlą. Kepu apie 45min 200 laipsnių orkaitėje.
Skanaus
jurgav - nu jau fantastiškai atrodantis pyragas
QUOTE(Svajoklė* @ 2008 11 13, 14:16)
Sveikos kažkur ir aš seniau radau čia receptuką obuolių pyrago, labai lengvas ir greitas. Kepu trečia diena ir niekaip neatsivalgom Iškepus išgaruoja labai greitai
3 kiaušiniai (aš dėjau 5)
1,5 - 2 stiklinės miltų
6 šaukštai aliejaus (aš dėjau alyvų)
1 stiklinė cukraus
1 šaukštelis kepimo milt.
1 šaukštelis grietinės (dėjau pati nors recepte nebuvo
vanilinio cukraus ir cinamono.
5 - 6 vid dydžio obuoliai (geriau rūgštesni).
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (aš viską maišau blenderiu). Tada maišant pilame miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Pilame aliejų. Tešla gaunasi grietinės tirštumo ir atrodo mažoka, bet įspausti obuoliams pakanka, o kepant pakyla
Obuolius supjaustau mažom skiltelėm, apibarstau vaniliniu cukrumi ir cinamonu.
Tešlą pilu į aliejumi pateptą skardą, ant viršaus supilu obuolius ir įspaudžiu juos į tešlą. Kepu apie 45min 200 laipsnių orkaitėje.
Skanaus
3 kiaušiniai (aš dėjau 5)
1,5 - 2 stiklinės miltų
6 šaukštai aliejaus (aš dėjau alyvų)
1 stiklinė cukraus
1 šaukštelis kepimo milt.
1 šaukštelis grietinės (dėjau pati nors recepte nebuvo
vanilinio cukraus ir cinamono.
5 - 6 vid dydžio obuoliai (geriau rūgštesni).
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (aš viską maišau blenderiu). Tada maišant pilame miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Pilame aliejų. Tešla gaunasi grietinės tirštumo ir atrodo mažoka, bet įspausti obuoliams pakanka, o kepant pakyla
Obuolius supjaustau mažom skiltelėm, apibarstau vaniliniu cukrumi ir cinamonu.
Tešlą pilu į aliejumi pateptą skardą, ant viršaus supilu obuolius ir įspaudžiu juos į tešlą. Kepu apie 45min 200 laipsnių orkaitėje.
Skanaus
Noriu padekoti tikrai uz skanu ir nebrangu pyrago recepta labai patiko seimynai dabar ir as kepsiu kol neatsivalgys
Įrašysiu ir aš rastą pyragą,bet dar neišbandytas
AMERIKIETIŠKAS OBUOLIŲ PYRAGAS
250g.persijotų miltų
125g. šalto sviesto
druskos,
1 kiaušinio trynys
5 šaukštai cukraus
750g.rūgščių obuolių(geriausia antaninių)
1 citrina
2 šaukštai romo
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštas manų kruopų
3 šaukštai pieno.
1)Ant stalo suberti miltų kruvelę,įspausti joje sviesto gabaliukus,įberti žiupsnnelį druskos ir 2 šaukštus cukraus,įmušti kiaušinio trynį ir užminkyti tešlą.Tešlą sudėti į dubenį,uždengti plėvele ir 30min.šaldyti.
2)Nutarkuoti citrinos žievelę.Obuolius nulupti,išpjauti sėklalizdžius.Obuolius apšlakstyti citrinų sultimis.Supilti romą,suberti likusį cukrų,citrinos žievelę,manų kruopas ir išmaišyti.
3)Orkaitę įkaitinti iki 200c.Formą įdėti į šaldytuvą.Iš šaldytuvo išimti tešlą,atgnybti jos maždaug 2 trečdalius ir iškočioti apvalų lakštą.
4)Formą iškloti tešla iki kraštų palikdami 2cm.Gerai prispausti pirštais.Perteklių nugnybti.Tolygiai paskleisti obuolių įdarą.
5)Likusią tešlą iškočioti ir jja užkloti įdarą.Kraštus pateptišaltu vandeniu ir sulipdyti su apatinio lakšto kraštais.Iš tešlos likučių išpjaustyti ornamentus,sudrėkinti vandeniu ir prilipdyti prie pyrago.Pyrago viršuje išpjauti 3 angas(kad drėgmė galėtų pro jas išgaruoti) ir viršų sudrėkinti pienu.
Kepti 50min.
AMERIKIETIŠKAS OBUOLIŲ PYRAGAS
250g.persijotų miltų
125g. šalto sviesto
druskos,
1 kiaušinio trynys
5 šaukštai cukraus
750g.rūgščių obuolių(geriausia antaninių)
1 citrina
2 šaukštai romo
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštas manų kruopų
3 šaukštai pieno.
1)Ant stalo suberti miltų kruvelę,įspausti joje sviesto gabaliukus,įberti žiupsnnelį druskos ir 2 šaukštus cukraus,įmušti kiaušinio trynį ir užminkyti tešlą.Tešlą sudėti į dubenį,uždengti plėvele ir 30min.šaldyti.
2)Nutarkuoti citrinos žievelę.Obuolius nulupti,išpjauti sėklalizdžius.Obuolius apšlakstyti citrinų sultimis.Supilti romą,suberti likusį cukrų,citrinos žievelę,manų kruopas ir išmaišyti.
3)Orkaitę įkaitinti iki 200c.Formą įdėti į šaldytuvą.Iš šaldytuvo išimti tešlą,atgnybti jos maždaug 2 trečdalius ir iškočioti apvalų lakštą.
4)Formą iškloti tešla iki kraštų palikdami 2cm.Gerai prispausti pirštais.Perteklių nugnybti.Tolygiai paskleisti obuolių įdarą.
5)Likusią tešlą iškočioti ir jja užkloti įdarą.Kraštus pateptišaltu vandeniu ir sulipdyti su apatinio lakšto kraštais.Iš tešlos likučių išpjaustyti ornamentus,sudrėkinti vandeniu ir prilipdyti prie pyrago.Pyrago viršuje išpjauti 3 angas(kad drėgmė galėtų pro jas išgaruoti) ir viršų sudrėkinti pienu.
Kepti 50min.
[quote=lulk@,2007 02 06, 22:24]
obouliu pyragas labai paprastas, pigus ir skanus:
3 kiausiniai
0,5 stiklines cukraus
1 stikline miltu
ir obuoliu
ismaisyt kiausinius, cukru ir miltus. skarda itrynt sviestu, pabarstyt manu kruopos arba dziuvesiais (ka turit zodziu ). i skarda pridet supjaustytus obuolius (as dideliais gabalais supjaunu, nes taip megstu, o be to ir darbo maziau) ir uzpilt tesla. tesla beveik turi padengt obuolius. tikrai liuks gaunasi
kept orkaiteje apie 30min 160-180 laispniu.
labai skanus pyragas, aciu uz recepta seimyna labai greitai sutarse, l;abai lengvai r greitai paruosiamas tikrai gaminsiu dar ne viena karta
obouliu pyragas labai paprastas, pigus ir skanus:
3 kiausiniai
0,5 stiklines cukraus
1 stikline miltu
ir obuoliu
ismaisyt kiausinius, cukru ir miltus. skarda itrynt sviestu, pabarstyt manu kruopos arba dziuvesiais (ka turit zodziu ). i skarda pridet supjaustytus obuolius (as dideliais gabalais supjaunu, nes taip megstu, o be to ir darbo maziau) ir uzpilt tesla. tesla beveik turi padengt obuolius. tikrai liuks gaunasi
kept orkaiteje apie 30min 160-180 laispniu.
labai skanus pyragas, aciu uz recepta seimyna labai greitai sutarse, l;abai lengvai r greitai paruosiamas tikrai gaminsiu dar ne viena karta
QUOTE(vilma.j @ 2008 11 16, 13:02)
Noriu padekoti tikrai uz skanu ir nebrangu pyrago recepta labai patiko seimynai dabar ir as kepsiu kol neatsivalgys
šaunu, kad patiko, aš jau kelios savaitės kepu ir visus vaišinu niekaip neatsivalgom, o ir saldumynų nereikia pirkti, naminis skanėstas ir sveikiau ir skaniau labai patiko sesei, irgi pradėjo kepti
O aš vis dar neatsivalgau cipciuko pyrago Jau ir kaip Kalėdų saldumyną įrašiau į mesiu
Pritariu Cipsiuko receptas tai pat geras man jis labai patinka ypac kai netingi pritarkuoti daug obuoliu buna laaabai jau skanus.Tikrai nera net ka lyginti su pirktiniais ten velnias zino ko primaiso ir ka poto valgome,o cia sava namai kvepia super kas antra diena gaunasi,kad kepu.
Parasysiu dar viena receptuka,gal nesikartosiu
5 kiausiniai
1 stikline cukraus
1stikline miltu
0.5 stiklines krakmolo
1arbatinis saukstelis kepimo milteliu
2valgomi saukstai citrinos sulciu,truputis tarkuotos zieveles(gali buti ir apelsino)
6 obuoliai
baltymus isplakti su trupuciu cukraus,citrinos sultymis(jei nenorite galite nepilti man patinka duoda gera aromata) iki standziu putu.Trynius su cukrumi iki baltos mases sudeti sijotus miltus su kepimo milteliais,krakmola tesla pilam(truputi pasiliekam virsuj) i inda patepta sviestu ar margarinu pabarstyta dziuveseliais sudedam ant virsaus pjaustytus obuolius sumaisytus su cinamonu,baltymu mase islyginame pavirsiu ir uzpilam likusia tesla.Kepti 180C 30-40min.Skanaus
Gaila neleidzia ikelti foto mazai zinuciu prirasiusi esu JUS kaip iskepsite ikelkite,ok
Parasysiu dar viena receptuka,gal nesikartosiu
5 kiausiniai
1 stikline cukraus
1stikline miltu
0.5 stiklines krakmolo
1arbatinis saukstelis kepimo milteliu
2valgomi saukstai citrinos sulciu,truputis tarkuotos zieveles(gali buti ir apelsino)
6 obuoliai
baltymus isplakti su trupuciu cukraus,citrinos sultymis(jei nenorite galite nepilti man patinka duoda gera aromata) iki standziu putu.Trynius su cukrumi iki baltos mases sudeti sijotus miltus su kepimo milteliais,krakmola tesla pilam(truputi pasiliekam virsuj) i inda patepta sviestu ar margarinu pabarstyta dziuveseliais sudedam ant virsaus pjaustytus obuolius sumaisytus su cinamonu,baltymu mase islyginame pavirsiu ir uzpilam likusia tesla.Kepti 180C 30-40min.Skanaus
Gaila neleidzia ikelti foto mazai zinuciu prirasiusi esu JUS kaip iskepsite ikelkite,ok
QUOTE(multti @ 2008 10 31, 23:31)
Gaila, kad mano mazgius vis dar alergiškas obuoliam, tai kepčiau ir kepčiau blynus su obuoliais...
okaip kepat blynus su obuoliais? na ta prasme ne lietinius su obuolių įdaru, bet būna kitokie.. tokie, pamenu skanūs... lyg su tarkuotais obuoliais
Na nezinau kokie tau skanus , o as kepu paprastus blynelius ( dedamus su saukstu i keptuve) teslai nepagailiu damusti papildomo kiausinuko , pritarkuoju rukstesniu obuoliu ( burokine tarka ), viska ismaisau ir kepu , mes labai megstame tuos blynelius , o kitos gal ka kitaip daro , pasidalinkite