1 STIKLINE MANU
1 STIKLINE MILTU
1 STIKLINE CUKRAUS1
1 PAKELIS KEPIMO MILTELIU
7 DIDELI OBUOLIAI
Situ pyragu galima apsivalgyti
Nespeju kepti ,momentaliai suryja
Slapes , saldziarukstis .......
miargos o jums viskas normaliai siame recepte?
Kadangi recepte nenurodyta kiek kepimo milteliu tiksliai gr dedasi,tai dejau pokiuka kepimo milteliu tokiu,kokius radau prekybos centre...pokely 30gr,ir pokelis vienam kilogramui miltu.Pries dedama kepimo miltelius baisiai suabejojau del kiekio,nu bet sitiek mergu kepe ir viskas normaliai
o as iskepus didziule bleka to pyrago,negaliu jo valgyt,bo baisiai jaucias kepimo milteliai.....teks viska verst siukslinet.....naudojau Dr.Oetker kepimo miltelius
As dejau pora saukseliu nubrauktu, nes Dr.Oetker po 30 gr. kiti buna po maziau isfasuoti
beje kituose sio pyrago receptuose visai nieko neminima apie kepimo miltelius, gal ir kepimo milteliu galima
Momima, liuksiškai čia tau gavosi, atrodo, kaip skanutėlis torto gabaliukas
einu recepto ieškot
, kažkaip aš jį pražiopsojau
. Aš tai esu kepus irgi obuolių pyragą, kur sausi produktai dedami, bet ten nereikia visai kepimo miltelių, gaunasi kaip trapus plokštainis, atrodo va kaip, gaila tada nenufotkinau prapjauto. Reiks prie progos vėl kada išsikepti ir nufotkint normaliai. Bet šis su kepimo milteliais laaabai suintrigavo.
Receptas toks, gal jau kažkuo panašus ir buvo, atidžiai neperskaičiau šios temos
:
TRAPUS PYRAGAS SU OBUOLIAIS
200 g miltų,
200 g manų kruopų,
100 g cukraus,
200 g (1 pak.) sviesto (ne margarino),
obuolių (labiau tinka rūgštesni).
Sumaišyti sausus produktus: miltus, manus ir cukrų. Formą išklojame kepimo popieriumi, kurį patepame sviestu. Išbarstyti pusę sausų produktų mišinio, tolygiai per visą plotą. Ant viršaus išdėlioti pusę sviesto (jį pjaustau plonomis plokštelėmis), apdedant visą sausų produktų paviršių (tarpukai tarp sviesto gabaliukų lieka maži). Ant sviesto sluoksnio uždėti sluoksnį obuolių. Obuolius pjaustau taip: nulupu ir iš apvalaus pjaustau nedideliais gabaliukais-trikampiukais aplink obuolį (apie 1-1,5 cm dydžio). Jei obuoliai rūgštoki, įberiu truputį cukraus ir šiek tiek cinamono. Obuoliai turi pilnai uždengti sviestą ir jų reikia nemažai - tuomet labiau sudrėksta padas.
Ant obuolių sluoksnio vėl užbarstyti sluoksnį sausų produktų mišinio (likusią pusę) ir vėl ant paviršiaus išdėlioti plonomis plokštelėmis sviestą. Kepti įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius paruduos (jei kepant matosi, kad sviestas netolygiai lydosi - ištraukti formą ir likusias sausas vietas dar padėlioti sviestu).
Pyragas gaunasi labai skanus, ypač tinka šalia patiekti išlaktos su cukraus pudra ir standikliu grietinėlės.
P. S. čia geriasiai tinka geras skanus sviestas, nes jis čia duoda pagrindinį skonį ir aromatą. Paviršiuje sviestas + cukrus karamelizuojasi - labai skanu.
Jokių kepimo miltelių nereikia. Kur nuotraukoje - čia kepta iš trigubos produktų normos.