O mes su mamyte nuo senų senovės kepame štai kokį pyragą:
10 obuolių
1 st miltų
1 st manų
1 st cukraus
šaukštelis kepimo miltelių
0,5 pakelio margarino
1 stiklinė pieno+šaukštas cukraus (arba pudros)
Visus sausus produktus sumaišome, 1/3 mišinio pilame į sviestu pateptą formą, ant viršaus dedame 1/2 burokine tarka sutarkuotų obuolių (tarkuojame su žievelėmis), ant viršaus vėl 1/3 sauso mišinio, likusius obuolius ir viršuje likusius miltus. Ant viršaus labai tankiai išdėliojame plokštelėmis supjaustytą margariną, taip, kad beveik neliktų tarp jų tarpų. Kepame 200 temperatūroje apie 0,5 val., žodžiu tol, kol paruduoja o namuose pakvimpa keptais obuoliais.
Tada sumaišome pieną su cukraus pudra ir sulaistome pyrago viršų, ten, kur miltai dar nesumirkę. Laaaabai skanu, ypač karštas, bet ir šaltais labai. Tik nesugalvokite dėti į miltus jokių kiaušinių ar riebalų, jie sumirks uo obuolių sulčių.
Skanaus
cia toks pat receptas, tik dar pieno uzpilama. gal kas bande? nes man tai irgi virsus kai kur sausokas buna