As tai labai megstu toki dalyka is obuoliu:
Isskaptuoju obuoliu vidu. Idarui sumaisau varske su cukrumi, kiausiniu ir cinamonu, pripildau obuoliu su kaupu ir kepu orkaiteje 15-20 min. Laaaaabai skanu karsti pusryciams, o atsale tinka kaip desertas
i ta varshke galima idet razinku
Arba dziovintu smulkintu abriokosu!
Sveikos kulinarės!
Šiemet pas mus priderėjo daug obuolių. Norėčiau kažką pasigaminti žiemai, pvz. užsikonservuoti obuolių tyrės. Tačiau esu naujokė šioje stityje. Gal kas paprastą receptuką turėtų. iš anksto ačiū.
Šiemet pas mus priderėjo daug obuolių. Norėčiau kažką pasigaminti žiemai, pvz. užsikonservuoti obuolių tyrės. Tačiau esu naujokė šioje stityje. Gal kas paprastą receptuką turėtų. iš anksto ačiū.
QUOTE (Bella @ 2004 10 07, 15:15) |
Sveikos kulinarės! Šiemet pas mus priderėjo daug obuolių. Norėčiau kažką pasigaminti žiemai, pvz. užsikonservuoti obuolių tyrės. Tačiau esu naujokė šioje stityje. Gal kas paprastą receptuką turėtų. iš anksto ačiū. |
Man tai labai skanu budavo nesmulkintu (cielu) obuoliu kompotai - niamniukas tik reiketu nepagaileti cukraus.
tik nezinau kaip jie pagaminami, be to, reikia daug stiklainiu ir paskui vietos jiem sudeti.
kepu sausainukus:
200g pertrintos varskes
200g margarino
2 kiausiniai
2st miltu
padaryti tesla, palaikyti saldytuve. iskocioti, (ploniau yra skaniau), stikline isspaudziu formeles ir i jas vynioju supjaustytus, nuluptus obuolius. po to mirkau i kiausini ir i cukru. galima obuolius apibarstyti cinamonu. PIRMYN
200g pertrintos varskes
200g margarino
2 kiausiniai
2st miltu
padaryti tesla, palaikyti saldytuve. iskocioti, (ploniau yra skaniau), stikline isspaudziu formeles ir i jas vynioju supjaustytus, nuluptus obuolius. po to mirkau i kiausini ir i cukru. galima obuolius apibarstyti cinamonu. PIRMYN
Noreciau iskepti toki smelini obuoliu pyraga kaip kavineje "Prie Parlamento". Gal kas zinote recepteli?
QUOTE (Chicony @ 2004 10 21, 13:28) |
Noreciau iskepti toki smelini obuoliu pyraga kaip kavineje "Prie Parlamento". Gal kas zinote recepteli? |
zinau gera papasta recepteli, bet ne ta kurio nori
4-5 kiausiniai + 0.5stiklines cukraus + 250 g margarino
0.5 arb. saukst. sodos + 200 g grietines
1 stikline miltu, 1 kg obuoliu.
viska sumaisyti, obuolius supjaustytus riekelem ant virsaus sudeti, kepti 40min, skonis pasakiskas
Siūlau pyraga
Reiks:
Tešlai:
1,5 stiklinės miltų
0,5 stiklinės grietinės
150 gr sviesto ( ištirpinto)
Sodos ½ šaukštelio užgesintos
Kremui: suplakti 1 stikline grietinės, 1 kaiušinį, 1 stiklinė cukraus, 2 šaukštai miltų.
1 kg obuolių nuvalyti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Tešla iškloti skardą.
Sudėlioti ant obuolius ant tešlos . Užpilti kremu. Kepti 50 min. Vid.karštumo orkaitėje.
Reiks:
Tešlai:
1,5 stiklinės miltų
0,5 stiklinės grietinės
150 gr sviesto ( ištirpinto)
Sodos ½ šaukštelio užgesintos
Kremui: suplakti 1 stikline grietinės, 1 kaiušinį, 1 stiklinė cukraus, 2 šaukštai miltų.
1 kg obuolių nuvalyti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Tešla iškloti skardą.
Sudėlioti ant obuolius ant tešlos . Užpilti kremu. Kepti 50 min. Vid.karštumo orkaitėje.
QUOTE(babarskas @ 2004 10 21, 05:56)
zinau gera papasta recepteli, bet ne ta kurio nori
viska sumaisyti, obuolius supjaustytus riekelem ant virsaus sudeti, kepti 40min, skonis pasakiskas
Nesigavo man kazkodel Kazkokia kiausiniene su obuoliais....gal sakau miltu mazai?
Savaitgali valgiau labai skanu obuoliu pyraga: perskaiciau visus receptus cia, kazkas gal panasaus i bea trapuji. Tik ant virsaus manau dedamas ne visas teslos lakstas, o jis uztarkuojamas (na cia as taip ismasciau ji bevalgydama...) O idaras: labai daug obuoliu + kazkas panasaus i obuoliu tyre..Gal kas zinot panasu recepta? Ypac, kaip su tuo idaru...ar ta tyrele gaunasi tiesiog smulkiau supjauscius obuolius
Labai megstu obuoliu pyragus, bet purus man niekados neiseina, neiskyla , tai gal toks pavyktu? Gal kas receptuka turit (zinoma, jei pavyko susidaryt vaizda, ka as ten valgiau...)
Labai megstu obuoliu pyragus, bet purus man niekados neiseina, neiskyla , tai gal toks pavyktu? Gal kas receptuka turit (zinoma, jei pavyko susidaryt vaizda, ka as ten valgiau...)