Vis dėlto kepiau savo pyragėlius
QUOTE(L'Occitane @ 2008 09 23, 22:33)
superiniai, labai skaniai atrodo
o kur receptukas??
QUOTE(jurgav.. @ 2008 09 23, 21:44)
valgau apsiputodama
1 indelis (200g) grietinės
1 pok sviesto
miltų
cukraus
2 baltymai
5-6 rūgštūs obuoliai gali būt ir neprinokę
Sviestą paminkom su grietine, dedu miltus. Dedu tiek kad tešla būtų vidutinio kietumo (nekibtų minkant prie rankų, gerai kočiotųsi)
Tešla padalinu į 2 dalis. Tada iškočioji (nelabai ploną bet ir nestorą) lakštą jį supjaustai juostelėm ~3cm ir apvynioti obuolio skiltelę ir plačąją pyragėlio "pusę" pamirkyti į plaktą baltymą ir į cukrų Skanaus
Jatau , taigi rasei , kad iskilo
Milteliu kiekis geras ( gali buti ir daugiau , nieko cia tokio ) , obuolius as dedu sultingus , jei pas tave jauciasi manai , tai reiskesi , kad jie nesumirko , tame pyrage ju neinasi net iziureti
O obuoliai buvo dideli ??? jeigu nedideli reikia deti daugiau , as parasiau , kad reikia dideliu !!!
Is sitos normos iseina 4 sluoksniai obuoliu ir 4 leslos + plonas sluoksnis virsuje .
Tiesiog nezinau ka ir galvoti , man is pirmo karto liuks isejo , o po to dar pussimti kartu kepiau
Milteliu kiekis geras ( gali buti ir daugiau , nieko cia tokio ) , obuolius as dedu sultingus , jei pas tave jauciasi manai , tai reiskesi , kad jie nesumirko , tame pyrage ju neinasi net iziureti
O obuoliai buvo dideli ??? jeigu nedideli reikia deti daugiau , as parasiau , kad reikia dideliu !!!
Is sitos normos iseina 4 sluoksniai obuoliu ir 4 leslos + plonas sluoksnis virsuje .
Tiesiog nezinau ka ir galvoti , man is pirmo karto liuks isejo , o po to dar pussimti kartu kepiau
QUOTE(Inočka @ 2008 09 23, 19:32)
Na sakykit, mergaites, ka darau ne taip
Skaitau cia kas parasyta ir ziuriu i savo iskepta pyraga
nepalilo visiskai , manai jauciasi Gal obuoliu per mazai ar kepimo milteliu (beriau puse 30 g. pakelio)
Sveikos mergaites aciu uz receptuka su manais
Vakar kepiau ir gavosi labai skanus pyragas ir iskilo gerai dejau visa pokeli 30g kepimo milteliu ir obuoliu daug dejau,7 didelius
QUOTE(momima @ 2008 09 24, 10:42)
Vakar kepiau ir gavosi labai skanus pyragas ir iskilo gerai dejau visa pokeli 30g kepimo milteliu ir obuoliu daug dejau,7 didelius
Momima, liuksiškai čia tau gavosi, atrodo, kaip skanutėlis torto gabaliukas einu recepto ieškot , kažkaip aš jį pražiopsojau . Aš tai esu kepus irgi obuolių pyragą, kur sausi produktai dedami, bet ten nereikia visai kepimo miltelių, gaunasi kaip trapus plokštainis, atrodo va kaip, gaila tada nenufotkinau prapjauto. Reiks prie progos vėl kada išsikepti ir nufotkint normaliai. Bet šis su kepimo milteliais laaabai suintrigavo.
Receptas toks, gal jau kažkuo panašus ir buvo, atidžiai neperskaičiau šios temos :
TRAPUS PYRAGAS SU OBUOLIAIS
200 g miltų,
200 g manų kruopų,
100 g cukraus,
200 g (1 pak.) sviesto (ne margarino),
obuolių (labiau tinka rūgštesni).
Sumaišyti sausus produktus: miltus, manus ir cukrų. Formą išklojame kepimo popieriumi, kurį patepame sviestu. Išbarstyti pusę sausų produktų mišinio, tolygiai per visą plotą. Ant viršaus išdėlioti pusę sviesto (jį pjaustau plonomis plokštelėmis), apdedant visą sausų produktų paviršių (tarpukai tarp sviesto gabaliukų lieka maži). Ant sviesto sluoksnio uždėti sluoksnį obuolių. Obuolius pjaustau taip: nulupu ir iš apvalaus pjaustau nedideliais gabaliukais-trikampiukais aplink obuolį (apie 1-1,5 cm dydžio). Jei obuoliai rūgštoki, įberiu truputį cukraus ir šiek tiek cinamono. Obuoliai turi pilnai uždengti sviestą ir jų reikia nemažai - tuomet labiau sudrėksta padas.
Ant obuolių sluoksnio vėl užbarstyti sluoksnį sausų produktų mišinio (likusią pusę) ir vėl ant paviršiaus išdėlioti plonomis plokštelėmis sviestą. Kepti įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius paruduos (jei kepant matosi, kad sviestas netolygiai lydosi - ištraukti formą ir likusias sausas vietas dar padėlioti sviestu).
Pyragas gaunasi labai skanus, ypač tinka šalia patiekti išlaktos su cukraus pudra ir standikliu grietinėlės.
P. S. čia geriasiai tinka geras skanus sviestas, nes jis čia duoda pagrindinį skonį ir aromatą. Paviršiuje sviestas + cukrus karamelizuojasi - labai skanu. Jokių kepimo miltelių nereikia. Kur nuotraukoje - čia kepta iš trigubos produktų normos.
QUOTE(RiMami @ 2008 09 24, 11:42)
Receptas toks, gal jau kažkuo panašus ir buvo, atidžiai neperskaičiau šios temos :
Laaabai ačiū už receptą, būtinai pabandysiu. Juk be kepimo miltelių
QUOTE(momima @ 2008 09 24, 10:42)
Sveikos mergaites aciu uz receptuka su manais
Vakar kepiau ir gavosi labai skanus pyragas ir iskilo gerai dejau visa pokeli 30g kepimo milteliu ir obuoliu daug dejau,7 didelius
Vakar kepiau ir gavosi labai skanus pyragas ir iskilo gerai dejau visa pokeli 30g kepimo milteliu ir obuoliu daug dejau,7 didelius
Na tai as nieko nesuprantu . Kepiau jau antra karta ta pyraga, idejau daugiau obuoliu, bet gal geresnis nei pirmakart, bet tikrai ne toks grazus kaip Jusu. Nelabai man jis kila, nors ir idejau kepimo milteliu 30 g. .
Nu, nieko nesuprantu. Kokioje temperaturoje kepat. As kepiau 200 C.
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 25, 09:29)
Na tai normali temperatura , kai pirma karta kepiau pridejau beveik pilna skardele , kai pakilo ..... na galvoju , dabar tai sakes islips visas is skardos , bet ne iskilo taip ir iskepe neisbeges.
Bet man beveik visiskai nekila . Nu gal siek tiek tik vidurinis sluoksnis, bet apatinis plonas plonas