Sveikos,
gal kas uzsiraset siandien per baltojo katino svetaine rodyta obuoliu pyrago recepta? nespejau...
QUOTE(ferarri @ 2008 09 13, 21:46)
2 st. miltu
2 st. manu kruopu,
2 st. cukraus,
10 obuoliu
200 g sviesto
beje, sio " nuostabaus pyrago" skonis prilygsta nuostabiam supuolusios teslos skoniui
Nežinau kaip tu kepei ir ką darei, bet aš šį pyragą esu kepusi, gaunasi labai skanus. Mano mama kepa - tai pat giria. Gal tu netarkavai obuolių? Juos reikia sutarkuoti. Aš dar su šiek tiek cukraus ir cinamono juos sumaišau. Na, niekada nenusivyliau.
QUOTE(LABUSKA @ 2008 09 14, 13:47)
Nežinau kaip tu kepei ir ką darei, bet aš šį pyragą esu kepusi, gaunasi labai skanus. Mano mama kepa - tai pat giria. Gal tu netarkavai obuolių? Juos reikia sutarkuoti. Aš dar su šiek tiek cukraus ir cinamono juos sumaišau. Na, niekada nenusivyliau.
Gamyba tokia : miltus , cukru ir manu kruopas sumaisai ( gauni sausa birala ).
Obuolius sutarkuoji burokine tarka ( lupti nereikia ).
I skardele papili sauso misinio , na 2 mm. ne daugiau , ant jo dedi tarkuotus obuolius 0,5 cm. storio sluoksniu , su delnu paspausdama ( ciut ciut ) islygini pavirsiu , vel kartoji ta pati ,kol sudesi visus sluoksnius , perspeju kuo plonesni sluoksniai ir kuo ju daugiau tuo skanesnis ir grazrsnis ( prapjovus ) gaunasi pyragas . Oi dar kepimo miltelius pamirsau pamineti ,juos sumaisai kartu su miltais .....t.t .
I obuolius jeigu megstate ipilkite cinamono ( maniskei nemegsta ).
Viena karta i obuolius ipyliau cukraus - man buvo per saldus , o as megstu saldziaruksti.
Tiesa , virsutinis sluoksnis turi buti sauso misinio , ant jo uzpilkite istirpinto sviestuko ,kad virsus neapdziutu bekepdamas , galite apdeti plonai atpjautais gabaleliai.
SKANAUS
Obuolius sutarkuoji burokine tarka ( lupti nereikia ).
I skardele papili sauso misinio , na 2 mm. ne daugiau , ant jo dedi tarkuotus obuolius 0,5 cm. storio sluoksniu , su delnu paspausdama ( ciut ciut ) islygini pavirsiu , vel kartoji ta pati ,kol sudesi visus sluoksnius , perspeju kuo plonesni sluoksniai ir kuo ju daugiau tuo skanesnis ir grazrsnis ( prapjovus ) gaunasi pyragas . Oi dar kepimo miltelius pamirsau pamineti ,juos sumaisai kartu su miltais .....t.t .
I obuolius jeigu megstate ipilkite cinamono ( maniskei nemegsta ).
Viena karta i obuolius ipyliau cukraus - man buvo per saldus , o as megstu saldziaruksti.
Tiesa , virsutinis sluoksnis turi buti sauso misinio , ant jo uzpilkite istirpinto sviestuko ,kad virsus neapdziutu bekepdamas , galite apdeti plonai atpjautais gabaleliai.
SKANAUS
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 14, 14:57)
Gamyba tokia : miltus , cukru ir manu kruopas sumaisai ( gauni sausa birala ).
Obuolius sutarkuoji burokine tarka ( lupti nereikia ).
I skardele papili sauso misinio , na 2 mm. ne daugiau , ant jo dedi tarkuotus obuolius 0,5 cm. storio sluoksniu , su delnu paspausdama ( ciut ciut ) islygini pavirsiu , vel kartoji ta pati ,kol sudesi visus sluoksnius , perspeju kuo plonesni sluoksniai ir kuo ju daugiau tuo skanesnis ir grazrsnis ( prapjovus ) gaunasi pyragas . Oi dar kepimo miltelius pamirsau pamineti ,juos sumaisai kartu su miltais .....t.t .
I obuolius jeigu megstate ipilkite cinamono ( maniskei nemegsta ).
Viena karta i obuolius ipyliau cukraus - man buvo per saldus , o as megstu saldziaruksti.
Tiesa , virsutinis sluoksnis turi buti sauso misinio , ant jo uzpilkite istirpinto sviestuko ,kad virsus neapdziutu bekepdamas , galite apdeti plonai atpjautais gabaleliai.
SKANAUS
Obuolius sutarkuoji burokine tarka ( lupti nereikia ).
I skardele papili sauso misinio , na 2 mm. ne daugiau , ant jo dedi tarkuotus obuolius 0,5 cm. storio sluoksniu , su delnu paspausdama ( ciut ciut ) islygini pavirsiu , vel kartoji ta pati ,kol sudesi visus sluoksnius , perspeju kuo plonesni sluoksniai ir kuo ju daugiau tuo skanesnis ir grazrsnis ( prapjovus ) gaunasi pyragas . Oi dar kepimo miltelius pamirsau pamineti ,juos sumaisai kartu su miltais .....t.t .
I obuolius jeigu megstate ipilkite cinamono ( maniskei nemegsta ).
Viena karta i obuolius ipyliau cukraus - man buvo per saldus , o as megstu saldziaruksti.
Tiesa , virsutinis sluoksnis turi buti sauso misinio , ant jo uzpilkite istirpinto sviestuko ,kad virsus neapdziutu bekepdamas , galite apdeti plonai atpjautais gabaleliai.
SKANAUS
Labai aciu uz paaiskinima, reiks pabandyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 14, 14:57)
Gamyba tokia : miltus , cukru ir manu kruopas sumaisai ( gauni sausa birala ).
Obuolius sutarkuoji burokine tarka ( lupti nereikia ).
I skardele papili sauso misinio , na 2 mm. ne daugiau , ant jo dedi tarkuotus obuolius 0,5 cm. storio sluoksniu , su delnu paspausdama ( ciut ciut ) islygini pavirsiu , vel kartoji ta pati ,kol sudesi visus sluoksnius , perspeju kuo plonesni sluoksniai ir kuo ju daugiau tuo skanesnis ir grazrsnis ( prapjovus ) gaunasi pyragas . Oi dar kepimo miltelius pamirsau pamineti ,juos sumaisai kartu su miltais .....t.t .
I obuolius jeigu megstate ipilkite cinamono ( maniskei nemegsta ).
Viena karta i obuolius ipyliau cukraus - man buvo per saldus , o as megstu saldziaruksti.
Tiesa , virsutinis sluoksnis turi buti sauso misinio , ant jo uzpilkite istirpinto sviestuko ,kad virsus neapdziutu bekepdamas , galite apdeti plonai atpjautais gabaleliai.
SKANAUS
Obuolius sutarkuoji burokine tarka ( lupti nereikia ).
I skardele papili sauso misinio , na 2 mm. ne daugiau , ant jo dedi tarkuotus obuolius 0,5 cm. storio sluoksniu , su delnu paspausdama ( ciut ciut ) islygini pavirsiu , vel kartoji ta pati ,kol sudesi visus sluoksnius , perspeju kuo plonesni sluoksniai ir kuo ju daugiau tuo skanesnis ir grazrsnis ( prapjovus ) gaunasi pyragas . Oi dar kepimo miltelius pamirsau pamineti ,juos sumaisai kartu su miltais .....t.t .
I obuolius jeigu megstate ipilkite cinamono ( maniskei nemegsta ).
Viena karta i obuolius ipyliau cukraus - man buvo per saldus , o as megstu saldziaruksti.
Tiesa , virsutinis sluoksnis turi buti sauso misinio , ant jo uzpilkite istirpinto sviestuko ,kad virsus neapdziutu bekepdamas , galite apdeti plonai atpjautais gabaleliai.
SKANAUS
O kiek laiko mazdaug reikia kepti? Labai idomus receptukas?
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 15, 21:33)
Na priklauso nuo to ,koki stori padarai ( kiek sluoksniu ), as laiko neuzfiksavau , bet ilgokai kepa
Pabandziau ir as si receptuka,na isties nesitikejau,kad taip skaniai visi valgys,na labai patiko liepe dar iskepti,o kepiau tai 1val 15min.
Išbandžiau ir aš šį receptuką.
Laaabai skanus pyragas
Laaabai skanus pyragas
Mano obuoliu pyragas: (atradau beeksperimentuodama, mums labiausiai patinka)
Tesla:
4-5 kiausiniai;
3/4 stiklines cukraus;
kepimo milteliu arba nubraukstas ir nugesintas saukstelis sodos;
didelis indelis riebios grietines (perkam 30 proc. Namine grietine- tas aukstas plastmasinis indelis) grietines;
vaniles;
miltu, kad tesla butu kaip labai tirsta grietine
Uzbarstymui:
3 sausktai manu,
3 saukstai cukraus;
cinamono
Is tokio kiekio gaunasi viena kepimo skarda obuoliu plokstainio
Imam skarda. Jei dedam kepimo popieriu, tai obuolius pjaustom ant jos, jei be popieriaus- tepam sviestu ir barstom manais.
Obuoliu reikia rugsciu ir daug- nuskutu ir pripjaustau nedidelem skiltelem dideli inda. I bleka juos reikia taip ir sumesti- belekaip- tiesiog storas obuoliu sluoksnis, netvarkingai sumesti obuoliai. Veliau jie sukepa, sumazeja.
Ant virsaus uzpilti tesla is nurodytu produktu. tuos produktus tiesiog sumaisyti, atskirai plakti baltymu ar pan. nereikia. Kadagi obuoliai sumesti belekaip, tai tesla prateka tarp ju iki pat dugno.
Virsu pabastyti nurodytu uzbarstu- sumaisytais manais su cukrum ir cinamonu- darau sodriai ruda uzbarsta, cinamono negailiu. Jei teslai nepagailejot cukraus, tai uzbastytui galima cukraus maziau deti.
Kepti kokiu 200 orkaitej apie 45 min., plius minus.
Gaunasi pats paciausias pyragas- nesausas, ne "blyninis", virsuje traski plutele.
Galite reguliuoti cukraus kieki pagal skoni. Produktus dedu is akies. Visada "zalia" tesla paragauju - kartais koki sauksta cukraus pridedu, kartais miltu... Tarp obuoliu galima imest ir kelias spanguoles ar pan.
Skanaus!
Tesla:
4-5 kiausiniai;
3/4 stiklines cukraus;
kepimo milteliu arba nubraukstas ir nugesintas saukstelis sodos;
didelis indelis riebios grietines (perkam 30 proc. Namine grietine- tas aukstas plastmasinis indelis) grietines;
vaniles;
miltu, kad tesla butu kaip labai tirsta grietine
Uzbarstymui:
3 sausktai manu,
3 saukstai cukraus;
cinamono
Is tokio kiekio gaunasi viena kepimo skarda obuoliu plokstainio
Imam skarda. Jei dedam kepimo popieriu, tai obuolius pjaustom ant jos, jei be popieriaus- tepam sviestu ir barstom manais.
Obuoliu reikia rugsciu ir daug- nuskutu ir pripjaustau nedidelem skiltelem dideli inda. I bleka juos reikia taip ir sumesti- belekaip- tiesiog storas obuoliu sluoksnis, netvarkingai sumesti obuoliai. Veliau jie sukepa, sumazeja.
Ant virsaus uzpilti tesla is nurodytu produktu. tuos produktus tiesiog sumaisyti, atskirai plakti baltymu ar pan. nereikia. Kadagi obuoliai sumesti belekaip, tai tesla prateka tarp ju iki pat dugno.
Virsu pabastyti nurodytu uzbarstu- sumaisytais manais su cukrum ir cinamonu- darau sodriai ruda uzbarsta, cinamono negailiu. Jei teslai nepagailejot cukraus, tai uzbastytui galima cukraus maziau deti.
Kepti kokiu 200 orkaitej apie 45 min., plius minus.
Gaunasi pats paciausias pyragas- nesausas, ne "blyninis", virsuje traski plutele.
Galite reguliuoti cukraus kieki pagal skoni. Produktus dedu is akies. Visada "zalia" tesla paragauju - kartais koki sauksta cukraus pridedu, kartais miltu... Tarp obuoliu galima imest ir kelias spanguoles ar pan.
Skanaus!
QUOTE(alfa159 @ 2008 09 18, 18:31)
Mano obuoliu pyragas: (atradau beeksperimentuodama, mums labiausiai patinka)
Skanaus!
Skanaus!
Išbandžiau, superinis pyragas Skonis liuks ir darbo mažai, vai kaip tokius mėgstu. Vaikai sakė, kad dabar kasdien turėsiu kepti.