vakar kepiau
obuolių pyragą iš kažkurios mamos čia anksčiau nurodytą receptuką
300gr. miltų
100gr.manų kruopų
150gr. tirpinto margarino
3 kiaušiniai
4 dideli šaukštai grietinės
1 stiklinė cukraus
1 šaukštelis sodos, užgesintos actu
8 obuoliai, sutarkuoti stambia burokine tarka ir išmaišyti su cinamonu ir pora šaukštų cukraus
Kiaušinius išplakiau su cukrum (dėjau žiupsnelį vanilinio curraus ir druskos). Tada subėriau miltus, manus, grietinę, margariną ir viską plakiau mikseriu. Galiausiai sudėjau nugesintą sodą.
Tešlą supyliau į skardą, pateptą aliejum, ir ant viršaus uždėjau tarkuotų obuolių (dar į obuolių masę įmaišiau porą saujų nuplautų razinų). Beje, manau obuolius galima būtų supilt ant pusės tešlos, o ant viršaus užliet likusia tešla. Tada obuoliukai būtų vidury..
Kepiau neaukštoje temperatūroje apie valandą.
Skanaus!!!
Labai skanus ir purus
manau, į tešlą dar galima būtų įberti kokoso drožlių